Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Vali

Pagini: [1] 2 3 ... 221
1
Legislatie / Re: Alt aviz catre navigatori
« : Iunie 19, 2018, 11:53:35 pm »
Contraventii: https://portal.rna.ro/SiteAssets/servicii/%C3%AEnmatricul%C4%83ri-nave/Contraventii%20la%20regimul%20transporturilor%20navale.pdf

Infractiuni: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=48229

Sa nu uitam ce scrie in Ordinul 1079:

Art. 2.
l) Registrul de evidență a ambarcațiunilor de agrement - registrul în care se înscriu ambarcațiunile de agrement cu o lungime mai mare sau egală cu 7 m și/sau cu o putere a motorului mai mare ori egală cu 15 kW, motovehiculele nautice, precum și ambarcațiunile cu vele cu sau fără motor având o lungime mai mare sau egală cu 7 m care navighează în ape interioare navigabile;


m) Registrul matricol al ambarcațiunilor de agrement - registrul în care se înmatriculează:
- ambarcațiunile de agrement care au o lungime mai mare sau egală cu 7 m și/sau o putere a motorului mai mare ori egală cu 15 kW, motovehiculele nautice, precum și ambarcațiunile cu vele cu sau fără motor având o lungime mai mare sau egală cu 7 m, pentru care proprietarul sau operatorul solicită dreptul de arborare a pavilionului român;
- ambarcațiunile de agrement destinate agrementului nautic în scop comercial pentru care proprietarul sau operatorul solicită dreptul de arborare a pavilionului român;


Art. 84. - La solicitarea proprietarului orice ambarcațiune de agrement având lungimea cuprinsă între 2,50 m și 7,00 m, indiferent de modul de propulsie, poate obține dreptul de arborare a pavilionului român și va fi înmatriculată sau luată în evidență în condițiile prezentului ordin.

2
Legislatie / Alt aviz catre navigatori
« : Iunie 19, 2018, 11:23:28 pm »
Dupa cum scrie in titlu, am primit de la Adi Pacurici o poza dupa acest aviz, emis in 14 iunie, atasat mai jos.

Scrie ca pe senalul navigabil esti obligat sa circuli exclusiv cu barci luate in evidenta - inmatriculate sau inscrise. Asta inseamna ca in afara senalului nu ai treaba, si poti sa o arzi cu barci neinmatriculate etc.

Nu luam in seama gogomania cu "prezentul aviz anuleaza orice alte dispoziti contrare", fiindca doar un capsoman ar crede ca un aviz bate legea.

Urmeaza sa caut si sa postez cele 2 acte normative referitoare la contraventii, respectiv infractiuni la regimul navigatiei de agrement. Astept de la forumisti discutii constructive si argumentate, nu ca pe facebook.

Edit: definitia senalului navigabil in Regulamentul de navigatie pe Dunare in sectorul romanesc:
termenul „senal” desemnează un  sector  al  căii  navigabile  utilizat    pentru  navigaţie  la  un nivel dat şi balizat cu semnale;

3
Oficiile de capitanie nu organizeaza examene? Ca ar fi mai aproape Bicazul

E vorba de scoli de navigatie, nu de examene. Spuneti daca stiti care scoli sunt aici pe la noi, care se merita etc. Eu sunt rupt de subiectul asta, din care cauza l-am rugat pe valyxman sa intrebe pe forum.

4
Barci de pescuit / Re: Barci de la Bicaz
« : Iunie 14, 2018, 08:22:57 am »
Sa-i spui ca-i vand eu o axa cu scame de ETEC :P.

5
Barci de pescuit / Re: Barci de la Bicaz
« : Iunie 13, 2018, 11:03:02 pm »
Daca vrei sa dai bani si sa nu ai barca e locul potrivit,...

Mai Burca, la cat de plin e Galatiu de barci si motoare, tu tocmai la bisniz-tarii de la Bicaz ai ajuns :D?

6
Motoare / Re: Selva 15 cp 2t
« : Iunie 08, 2018, 04:49:02 pm »
Pai atunci da-i 2 gauri si pune stuturi :D. Glumesc, bine ca nu ai si beleaua asta pe cap.
Motorul e bun, dar pana il aduci la viata ai sa mai ai de treaba. Asa am patit si eu, dar imi place mult motorul asta, fiindca e cel mai usor 15 cai facut vreodata.

7
Alte ambarcatiuni / Re: Ajutor
« : Iunie 08, 2018, 12:21:23 pm »
Probabil are mai multa greutate in prova , din ce stiu eu bandeaza cand e singur in barca

Da, dar in mars barca se pune pe asieta normala. Depinde si de trim, are momente cand e mai naravasa, da' Dragos o struneste fara bici :). Apropo, scuze pentru o mica rectificare: bandare e inclinarea laterala, cea longitudinala e ori aprovare, ori apupare.

8
Alte ambarcatiuni / Re: Ajutor
« : Iunie 08, 2018, 11:39:19 am »
  Comanda la maner cu un 40 c.p are ZiuaMarinei si pot spune ca merge mai mult decat bine. Adevarat ca si-a facut niste mici modificari in prova barcii.

Culmea e ca la Dragos nici oglinda nu are unghiul optim, si totusi barca se misca bine. La prima proba in 2014 am stat eu in chisc, dar dupa aia Dragos s-a obisnuit si o birjareste din picioare, ii lipseste doar biciu' :D.

9
Motoare / Re: Selva 15 cp 2t
« : Iunie 08, 2018, 11:36:56 am »
Am motorul sub un morman de alte bulendre, ca altfel il scoteam si faceam o poza. Cauta in cartea tehnica, a pus fritz mai demult pdf-ul sau linkul, nu-mi mai amintesc. Daca nu gasesti, imi fac timp si ti-o atasez eu mai tarziu.

10
Motoare / Re: Selva 15 cp 2t
« : Iunie 08, 2018, 09:42:09 am »
Salut Mihnea. Vezi daca ai furtunul ala negru subtire, de comunicare dintre cartere, in stare buna.
Mie imi tragea aer pe acolo si din cauza asta pornea doar cand voia el.
Mi-a explicat fritz sa-l inlocuiesc cu furtun de la vacuumul de delcou de Dacia 1300, si de atunci nu am mai avut problema asta.

11
Alte ambarcatiuni / Re: Ajutor
« : Iunie 07, 2018, 01:39:31 pm »
Si eu care ziceam ca sunt oameni seriosi pe capcompas :P. Intreaba omul ceva, si toata lumea o da in barca lui Vali :D.

Va dati seama ca glumesc, si multumesc celor care ma recomanda mai departe. Chiar ieri am mai fost contactat de inca 2 barcagii potentiali, acum sa vad pe unde scot camasa...

@Cristi (crishunter): daca ai in vizor (si) barca mea, ne auzim la un telefon, trimite-mi te rog numarul pe privat cand ai timp.

12
Vanzari / Re: Anvelope Iarna - IEFTINE
« : Iunie 07, 2018, 01:34:27 pm »
Daca lumea e iritata din cauza reclamelor fara legatura cu forumul, inseamna ca forumul este viu, nu fara suflu, cum spunea un clasic in viata :P.

Eu zic sa ignoram, fiind cea mai buna solutie. O sa se linisteasca singur atunci cand nu va fi bagat in seama.

Ii transmit si eu pe aceasta cale initiatorului topicului ca nu e binevenit pe forum, cata vreme n-a catadicsit sa spuna macar un buna ziua.

13
Si eu as merge tot pe Suzuki, sau oricum ceva japonez.

Am folosit pana acum Suzuki, Honda si Mercury, toate de 5 cai / 4 timpi (sunt aceleasi motoare ca si cele de 6 cai).

Honda - fiabil, dar putin mai gurmand si - surprinzator pentru Honda - destul de zgomotos. Mi s-a parut cam greu pentru un motor de puterea asta.

Mercury - probleme marunte care-ti strica tot cheful cand ti-e lumea mai draga (bineinteles ca nici motorul nu era nou nout): carburator dereglat, nu pornea decat cand voia el si tot asa.

Suzuki - usor, silentios, economic, fiabil. Mai sunt colegi care au sau au avut asemenea motor (byteworks si Gvincentiu de exemplu), si de la ei am auzit aceleasi pareri bune.

14
Daca e poliuretanica, trebuie dat imediat al 2-lea strat.

Pana dai primul strat in intregime, vopseaua se usuca superficial, dar ramane "cruda". In momentul cand vii cu al 2-lea, primul e zvantat si nu mai exista pericol de scurgeri. Totusi, primul strat fiind inca crud, legatura dintre ele se face perfect.

Daca ai da al 2-lea strat dupa 24 de ore de exemplu, nu se mai face la fel de bine priza intre cele 2 straturi, si se mai poate scoroji in unele zone, mai ales daca a prins praf. Din cauza asta, la poliuretanica e bine de dat imediat urmatorul strat, cat primul e inca crud.

15
In cazul asta ma bucur ca ai obtinut rezultate bune cu acrilica. Eu am folosit asa ceva, dar nu am fost multumit. E vorba de vopseaua acrilica auto de la Palinal. Nu exista termen de comparatie cu vopseaua poliuretanica preparata de acelasi furnizor.

Pagini: [1] 2 3 ... 221
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud