Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Dbr

Pagini: [1] 2 3 ... 39
1
Intalniri, imprieteniri, pe ape si nu numai / Re: hai la targ
« : Martie 23, 2018, 06:49:26 am »
Ne mai intalnim si sambata ? Daca da, la ce ora?

3
Aseara am citit . Nu am putut sa mai inchid ochii toata noaptea. Ce pot sa mai zic...Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

4
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Martie 14, 2018, 06:53:18 am »
Ma mir ca a stat si atat pe net. In 10-15 zile s-a gasit cineva sa o cumpere pe 150-200 euro. Barca probabil a fost luata de cineva care o va reconditiona.

5
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Martie 12, 2018, 07:44:50 am »
@ bluewave:Daca tot s-a transformat topicul in can can, si dupa cum vad ca nu se va finaliza marea excursie in NL, macar sa mai zic si eu ceva inainte sa intervina Vali sa ne inchida mustaria de aici.Stii bancul cu ursul si tigaia?
Se plimba iepurasul prin padure si deodata gaseste o traista cu 30-40 de oua. Se uita el in stanga dreapta, nu il vede nimeni. Isi zice in gand ca a avut un mare noroc. Dar cum naiba sa le manance?Se gandeste el putin si isi aduce aminte ca ursul are o tigaie unde ar putea praji ouale. Se hotaraste sa mearga la urs sa ii ceara tigaia, contra a jumatate de cantitate de oua. Zis si facut, dar pe drum se intreaba iepurasul:
- Dar de ce sa ii dau mah 15-20 de oua? El nu a facut nimic? Nu merita mai mult de 10 oua pentru tigaia lui...
Mai merge ce mai merge iepurasul prin padure si se tot gandea....
- Da de ce sa ii dau 15 oua? E prea mult! Ii dau maxim 5...
Deja enervat, si apropiindu-se de barlogul ursului, se opreste iepurasul in loc zicand :
- Ii dau maxim 2 oua! Sa zica ,,merci'' ca ii dau si atat!
Ajunge la barlogul ursului, si cioic cioc la usa. Deschide ursul usa:
- Oooo salut iepurasule! Ce mai faci? :)
- Auzi mah ursule? Mai du-te draku cu tigaia ta!! >:(
- :o

Asadar, pana in NL fiind un drum destul de lung, este timp destul sa reflectam cat ii dam olandezului.

@ radu andritoiu: Julieta s-ar putea sa nu mai para asa frumosa in realitate dimineata! ;)
Transportul nu il pot estima foarte exact ca si costuri. Julieta nu are peridoc si pentru platformele mele este prea grea. Daca luam in calcul ca i-ar trebui un peridoc pe masura care costa minimum 2000-3500 euro, depinde de starea lui, si daca mergi dupa ea personal adaugand minimum costuri doar de carburant +taxe in jur de 1200 euro, atunci sigur transportul ei depaseste cu mult valoarea barcii. Chiar si cu un peridoc inchiriat , pretul transportului va parea mare la prima vedere. Din pacate roata cand se invarte, nu tine cont de valoarea incarcaturii, si consuma la fel in toate cazurile.
Stima tuturor.

6
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Martie 11, 2018, 07:49:44 pm »
Da, Este o barca foarte buna. Designer si producator buni. Cu o mica investitie iese ceva frumos.
In link-ul de mai jos, inca una dar pentru cine nu vrea sa ,,dea din manutze''. Deci, gasim si ceva gata reconditionat. La 1800 se cumpara maine. La fata locului, cu o negociere prieteneasca cred ca se poate obtine pret final 1500 euro!
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1263110056-compromis-720.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr


7
Echipamente, accesorii, motoare / Re: Coliere inoxidabile
« : Martie 11, 2018, 08:28:37 am »
Rezolvam, no problem..

9
Echipamente, accesorii, motoare / Coliere inoxidabile
« : Martie 10, 2018, 07:02:24 am »
Coliere metalice 100% inoxidabile, fabricate in NL . Sunt din aliaj special de foarte buna calitate ,destinat mediului acid si coroziv industrial. Sigur sunt ok si pentru cel umed/marin ;). Diametre diverse intre 200 mm- 600 mm, dar se pot taia de oriunde pentru micsorarea dimensiunii. In cazul nostru se pot folosi cu brio la instalatiile de racire/evacuare motoare inboard, apa potabila/menajera, alimentare, burduf cauciuc de la culisa frontala frana peridoc,etc.
Disponibile cateva sute de bucati :D
Pret , cred eu simbolic , de doar 0,5 euro/buc.
Stima tuturor.

10
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Martie 08, 2018, 06:57:32 am »
Din pacate cumparatorii nu sunt din RO. Stiu sigur ca sunt polonezi... ;)
Mai postez una interesanta cu trailer( mtma 2000 kg inmatriculat) si motor( 4t) Atentie , barca este din lemn!
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1262369256-waarschip-725-met-trailer.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

11
Echipamente, accesorii, motoare / Re: Ancore, veste, vele,s.am.d
« : Martie 08, 2018, 06:50:57 am »
Cu tot respectul, dar sa stiti ca nu noi, ci tot olandezii au o mare traditie in a face bani cu femeile legal, oficial ;) . Prefer sa nu ne abatem de la subiect si sa discutam tot despre barci si accesoriile lor.
Stima tuturor.

12
Echipamente, accesorii, motoare / Re: Ancore, veste, vele,s.am.d
« : Martie 06, 2018, 07:56:05 am »
Asadar , asa cum am spus si pe topicul dedicat ei, pe langa Jaguar si Balaton, ieri a venit din pacate si randul Pumei sa ajunga in fata lamei buldozerului. Am primit un mesaj sec de la olandez,,bye bye Puma'' + filmarea aferenta( pe care nu reusesc sa o pun aici- poate ma ajuta cineva cu postarea ei).
Toate ,,promisiunile'' mele in fata olandezului, si anume acelea de a lua rand pe rand barcile de la el, cu diferite ocazii, au devenit de prisos dupa cateva luni de stationare a velierelor in locatia lui. Daca eu am incercat orice, inclusiv sa platesc barcile dar olandezul mi-a zambit elegant si m-a intrebat ,,cand le iau?'' iar cand intr-un business nu ai raspunsuri la cateva intrebari, si afacerea se transforma intr-o ecuatie cu mai multe necunoscute, atunci se poate ajunge la situatii neprevazute si in asa fel de incalcite, incat se impun masuri din partea uneia din parti, uneori masuri foarte radicale, in cazul de fata distrugerea barcilor.
Intrebarile de genul ,,de ce, cum, pentru ce, etc'' nu isi au rostul in momentul in care una din parti considera ca rentabilizarea propriei afaceri impune masuri radicale. Chiar bunicul meu m-a invatat ca ,,oamenii sunt asa cum vor ei, nu cum vrei tu'' asa ca intr-o afacere in care nu exista termene si conditii clare, contractuale, indiferent de relatia de prietenie dintre parteneri, la un moment dat latura pecuniara,baneasca va prima in fata celei sentimentale chiar daca ea a fost bazata pe o colaborare indelungata si fructuoasa.
Spun astea, deoarece ieri am avut o lunga discutie telefonica, cu cineva care o ,,rezervase'' pe Puma inca de anul trecut din Octombrie/Noiembrie.
In Olanda, si nu numai acolo, daca ai platit ceva, si nu ai ridicat in termenul stabilit, trebuie sa platesti chirie pe locul ocupat in continuare, iar chiriile nu sunt mici. Dar in general  olandezii se feresc sa platesti ceva si sa nu ridici, pentru ca toata treaba se poate transforma in final intr-un conflict , care poate fi atacat inclusiv juridic. Iar principiul lor de sute de ani, este unul de genul,, ce este in curtea mea este al meu'' asa ca daca vrea alcineva sa isi pastreze bunurile in curtea olandezului trebuie sa plateasca.
Poate pare cam dur ce scriu aici, dar eu m-am lovit de multe ori de chestii de genul asta cu ei.
Revenind la Puma, am incercat inclusiv sa vorbesc cu proprietarul spatiului unde olandezul meu are subinchiriat dar raspunsul lui, in ciuda relatie noastre bune de amicitie a fost foarte sec:,, nu il pot obliga sa faca ce vreau eu pe banii lui, pe chiria lui''. Principiile astea ale lor, poate mai dure decat cele capitaliste, avand la un moment dat chiar tenta feudala, poate ca sunt greu de inteles de catre unii din noi, care am fost invatati cu principiul;; lasa mah ca merge asa ''
Voi continua...
p.s. Am scris aici la topicul unde am mai atins subiectul ,,casarea'' barcilor, cu toate ca era mai bine cred ,sa scriu la,,Despre Olanda''

13
Veliere / Re: Puma 24 ft
« : Martie 06, 2018, 06:58:41 am »
Anuntul nu mai este valabil. Nu am mai putut sa o retin. Ocupa spatiul degeaba , asa ca a demontat tot de pe ea si a bagat buldozerul ieri in actiune!

14
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Martie 04, 2018, 10:09:24 am »
Dupa cum se vede , o barca buna se rezerva imediat! La pretul asta( 5000 eur inclusiv trailer si inboard) ma si miram sa stea prea mult pe net:
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1245472001-comar-comet-700-met-wegtrailer.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr


Pagini: [1] 2 3 ... 39
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud