Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - FlorinDC

Pagini: [1]
1
Motoare / Modificare comanda motor Yamaha F20
« : Februarie 19, 2018, 01:03:58 pm »
Stimati colegi,
e cineva care a modificat la Yamaha de 20 CP (4 timpi, cu pornire electrica) comenzile la eche, cu comenzi la distanta?
Rog sfaturi detaliate sau daca imi puteti recomanda un service bun (cat mai aproape de Timisoara :)   

Multumesc anticipat !    :)

2
In ideea de a face navigatia fiecaruia dintre noi mai sigura, cred ca e important pentru oricine, atat pentru cei cu experienta mai putina (cazul meu), cat si pentru veterani, sa creem in acest topic un mic ghid, cu sfaturi, recomandari, aspecte critice, mod de abordare a valurilor extreme, din amonte/aval, in toate variantele de navigatie (in amonte/aval/lateral)

M-am intalnit cu situatii neplacute, cu vant in rafale din aval si acei celebri "berbeci", care testeaza la maxim priceperea si ... norocul navigatorului. In ideea de a nu ne baza doar pe "noroc", incep sa scriu ceea ce am patit si observat eu (cu rugamintea de a ma corecta cei care considera ca gresesc)

Cel mai sever "test" pe Dunare a fost in timp ce inaintam spre aval, pe tronsonul Bazias - Divici, cu vant puternic in rafale, din aval si valuri de 1.4-1.6 m - barca aluminiu 4.5m, motor 20 CP, greutate totala aprox 400kg cu 2 membri -》 am observat ca cel mai bun control si siguranta aveam abordand perpendicular, accelerand cand coboram de pe val si reducand pe masura ce urcam urmatorul val. Am incercat sa abordez si diagonal, insa am simtit mai instabil si nesigur modul asta, barca parand mult mai vulnerabila la rasturnare..Problema a aparut cand valurile au inceput sa se sparga neuniform, venind oarecum si din laterale,  nemaiputand sa mentin acea alternare accelerare-decelerare. Totul a devenit putin haotic, intrucat nu stiam daca e mai bine sa abordez mai agresiv valurile, sau sa incerc sa ma strecor mai controlat...am reusit sa ajung la mal, cu mari emotii, insa ce am trait in clipele alea, e greu de descris...Poate cea mai sigura varianta ar fi fost sa ies inspre amonte, in primul loc accesibil de acostat, insa a fost o decizie de moment.
Ma gandesc la varianta in care valurile ajung si la 2m...caz in care nu imi doresc sa se intample, insa as vrea sa fiu pregatit in cel mai mic detaliu, in cazul in care s-ar intampla...

Pagini: [1]
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud