Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - ionut.constantin89

Pagini: [1] 2 3
1
Motoare / Re: ROTAX STEALTH OUTBOARD ENGINE
« : August 12, 2022, 05:45:35 p.m. »

2
Motoare / Re: ROTAX STEALTH OUTBOARD ENGINE
« : August 09, 2022, 03:56:55 p.m. »
Nici nu stiu cu ce sa incep... Faptul ca este pe jumatate submers, are doua coturi de 90 grade pe lantul de transmisie in loc de unul singur, nu este nici outboard nici inboard, are un design oribil si nu in ultimul rand faptul ca au decomisionat din ei stiu ce motive un brand cu 110 ani de istorie ca sa revina acum pe piata cu struto-camila asta.. In final piata isi va spune cuvantul, insa personal nu mi-as cumpara asa ceva.

3
Motoare / ROTAX STEALTH OUTBOARD ENGINE
« : August 09, 2022, 12:09:08 p.m. »
Well..Am trait sa o vedem si pe asta..

Din 2023, toate brand-urile de barci BRP, inclusiv Alumacraft si Quintrex vor veni gata echipate cu "chestia" asta in loc de outboard. Au cap de ETEC G2 I3, rebrand-uite in Rotax, disponibile initial in doua variante de 115cp, respectiv 150cp. Personal mi s-a parut o prostie inca din stadiul de proiect, dar pare ca le vom vedea si pe apa. Singurul aspect pozitiv pe care il vad in toata povestea asta este ca motoarele in 2 timpi moderne inca se incadreaza foarte bine in noile norme de poluare tot mai stricte.

https://www.manitoupontoonboats.com/us/en/discover-manitou/advantages/rotax.html

4
Cafenea - Discutii generale / Re: Ivan Pataichin: Odihneasca-se in pace!
« : Octombrie 15, 2021, 02:34:38 p.m. »
Dumnezeu sa-l ierte! Un om si un caracter deosebit!

5
Motoare / Re: Sfat alegere elice
« : Iulie 07, 2021, 11:50:11 a.m. »
Mi se pare totusi ciudat ca nu se tureaza mai mult de 3500. Sigur functioneaza totul ok? (motor, turometru, etc.)

6
Motoare / Re: Sfat alegere elice
« : Iulie 06, 2021, 12:35:42 p.m. »
In cazul acesta, cred ca o idee buna ar fi sa pornesti de la acest calculator cu estimarile :

https://marine.honda.com/parts/propeller-calculator

Cu siguranta situatia de la fata locului difera de estimari, dar este un punct de plecare.

7
Motoare / Re: Sfat alegere elice
« : Iulie 06, 2021, 09:34:16 a.m. »
In cazul acesta clar ai nevoie de o elice cu pitch mai mic, chiar din categoria de ponton. Din cate observ eu aici, grupul acestui motor are un raport de transmisie de utilizare generala, chiar spre viteza (echivalentul treptei 4-5 de la masina), ori ansamblul tau este destul de greu. Avand nevoie de forta si eu m'as orienta catre o elice in 4 pale, dar cu siguranta mai mica in pas pentru a permite motorului sa ajunga in cuplu, chiar si in regim de semi-deplasament :

https://www.rubexprops.com/boat-propellers/rpm-range/?make=Honda

Pentru a functiona in parametri normali, motorul acesta are nevoie de o elice care sa ii permita sa se tureze macar pana la 5000 rpm in blana. Nu exista un calculator precis in acest sens, deoarece fiecare aplicatie are specificatii diferite. Trebuie sa probezi cat mai multe elice.

8
Motoare / Re: Sfat alegere elice
« : Iulie 05, 2021, 02:20:34 p.m. »
Salut. Diametrul si pasul elicei se calibreaza astfel incat motorul sa poata ajunge in plaja de turatie maxima recomandata la o incarcare obisnuita a barcii. Inteleg ca acum nu se tureaza mai mult de 3500 cu elicea in 3 pale de la Solas (11 1/8 X 13)?

9
Vanzari / Re: Vand / cedez comanda Evinrude E-TEC 30
« : Iunie 15, 2021, 01:43:00 p.m. »
Am vazut recent un 50 alb, comenzi la distanta la Barnacle Bills Marine in US. Daca vrei, putem studia problema cu vama si ce mai implica. Eu personal, pe 50 il voiam dar nu l'am mai gasit nou anul trecut.

10
Salupe / Re: Barca din vis!
« : Aprilie 19, 2021, 11:14:50 a.m. »
Salut. E cam greu sa faci o comparatie obiectiva de performanta intre Yamaha si Evinrude din multe motive. In primul rand, difera raportul de transmisie din grup, deci nu putem vorbi de performante similare la specificatii similare. In al doilea rand, este arhicunoscut faptul ca motoarele in 2T dezvolta cu pana la 25% mai mult cuplu fata de cele in 4T. Motivul pentru care am trecut la elicea cu pas de 17 (13,25" x 17p) a fost faptul ca se tura prea violent cu cea de 15 (13,5" x 15p), in sensul ca am rasturnat cativa camarazi de pescuit la plecarea de pe loc si sporul de viteza nu era spectaculos. Ca si performante, eu am sesizat parametrii de mai jos:

Elice 15p (Diametru 13,5", pas 15p)

Viteza croaziera aval cu incarcare uzuala, 2ps si bagaje multe : 42km/h@5000rpm
Viteza maxima aval singur in barca cu bagaje de pescuit : 54 km/h@6000rpm
Turatie maxima cu 4 ps si bagaje : 5800rpm

Elice 17p (Diametru 13,25", pas 17p),

Viteza croaziera aval cu incarcare uzuala, 2 ps si bagaje multe : 44km/h@4400rpm
Viteza maxima aval singur in barca cu bagaje de pescuit : 59 km/h@5800rpm
Turatie maxima cu 4ps fara bagaje : 5600rpm

Sunt multumit de upgrade in sensul ca regimul de deplasare este ceva mai economic cu elicea 17p, atat in ceea ce priveste consumul de carburant, cat si cel de ulei. Din pacate la Evinrude nu exista elice cu pas de 16p. Mai exista niste elice de viteza din inox, dar au si diametrul mai mare (13 7/8 ") si cred ca sunt deja la limita functionarii optime cu el. Ca idee, barca are in jur de 450 kg cu accesorii cu tot, nu am reusit inca sa o cantaresc pe nicaieri. Asa merge acum cu 2 ps la 44 km/h@4400 rpm :

17p trial

11
Echipamente, accesorii, motoare / Cablu Directie Pretech M66 11 Fts
« : Aprilie 14, 2021, 11:06:18 a.m. »
Salutare,

Ii este cuiva util un cablu de directie cu lungimea de 11 Fts? Cablul a fost cumparat de la Yacht TNG, insa dupa montajul pe barca am constatat ca era prea lung si l'am inlocuit. Practic este nefolosit.

Model : Pretech M66
Cod Produs : 462011

Numai bine,
Ionut

12
Despre pescuit in general / Re: Legislatie pescuit
« : Martie 30, 2021, 05:01:24 p.m. »
Turismul din Delta... A cui Delta?... Turismul din Delta inseamna in primul rand plimbare cu corsarul si servit masa la pensiune cu peste cumparat fara acte. In afara de cateva unitati de cazare mai mari, peste 90% din turismul din Delta este nefiscalizat, o haiducie in toata regula. Ca s'a ajuns la fundul sacului cu resursa piscicola, asta stim deja. In contextul actual, aplicarea masurii C&R pentru cele patru specii de peste bun doar pescarilor sportivi, pare manusa pentru forma in care se desfasoara acum "turismul din Delta" si celelalte activitati economice conexe. "Dezvoltare sustenabila pentru localitatile Deltei, tinand cont de activitatile traditionale". Despre ce vorbim aici?... O sa ma opresc aici pentru ca risc sa deviez in politica si nu vreau. Sunt putine lucruri care mai functioneaza normal la noi in tara. Care ar fi fost probabilitatea ca Delta sa se regaseasca pe aceasta lista? Vb lui Nea Costel Drojdier de pe TNR...

13
Motoare / Re: Yamaha 15cp, 2t, 2004
« : Martie 30, 2021, 02:47:58 p.m. »
Salut. Si eu sunt fan 2T. As zice ca ma distrez mai mult ca si profil de utilizator de utilizator de agrement. Daca intr'adevar iti doresti un astfel de motor, te'as sfatui sa cauti unul nou in alta tara. Si eu am ramas surprins, dar Yamaha inca mai fabrica motoare in 2T pe carburatie pentru alte piete. Chiar recent vindea un personaj autohton mai contraversat un motor de Yamaha 2T 15 cp, nou nout, in cutie, fabricat in 2020.

https://global.yamaha-motor.com/business/outboards/products/2st/

14
Trasee, locuri de pescuit / Re: Traseu tulcea-chilia veche-periprava
« : Martie 30, 2021, 12:28:36 p.m. »
Salut,
De la Murighiol traseul ar fi: Uzlina, intrare pe canal Uzlina, Lac Uzlina, Lac Isac, Canalul Isac, Canalul Litcov, stg pe Canal Ceamurlia, stg pe Canal Caraorman, Crisan, Stg pe Dunarea Veche la Mila 23, dreapta pe Canal Elacle pana la capat (atentie ca aici e intinsura), la stanga pe Lopatna, primul canal mare la dreapta, ajungi la o intersectie de 5 canale, al doilea la stanga te scoate la manastirea Sf. Atanasie si de acolo o tii drept pe canalul Pardina pana la Chilia Veche pe sub podul de pe DC1, in canalul Tataru si stanga pe bratul Chilia.
Apa este destul de mare acum. Totusi am strans din fese puternic cand am trecut ieri pe Litcov. Sunt o gramada de pomi rupti cazuti in apa. Dar cu 50 cm pescaj si mai ales la relanti cu 10 CP se poate trece.
Distractie placuta!

Toamna trecuta m'am jurat ca nu mai intru in veci pe Litcov, din acelasi motiv.. Sa nu cumva sa fac febra musculara de la prea mult strans din fese. Groznica experienta. In perioada asta am intalnit copaci cazuti si buturugi periculoase, chiar si pe canalele mai circulate cum ar fi Sontea si Candura. Cat despre expediatia lui Dany, eu i'as recomanda sa ia in calcul si o varianta ocolitoare via Crisan (Bratul Sf. Gheorghe -> Canalul Erenciuc -> Lacul Erenciuc -> Canalul Mocansca -> Lacul Puiu -> Canalul Caraorman -> Crisan) sau chiar Sulina (Bratul Sf. Gheorghe -> Canalul de Centura -> Canalul Sondelor -> Lacul Rosu -> Lacul Rosulet -> Canalul Rosu - Imputita -> Canalul Busurca -> Sulina). Ambele variante sunt mai lungi, dar foarte bogate in peisaje si locuri bune de bibaneala, exact ce ne'a prescris doctorul si anul acesta pentru suflete libere chinuite de pandemie.

Distractie placuta si vant din pupa!
Ionut

15
Cumparari / Re: Peridoc
« : Martie 15, 2021, 03:39:56 p.m. »
Eu l'am ales pe acesta la vremea mea si ma declar multumit :

https://www.remomag.ro/produs/transport-ambarcatiuni/remorca-peridoc-750-kg/

Mi se pare suficient de solid pentru o ambarcatiune din aceasta categorie. Altceva mai bun pe piata la momentul respectiv eu nu am gasit. Am mai povestit la un moment dat pe forum de tentativa esuata de colaborare cu NAVIO si prin urmare am fost nevoit sa ma orientez din scurt catre ceva gata facut. Singurul minus al lui ar fi faptul ca bara din spate este detasabila manual si uneori e putin anevoioasa operatiunea aceasta. Acum as opta pentru un model cu tripla si suportul pentru numarul de inmatriculare submersibile, daca as avea posibilitatea. In rest, e ca un tanc rusesc.

Pagini: [1] 2 3