Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - deltasub

Pagini: [1] 2
1
Alte ambarcatiuni / Lotca electrică
« : Septembrie 13, 2023, 06:27:08 p.m. »
Am transformat lotca Vidra în ambarcațiune electrică,. Am folosit două panouri flexibile  cumpărate de la Bogdan minitechnicus, 24v 250w, motor 24v 80lbs, două baterii de 100a. Viteza obținută a fost de 6km/h în amonte și 10 în aval. Am mai folosit și un motor de 1800w  36v, dar nu am avut timp de probe suficiente deoarece step up folosit nu a fost setat decât la max.10a și am mers tot cu 6 km/h. Urmează să fac alte teste anul următor.  Panoul din prova îl pot ridica pentru a-l folosi ca vela. Va fi ridicat trăgând  de o saula iar pe lateralul panoului vor mai fi două aripi din pânză ca să mărească suprafața velica.
https://youtu.be/EwzGgf45Ezs?si=bgVEavXUkk6rYX1d

2
Vanzari / Vând catarg,derivor,vele
« : Ianuarie 08, 2023, 06:55:11 p.m. »
De vânzare derivor chilă din fonta 650kg cu dimensiunile de 180 x 40 x 23 cm.
Catarg din aluminiu de 9m cu roll foc și toate manevrele
Vele, o randă si un foc folosite la un velier de 7m.
Prețul 600 euro

3
Veliere / Reducere pescaj velier
« : Ianuarie 08, 2023, 06:42:37 p.m. »
Am tăiat derivorul bărcii mele, reducând pescajul cu 40cm, in ideea de a putea folosi barca pe ape mici pe Dunăre și Delta Dunării. Am scos 650kg și am pus cam tot atât în interiorul bărcii. Apoi am făcut probe și sunt foarte mulțumit de stabilitatea bărcii. Pun câteva foto.

4
Alte ambarcatiuni / Ambarcațiune cu flotare din butoaie plastic
« : Iulie 14, 2021, 05:49:05 p.m. »
Am făcut aceasta barca pentru pescuit pe Dunăre. Scheletul e din dulapi iar ca flotare am folosit butoaie din plastic cu doua bușoane.  Acoperișul e făcut din poliplan. Voi pune foto de la construcție peste câteva zile. Dacă cineva e interesat, voi răspunde la câtă experiență am dobândit la construcție. Înăuntru sunt doua locuri pentru dormit.  Deocamdată e încă în stadiu de finisare.

5
Veliere / Navigație cu vele clasice
« : Iulie 14, 2021, 05:40:35 p.m. »


Pentru navigație pe Dunăre,  Deltă  și costier pe mare,  am schimbat catargul și velele bărcii cu ce vedeți aici. Catarg din țeavă de duraluminiu de la o antenă, 10 cm diametru, lung 5m. Vela mare patrata (trapezoidala) 3,85x4,30x3,20m vela mica 3x2x2,5m. Am mai folosit și vela cu pic 3,25x3,50x2,40m și un mic foc. Velele le-am cusut eu si chiar dacă nu au ieșit perfecte, mi-am făcut treaba. Nu am navigat mult pentru că nu am avut timp, dar mi-a plăcut chiar dacă manevrele sunt mai numeroase. Anul viitor mă  voi retrage în țară și sper sa am mai mult timp pentru a exersa. Ca sa împac necesitatea de a avea un catarg scurt, dar care sa duca o suprafață velica mai mare, am improvizat un alt catarg culisant care se ridica la nevoie, cum se vede în film. La fel am facut un sistem de tertarolare a velei mare. Cu această velatura nu pot strânge vântul ca sa merg în volte, însă din pupa și travers merge foarte bine. Am mai făcut un dispozitiv de rabatare a catargul,  care a funcționat mulțumitor.
Dacă sunt amatori de acest argument, mi-ar face plăcere să aprofundam subiectul și din care aș mai învăța

https://youtu.be/uK_fGi0NSBw


6
Fluvii si canale, Dunare si Delta Dunarii / Traseu Delta Dunarii
« : Iunie 27, 2020, 08:37:43 a.m. »
Va salut, pe la mijlocul lunii iulie as vrea sa merg în delta cu barca mea care are un pescaj de 1,1m. Traseul ar fi cam acesta: Canalul 35, Sontea, Mila 23, Crisan,   Litcov, braț Sf. Gheorghe,  Dunavat, Razim, Portiță, Dranov, Sf. Gheorghe, Constanța. Cum nu am mai fost în delta de foarte mulți ani, credeți ca e posibil cu pescajul meu? Am citit pe undeva că gura canalului Litcov era barata de o barja scufundată. Ieșirea din Dranov ar avea suficienta apa?  Aveți noutăți?

7
Fluvii si canale, Dunare si Delta Dunarii / Ucraina, Vilcovo
« : Iulie 08, 2019, 06:48:03 p.m. »
Am făcut un voiaj în delta ucrainiana pe Itinerariul Braila, Tulcea, Izmail, Vilkovo, Constanta, Canalul Dunare -Marea Neagra, Braila. În Tulcea am făcut ieșirea din tara, am mers la poliția de frontiera, la capitanie și vama. Documentele de ieșire s-au facut repede apoi m-am intors spre ceatalul Chilia și am ajuns în Izmail.Cu ceva timp am luat legătura cu un agent care  a facut formalitățile de intrare în Ucraina, am platit 50 euro pentru barca și 20 euro pentru fiecare persoana.  Ziua următoare am plecat spre Vilkovo, unde am stat trei zile. Am făcut câteva plimbări pe canale pana la mare, apoi am plecat spre Constanța. Am stat doua zile în portul Tomis, după care am intrat în canal ( partea buna e ca au scăzut preturile pentru tranzitul ambarcatiunilor) unde am platit 100 lei.În canal ne-am legat de un impingator, iar după Cernavodă din nou în aval.
Concluzia e ca deocamdată e birocrație în procedura de intrare și ieșire din Ucraina.Recomand celor ce doresc sa facă o excursie de genul acesta, sa aștepte pana se da drumul la feribotul intre Isaccea și Orlovca, când se pare ca va fi o simplificare a regulilor de intrare și fără agent. Am folosit un catarg scurt și vele tradiționale ca experiment. Voi pune și câteva foto după ce le micșorez dimensiunea8
Monococi / GREEMENT DUNARE, DELTA SI COSTIER
« : Iulie 11, 2018, 04:59:45 p.m. »
Cum am scris in titlu, am facut o serie de ajustari in greement pentru a naviga cu vele pe ape interioare.
Pentru ca pe Dunare catargul imi dadea probleme cand ma apropii de mal cu arbori iar ca sa-l dau jos imi lua mult timp, am decis sa schimb catargul si velatura. Pe Dunare de regula vantul bate din amonte sau din aval datorita pomilor de pe maluri care canalizeaza curentii de aer. Am zis ca o velatura aleasa mi-ar fi mai de folos pe un catarg mic pe care pot sa-l dau jos la nevoie in cateva secunde.
Am cumparat o teava de duraluminiu de 100 mm cu 5 m lungime si am modificat niste vele vechi. Am facut si un fockroller folosind un butuc de bicicleta,discuri de frana de inox si rulmenti tot de inox. Iar pentru inbunatatirea confortului am facut un umbrar si am pus un panou fotovoltaic de 120w, care va merge in paralel cu cel existent de 40.
Pun cateva foto si astept parerile voastre privind manevra barcii cu o asa velatura.

9
Mari si oceane / Grecia, drumul spre casa
« : August 02, 2017, 07:20:31 p.m. »
Vă  salut. În urma cu o luna am adus barca în Romania. A fost un voiaj în limita normalului, fără evenimente deosebite meteo sau de alta natură. Pentru cei interesați  câteva informații  de pe traseu.
Barca am lasat-o anul trecut în portul Policoro venind din Genova. Am ales locația, pentru ca era  ieftin în comparație  cu alte porturi, dar și ca poziție pentru traversada spre Grecia. Am plătit pentru un an 720 euro, barca pe uscat. (Foto). Titularul portului, un om deosebit, mi-a făcut  și antivegetativa gratis(cu vopseaua mea).
Ajung pe 29 mai, pregătesc barca, o dau la apă și pe 1 iunie vine Mario, prietenul și din alte voiaje, care mă însoțește pana în Grecia insula Corfu. Avem parte de o mare liniștită, navigam cu vele apoi cu motorul. Oprim în insula Othonoi, locul unde Ulise a stat ceva timp cu Calypso, apoi câteva opriri în insula Erikousa și câteva golfuri din Corfu. Pentru formalitati de intrare în Grecia, trebuie sa intram în portul Guiova.  Plătesc  36 euro pentru 24 ore ( cam scump). Ca documente mi se cer în afară de actele barcii, asigurarea cu clauza antipoluare,pe care le am.  Apoi sunt îndrumat sa mă  prezint la poliția  portului. Aici trebuie să duc munca de lămurire cu polițista care voia sa plătesc taxa Dekpa. Îi spun  ca barca sub 7m nu trebuie sa plătească  taxa, însă  ea o tine pe a ei. Pana la urmă  da un telefon , se lămurește și plătesc doar 15 euro ca taxă  de intrare în Grecia.
Ca o paranteza, alături de barca mea un tataie englez, folosea ca scăunel  să coboare de pe barcă, un frigider waeco, din acela cu compresor. Zic, trebuie sa-l urmăresc, sigur o să-l  arunce. Îl  văd  când se duce cu el la gunoi și îi  zic că  îl iau eu. Tataia puțin debusolat,  mă  întreabă dacă știu sa-l repar, iar eu îi  zic ca îl  voi folosi ca  lada de depozitare.  Aduc frigiderul în Brăila,  întreb câțiva meseriași dacă îl pot repara, dar se uitau la el ca la un OZN. Îl  aduc în Torino și un meseriaș român  îl face imediat,  avea termostatul  defect. Cumpărat  senzor termostat cu 1,80 euro! M-am pricopsit  cu un frigider care îngheață.
În așteptarea familiei, duc barca în portul Mandraki  situat aproape de centrul orașului , lângă fortul venețian plătind 22 euro. Mario se întoarce în Italia și vin fetele.  Stăm doua zile, apoi plecam spre Paxos și Antipaxos. Aici e o plajă  caraibica de care ne bucuram o jumătate  de zi, apoi vin vapoare cu turiști care ne invadeaza. Plecam spre Lefkada,  podul dintre continent și insula se deschide la fiecare ora și e gratis. După ora 21 se deschide numai la cerere vhf canal12.
Găsim un loc aproape de centrul  orașului. Portul e gratis cu condiția sa găsești  loc. Mai încolo este marina, dar nu am ajuns acolo ca sa știu  prețurile.
Ne oprim în diverse insule, ultima fiind Itaca și facem o plimbare în interiorul  insulei.
Plecam spre Patras, previziunile meteo dădeau  vânt favorabil însă l-am avut din prova. La sosire în vecinătatea podului trebuie sa ceri autorizarea de trecere vei fi îndrumat sub care arcada se trece, vhf canal 14. Pe inserat  intram în micul port Lepanto ( acum Nafpaktos) unde a fost celebra bătălie.
A doua zi sosim în portul insulei Trizonia, un port construit  din bani UE dar neterminat. Aici sunt bărci  lăsate  peste an în grija nimănui.  Găsești pe cineva care stă în permanență acolo sa aibă grija de barca, sau la mila  domnului.
În apropierea canalului  Corint luam legătură cu dispecerul, canal 11. Suntem puși în coadă și ne învârtim în fața  canalului. Se da ok, traversăm  in ordinea  stabilită, iar la ieșire plătim 100 euro.
Spre seara in 14 iunie  ajungem în Atena  marina Alimos . Vizitam orașul,fetele rămân  pe la rude iar eu fac schimb de echipaj. Vine Dragos, un membru al echipajului velierului Allegro.

10
Echipamente si accesorii / Lucru pe barca
« : Noiembrie 13, 2016, 12:30:12 p.m. »
Cum am ridicat eu catargul:11
Fotografii si filmari nautice / Navigatie printre insulele Italiei
« : Octombrie 13, 2016, 10:33:59 p.m. »
In vara asta am facut o placuta calatorie din Genova spre sudul Italiei, urmand ca vara viitoare sa continui spre Grecia si poate Romania.
https://www.youtube.com/watch?v=ynm1YYVnsKM
Detalii pe 
http://deltasub.blogspot.it

12
Alte ambarcatiuni / Cu lotca pe Marea Neagra (Navigatie cu dedicatie)
« : Iulie 13, 2016, 04:36:45 p.m. »
Va salut, luna trecuta am facut doua calatorii. Am inceput aducerea barcii in Romania si am dus-o pana in sudul Italiei, urmand ca anul viitor sa continui in Grecia si poate mai departe.
Apoi am facut o frumoasa navigatie cu o lotca pina in Bulgaria. Am pornit din Sarichioi si am ajuns pina in Bulgaria langa Varna in satul Kazashko. Am gasit un video unde se povestea cum a luat fiinta acel sat si cum a navigat o familie de kazaci pina in acel loc si am zis, hai s-o facem si noi. A fost o calatorie plina da andrenalina si pe care am reusit s-o facem si in scurt timp, deoarece trebuia sa ma intorc la treaba.Am pus pe blogul meu filmul si amanunte despre navigatie, urmand ca sa detaliez si pe forum.
http://deltasub.blogspot.it/

13
Vanzari / Vand Beneteau Evasion 22
« : Mai 07, 2016, 01:31:32 p.m. »
Pentru motive personale si eventual trecere la o alta categorie, am pus in vanzare barca mea un Beneteau Evasion 22 pe Pro barca.
Barca este in stare buna si gata de navigatie. Singura hiba ar fi, motorul scoate fum negru doar la pornire,in rest porneste imediat si merge bine. Daca nu o vand repede, cred ca o voi aduce in tara in vara asta, cu oprire pentru un an in Grecia, dar atunci nu va mai fi de vanzare. Problema e ca nu prea dispun de timp. Daca e cineva interesat, barca se afla in Italia in portul Genova

14
Legislatie / Noua Directiva CE
« : Ianuarie 03, 2016, 11:20:47 p.m. »
Nu siu daca se incadreaza aici, sunt ceva schimbari in legislatie incepand din 18 ianuarie: http://www.legifrance.gouv.fr/affichTexte.do?cidTexte=JORFTEXT000030783616&categorieLien=id

15
Monococi / Cap Compas Vest, Genova - Cannes
« : Iulie 09, 2015, 10:18:32 p.m. »
Iarna imi faceam planuri de a pleca cu barca catre tara pe etape.Anul acesta trebuia sa ajung in zona Siciliei, sa las barca acolo la un prieten, ca apoi ,la anul sa continui spre Grecia. Cum suntem  o familie democratica formata din trei persoane, votul meu nu a fost de ajuns, asa ca am plecat spre vest.
15 iunie 2015 Genova, avem la dispozitie vreo zece zile din concediu si dorim sa facem  un voiaj  pe coasta franceza. Cum marea e cam agitata pentru echipajul meu feminin, vizitam orasul.

Pagini: [1] 2