Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - gvincentiu

Pagini: [1] 2 3
1
Cafenea - Discutii generale / KBT - Kitesurfing Box on Trailer
« : Martie 15, 2023, 05:16:01 p.m. »
Buna ziua, stimati colegi
Am absentat ceva vreme din viata nautica, dar nici nu am fost departe de ea  ;D ;D ;D. Lasand deoparte visele ambarcabile (chiar daca se doresc a ajunge realitate) am facut ceva pasi in lumea unui sport ce e in stransa legatura cu apa. Deocamdata trei zmee, doua placi de kitesurf si bineintele inca doua facute asa cum stim din okoume, fibra si epoxy. Nu aveam altfel cum  :). https://youtu.be/IwnWOVGBIxM
Urmeaza si una, doua din fibra de carbon, dar sa vina vara.
Pana atunci va supun atentiei proiectul de anul acesta. Destinatia? Toate kitespoturile din Europa, poate si Maroc.. viitorul inca se modeleaza dupa dorintele noastre.
Am cumparat una remorca usoara 75o kg, 235x125 cm platforma, total 340x168 cm. Pe ea doresc sa construiesc o cutie, detasabila atunci cand ajung la ITP, de greutate calculata 250kg. Bine, ca are un perete culisant spre dreapta pentru ca in stationare/campare sa ii maresc spatiul util, iar plafonul se va ridica inca 60 cm cu 4 actuatoare liniare.
Ca va avea chiuveta, toaleta portabila, apa rece, apa calda si dus exterior, panouri solare, TV+internet astea sunt amanunte.
Important e ca nu depaseste dimensiunile din cartea remorcii si nici greutatea pe cupla, deci va fi ”plimbabila” fara probleme de omologare sau alte fantezii.
Am limitat inaltimea totala la 164 cm, fix cat are si autovehiculul tragator, pentru o aerodinamica si consum redus, caci va baga zeci de mii de km. In stationare, spatiul interior se mareste cu 60 cm pentru a ajunge la 190cm in inaltime, iar panoul dreapta cu patul se translateaza manual 40cm. Consider ca un pat de 80 cm latime e ”king size” pentru un utilizator. Celalat sa doarma pe jos.
Ca si constructie, va fi placaj okoume sau welde pe o structura de profile zincate 30x40mm. La sudura cu flux sunt lvl. 2, adica am aparat si doua role consumate.


2
Stitch&Glue / Fraga 5 - un nou roofbox
« : Decembrie 30, 2019, 09:35:11 a.m. »
Dupa succesul cu Fraga 4, https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1348.0.html, a venit timpul pentru o noua Fraga: nr. 5
Materialele nu le mai insir, important este costul final:
 placaj=150
rasina+fibra=300
surubele, balamale, consumabile= 150
actuator + intrerupatoare= 150
_________________________________
total 750 lei.... mult? putin? pentru o cutie de 420 litri... cred ca e mai mult decat ok, avand in vedere ca pe piata pretul pleaca de la 1500 lei.

3
Activitati sportive / Skatesail - pe cont propriu
« : Ianuarie 29, 2018, 01:11:49 p.m. »
Va mai amintiti vela de la Fraga 2? Nu-i nimic, nu ati pierdut nimic, poate fi vazuta pe undeva pe aici: https://www.barcaholic.ro/showthread.php?t=1455. Ieri am gasit-o prin magazie abandonata: auzeam eu un scancet, dar nu stiam de unde vine.
"Gata, hai ca te scot la lumina, i-am zis". Si cu cateva modificari minime (asta e, sunt zgarcit cand vine vorba de dat bani) am iesit la un skatesailing pe lacul inghetat. Excelent s-a comportat la 12-15 km/h, nici nu am nevoie de prea multe ajustari, in schimb la rafale de 15-20 km/h - adrenalina, frate.... Acum imi doresc sa tina iarna :-).
PS: ruptura velei e de la uraganul Kinley, de anul trecut din Caraibe. 8) 8) 8)

4
Stitch&Glue / Izvor MX - cea mai mica barcuță construita in casa.
« : Mai 15, 2017, 03:30:14 p.m. »
Anul trecut nu am mai construit nimic si m-am simtit al dreku de rau. Parcă nu eram împlinit.... Greselile sunt făcute spre a nu se repeta iar păcatele pentru a fi iertate, mi-am zis...
Dedicat constructiilor mici si vesele, m-am gândit să reiau șirul cu un Minimax de 8`. Small size boat, dar atunci când am chef de o tură mică și fără obligații, de oleacă de adrenalină să o pot arunca pe mașină (30kg) și să-i dau bătaie.
Asta e, o construiesc în casă, pentru a le arăta altora că nu au scuze dacă simt chemarea.
Planurile sunt free (cu ceva greseli - corectabile din pendular  :D): http://muskokaseaflea.ca/StaticWeb2/?page_id=61
Cheltuielile le estimez a fi sub 500 lei: 200 lei materialele lemnoase, 100 lei rasina, 100 lei consumabile de constructie, 50 lei fibra pentru sigilat marginile , 50 bere si alte cheltuieli neprevazute.

5
Hoinărind pe net, am dat de niste lucruri ce mi s-au parut interesante. Unul ar fi orizontul 2030 pentru DD:
https://drive.google.com/open?id=0B0ubXHxEslBxWkVyU3NudEhIR2c

6
Aici am deschis subiectul, daca vreti il dezbat si pe capcompas: http://forum.softpedia.com/topic/1052643-am-trecut-la-digi-energy-cu-energia-electrica/ .

7
http://www.imdb.com/title/tt2025690/ vazut de subsemnatul. Un film cu situatii critice care mi-au amintit de viata la bordul navelor, cand inca mai era frumoasa. Ca sa fii marinar adevarat iti trebuie ingeniozitate, curaj si initiativa. Parerea mea, de cateva zeci de ani, insa este transpusa excelent in filmul acesta. Ajustand putin efectele destinate impresionarii audientei, este chiar un film bunicel, multe din situatii recunoscandu-le ca experienta traita candva.

8
De Craciun m-am procopsit cu niscaiva carti care, spre uimirea mea, m-au facut sa nu le mai las din mână:

9
Fluvii si canale, Dunare si Delta Dunarii / ACARTAR 2015
« : Septembrie 05, 2015, 11:02:59 a.m. »
Se cuvine sa fim tributari celui ce a initiat miscarea din octombrie si sa mai scriem si noi cate ceva: eu unul (sau in doi, sper) ma pregătesc.
Azi sunt pe la travers de Galati, daca vreun coleg pescar vrea sa fie admirat si ascultat despre ceea ce îl pasioneaza, îl astept cu un somotel sau crapustean

10
Cafenea - Discutii generale / Sila - Puterea destinului
« : Februarie 15, 2015, 09:54:31 a.m. »
Nu'ș ce m-a apucat, dar de la începutul anului nu am pierdut niciun episod din ”Puterea destinului”. Ba unele le-am văzut de trei ori și în reluare. Nu am urmarit niciodată telenovele sau alte filme soap (în afară de ”Culoarea fericirii” pe National, indian) dar ăsta mi se pare trecut de nivelul melodramelor și mi s-a lipit de suflet ca un film artistic de multe episoade. Deja rup câteva cuvinte în turcă... ;D
Personajele sunt bine conturate, actorii de top, acțiunea este cu schimbări nebănuite de curs și mai ales prezentarea tradițiilor care, presupun că încă mai sunt de actualitate deși reformele începute de Mustafa Kemal Atatürk au dus Turcia pe un nou drum.
Aici apar serialele: http://www.filme-traduse.ro/2015/01/puterea-destinului-online-subtitrat-in.html
M-am scrântit la bătrânețe?
Nu am găsit de ce i se spune lui Borana agă, deși din traduceri agă http://ro.wikipedia.org/wiki/Ag%C4%83 pare mai mult drept prefect și nu șef de clan.

11
Stitch&Glue / Fraga 4 - Izvor RB 1
« : Septembrie 20, 2014, 12:47:53 p.m. »
Ma gândeam eu că nu are cum să treacă un an fără să lucrez ceva. Stăteam așa și așteptam să treacă anul și cheful de muncă. Dar poți să te odihnești? Nuuuuuuu, byteworks construiește, Vali la fel, unii îmbunătățesc, alții lasează la apă, unii colegi fac proiecte și eu nimic, doar stau... Ce bine... Aș vrea eu.. Deci, să revenim: e barcă dar nu e, se proiectează ca ea dar nu e pentru apă... Un roof box, că tot am nevoie
DUpă dimensiunile plafonului mașinii am schițat câteva în Carene și importate ca XYZ in Free!Ship pentru ajustări minime, apoi am facut prima machetă a lui Izvor R(oof)B(ox) și a ieșit ca naiba. Apoi a doua, a treia și mi-a plăcut așa că am purces la treabă. Placaj de 4 mm plop am luat, epoxy mai am, fibră de 160 gr/mp se găsește.
Cheful de muncă? Ne facem rost cât mai țin zilele calde pentru polimerizare.

12
Cafenea - Discutii generale / Drakkar viking - la Galati
« : Iulie 20, 2014, 01:23:17 p.m. »
Azi la ora 11, a sosit in portul de ambarcatiuni un drakkar viking, sub pavilion australian si ucrainean din cate am vazut. Barca este construita traditional, din lemn, exact dupa modelul scandinav. Probabil este o expeditie (stiut fiind faptul ca vikingii au ajuns la Gurile Dunarii in raid-urile lor) am inteles ca vine de la Constanta. Inca nu am luat legatura cu echipajul, insa probabil o voi face dupa-amiaza. Cunoasteti mai multe amanunte despre expeditie?

13
Multicoci / Un trimaran - cartoppable
« : Aprilie 23, 2014, 07:06:44 p.m. »
Domnilor colegi, va solicit ajutorul intr-o chestiune constructiva. Am o placa veche de windsurf din plastic, suficient de mare (L=385 cm, l=75cm, h=15 cm, in jur de 300 litri). Este prea grea (aproape 30kg) pentru a mai putea-o folosi la ceva, asa ca mi-a traznit sa o fac flotoare laterale pentru un trimaran. Problema nu s-a incheiat: constructia corpului central o doresc a fi cat mai usoara , cu forpeak-ul si  afterpeak-ul demontabile. Astfel, corpul central va fi din trei segmente, imbinate la lansarea la apă. Pe timpul transportului, sectiunile pv si pp vor fi introduse in corpul central.
 Ma gandesc ca sectiunea centrala sa aiba 3 - 3,5 m si maxim 25kg, prova si pupa de 0,6-0,8m si maxim 10 kg, etanse cu guri de vizitare pentru a tine uscate cele trebuincioase unui weekend (sau unei iesiri RAID, avand la copastie un termic mic pentru canale sau curenti contrari). Intrebari:
1. Exista pe undeva o corelare intre lungimi, latimi ? Referitor la lungimea de 5 metri (3,5m+0,8m+0,7m) cat ar trebui sa fie latimea?
2. Exista relatii intre volumul corpului si al flotoarelor?
3. Traversele vor fi prinse de sectiunea centrala, catargul la fel, forpicul pentru straiul focului, afterpicul doar carma. Intre traverse vor fi montate plase, ca sa stau cu popoul ud. Derivorul ar fi bine sa-l fac briceag, lestat, se pastreaza corelatia de la monococi, cu suprafata velica? Sau e de preferat doua daggerboards mai mici, pe lateralul corpului central, in casete, poate ma enervez si dorm in el, noaptea.
4. Care ar fi forma ideala pentru corpul unui trimaran mic? Ma gandesc sa-l fac precum Fraga 2 (fund de 6mm, borduri de 4mm), insa sectiunea centrala nepuntata.
5. N-am gasit planuri sau idei pe net despre trimaranele mici. Termenul de executie este primavara anului viitor, se merita investitia (probabil cateva sute de euro) plecand de la ceea ce am deja? Cum lipesc/etansez flotoarele, cum le chituiesc? E bine sa tai drept sau inclinat cele doua flotoare?
6. Cam care ar fi deplasamentul util al trimaranului ? As prefera sa fie de 300 kg, poate mai iau si pe cineva la ”ocazie”.
Cam asta ma chinuie de asta iarna...

14
Cafenea - Discutii generale / Caribbean 600 - Virtual Regatta
« : Februarie 16, 2014, 06:50:23 p.m. »

15
Vanzari / WalkerBay 275 cu Mercury 6CP - fabricate in 2009
« : Ianuarie 15, 2014, 11:21:25 a.m. »
Intrucat m-au năpadit bărcile de cand m-am intors de la Maliuc, pe langa Fraga 3 ce e disponibila, mai adaug un WalkerBay 275 cu motor Mercury 6 CP, 69 ore functionare, alimentare externa etc.... cumparate de la reprezentate in 2009 de cumnatul meu din Bucuresti. Pretul motorului 750 euro iar barca 650. As zice ca mai reduce pretul pentru forumula completa, barca+motor. Are si doua scaune rotative de pescuit in pachet.
http://forum.capcompas.ro/index.php?topic=938.0
http://www.walkerbay.com/dinghies-sailkits/rigid-inflatable-dinghy/
Row, Motor, Sail, Tow Walker Bay Dinghies do it all

Pagini: [1] 2 3