Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - ionpescarul

Pagini: [1] 2 3 ... 42
1
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 18, 2018, 02:56:10 pm »
Nea Ioane,
Orice dispozitiv atasezi de motor are si avantaje si dezavantaje. In principiu, fabricantii de motoare il doteaza pe acesta cu tot ceea ce este rezonabil necesar.
Ghinioane se intampla tot timpul si e foarte greu sa te protejezi total de ele....
Daca intri pe o zona suspecta de obstacole submerse, intri incet, cu motorul la relanti sau chiar la neutru.
Asa cum ai facut mata barcuta nu o misti decat cu motorul si nici nu prea vezi in fata, ceea ce este riscant. Macar o pagaie ti-ar trebui sa ai prin barca.
Fire intinse....!

Am 2 vasle si suporti pt.ele suporti sunt in spate se vad vaslele in bancheta din fata.Da am intrebat de acel hidrofoil ca pare o prelungire a barci.Vorba lui Dany.Am gasit material duraluminiu de 2mm ,voi face unul de curios.

2
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 18, 2018, 02:50:04 pm »
Nea Ion , zi-mi te rog ce inaltime ai in cabina , de la banchete pana sus

90 cm de la bancheta in sus

3
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 17, 2018, 07:21:37 pm »
Da ! nu este o simpla placa orizontala !, are o parte ce imbraca pintenul iar de acolo pleaca progresiv si se termina in raza dupa pasul elicei.Am studiat ceva vreme cat si cum sa o las de lata pe circumferinta, dar si cat de lunga .
Daca intereseaza pe cineva problema aprofundam, si dam detalii !

Da e interesant ,ceva poze si detali ar fi de folos
Multumesc

4
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 16, 2018, 11:21:28 pm »
Eu mi am facut protectia singur si de 4 ani nu am mai indoit si rupt nimic, nici la elicea cu pas variabil din compozit!,nu mi aduc aminte sa fi agatat ceva , marele avantaj este la mal!! ;)

Dar care este protectia dvs ? acea placa orizontala de la capatul de jos al pintenulu?

5
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 14, 2018, 11:55:47 pm »
Despre ce aditiv este vorba?
Multumesc

Unele sunt universale si motor si cutie,nu am tinut cont ,e vascoasa ca mierea si foarte lipicioasa ,eu incalzesc cutia cu apa calda ,apoi trag cu seringa mare veterinara,direct cu furtun,,la un schimb de 250ml bag in jur de 15-20ml

6
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 14, 2018, 06:10:34 pm »
In ultima zi inainte sa plec pe garla am verificat motorul,am schimbat o garnitura la carburator,apoi am trecut la cizma ,desfac suruburile la inceput curge vreo 2,3 linguri de apa ,apoi un ulei laptos alb.Zic nu e timp de remedieri ,las sa se scurga bine bag ulei nou si vreo 2 linguri de aditiv ca mierea ,care ramane lipit pe piese,chiar cand e apa in grup.(avusesem aditivul bagat si anul trecut)Pregatit de drum.
La coborarea Sulina  am lovit ceva submers care a aruncat motorul la ultima pozitie de basculare.A intrat si multa apa in barca atunci.La aceiasi iesire am mai luat inca o lovitura dar mult mai blanda .Cand traversam Rosu ,am simtit ca am agatat ceva ,dar nu a infranat barca asa tare sa opresc.La intoarcere am hotarat sa iau motorul acasa sa pun la punct cizma.

https://photos.app.goo.gl/S5LmVomGVGdBgVDl1

Axul a fost foarte stramb ,mai mult de cat se vede in clip nu am reusit sa il indrept.Dar am inteles ca abaterea e in cote.

Am gasit nailon de pescuit si in zona arcului de la al doilea semering ( deci nailonul trecuse de primul semering si se ingramadise in spatiul liber de la al doilea semering ,langa arc. 2-3 linguri de aditiv bagat cu uleiul din grup ,ne salveaza multe necazuri.

7
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 14, 2018, 05:21:47 pm »

8
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 14, 2018, 05:14:53 pm »
Va rog frumos ,o parere despre eficienta acestui hydrofil. Pare altceva
Multumesc

https://photos.app.goo.gl/5goa85Q5zKmXnhwW2

10
Cafenea - Discutii generale / Re: Respect, nea Tase
« : Aprilie 13, 2018, 12:12:16 am »
Cred ca la noi speranta de viata se invarte in jurul a 52-65 de ani. Stresul ,mancarea otravita ,ne curata repede.Si mor valori.Nimeni nu le va lua  locul.

11
Salupe / Re: o fasneata de salupa caut motor potent
« : Aprilie 13, 2018, 12:07:23 am »
Tu ai karma -16 ???????
daaaa , esti dusmanul public ?

12
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 11, 2018, 10:49:59 pm »
Ohhh... sper că nu te referi la mine... N-am fost în Deltă de cel puțin 10 ani și n-am fost niciodată cu bărcile mele sau la timona altei bărci, în Deltă, în ultimii 10 ani. Chestie pe care chiar o regret dar...  „Pachebot” se numește barca mea... ceva peste 100.000 tdw. Pe 29.04.2018 mă îmbarc, pentru două săptămâni, pasager,  la Copenhaga pentru „Capitale Baltice” iar pentru 24.09.2018 mă îmbarc pasager, tot două săptămâni, la Hamburg, ca să traversez Mâneca în Anglia și apoi s-o tai, de acolo peste Biscaya  și apoi, prin Gibraltar... până la Genova. Nu cred că ne intersectăm... bărcile. Probabil că este o coincidență. Sunt bucuros să am un tiz barcagiu Thor prin ape dunărene!
Da ,uitasem ,am rectificat,nu ati fost atent.O seara buna

13
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 11, 2018, 08:52:02 pm »
Cum s-a terminat cu baietii ramasi intre plauri? Au reusit sa treaca ori au facut cale intoarsa?
Capitolul m-ar interesa si pe mine si nu numai pe mine.....
Poate mai ai ceva filmulete din operatiunea de scapare dintre plauri :)

Eu am plecat dupa o barca cu motor mai mare ,sa traga impreuna cu Erfan,singura barca mare care mai era in zona cu motor de 75 nu a vrut sa ne ajute .In schimb Erfan a tras bucati mai mici de plaur de sub barca suspendata si pana la urma la scos singur. Omul a vrut sa ma plateasca ,dar eu m-am multumit cu niste apa.Sunt barcagi care daca te prind la ananghie in delta te jupoaie de viu .Pentru o interventie de genul asta iti cere de la 500 de lei in sus.Eu cand ajut pe cineva ii explic ca nu ii cer nimic ,dar il rog ca sa procedeze identic ,cand va ajuta si el pe cineva.Asa am procedat si cu acest domn ,care pe facebok se semneaza Thor (rectific Tom Thom ),cred ca are cont si pe Cap Compas. Asta toamna in octombrie,am remorcat de la intrare in Babina pana la Chiia ,o barca cu motoru spart ,nu am cerut nimic. Stiti ca a murit Domiţian,calugarul de pe Cernovca ? Eram prieteni ,ma intristat tare .

14
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 11, 2018, 09:21:14 am »
Ti-a iesit bine nea Ioane.Bravo!
Cum ai simtit barca acum dupa noua amenajare? Si-a schimbat centrul de greutate?

E vantoasa rau ,adica cred ca  acepta vant lateral maxim de 35-40km la rafala ,conditi in care merge inclinata.Cabina fiind mai ascutita in fata ,a creat avantaje ,merg cu geamul din fata inchis ,nu iau vantul in piept din nici-o directie.Nu sa schimbat centrul de greutate ,poliurea fiind distribuita egal peste tot.In naivitatea mea spuneam mai demult ca trebuie incercat sa construiesti o barca din policarbonat.Cabina e imbracata in policarbonat ,cand am vazut cat e de fragil ? am placat-o peste policarbonat cu fibra de sticla la sul.Cel putin 50% din pozitile de ancorare ,cand pescuim ,sunt cu barca infipta in stuf (pai intra stuful prin policarbonat ,cant te ancorezi ) Acum intram cu viteza in stuful uscat ,sa m ancorez,pentru fibra de sticla astea nu sunt probleme.Intra mai greu in glisaj ,cred ca e mai grea cu aproximativ 50-60kg. dar dupa ce intra in glisare merge mai bine ca inainte. Trebuia sa fac prelata din spate detasabila complet,e voluminoasa si batoasa ,dar modificarea asta o voi face poate la iarna.

15
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Aprilie 08, 2018, 09:40:28 am »
Salut nea Ioane!
Acum ai facut-o si sa speram ca ai etansat foarte bine si n-ai lasat prea multa apa sub polyuree.
Dar ai grija ca prinderea cabinei, cand ai sa gauresti ceea ce tocmai ai etansat, sa fie re-etansata cat mai bine!
Am notat treaba de dupa 29, dar zau nu stiu....vorbim la telefon.
Toate cele bune!

toate prinderile cabinei au fost facute prin interior

Pagini: [1] 2 3 ... 42
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud