Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - bluewave

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 19
32
Cafenea - Discutii generale / Re: 12135
« : Decembrie 24, 2017, 12:44:04 pm »
Da, dar iti aduci aminte de unde provin acele cabluri? ... vai de sufletul nostru cate am auzit inainte cu o seara de cumpararea lor ... mai aveai un pic si ‘rasturnai’ elada ...


Sent from my iPad using Tapatalk

33
Cafenea - Discutii generale / Re: 12135
« : Decembrie 22, 2017, 02:24:51 pm »
"@RazvanEvergreen: Te rog sa nu te iei de greci ;) Cine va mai spune ceva de rau de ei va avea de-a face cu mine..."
mah ... acum le tii partea acestor indolenti ( stii tu la cine ma refer ... persoana "mare").

35
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Decembrie 10, 2017, 08:21:02 pm »
"
Velierul Andrew a terminat cursa ARC 2017, noi ajungând cu bine în Santa Lucia de Caraibe dupa 20 zile, 12 ore si 36 minute traversada Atlanticului.
Anul 2017 poate fi numit Anul Tricolorului Românesc pe Atlantic. Mai mulți navigatori cu vele române s-au încumetat în aproximativ aceeași perioadă, să participe oficial sau independent, în echipaj sau solitari la traversarea cu startul dintre Insulele Canare și finish în Insulele Caraibe.
Curajul și performanțele tuturor îi califică drept ambasadori ai Yachting-ului Românesc și purtători ai tricolorului românesc peste Oceanul Atlantic.
Duminică,19 noiembrie ora 12.30 s-a dat startul regatei ARC 2017 în Las Palmas de Gran. Competiția transatlantică se desfășoară în fiecare an din 1986 pe o distanță de aproximativ 2700 mile marine intre Las Palmas și Rodney Bay insula Santa Lucia din Antilele Mici aliniind la start 3 categorii de ambarcațiuni: Multihull, Racing și Cruising.
Andrew și Cassiopeia sunt cele 2 echipaje românești înscrise în competiție. Noi am ajuns la finish la bordul lui Andrew acum 3 ore (ora locala), Cassiopeia se apropie să-și încheie cursa în curând.
"

36
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Decembrie 09, 2017, 05:35:59 pm »
avem o stire pe fb autor "Ioan Cobzarenco"

"
Drugan Sorin se afla azi-dimineata la 180 NM NE de Tenerife urmand sa ocoloeasca Insulele Canare prin vestul Insulei Gomora.
Va face un mic ocol in drumul catre nordul Insulelor Cap Verde sperand sa intalneasca pe cei patru vaslasi care vor lua startul pe 12 decembrie in competitia Atlantic Challange cu barca “Maria”.
Vantul este E-NE, 10-15 kt, urmand ca de luni sa creasca la 20-25 kt.

"


P.S. ca pe aici prin zona avem si "colegi de forum" care au spus psss fb-ului ... ( asta spun ei , noi credem ca stau ascunsi ...).

37
Echipamente si accesorii / Re: Monitorizare GPS in Delta
« : Decembrie 05, 2017, 06:56:33 pm »
"
(adica nu mi imaginez ca daca arbdd vede o barca undeva se uraca in salupa si sare pe omul ala, il poate lua elegant la ture mai tarziu)
"

exact cum spuneam mai sus ... "dar , sa nu uitam ca daca "calci pe bec" , incep sa curga amenzile ..." ,  aici ma refeream ca , conform log-urilor pe zone de restrictie , incep amenzile sa se tipareasca si postasul sa-si faca aparitia. lucru care imi pare foarte corect , pe limitari poti merge si cu moror mic si cu motor mare ( deci nu vad nevoia de limitare a puterii motoarelor pe barci ).

cat despre vodafone si acoperirea lor, vara care tocmai a trecut , pe golovita date cam "salcam", noroc cu rdse-ul ... dar nu vreau sa fiu rau , daca spun ei 4g ... asa sa fie !!!


 

38
Echipamente si accesorii / Re: Monitorizare GPS in Delta
« : Decembrie 05, 2017, 01:37:36 pm »
hello,

referitor la :
"
Deci ideea este ca GPS-ul sa nu poata fi deconectat- ceva in genul de sistem pe care il instaleaza firmele care isi urmaresc flota. Cei interesati si autorizati vad unde este, cu ce viteza se deplaseaza, istoric, tot. Daca nu-l vad atunci stiu ca si-a obturat GPS-ul si il penalizeaza.
"

depinde de firma ... deoarece cu toate ca operatorul de telefonie ( care trimite coordonatele tale gps la un interval de timp ) se bate cu pumnii in piept ca au acoperire 100% , se pare ca nu este asa.

ca si exemplu ... operator vodafone , gps pe masina . poti sa-ti inchipui ca de la sensul giratoriu ( unde intrii pe valea oltului dinspre sibiu ) pana la calimanesti , masina nu a fost pe harta.
asta nu inseamna ca cineva a pus "folie" pe antena gsm din masina sa nu vorbeasca cu celula de pe drum si sa trimita date. nu avea nici un interes ( era in delegatie, firma stia asta ....).


asa ca in delta ,
baga vre-un operator de gsm mana in foc ca are acoperire 100% ?
si mai baga o data mana in foc ca in momentul cand eu trec de la o celula la alta semnalul nu se pierde si dispar de pe harta?

ramane de vazut !!!39
Echipamente si accesorii / Re: Monitorizare GPS in Delta
« : Decembrie 04, 2017, 08:59:06 pm »
e ... asta cu un emitator pe barca este ideal .
dar , sa nu uitam ca daca "calci pe bec" , incep sa curga amenzile ...
oare se vrea asa ceva ? ( din partea mea eu pot avea pe barca "t" emitatoare , nu-s pasionat de viteza pe apa ... )

40
Motoare / Re: diferenta motoare yamaha
« : Decembrie 04, 2017, 06:39:03 pm »
off topic ... si chiar daca nu vede organu diferenta , ce faci daca la un control iti cere actele ... ii spui ca nu vede bine ce e scris pe hartie ...
inteleg ca diferenta e mare intre 20 si 25 ( ma refer la a fi inmatriculata sau nu ) , dar cred ca nu e de "joaca" cu acest lucru !

41
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Decembrie 01, 2017, 01:03:07 pm »
avem si un comunicat de presa :

"
COMUNICAT Clubul Nautic Român ●


•Vineri, 1 Decembrie 2017, 02:40 ora României, yachtmanul Dorel Nacou, legitimat la Clubul Nautic Român, a atins destinația finală a cursei Mini-Transat 2017 La Boulangère, portul Le Marin, din Insula Martinica, fiind ultimul sosit în marja regulamentară de timp.

 

După startul pe care l-a luat în Las Palmas, Gran Canaria, pe 1 noiembrie 2017, în prima noapte, la aproximativ 90 mile nautice de la start, în timpul furtunii, catargul ambarcațiunii sale 412 iXblue Vamonos, a cedat.

Au urmat cinci zile de eforturi în portul Boujdour, Sahara Occidentală, Maroc, unde şi-a putut remedia provizoriu avariile înregistrate la catarg, prin eforturile și mobilizarea echipei sale iXblue și a prietenilor Clubului Nautic Român din Boujdour și Nouadhibou, Mauritania.

A plecat din nou în cursa de traversare a Oceanului Atlantic, navigând cu prudență şi dovedind o imensă doză de cumpătare și răbdare, a aterizat în portul de destinație finală, după un parcurs de 29 zile 11 ore 32 minute, timp în care a parcurs în total 3.289 mile nautice.

Dorel Nacou a demonstrat mai mult decat elocvent adevărul celebrului proverb românesc: „Cu răbdarea treci marea.”

Cumpătarea și modestia sa, devenite proverbiale, l-au ajutat să reziste pe măsură ce oboseala, stresul datorat singurătății, lipsa unui dialog verbal creșteau în intensitate, iar resursele de apă și hrană scădeau alarmant.

A trecut prin zone cu vânt foarte slab, în care a petrecut mai bine de şase zile, navigând cu viteză redusă.

A învins toate aceste obstacole, inițial pe cele legate de prejudecăți, legi nescrise care spun că yachtman te naști și doar te cizelezi pe parcurs, apoi că yachtingul este sport exclusivist, al celor cu stare socială și financiară foarte bună.

A învins deci, obstacole financiare, mentalități, a găsit sprijinul colegilor și al șantierului naval iXblue, sponsorul său din La Ciotat, apoi neșansa unui accident tehnic survenit la puțin timp după plecarea în cursă, lipsa unui vânt bun în pânze și totuși, nu a cedat, nu a cerut asistență, nu a lăsat Atlanticul să-l învingă.

Pentru toate acestea, Dorel Nacou este un învingător. Este învingătorul nostru, al prietenilor şi susţinătorior săi deopotrivă, al colegilor de la Clubul Nautic Român, al celor care au crezut în el, în visul său şi în faptul că poate să fie menţionat în statistici drept primul navigator român care a traversat solitar Oceanul Atlantic, înscris într-o regată oficială.

 Pentru tânărul plecat din Munții Carpați în urmă cu 25 de ani, Atlanticul este doar un urs mai mare, cu care nu se luptase până acum într-o traversadă.

Ajuns la Le Marin pe 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri și Ziua Națională a României, Dorel Nacou dedică cursa sa de traversare solitară a Oceanului Atlantic, Centenarului Marii Uniri, pe care îl vom sărbători pe 1 Decembrie 2018.

 

Ofiţer de presă

Narcis GAIDARGIU

"

42
Vanzari / Re: Velier Dehler Varianta 65
« : Noiembrie 30, 2017, 06:12:03 pm »
"Nu-l primim la regata".
poate participa la clasa "motorizata" ... dar , nu ma bag ...

43
Echipamente si accesorii / Re: PRELATA AMBARCATIUNE
« : Noiembrie 30, 2017, 06:06:01 pm »
poate sa ninga , poate sa ploua ... barcutza are hainutza noua ...
frumos executat ... 10+

44
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Noiembrie 30, 2017, 10:13:17 am »
Da, este un an exceptional. Dar sper sa nu se termine aici. Din sursele mele, urmeaza o surpriza si mai mare. Dar toate la timpul lor ...


Sent from my iPad using Tapatalk

45
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Noiembrie 27, 2017, 06:32:24 pm »
a prins viteza ...

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 19
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud