Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - valyxman

Pagini: [1] 2 3 ... 12
1
Barci de pescuit / Re: Alegere barca pentru 20 CP
« : Octombrie 11, 2018, 09:06:55 am »
Eu zic să aștepți AN-ul. De curiozitate ... pentru ce vrei barca?

2
Vanzari / Re: se vinde Gipuletz
« : Iunie 21, 2018, 07:42:45 pm »
Bună și spor la vânzare... Arata foarte bine... Mă bate de mult gândul.. da anu asta luași copaia... Și  :'(

3
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 21, 2018, 09:40:10 am »
Ok merci, dar care e mai ok 150  sau 250 grade. Acum depinde cat de repede de trebuie să ardă... Naiba ... Cine mai știe... Până la urmă cred că o să încerc macar cu un litru de synth din asta .. vad cum o merge.. poate se inmultesc caii...  Ce ziceți?

4
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 20, 2018, 11:56:11 pm »
Uite nici macar la astea 2 motul nu îmi dau seama daca flash point (temperatura de ardere bănuiesc) e bine sa fie mai mare sa mai mica.. că de altfel la ambele zice că sunt pentru turații mari ( ce înseamnă mari?).

5
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 20, 2018, 11:36:41 pm »
Problema mea nu e însă rezolvată de aceasta listă...
Dacă e bine sau nu să pui syntetic in detrimentul mineral sau invers tot nu mi-e clar. Care e sau nu low ash sau chiar ashfree? Astea în condițiile unei utilizări la turații de aproape 5000 rpm din 5500 disponibile. ( Bine blocul motor e același cu cel de 25 cp care are alt carburator și merge până în 6000 de ture). Dacă e cazul las Nr de tel. să mă lămurească cineva de ce și cum. Colegul Fritz menționează syntetic că sa îi poți "da blana și să mai ai motor"... dl H  zicea că syntetic nu e recomandat... Maxim semisynth. Eu nu prea mai înțeleg și nu vreau decât un nume din lista aia pe care să mă pot baza, sa se găsească la noi sa pot tine motorul mai turat, și dacă se poate sa nu coste chiar cat Motul synth care e 100 ron litrul.
Dau și atât la urma urmei daca știu că mor eu și motorul tot merge... :)

6
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 20, 2018, 11:11:38 pm »
Păi așa uite lista pe 2017:
https://www.nmma.org/certification/oil/tc-w3

7
Ce nebuni și ucrainenii... Cum sa pleci la braconat pe ape românești fara câteva baxuri de țigări în barca... Chiar și-au cautat-o. Sau orice fi fost de bună credință ei doar că a plouat zilele astea și nu s-au gândit că ude nu o sa ajute la nimic țigările...

8
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 19, 2018, 11:46:50 pm »
Unde??

9
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 19, 2018, 06:51:33 pm »
Nimeni nimic?

10
Motoare / Re: Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi
« : Iunie 19, 2018, 09:24:05 am »
Salutare!
Cu toate că e mai vechi topicul postez aici decât unul nou.
După 3 ieșiri cu bărcuță am constatat că pentru o deplasare pe placul inimii trebuie să țin motorul intre 4600 și 5000 de ture din cele 5500 disponibile. Am avut un litru de ulei de la Mercury din cel clasic mineral. Acum as vrea sa iau un bidon mai mare și dat fiind regimul de utilizare mai spre maximul plajei de turație întreb și eu care dintre cele 3 tipuri de ulei 2t de la Sierra să îl iau? Dat fiind că nici cel mai scump dintre ele adică cel syntetic nu are un preț exorbitant mă roade să îl iau. Întrebarea și ce nu as vrea e sa uzez motorul datorita uleiului lui nepotrivit. Deci acest Sierra synth are ce sa strice sau din contra ar face bine. Motorul e un mercury 2t de 20 din 2003 in 2 pistoane cu amestec în rezervor. Proporția e de 2 la 100 pentru acest motor. Nu știu dacă dl H mai vizitează dar el spunea că nu recomanda synth însă nu am înțeles de ce. Deci care din cele 3 Sierra fara a tine cont de preț dar să îl pot tine la 5000 ture cate 2 - 3 ore pe weekend fara să îl omor din motive de ulei.
Mulțumesc!

11
Daca școală și examinarea au avut loc în zona Brăila Galați va rog dati-mi un Nr de tel și sau detalii pe privat. Mulțumesc!

12
Merci Marius!.. dar nu in Bucuresti.  in Braila sau Galati

13
Da scoala de navigatie cat si examen (cum ziceam el spera sa rezolve intr-o vizita ambele).

Merci Vali. cam am obiceiul sa vorbesc incalcit si neclar... :)

14
Sincer nu stiu. si eu m-am gandit la bicaz dar nefiind sigur am zis Galati -Braila ca oricum e mult mai aproape decat Giurgiu unde am dat eu.
Si sa poata rezolva in cat mai putine deplasari eventual doar una pentru examen e doleanta lui ca timpul e mare problema la el ... sincer nu stiu cand o sa iasa cu barca ... da probabil are planuri de concediu si pescuit in Delta si de inchiriat vreo barca cu motor mai mare de 5..

15
Salutare,

Am si eu o intrebare pentru cine cunoastea sau a obtinut deja de informatii referitoare la obtinerea unui permis D in Zona Galati sau Braila.
Mai exact e vorba de un prieten care vrea permis D, este locat in Suceava si logistic vorbind e mult mai usor pentru el in zona mentionata.
As aprecia si o aproximare a costurilor cu scoala, Capitania si ce o mai trebui (ce trebuie la dosar e lamurit deja ... foto, copii, psihologic, medical...).
Daca e cazul pot fi contactat pe mesaj si sau la tel, watsup 0748926174 si ii transmit eu prietenului ce e de facut.

Daca esa Suceava mai aproape de Bucuresti il indrumam eu aici :) dar nu e si ca la noi toti serviciul e pe primul loc deci timpul limitat...

Multumesc!

Pagini: [1] 2 3 ... 12
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud