Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Florio

Pagini: [1] 2 3 ... 160
1
Sa speram ca e valabila și pentru capitaniile Braila și Galati

Păi este tot Dunăre, cu prerogativele ei. Iar acolo nici măcar nu e frontieră directă cu alt stat :) .   
Precizarea postată de mine e valabilă pentru cei care navighează în barca proprie. Nu și pentru cei care pescuiesc, acestora la va trebui un permis de agrement.

2
Ca să mai lărgim subiectul fără să-i julim prea tare pe tinerii aceia visători dar ușor necugetați, uite un subiect asemănător.
De data asta o barcă de firmă super-serioasă (OYSTER), își pierde chila cu tot cu o parte de coca!
Ei, ce ne facem oameni buni? :)

http://www.europeanmarinesurveys.com/2016/01/oyster-825-major-keel-failure-polina-star-111/


3
Cu plăcere, băieți :) .
Nu cred că o să se întâmple să nesocotească cineva legislația expusă în această adresă, legea e una pentru toți.
Dealtfel și poliția de frontieră are oameni de o calitate deosebită, nu se compară cu cei de pe șosea. 

Dacă prin absurd, cineva ar nesocoti legile care i-au fost și aduse la cunoștință, aceasta se încadrează la abuz în serviciu. Și nu, n-au reușit să disculpe treaba asta, punându-i praguri de 200 000 de euro :) .

4
”Agrementul” omniprezent ca termen în legislație, ne-a creat multe dispute nefiind bine clarificat. Chiar zilele trecute discutam cu Răzvan (Căpitanu”) despre o simplă testare a unui motor în zona Oltenița, când au avut ceva probleme cu cei de la frontieră pe motiv că fac agrement, fără permisul necesar :) 
Anul trecut au existat niște precizări ale IGPF/ DSCTF, despre care chiar lucrătorii politiei de frontieră nu știau. Am verificat asta la ultima ieșire cu caiacul, în luna decembrie.
Așadar acum, avem un răspuns oficial pe care îl vedeți mai jos, în care se precizează clar că simpla posesie a unei ambarcațiuni nu înseamnă activitate de agrement și nu necesită aviz de agrement.
Activitate de agrement este considerata o activitate comercială cu acest scop. Punct.


Dacă ieșiți pe Dunăre, poate ar fi bine să aveți o copie a acestei adrese. În caz că unii lucrători PF nu au aflat încă.

5
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Februarie 12, 2018, 10:05:18 am »
Pai, calatoria familiei Albu, cu toata consideratia, e un fel de voiaj de loisir in jurul lumii pe un yacht! Eu cand ma gandesc la circumnavigatie, am in minte povesti epice, gen Francis Chichister, Robin Knox Johnston, adica sa ramai pe barca pana la final, fara vreo escala, asistenta etc
Eu am pus candva un link cu un film care m-a impresionat in mod profund, iar la finalul vizionarii, cand era filmata epava lui Crowhurst, mi-au dat si lacrimile, sau poate sunt eu prea sensibil... Ideea e ca o asemenea calatorie, ori o faci cum se face, ori deloc !
Iata link-ul filmului la care am facut referire, daca e cineva interesat de povesti epice, nu doar turism : https://www.youtube.com/watch?v=IY2rQh8UraY
Si iti multumesc Florio pt raspunsul detaliat ! :)

Cu plăcere. Reală plăcere, nu doar declarată :) . Sunt discuții pentru care ne aflăm pe forum și e firesc să ne placă.
Am înțeles, ești un romantic din specia aventurierilor extremi :) . Și mie îmi plac lucrurile astea, dar ne-am născut puțin cam târziu pentru ele. Navigația extremă a pierit odată cu ultimele corăbii de mărfuri, tip ”tall ship”. După aceea a crescut confortul și siguranța marinarului.
  Acum ca să fim drepți,  circumterra solitar fără escale, se poate în condițiile Volvo Ocean Race (barcă de 1 milion dolari, open 60, viteză 20 nd, aparatură performantă, spațiu provizii și detoate).
Altfel, cele aproximativ 30 000 mile ar însemna pentru viteza media a unui yacht obișnuit, peste 300 de zile, adică aproape un an de navigație continuă! (nu se consideră circumterra dacă nu ai trecut pe la Capul Horn. Canalul Panama e păcăleală :) )
Dacă eliminăm zona competițională, unde intră extrem de mulți bani (deci nu e pentru noi :) ), rămâne circumterra făcută în regim de croazieră.
Iar aici iau foarte în serios o călătorie în jurul lumii, pentru că nu e nici ușor și nici simplu.
În anii noștri, o călătorie în jurul lumii nu mai este ceva atât de notabil ca palmares, dar a rămas o piatră de încercare. Popular spus, nu-ți mai ridică nimeni statuie, dar greutățile și riscurile sunt aceleași :)

6
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Februarie 11, 2018, 10:06:00 pm »
Am cautat cateva referinte pe net despre Sorin Drugan, iar in unele era prezentat ca fiind primul roman care face inconjurul lumii solitar, intr-o barca.  A avut loc calatoria aia, ori ba? Daca da, e pacat ca n-a fost mediatizata, e o mare realizare sa fii singur intr-o barca atata timp, doar tu cu sine insuti, o experienta tare intensa, revelatoare pt unii, traumatizanta pt altii !
Iar calatoria asta sa inteleg ca s-a incheiat aici, sau continua? Ce urmeaza? Ca nu prea sunt informatii.

Sorin Drugan este unul dintre cei care au îndrăgit navigația cu vele și au simțit dorința plecării. Aceasta nu s-a materializat, deși o plănuiește de foarte mulți ani. O plecare în jurul lumii ar însemna alături de o barcă dedicată, și o sumă de bani. În tot acest mare interval de timp (sper să nu greșesc, îmi amintesc să fie 14 ani de când a plănuit-o), lucrurile nu s-au aliniat pe direcția dorită.
Acum a plecat cu Aiax, o barcă inadecvată pentru un asemenea demers, la care am înțeles (de la familie) că a mai pus două straturi de fibră de sticlă pe coca.
Din discuțiile cu apropiații, Sorin nu are definit un plan de circumterra, deși dorința există. A plecat în traversarea Atlanticului, cumva mergând în întâmpinarea vestitei ARC.
Navigația cu Aiax a fost greoaie, Sorin n-a ajuns să întâlnească cele două echipaje românești participante la ARC. Ar fi fost frumos, mai ales că pe Cassiopeia era Ovidiu Drugan, fiul lui :) .
Ulterior a ajuns în dreptul insulelor Canare, chiar la începerea Atlantic 4 Challange, competiția traversadei cu vâsle în care am avut și noi barca Maria cu echipajul de care vorbirăm pe la mijlocul topicului.  Sorin a dorit mult să întâlnească grupul de bărci, lucru care nu s-a mai întâmplat, acestea luând distanță.
În momentul de față vom vedea ce se mai întâmplă. Dacă Sorin continuă călătoria conturând un plan, sau nu.
Astăzi n-am mai avut nici o veste nouă.

Dar avem români care au realizat înconjurul lumii cu un velier: familia Albu, pe Phoenix. Singurul velier românesc, ce a trecut pe la Capul Horn :) .
Oameni temerari și de toată isprava!

7
...............................
Partea cu dobandirea experientei necesare in prealabil e logica si functioneaza de cand e lumea, dar mai sunt si situatii mai rare, delcioase prin adrenalina si satisfactia generata, cand pornesti la drum hotarat sa inveti din mers. Cu conditia sa treci cat mai incet prin locuri stramte...

Exact! :)
Există o regulă simplă la acostări, ancoraje, treceri delicate: intri ușor, lovești ușor. Intri tare... deh... :D

Pentru situația lor nu prea există decât trei posibilități:
1. Au mers foarte repede pentru acea zonă (în larg nu ai probleme, dar  aici...)
2. Au avut probleme la barcă (zona chilă), pe care nu s-au obosit să le verifice și nici n-au pus pe alții mai pricepuți.
3. Ambele.

Eu presupun că ambele. Posibil vechi lovituri au dus prinderea chilei într-o zonă de stres mecanic și slăbire. Ulterior o lovitură dură a definitivat forfecarea.
Prost e că nu au făcut nici acel minim de asigurare. Acum ar fi stat mult mai bine.

8
Am avut și eu tendința de a posta pățania pe care am văzut-o anterior pe ”Dailymail”, dar lucrurile erau destul de evidente și nu i-am mai dat curs.
Eu rămân la opiniile anterioare, că întâi capeți ceva experiență și mai apoi pleci în aventura vieții locuind pe o barcă, trăind ”their best lives on the open sea”.
Să nu fiu înțeles greșit, eu nu condamn oamenii, sunt întru totul de acord ca fiecare să-și aleagă drumul în viață exact așa cum dorește, ori să nu poarte centura de siguranță dacă nu vrea. Eu nu cred că lumea ar avea mai mult de suferit dacă nu am fi obligați prin amenzi, să riscăm mai puțin.
Ba dimpotrivă, cred că riscul personal la un adult este treaba lui, nu a colectorilor de taxe, care mimează grija față de contribuabil.
Acum, acest tip de întâmplări, fac mai mult decât o mulțime de advertising sau amenzi: pun în gardă pe cei ce au gânduri similare.

Despre pățania în sine: cred că era normal să acumuleze puțină experiență înainte de a pleca pe ape, să facă un survey la barcă și o asigurare, firește.
Un neexperimentat poate duce la fund și o barcă blindată, găsește el o metodă :) .
Faptul că în acel loc atât de frecventat, ei au fost singurii care ”au lovit ceva” cu chila, în a doua lor zi de navigație, e destul de grăitor. 

O simplă lovitură în chilă, pentru o barcă de 28 de picioare, nu înseamnă scufundare. Prezoanele acelea nu se foarfecă deloc ușor. Posibil să fi fost altceva la baza pierderii chilei.

Teste interesante, la lovituri în corp și chilă: https://www.youtube.com/watch?v=rvxhQO4pw2E

9
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Februarie 10, 2018, 06:05:39 pm »
Câteva mesaje de la Sorin:
 "Acum 10 min am legat barca la geamandura" (Feb 10 at 3:07 PM)
 "asta-noapte am stat de veghe si a fost vant tare 30kt, ploaie, rafale, dar : AM ÎNVINS ! (Feb 10 at 3:09 PM)
"a fost cu suspans, ca nu a pornit motorul" (Feb 10 at 3:07 PM)
"pe 30kt cu rafale si ploaie, am facut dute-vino in fata Guadeloupe, dar dimineață nu am putut intra, vant, valuri si ioc motor" (Feb 10 at 3:17 PM)
 "mai vorbim peste cateva ore, ma culc" (Feb 10 at 3:21 PM)
"Te iubesc si te strîng la geamandura in Marie Galante, insula Saint Louis!" (Feb 10 at 3:53 PM)
"Incep sa reinvat sa fac de mancare fara sa stau cu oala in mana pe aragaz 15-30min" (Feb 10 at 4:36 PM)
"incep sa merg prin barca fara sa ma tin tot timpul de ceva solid" (Feb 10 at 4:36 PM)
"la dormit e o problemă, m-am obisniut sa fiu leganat tot timpul somnului" (Feb 10 at 4:38 PM)

10
Mari si oceane / Re: Primul român trecând solitar Atlanticul
« : Februarie 10, 2018, 04:39:43 pm »
Sorin Drugan a ajuns acum, după 71 de zile de navigație solitară, în Caraibe, insula Marie-Galante.

Informația e proaspătă, după ce se mai reface așteptăm povestirile și impresiile :)

11
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 10, 2018, 09:05:39 am »
Calin, vad ca vrei cu tot dinadinsul la challets  :) Dar sa stii ca tot nu ai voie sa fumezi in camera!
Eu voi cere parerea catorva olandezi referitor la expeditia noastra. Vreau sa vad ce opinie au ei. Langa prietenul meu cu dezmembrarile de barci exista un B&B , o casuta modesta cu mansarda, care stiu ca se poate inchiria cu totul. Doar dimineata vine proprietara si pregasteste micul dejun, pe la 05-06 apoi te lasa in plata domnului toata ziua. Deci adevarat bed & breakfast.Asta ochesc dpdv al cazarii. ;) Stiu casuta si e oarecum retrasa de vecini curiosi.
Suntem si aproape de prietenul cu dezmembrarile care are destul spatiu de parcare depozitare. Dispune de toata logistika necesara tractarii, incarcarii unei barci indiferent de marimea ei.Ca daca isi vreunul din noi vreo barca sau cine stie ii mai trece prin cap trebuie sa avem si unde le trage. Pus ca prima vizita ar trebui facuta lui la depozite, pt ca are o gramada de chestii foooooarte interesante. Pretul il facem noi. Daca e prea mic ce oferi, olandezul meu ne va arata degetul mijlociu in sus de la o mana, daca este extrem de mic, ne va arata degetul mijlociu de la ambele maini, daca e ok, ne va arata degetul mare in sus. Parca si vad in fata prima discutie avuta cu el in urma cu cativa ani buni:
- What is the final, but final final price of the trailer?
- Make a offer for me, maybe you can offer more than i ask.... ;)
- Hmmm...I don't know what I can say...is your trailer...
- 18 hundreds...
- Ooooo..is too much... :o
Si bineinteles ca a urmat o negociere crunta, cu aratari de degete in divesre directii, pe un frig cumplit cu vant, lapovitza si ninsoare , iar de atunci ne spunem intotdeauna reciproc in decursul negocierilor, aratand toate degetele mainilor in sus:
- Choose one! Choose one! :)
Dar daca am ramas in relatii excelente dupa atatia ani, inseamna ca ne-am inteles cu bine intotdeauna pana la final.
Iar cand am de negociat ceva local ,cu o alta persoana fie ea fizica sau juridica, il pun pe el sa sune inainte sa negocieze. A reusit la hotelul din Heerenveen mai sus mentionat de mine pret de pret! Sa vad acum ce obtine la B&B ;) E o poveste lunga referitor la cum se pot intelege intre ei, si nu neaparat ca sunt nationalisti, ci mai mult cred ca efectiv exista o alta mentalitate legata de servicii si comert, in acea tara in care activitatile astea existau de pe vremea cand noi abia ,,ne incaltzam cu fesul'' si de la care nu am invatat mare lucru nici pana in prezent. Cand il pun sa sune pt mine zice:
- Buna ziua, sunt cutare cutare de la firma cutare din oras...Am niste clienti vechi de-ai mei care cauta o camera pt in seara asta (sau mai multe nopti).
- ....
- Din Romania...da da...sunt foarte seriosi, fac afaceri cu ei de ani multi...
- ...
- Ok. Multumesc pt discount...Oferta ramane valabila si pt viitor?
- ....
- Ok . Am inteles...in limita disponibilitatii...
De la 72 euro imi dadeau pret 50( camera cu pat dublu, hotel 4* full options!)
Referitor la masina inchiriata, sper sa nu fie nevoie, deoarece cred ca in primul rand va fi masina mea disponibila de foiala si sigur inca una achizitionata acolo, cred ca un 4x4 cu tractare mare.
Pana una alta ar trebui sa stim cati suntem, pt ca sigur voi fi intrebat in privinta cazarii...
Sper sa ne organizam in final , dar pentru asta trebuie seriozitate maxima. Stiu din experienta acumulata ca acolo unde exista mai multi oameni, implicit exista proportional minimum tot atatea probleme si opinii diferite, dar cu rabdare si perspicacitate se vor pune toate la punct, fie ca sunt organizate de acasa sau ca vor fi reconfigurate acolo pe moment.
Stima tuturor.

Principial, mă poți trece pe mine. Mai mult de atât, nu creez probleme și nu fac divergențe de opinii :) .
Singura chestie este că nu am multe de cumpărat, barca mea fiind dotată cu tot ce-i trebuie. Dar întotdeauna se mai găsește câte ceva :) 

12
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 09, 2018, 04:50:29 pm »
............................ daca e o zona de pensionari atunci cand spre ex. seara Florio va trage primul acord pe chitara va veni cineva sa iti spuna ,,liniste''... >:( Nu este o regula generala, dar in 90% din cazuri daca nu stii mersul zonei, te trezesti cu o gramada de ciudatenii care iti strica orice chef de orice.
.............................

Din experiențele trecute, când s-a sunat la poliție pe probleme de cântece nocturne, 2 polițiști au venit și ... au rămas să cânte cu noi :) Că era prea fain.
Sigur, nu era  poliția olandeză.

13
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 09, 2018, 04:44:03 pm »
Are cineva in plan sa vina si cu o barca agatata de carlig ?
Ce ziceti de frumusetea asta scoasa ca din cutie ?
https://www2.best-boats24.net/en/buy-boats/details/1vwal5c/

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

M-ar mira. Pescaj mare, lățime agabaritică pentru transport pe șosea, lungime exact cât s-o înmatriculezi....
Toate astea o fac indezirabilă. Dar de frumoasă, e frumoasă :)

14
Lacuri, rauri, ape interioare / Re: Noua baza nautica pe Lacul Floreasca
« : Februarie 07, 2018, 06:31:12 pm »
Salut,
Din intamplare m-am plimbat ieri pe malul lacului Floreasca, de-a lungul Caii Floreasca. Nu mi-a venit sa cred!
Se amenajeaza o noua baza nautica, am numarat vreo 7-8 pontoane noi, lacul s-a dragat partial si s-au umplut zonele de mal, banci, lumina electrica -totul in faza de santier inca, dar sunt semne ca se lucreaza.
Am dicutat cu un domn care facuse masuratori dintr-o pneumatica cu motor electric si mi-a zis ca se intentioneaza sa se faca navigabila salba de lacuri de pe raul Colentina. Si pe capatul lacului Tei erau 2 pontoane noi. M-am uitat pe net si am descoperit proiectul: „Amenajarea circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca”. Probabil n-am dat atentie la ce bazneste primarita, dar chiar se intampla...
Amanunte aici:
https://www.libertatea.ro/stiri/amenajarea-circuitului-turistic-pe-lacurile-tei-floreasca-gata-la-finalul-2018-2080708

Interesant :)
Eu mai aștept să văd, ca să nu mă bucur prea timpuriu.

15
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 04, 2018, 12:42:49 pm »
Salutare!
Ascultand asta azi dimineata https://www.youtube.com/watch?v=NsIaLYC_8HQ a lui Big Will de pe albumul cu olandezul Peter Struijk ,delta bluesman consacrat, nu stiu cum mi-am adus aminte de topicul nostru de pe forum, pe care l-am citit din nou tot, din scoarta in scoarta si chiar pot spune ca m-am distrat. Si daca tot ne intalnim cu diverse ocazii, mai pe la prieteni, mai pe la taverne, fie ca suntem mai multi sau mai putini, fie ca este vara ,iarna sau primavara, si tinand cont de faptul ca la un moment dat am lansat o idee catorva prieteni de pe forum, m-am gandit ca ar fi momentul sa redeschid discutia, fara sa redeschid alt topic. Ce spuneti de o intalnire in Olanda? :) Anul trecut am propus treaba asta  si s-a arata ceva interes! O excursie cu dublu scop, cel principal fiind de diverse achizitii( accesorii noi sau sh pentru barcile noastre, sau chiar barci, auto, peridoc, s.a.m.d ) dar si cel de dupa ora lasarii serii intr-un pub olandez, savurand o adevarata bere de pe plan local ;) Putem merge cu avionul, cu costuri minime sau cu auto personala/grupuri iar cazarea se poate face spre exemplu, in conditii decente ( http://www.haje.nu/ ) deasemenea la preturi ok. In acea zona , pe o raza de aprox. 20-50 km sunt fooooarte multe de vazut: depozite imense de barci cu diverse chestii interesante, foarte multe firme de vanzari de accesorii noi si sh, foarte multe marine,etc). Iar d.p.d.v. al ghidului, nu va faceti probleme, eu voi fi cu voi! 8) Perioada o alegeti voi de comun acord, asa ca astept opiniile voastre vis-a- vis  de propunerea mea... Consider ca ar fi ceva superb sa il vad pe Florio printre noi ( o chitara gasesc eu pentru el acolo) cantand intr-o taverna olandeza. Si va promit ca o sa vedeti cu ochii vostrii ca opinca noastra si sabotul olandez se inteleg perfect atunci cand este vorba de Oameni adevarati...restul e can-can!
Stima tuturor


Bună idee, mi-au sclipit ochii! :)
Nu mă-mpiedic de rusalii, sunt pe scara avionului oricând e cazul!
Iar la muzică și pahar, mă împac bine cu orice nație :)

P.S.
Numai să n-o împingeți spre sfârșit de mai, că deja sunt în Egee  8)

Pagini: [1] 2 3 ... 160
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud