Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - bogdanminitehnicus

Pagini: [1] 2 3 ... 16
1
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 24, 2018, 09:21:03 pm »
Salut!
Am trimis acum câteva zile un mesaj privat. Nu a ajuns?

Salutare, din pacate nu am primit niciun mesaj. Se pare ca oala motorului e crapata, iar cativa magneti sunt usor desprinsi, cu ochiul liber nu-ti dai seama, insa cand il montezi pe stator se simte un zgomot specific. Lucrarea e cam greu de indreptat, sper totusi la un ajutor Divin, caci motorul este unul mai vechi si nu se mai fac piese de schimb.


2
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 20, 2018, 04:27:34 pm »
Vreun strungar bun gasim prin Bucuresti?

3
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 15, 2018, 07:38:06 pm »
Ma gandesc ca asa de amorul artei poate gasim de imprumut un motor termic de 5 cp la vreun coleg de forum, sa vedem cum ar fi fost si pe termic :))

4
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 15, 2018, 08:36:33 am »
Salut, ma bucur ca iti continui proiectul si multumesc pentru oferta de ajutor. . Eram curios cum arata suprastructura pentru sustinerea panourilor solare. Daca ai niste poze, sunt bine-venite.
Salutare din pacate nu am suporturile de panouri sunt in lucru, ele vor fi din dural patrat 25x25, iar bara transversala va fi usor curbata asa incat tot panoul sa aiba putina curba. Din pacate la varianta pe care am ales-o trebuie sudura in aluminiu. Cum le termin o sa postez poze.

5
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 07:06:53 pm »
A intrat apa in el si gheata la unflat si crapat (?).
nu era gram de rugina inantru si electronica e ok

6
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 06:09:00 pm »
vinovatul

7
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 06:08:17 pm »
Pentru cine s-a intrebat cum arata un torquedo disecat pozele sunt mai mult decat graitoare. Ca impresie la interior toate piesele sunt calitative atat dpvd al materialului cat si al precizei prelucrarii, iar piesele sunt generos dimensionate. Motorul este brushless varianta outrunner 24v si 2kw cu reductor lanetar integral metalic cu raport de demultiplicare 72:1. Problema motorului era ca la anumite turatii incepea sa vibreze puternic, asa  ca l-am desfacut sa vad care e problema si am observat carcasa motorului este fisurata, evident s-a oalizat si atinge statorul, iar o parte din magneti sunt usor deplasabili din locasele lor. Probabil la viata lui motorul fie a avut un defect de fabricatie fie a fost lovit puternic de fostul propietar, totusi sper sa-l pot repara.
 

8
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 05:59:39 pm »
motorul si controler-ul de turatie

9
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 05:57:04 pm »
reductorul

10
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 05:54:55 pm »
lucrarea de azi

11
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 14, 2018, 07:59:19 am »
Salut Bogdan,
Sunt si eu interesat. Deocamdata, urmaresc topicurile. Dar cand prefixul "electro" se asociaza cu barcile, devin atent !  8)
Felicitari pentru determinarea cu care ai abordat proiectul, pentru finalizarile prezentate (indiferent de starea lor) si pentru intentii !

Bun asa :)

12
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 12, 2018, 09:59:36 pm »
Am inteles argumentele tale. Pentru mine, placerea e cea mai importanta. Ambarcatiunea mea e gandita pentru confort si e clar ca vantul poate fare orice cu tine cand ai un bimini masiv. Si eu am panourile (nu sunt flexibile). Alimentarea motorului la catamaranul tau va fi prin baterii, deci? La mine, un calcul sumar arata ca poti  avea o ora de plimbare la o zi intreaga de incarcare. Pentru mine suna ok: dau la peste o zi intreaga si ma mut de colo colo. Catamaranul meu are 5 m lungime dar 3 m latime, ca sa pot dormi pe el.
daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa ma contactezi, poate pe viitor vor mai fi si alti adepti sa facem o liga de electrici:)

13
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 12, 2018, 09:57:32 pm »
Povestea catamaranului solar continua, chiar daca ispita unui motor termic m-ar duce spre un drum lejer ,deja batut de altii, insa m-am incapatanat si am mers mai departe.......asa ca am reusit sa gasesc un sprijin de incredere in persoana D-lui Ing Cornel Eftenoiu si sa inchei un parteneriat durabil cu SC Darcom Energy Solutions SRL
www.darcomenergy.ro
https://www.facebook.com/darcomenergy

Dupa finalizarea suprastructurii din lemn pentru panourile solare, am ajuns la concluzia ca ar fi fost mai bine sa fie mai mici ca inaltime, mai usoare, asa ca am injumatatit inaltimea, insa nu se mai pupa cu forma puntii. Asta e am facut un pas inainte si doi inapoi, insa o sa renunt la contructia din lemn si voi face rame de dural pentru panouri din profil patrat 25x25 si apoi voi vedea cum le leg pe punte tot prin suporti de aluminiu.
Tot odata am reusit sa pun mana pe un motor second hand torquedo 2.0, de 24v si 2kw, o versiune mai veche, care necesita ceva interventii chirurgicale, sper ca operatia sa functioneze si motorul sa fie un aliat de incredere.

https://www.youtube.com/watch?v=nfBvn_mxWZs

14
Alte sisteme de constructie / Re: piscina de fibra
« : August 04, 2018, 11:24:50 pm »
salut, m-am gandit si eu la proiectul asta. Cel mai simplu e sa faci piscina rotunda. Tragi placi nu foarte groase 3-4mm de fibra pe geam (dimensiunea geamului sa fie inaltimea piscinei), dar cu gelcoat sa iasa o fata lucioasa. Apoi lipesti placile intre ele pe drept, iar dupa uscare le unesti capetele si formezi un cerc pe care il imbraci la exterior cu alta fibra si rasina. Fundul il faci in acelasi fel dar trebuie sa nu fie asa lucios.

15
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Iulie 06, 2018, 09:32:45 am »
Art. 514.
(1) Navele care au obţinut dreptul de arborare a pavilionului român se înmatriculează în registrele prevăzute la art. 511 alin. (1)-(3).

(2) Nu se înmatriculează în registrele matricole prevăzute la art. 511 următoarele categorii de nave:
a) navele cu un deplasament de până la 15 m3 inclusiv sau o capacitate de încărcare mai mică de 15 tone;
b) ambarcaţiunile de agrement;
c) ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW;
d) ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană;
e) ambarcaţiunile de agrement cărora nu li se aplică reglementările naţionale privind introducerea pe piaţă a acestora, cu excepţia ambarcaţiunilor destinate să transporte persoane în scop comercial şi a ambarcaţiunilor stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei ordonanţe.

(3) Navele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b) se înscriu într-un registru de evidenţă de către căpităniile de port.


(4) Navele prevăzute la alin.(2) lit. c) - e) nu se înscriu în registrul de evidenţă al căpităniilor de port.


(5) Forma şi conţinutul registrului de evidenţă prevăzut la alin. (3), precum şi procedurile de înscriere se aprobă prin ordin al ministrului transporturilor.


(6) La solicitarea proprietarului navele prevăzute la alin. (2) pot obţine dreptul de arborare a pavilionului român şi vor fi înmatriculate în conformitate cu prevederile alin. (1).


Asta inca e valabila sau s-a modificat?

Pagini: [1] 2 3 ... 16
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud