.................................
Pe baza datelor de mai sus, m-am gandit la urmatoarele modele :
1)
CAIAC BORNEO (producator: BIC Sport)
Ce nu mi-e foarte clar de aici:
- daca il pot dota cu scaune comode, care sa nu-mi faca praf spatele dupa 30 min;
- daca (fiind o ambarcatiune proiectata ptr. 2 persoane) poate fi condusa fara eforturi marite si de catre o singura persoana (pe site, asa scrie, dar de la scripte la fapte, stim cu totii ca e cale lunga! )
Desi este sit-on-top, este ambarcatiunea pe care as fi preferat-o pentru a o putea implica si pe sotie, dar nu realizez cat de mult se poate apropia de performantele altora din enumerarile ce vor urma. La celelalte, nu stiu daca pot gasi modele sit-in, la preturi precum cel al lui BORNEO!
De asemenea, mi-a placut mult ca are inclus si sistemul de deplasare pe roti demontabile!
2) CAIAC PENTRU PESCUIT QUEST 10 HV FISHING
3) CAIAC EDGE 13
4) Pelican Intrepid 100X Angler
5) CAIAC RIGID BORNEO TAHE 3 LOCURI (2 ADULȚI + 1 COPIL) VERDE TAHE OUTDOORS (Decathlon)
4) CAIAC RIGID OCEAN DUO ROTOMOD 2 ADULȚI + 1 COPIL ROTOMOD (Decathlon)
5) Caiac de pescuit SIT-ON-TOP TIMO (OLX)
6) Caiac Feelfree Juntos (OLX)
Din pacate, nu-mi pot permite sa investesc mai mult de max. 1000 EUR intr-un caiac, altfel m-as fi uitat la modelele Lure (13.5 V2, sau Lure II Tandem)
7) Barca pneumatica stil caiac ELLING KARDINAL K370
E si cea mai scumpa, dar are suport ptr. motor de pana la 5CP. In schimb, podina e tip airdeck...
Cam acestea ar fi selectiile pe care am incercat sa le fac, atat cat am inteles in urma celor citite.
V-as ramane indatorat daca unii dintre dvs. care ar avea timp de citit, ar incerca sa-mi sugereze o alegere din cele 7 mai sus precizate, sau eventual un alt model din "alt film". 
Multumiri anticipate si toate gandurile bune!
Mos Bubulac
Bună.
Toate opiniile formate în urma incursiunii prin forumuri, sunt corecte

Și pentru că nu există o rețetă universală, o să-ți spun opiniile mele, care te vor ajuta să-ți faci o proprie orientare.
Întâi de toate, am observat că dintre toate modelele enumerate, cele mai multe sunt în rândul caiacelor sit-on-top.
Eu unul nu m-am împăcat cu acest tip de barcă, din cauza poziției, a expunerii la soare și intemperii (nu doar în sezonul rece e o problemă, ci și în vara toridă: soarele te arde cumplit), a expunerii la vânt prin suprafața portantă mare (om și barcă), a locului aproape inexistent, pentru bagaj.
Dacă e să fie caiac, am preferat unul sit-in. Încăpător, protector, permisiv (și iertător) la valuri, cu direcție și viteză bune, centrul de greutate jos, volum mai mic dar spațiu înăuntru mare, compartimente etanșe, pentru diverse.
Dacă începe vreo ploaie torențială, de vară, poți rămâne complet uscat (cu o foaie de ceapă pe tine și o fustă a caiacului) tu, aparatul foto, etc... ceea ce nu se întâmplă pe un sit-on-top.
Există și caiace gonflabile foarte bune. Eu am avut un Advanced Frame Convertible, cu care am fost și la TID, în tandem. Mai sunt modelele de la Gumotex (foarte bune ca material) și de la Grabner (dar ceva mai scumpe). Există modele mai noi, făcute integral în tehnica drop stitch, adică au pereții și podina, foarte rigide și rezistente, apropiindu-se de un caiac rigid sit-in. Ba chiar au și inchidere a punții. Dar acestea ies puțin din buget.
Între caiacele menționate, pot spune că modelul Edge 13 este foarte bun. Foarte stabil și încăpător, poate fi folosit și la ture scurte dar și lungi. Unul dintre caiacele mele este Edge 13. S-a comportat excelent, iarnă sau vară, pe vânt sau ploaie, indiferent de lungimea turelor. Nu excelează în ceva anume, dar face tot ce e nevoie într-o medie mai mult decât rezonabilă. Și este foarte confortabil.
Acum, citind ”caietul de sarcini”, am senzația că dintre toate modelele găsite de tine, cel mai bine se potrivește necesităților menționate, gonflabila K370.
Din acest tip de bărci, mai există unele, fabricate sub numele Kolibri. Ceva mai ieftine. Rapide, stabile, glisând cu două persoane și motor de 5 cp, utilizabile și manual, la pagaie, utilizabile la pescuit...cam ceea ce doreai

Un model mai măricel, KM-390C, costând 3850 lei