Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Bogdan

Pagini: [1] 2 3 4
1
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 11:16:52 pm »
,

n-ai sa vezi 100km  in UKW ! TINE CONT DE INALTIMEA ANTENEI TALE,A CORESPONDENTULUI SI CURBURA PAMINTULUI.dupa aia vorbim.........:)
Aveti dreptate! Totusi, am trecut in canalul 25 si ...m-am plictisit. Sincer, aveam si treaba.

2
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 10:28:21 pm »
Da, e ok! Chiar te rog! Multumesc!

3
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 09:09:45 pm »
e clar ...nu prea ai timp , la cat ai de munca ...
Da, scuze! De fapt am facut pozele pentru tine dar nu le pot incarca fiind prea mari. Le-am facut noaptea.
O sa le fac maine dimineata si le atasez. Scuze inca odata !

4
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 08:12:27 pm »
Mă gândeam eu că nu am fost foarte precis în exprimare.
Era vorba de transmisia mecanica, de inversor adică, să o verifici și pe aia, nu doar motorul.


Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Obligatorie verificarea !

5
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 08:07:47 pm »
care este coeficientul curbei pamantului??? :-[ 
la 1 km...sau cum se calculeaza?
aprox 50NM. Pana la Navodari in linie dreapta sunt vreo 80 km. Aveam si pe navele comerciale statii vechi care prindeau, deci nu e vreo mare scofala.

6
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 10:19:10 am »
Am verificat si transmisia si ...receptia. La transmisie am facut probe cu Capitania Zonala Galati , ma rog Port Control iar la receptie stau bine ca am prins avizele catre navigatori emise de Statia de Coasta... Constanta. Am antena in varful catargului si probabil asta ajuta la o receptie buna de la 100 km.

Alta treaba nu am, da-mi fac! :D Spal, calc, apretez, etc. :D

7
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 01:32:35 am »
Sunt aproape de final. Mai am de instalat doar lada frig si de facut o revizie ( in regie proprie ) la motor. In rest, mici detalii la interior. Mai astept rolele de ghidaj pentru aducerea comenzilor in cokpit ( funga randei si spinekerului). Am instalat vinciul si opritorii.
Referitor la ladita m-am orientat catre asta: https://www.fomcoservice.ro/frigidere-auto/frigider-travel-box-45-litri-p2099/.  Ar fi bine sa sun la ei sa imi dea un consum orar ? Panoul e cel de 100 W iar acumulatorul pentru consumatori are 125 Ah. Becurile le-am trecut pe led. Ar mai fi statia si autopilotul ca si consumatori feroce.

8
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 17, 2018, 10:15:48 pm »
Atat Pelicanul cat si Vali, cred ca stiu ce spun! Departe de mine sa neg confortul a minim 30 ft, pentru ca la un moment dat si eu am cochetat cu ideea asta. Dar, avand invedere ca familia sta cu mine pe barca maxim 2 saptamani  ( cu insistente) si in principiu cauta hoteluri cu confort sporit pe mal in aceasta perioada, m-am orientat spre o barca capabila pe care sa o pot duce singur, oriunde, oricand.
Costurile exprimate mai sus...sunt de principiu. Eu ma feresc sa comentez subiectul, insa nu cred ca au fost luate in calcul multe altele.  Personal nu pot anticipa la barca mea astfel de costuri ( 2000 lei) ci mai mari. Ma rog, fiecare calculeaza cum doreste.
Nu recomand unui incepator achizitia unui velier de 30 + ft. Poate nu sunt persoana care sa fie indreptatita sa faca recomandari. Dar am vazut o persoana care, dupa absolvirea unui curs de C+D+S si-a cumparat imediat un velier de  39 ft din Palma de Mallorca, considerand ca le stie pe toate si acum... plateste 4500 de euro pe an sa o tina in Patras si sa se plimbe de 2 ori pe an cate un week-end. Daca gresesc, sa ma corecteze Seba!

9
Motorizate / Re: CAUT!! Yacht / Barca / Salupa pt o petrecere
« : Iulie 17, 2018, 09:43:54 am »
Incearca la Maria Ta travel and Adventure sau Arcturus Yacht. sunt societati care sunt axate pe asa ceva ( ma rog, iesiri , plimbari, etc.)
Noi, pe acest forum suntem "barcagii"care ne impartasim sfaturi, impresii si tinem la ambarcatiunile noatre, drept pentru care nu avem intentia sa le dam la produs. Cu mici exceptii, nici nu sunt potrivite pentru asa ceva.

10
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 15, 2018, 10:46:14 pm »
Cu alte cuvinte, ai o barca buna de dus la muzeu.
Oricum cred ca e o barca ce mai are cate ceva de spus si acum. Depinde doar de tine.
O iau ca un compliment!  Asa mi-au spus si copiii: Tati, barca asta e de la muzeu, nu-i asa?! Pai, noi nu mergem cu ea, eventual dormim la hotel!
Bineinteles ca se refereau la interior, care la momentul ala arata exact ca decupat din anii 70.
Fata de barcile noi, este extrem de solida avand o fibra groasa de 2,5 cm. De fapt asta m-a interesat: starea corpului, arborada ( am si sarturi noi de schimb in inventar) si velatura. La restul m-am inhamat eu sa schimb sau sa pun pe ea, asa cum imi doresc. 

11
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 15, 2018, 10:32:55 pm »
Salut. Pe site-ul de mai jos gasesti imagini cu planuri de constructie si asamblare la Albin Vega 27. Sunt informatii publice, suedezii au avut grija sa digitizeze planurile lui  Per Brohäll. Sper sa iti fie de folos aceasta resursa, exista oricum pe net o groaza de informatii cu privire la barca si la experienta celor care au navigat cu ea. Spor la treaba si la renovat!

https://digitaltmuseum.se/search/?q=albin+vega+27
Multumesc! Sunt multe informatii pe internet despre acest model.

12
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 14, 2018, 12:55:34 pm »
Salut! Este strai distribuit pupa. Duminica seara sau cel mai sigur luni seara pot atasa poze.

13
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 14, 2018, 11:40:44 am »
Da, dar... e jumatatea lui iulie. Pana la sfarsitul lunii termin. Si mi-a ramas doar august si septembrie. Poate si octombrie ca am incalzire in barca. In conditiile in care am cumparat barca in 26 aprilie.
Unui coleg de pe forum (stiti voi cine)  ar trebui sa-i adresez "multumirile" mele pentru aceasta intarziere. Ii promit ca ma revansez, cu proxima ocazie !

14
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 14, 2018, 10:48:11 am »
Ma gandeam sa le atasez la sfarsitul lucrarilor, ceva de genul"then & now". Inclusiv la interior.
Acum arata ca un santier in lucru. Spre exemplificare:

15
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 13, 2018, 11:05:56 pm »
Nu sunt sigur, dar primul sistem l-am vazut parca la Contesa 26. De incercat.
Problema e ca am reusit sa scot cocleala de pe traveler si sinele de culisare a tambuchiului de acces in salon si am avut o surpriza frumoasa. Alama arata si straluceste senzational iar cuprul completeaza excelent sistemul de prindere a echei. Pana si suruburile sunt din alama. Ei, asa da, arata cum mi-am dorit ! Clasic pur. Daca ar fi fost din lemn era perfecta. :)

Pagini: [1] 2 3 4
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud