Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - IceC

Pagini: [1]
1
Monococi / Re: ABC- ul navigatiei cu panze.
« : Martie 25, 2017, 08:38:01 am »
Multumesc....mai caut


L.E. Am gasit regulamentul portuar nr 31732/2012 care la domeniul de aplicare spune: "Prevederile prezentului regulament privind siguranta navigatiei, intrarea si iesirea navelor, transportul de persoane cu navele, protectia mediului si managementul deseurilor se aplica si in portul de agrement Tomis, celelalte prevederi privind transportul de marfuri, incarcarea/descarcarea navelor, accesul si circulatia nu se aplica, acesta fiind un port deschis publicului pentru activitati de agrement si sportive"

"Intrarea si iesire"  si "accesul si circulatia" nu se refera la acelasi lucru?

2
Monococi / Re: ABC- ul navigatiei cu panze.
« : Martie 24, 2017, 06:26:43 pm »
Nu neapărat tu, dar trebuie să aibă cursul GMDSS una din persoanele de la bord. Dacă ieşi singur, da, trebuie să ai cursul, deoarece ieşirea şi intrarea din port se anunţă prin VHF la căpitănie.

Este lege? Ca nu am gasit nicaieri scris

3
Echipamente si accesorii / Re: Intretinere acumulatori
« : Ianuarie 30, 2017, 03:55:25 pm »
Atenţie la regula celor 10%. Se consideră că amperajul de încărcare trebuie să fie de 10% din ratingul AH al bateriei.

10% ah este incarcarea optima, dar nu se intampla nimic daca folosesti mai putini. Problema este cu cat este mai descarcat acumulatorul, si probabil recomandarea din manual se referea sa nu incerci sa incarci un acumulator din care ai tras pana la 10.5V ca nu o sa ai nici o sansa

4
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Ianuarie 26, 2017, 12:51:24 pm »
În clipa în care le permitem profesorilor şi celor din jur să nu mai facă nici un efort ca să ne educe, să ne ridice ştacheta, să ne ceară să fim mai buni, fiecare dintre noi devine un ratat. Pierdem lupta de a avea o viaţă (profesională) cu sens şi ascuţim coatele pentru lupta de supravieţuire.

Nu crezi ca studentii i-au facut pe profesori sa numai faca nici un efort?

5
Mari si oceane / Re: Croaziere grecesti : EGEEA DE MAI
« : Decembrie 13, 2016, 01:09:18 pm »
Super! Vara asta daca nu reusesc sa-mi cumpar barca sigur inchiriez una si o sa vad daca si ea o sa fie la fel de entuziasmata. Pana atunci, din vara a inceput cursurile de yachting si momentan deabia asteapta sa vina primavara...

6
Mari si oceane / Re: Croaziere grecesti : EGEEA DE MAI
« : Decembrie 10, 2016, 01:17:55 pm »
Asta e și motivația pentru povestirile de față. Să mai spulbere din aureola de intangibil care s-a creat în jurul acestui fel de vacanțe și să mai molipsească din amici :) .

De molipsit sigur ii molipseste pe multi!

Ai putea sa ne dai mai multe detalii si despre cum este in croaziera cu copii? Din ce vad in poze fetita este destul de mica, fiica-mea are 7 ani si de ceva vreme ma tot intreb oare nu s-ar plictisi groaznic o zi intreaga pe mare?

7
Legislatie / Re: Examen D si C
« : Octombrie 14, 2016, 09:08:00 am »

Intrebarea ramane: trebuie acest curs sau nu pentru diferenta de la D la C (sau C la D).

Eu am dat examenul pentru C in ultima sesiune inainte sa intre in vigoare noua lege si chiar am intrebat daca o sa vreau sa dau diferenta si pentru D o sa trebuiasca sa fac si scoala? Si raspunsul a fost ferm "NU! imi prezinti certificatul si numai trebuie nici o scoala", dar nu se stie niciodata cum se schimba si cum interpreteaza legea, pentru ca atunci cand am fost sa imi ridic certificatul (am intarziat cevea timp pentru ca am stat sa fac si scoala pentru S), mi-au cerut certificat psihologic ceea ce pe fost lege nu trebuia (sau m-or fi vazut mai dubios  :o )

8
Veliere / Re: Propriul Velier sau Charter. Argumente si Experiente
« : Septembrie 15, 2016, 02:12:21 pm »
ma bag si eu la o forma de coproprietate de acest gen

Tinem legatura ca poate la anu facem ceva  8)

9
Veliere / Re: Propriul Velier sau Charter. Argumente si Experiente
« : Septembrie 15, 2016, 02:11:11 pm »
Cu alte cuvinte să ai cheia de la barcă în buzunar :) şi să pleci fără skipper.

Exact!

Referitor la grec, este normal sa nu accepte ca pierdea un client care inchiria la pret intreg. Probabil daca ii promitea si o perioada de inchiriere dubla accepta sa mai coboare pretul

10
Veliere / Re: Propriul Velier sau Charter. Argumente si Experiente
« : Septembrie 14, 2016, 02:54:50 pm »
De mai multa vreme ma tot gandesc si eu la cum as putea sa impac cel mai bine hobby-ul, cu timpul (care nu este prea mult) si cu bugetul... Referitor la charter ... nu stiu, parca nu reuseste sa satisfaca placerea de a avea barca ta, de a putea iesi pe mare cand vrei si cat vrei, de a putea seara sa te duci sa bei o bere pe barca si sa te simti acasa. Ma gandesc sa cumpar una, dar ma gandesc si la cat de schimbator sunt in hobby-uri, daca dupa un an consider ca as putea sa fac altceva "mai distractiv", ce fac cu barca? Ma uit pe anunturile cu veliere de vanzare si am gasit barci care sunt de vanzare din 2014 si inca sunt disponibile, oare au probleme sau asta este piata?
Oare nu ar mai putea fi o optiune pe langa charter si achizitie? Ma gandesc la ceva ce aduce spre charter dar mult mai flexibil, adica o chirie platita pe luna/trimestru/sezon/an in care sa stii ca ai barca la dispozitia ta 1/2/3/4 week-enduri pe luna + in timpul saptamani in functie de timpul disponibil si al proprietarului si al "chiriasului"

Pagini: [1]
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud