Cap Compas

Ambarcatiuni => Veliere => Multicoci => Subiect creat de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:33:32 PM

Titlu: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:33:32 PM
Salutare forum! acum ceva putin timp am construit un catamaran din doua canoe, si m-am gandit sa va arat si voua
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:37:41 PM
doua canoe din fibra de sticla lungi de 5,85m, un cadru metalic sudat pentru sustinerea motorului si a carmei, motor Suzuki FourStroke de 2.5 cai putere, catarg din carbon si vela de windsurf(luate de la un second hand). Am fost foarte multumit de ce a iesit,sincer sa fiu. A,era sa uit, cadrul metalic sustine carma briceag,motorul, dar si derivorul briceag, amplasat undeva sub catarg
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:38:49 PM
aici se vede si derivorul,strans
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:47:15 PM
Aici sunt pe plaja, la sf. Gheorghe,unde am si naufragiat. totul s-a intimplat acum vreo trei ani,cand ma uitam pe you tube cum isi fac altii catamaran din diverse chestii care plutesc. Avand prea multe canoe in curte,un motoras mic de la suzuky si o vela de wind surf cu tot cu catarg, am decis sa ma apuc de lucru. Tarziu dealtfel,m-am apucat de lucru cu o saptamana inainte sa plec in concediu in Delta,cu un buget destul de mic,dar cu chef mult:). Asa ca ,o saptamana mai tarziu, coboram bratul Sf.Gheorghe cu vela intinsa, si cu un zambet larg. Tot ce vedeti in imagini e facut fara calcule,fara schite,fara intrebari adresate oamenilor care chiar se pricep,doar cu ajutorul a tot felul de filmulete postate de tot felul de amatori pe you tube,si cu toate accesoriile cumparate de la Dedeman. Pentru mine, rezultatul a fost excelent, am fost de doua ori in Delta cu catamaranul, pe lacul Belis de nenumarate ori,si am iesit chiar si pe mare.Dupa care m-am virusat rau de tot, si am cumparat-o pe Maria Cornelia,la care inca lucrez. Stiu ca trebuia sa postez asta mai devreme, dar abia azi am gasit pozele
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:52:05 PM
manevre prin Sf Gheorghe
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:56:45 PM
o tura de neuitat
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 06:07:49 PM
aici se vede mai bine derivorul briceag. la derivor mai am de lucru,inca studiez ce si cum,poate aveti voi ceva idei
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bogdanminitehnicus din Septembrie 08, 2019, 11:41:15 PM
foarte frumos  ;)
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: lipan din Septembrie 09, 2019, 08:57:17 AM
Super lucrare!
Felicitări!
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: mariusm piesenoi111 din Septembrie 09, 2019, 11:25:13 AM
Minunata jucărie!Felicitari
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bobinuta din Septembrie 09, 2019, 01:57:56 PM
Citat din: VladIndigen din Septembrie 08, 2019, 05:33:32 PM
Salutare forum! acum ceva putin timp am construit un catamaran din doua canoe, si m-am gandit sa va arat si voua
Salut,
Vlad, tot respectul! Felicitari pentru realizare, pe mine m-a incantat !
Probabil ca fiica-mea l-ar privi ca pe o varianta modernizata a plutei lui Huck Finn, istorii care ne-au incantat copilaria (si adolescenta) si de asemenea, ne-au dezvoltat imaginatia...
Banuiesc ca pentru operatiunile astea, ai avut totusi si spatiul necesar. Ceea ce constituie un mare avantaj !
Raman in continuare pe receptie, sunt tare curios sa-ti ascult aventurile de pe catamaran !

Cu bine,
Cezar
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 10, 2019, 12:59:58 PM
de pe lacul Belis:
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 10, 2019, 01:00:50 PM
Volta
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 10, 2019, 01:04:25 PM
Pe Sf.Gheorghe, am mers aproape toata ziua cu vant din pupa,intr-o liniste pe care nu cred ca am sa o uit niciodata. E ziua in care m-am indragostit iremediabil de sailing..
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 10, 2019, 01:36:49 PM
Povestea catamaranului din doua canoe incepe aici,la Murighiol,acum vreo trei ani.Am avut o tura de 10 zile cu un grup de clienti care au vrut sa vada Delta neaparat,dar nu din salupa,cu 100 km la ora,ci in liniste,la vasla,incet.Asa ca ne-am intilnit in parcarea de la Murighiol,am innoptat,si a doua zi ne-am pornit(ne-am pornit in aventura vietii lor),cu 3 canoe,9 persoane si o movila de bagaj. Dupa ce am traversat Dunarea spre Uzlina,lucru care a durat cam o ora,am oprit si am schimbat strategia.Ei,ne avand nici un fel de experienta cu nici un fel de barca,nu prea stiau nici sa stea in canoe cum trebuie,nici sa se coordoneze la vaslit,nici sa carmeasca,nici,nici...cam nimic...Lucru care pe Dunare mi-a scos fire albe de par,cand erau sa se rastoarne de n ori,si era sa ratam intrarea pe Dunarea Veche,ca i-a dus curentul la vale pe garla:))) .In fine,dupa 5 kile de transpiratie,am ajuns la Uzlina,la nea Mihai,Dumnezeu sa-l ierte,si am tras la rampa,pentru o scurta pauza. Cum nu puteam fi eu in fiecare canoe,am stat asa un pic cu nea Mihai,ne-am tot uitat la ei,ce sa facem,cum sa facem, dupa care am luat maceta,am taiat doua crengi dintr-o salcie, cat de cat drepte, si am unit doua canoe,cam la 80 cm distanta una de alta.Crengile de salcie le-am legat cu chingi cat am putut de strans,si asa am asamblat primul meu catamaran. Dupa ce am facut treaba asta,am scapat instant de transpiratii si fire albe de par,eu am ramas cu inca doi in canoe, iar ceilalti fiind pe catamaran,nu se mai puteau rasturna.Excursia a devenit foarte placuta,inclusiv pentru mine,doar ca atunci cand vasleau toti pe catamaran,cu canoea in care eram eu abia ma tineam de ei..Dupa o zi,au invatat si sa carmeasca,eram deja pe canale,iar dupa doua zile cand am ajuns la Caraorman, erau deja experti:)
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bobinuta din Septembrie 10, 2019, 09:12:07 PM
Citat din: VladIndigen din Septembrie 10, 2019, 01:36:49 PM
Povestea catamaranului din doua canoe incepe aici,la Murighiol,acum vreo trei ani.
[...] am luat maceta,am taiat doua crengi dintr-o salcie, cat de cat drepte, si am unit doua canoe,cam la 80 cm distanta una de alta.Crengile de salcie le-am legat cu chingi cat am putut de strans,si asa am asamblat primul meu catamaran.
Chapeau bas! Asta da treaba!
Pozele sunt super, felicitari, esti demn de admiratie !

Bafta in continuare si sa-ti mearga-n plin!
Cezar
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 12, 2019, 03:24:25 PM
Multumesc!

Povestea catamaranului continua anul urmator,adica atunci cand m-am trezit cu fix o saptamana inainte de concediu,sa-mi construiesc un catamaran cu vela si motor,cu care sa cobor Dunarea,sa intru in Delta si sa pot iesi si pe mare. Prietena mea mi-a spus ca is nebun, si a inceput sa rada,eu m-am apucat sa ma documentez.Cred ca am stat o noapte intreaga pe YouTube,vizionand tot felul de filmulete cu tot felul de oameni,care si-au construit catamaran din te miri ce,l-au pus pe apa si au plecat.Dupa ce am vazut ce am vazut,am ramas foarte inspirat,si am fost si mai hotarat sa duc proiectul la capat,chiar daca mai aveam o saptamana pina la concediu.Avantajul a fost ca deja aveam flotoarele, cele doua canoe de 5.8m adica,in rest...Au venit toate incet incet.Am cumparat un suzuky four stroke de 2.5 cp second hand,si am primit o vela de wind surf cu un catarg de carbon de 4,5m lungime, de prin anii 80 cred, de la prietenul meu Gadiel.si asa am inceput constructia.
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 12, 2019, 03:30:18 PM
Traversele ce unesc cele doua canoe sunt doua scanduri de 48 grosime,polizate,rotunjite,slefuite,vopsite si echipate cu ocheti de prindere si tot felul de alte accesorii.Traversele sustin puntea din tego ce uneste cele doua canoe,si cadrul metalic care tine carma,derivorul si motorul.Toate accesoriile metalice,partile din lemn,sufa,etc,sunt cumparate in graba de la Dedeman. Fara planuri,schite,doar cu o anumita intuitie,si cu mult chef de concediu :)
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 12, 2019, 03:52:13 PM
Cam asa arata curtea mea acum trei ani.Intre timp pe locul din imagine am construit un atelier un pic mai mare decat casa,in care acum lucrez de ceva vreme la Maria Cornelia.
Dar sa revin la catamaran. Din ce am citit si am vazut mi-am dat seama ca derivorul trebuie pozitionat undeva in urma catargului,dar nu prea mult.Zis si facut,si bineinteles derivor briceag, actionat de o parama trecuta prin punte. Derivorul a functionat relativ bine inca de la prima iesire,dar as vrea sa il imbunatatesc dupa ce mai ma sfatuiesc si cu voi. Carma in schimb,nu prea mi-am dat seama ce sio cum,adica i-am ghicit forma,functionalitatea mecanica, dar nu si dimensiunea. Am construit tot o carma briceag,tot actionata de o parama, dar mult mai mare decat era necesar.Nustiu daca se vede in imagini,dar carma are cam 1,2 m lungime si 30 cm latime.Totusi cand am pus barca pe apa pentru prima data am constatat ca acea carma actioneaza si ca si derivor,fiind cu vreo 10 cm mai lunga decat derivorul,asta cand foloseam vela. Iar ca si capacitate de carmire si precizie, a fost excelenta,echea o tineai cu doua degete,iar carma trebuia miscata maxim 10-15 cm stanga -dreapta pentru ca barca sa vireze brusc.Deci a iesit o carma foarte foarte precisa si foarte usor de folosit,presupun ca din cauza marimii exagerate..In fine,toata treaba asta faina despre carma,a durat pina am iesit de pe Dunare si am intrat pe canale cu pescaj de 1,2 metri si am inceput sa dam cu ea de pamant.La inceput m-am panicat,cand am loivit fundul canalului prima data parama de strangere a carmei s-a rupt,carma s-a ridicat brusc aproape de suprafata,si am ramas fara directie pe un canal destul de ingust.Atunci mi-am dat seama ca defapt pot folosi si motorul pentru a carmi,ceea ce am si facut.Insa cu motorul nu aveam aceeasi precizie,motorul fiind amplasat in fata carmei,cumva destul de departe de pupa,dar am descoperit ca pot lasa carma in apa cat vreau,in functie de adincime,respectiv am navigat prin apa de 50-60 cm adancime cu varful carmei lasat ,fara nici un fel de problema.Multe chestii am invatat din constructia asta,si la fel de multe din prima iesire pe apa cu catamaranul,evident,si rele si bune.
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Septembrie 12, 2019, 04:00:06 PM
Piciorul catargului,care se sprijina pe traversa dinspre prova, l-am facut dintr-un picior metalic de masa, care se mufa perfect cu catargul de carbon.
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: diles din Septembrie 13, 2019, 07:51:08 AM
foarte fain felicitari.placajul pe care l-ai folosit pare din fag,ai grija ca se exfoliaza foarte repede daca se inbiba cu apa.in rest felicitari pentru constructie.
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: cristiantutuianu din Septembrie 13, 2019, 09:10:14 AM
Felicitari !VladIndigen.
Varianta aleasa sa faci catamaran e super nu doar ca te dai cu vele si esti in siguranta pe el ,il demontezi ,il transporti lejer .
Deja am vise "erotice" despre unde pot depozita asa ceva....
Poti sa dai ceva info despre canoe ?

Ce sa zic SUPER !
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Octombrie 05, 2019, 04:25:27 PM
da,stiu,se exfoliaza placajul in vreo 2-3 ani de utilizare pe apa,dar am avut cam o saptamana la dispozitie sa il construiesc,si bugetul a fost atat de redus incat am intrat in bugetul de concediu.Am sa revin asupra catamaranului,ma refer la reconstruirea acestei ambarcatiuni,pentru ca dupa ce m-am dat cu el vreo doi ani,acuma stiu exact ce imi trebuie si ce nu imi trebuie de pe aceasta barca.Revin,mai prost stau cu timpul din pacate...

Legat de canoe,firma care le produce se numeste CriberNet, din Piatra Neamt. Eu am cumparat 4 bucati noi,cu gel coat alb(pentru a le putea vopsi cum vreau eu), cu 550 euro bucata(cred ca sau scumpit intre timp).Cum ziceam, organizez expeditii de 7-15 zile pe Somesul mare,Siret,Dunare,Delta Dunarii,exclusiv la vasla,cu grupuri de 8-10 clienti.Pot spune ca sunt foarte multumit de canoele CRiberNet,am avut si rasturnari,au fost lovite de stanci si ciobite,catamaranul din 2 canoe a fost scufundat la Capul Buival,la scuipat marea pe plaja si totul a fost in regula. Au 48 de kile greutate,3 persoane cu bagaj mult,camere etanse de aer pe capete pentru a nu putea fi scufundate,etc etc. Daca mai aveti intrebari legat de aceste ambarcatiuni va trimit cu placere detalii mai multe si poze din expeditiile pe care le-am facut
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: VladIndigen din Octombrie 05, 2019, 04:33:22 PM
Canoe CriberNet din fibra de sticla cu poliester. Lungime 5.85m ,latime 99 cm, pescaj aprox 4 cm goala,aprox 10-12 cm incarcata. Ei o vand cu 4 banchete,eu le-am luat fara banchete deoarece am construit 3 banchete din lemn,respectiv in canoe intra 3 persoane cu bagaj pe 2 saptamani. Greutatea e de 48 kg,in doi oameni o poti pune pe orice masina break,iar dupa ce te inveti cu manevra poti sa o pui singur pe portbagajul unei dube. Sunt foarte stabile pentru incepatori,respectiv poti sa te ridici in picioare linistit pentru a pescui la spinning,evident cu conditia sa nu bei 24 de beri inainte.Ce sa zic,is tare faine din punctul meu de vedere.Primii care au avut matrita au fost niste unguri din Tg. Secuiesc,dar de ani buni de zile cei de la CriberNet le fac in serie.
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: Florio din Octombrie 08, 2019, 06:32:37 AM
Citat din: VladIndigen din Octombrie 05, 2019, 04:25:27 PM
da,stiu,se exfoliaza placajul in vreo 2-3 ani de utilizare pe apa,dar am avut cam o saptamana la dispozitie sa il construiesc,si bugetul a fost atat de redus incat am intrat in bugetul de concediu.Am sa revin asupra catamaranului,ma refer la reconstruirea acestei ambarcatiuni,pentru ca dupa ce m-am dat cu el vreo doi ani,acuma stiu exact ce imi trebuie si ce nu imi trebuie de pe aceasta barca.Revin,mai prost stau cu timpul din pacate...

Legat de canoe,firma care le produce se numeste CriberNet, din Piatra Neamt. Eu am cumparat 4 bucati noi,cu gel coat alb(pentru a le putea vopsi cum vreau eu), cu 550 euro bucata(cred ca sau scumpit intre timp).Cum ziceam, organizez expeditii de 7-15 zile pe Somesul mare,Siret,Dunare,Delta Dunarii,exclusiv la vasla,cu grupuri de 8-10 clienti.Pot spune ca sunt foarte multumit de canoele CRiberNet,am avut si rasturnari,au fost lovite de stanci si ciobite,catamaranul din 2 canoe a fost scufundat la Capul Buival,la scuipat marea pe plaja si totul a fost in regula. Au 48 de kile greutate,3 persoane cu bagaj mult,camere etanse de aer pe capete pentru a nu putea fi scufundate,etc etc. Daca mai aveti intrebari legat de aceste ambarcatiuni va trimit cu placere detalii mai multe si poze din expeditiile pe care le-am facut

Bună, Vlad.
Foarte interesant proiectul, pe toți ne-a prins măcar o dată ideea de a combina două ambarcațiuni mici (caiac, canoe) într-un catamaran sportiv și demontabil.
Dacă acesta a rezistat torsiunilor date de valurile marine, înseamnă că ai apreciat bine structura și prinderile.
Genul acesta de canoe am văzut încă din anii 2010, la TID, la un echipaj unguresc. 48 kg e cam "greuță" pentru manevrare, dar la lungimea de aproape 6m și fibră de striclă, probabil este foarte solid construită.

P.S.  Am tot bătut apele și n-am întâlnit Capul Buival. Despre ce e vorba?
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: pelicanul din Octombrie 08, 2019, 08:03:15 AM
Citat din: Florio din Octombrie 08, 2019, 06:32:37 AM
.............................

P.S.  Am tot bătut apele și n-am întâlnit Capul Buival. Despre ce e vorba?

Este colțul nordic la vărsarea Brațului Sf. Gheorghe în mare.

Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: lipan din Octombrie 08, 2019, 10:04:11 AM
Salut!
Sper că nu te deranjează dacă pun acest link către o pagină găsită azi cu ceva asemănător:

https://englishrussia.com/2019/10/07/make-a-boat-from-water-pipes-and-enjoy-life/
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: Florio din Octombrie 08, 2019, 02:08:37 PM
Citat din: pelicanul din Octombrie 08, 2019, 08:03:15 AM
Este colțul nordic la vărsarea Brațului Sf. Gheorghe în mare.

Acum sunt și mai bulversat. Știu că se numește "cap", o porțiune de uscat ce se evidențiază din țărm,  înaintând distinct în mare.
La Sf. Gheorghe e o gură simplă de  vărsare.  Dacă malul nordic se numește Cap Buival, cel sudic ce fel de cap o fi? :D
Pare mai mult un alint local, decât o formă geografică :)

P.S.
Știu Nicule, că e apă mică și întinsură... dar tot a alint îmi sună!
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: Florio din Octombrie 08, 2019, 02:11:22 PM
Citat din: lipan din Octombrie 08, 2019, 10:04:11 AM
Salut!
Sper că nu te deranjează dacă pun acest link către o pagină găsită azi cu ceva asemănător:

https://englishrussia.com/2019/10/07/make-a-boat-from-water-pipes-and-enjoy-life/

Dovada că se poate pluti cu orice, dar numai unele se pot numi  grațios, bărci :) .
Oamenii sunt foarte ingenioși, au încropit chiar și un greement cu o velă.
Dom"le, să fie cu noroc! 
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: timberland0910 din Octombrie 09, 2019, 02:55:45 PM
pentru un asa ansamblu cu vela trebuie categoria S ?
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bobinuta din Octombrie 10, 2019, 04:14:27 PM
Citat din: timberland0910 din Octombrie 09, 2019, 02:55:45 PM
pentru un asa ansamblu cu vela trebuie categoria S ?
Conform prevederilor legislative actuale, da :
(citire de pe portal.rna.ro):

Ordinul nr. 527/2016 pentru aprobarea Regulamentului privind cerinţele minime de pregătire, precum şi condiţiile de obţinere a certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement
(https://portal.rna.ro/SiteAssets/servicii/personal-navigant/Ordin%20527%202016.pdf)În vigoare de la 11 august 2016
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 523 din 12 iulie 2016. Nu există
modificări până la 11 august 2016

CitatArt. 4. - Orice persoană care intenţionează să navigheze cu ambarcaţiune cu
vele trebuie să deţină un certificat internaţional de conducător de ambarcaţiune de
agrement eliberat de ANR şi să facă dovada că a absolvit cursul de "Manevra
ambarcaţiunii cu vele", organizat de un furnizor de educaţie, de formare
profesională sau de perfecţionare şi aprobat de către ANR .


Ordinul nr. 1079/2014 pentru stabilirea procedurilor privind evidența și înmatricularea ambarcațiunilor de agrement, condițiile tehnice și încadrarea cu personal navigant a acestora și avizarea operatorilor economici pentru desfășurarea activităților de agrement nautic (https://lege5.ro/Gratuit/gqydcnruha/ordinul-nr-1079-2014-pentru-stabilirea-procedurilor-privind-evidenta-si-inmatricularea-ambarcatiunilor-de-agrement-conditiile-tehnice-si-incadrarea-cu-personal-navigant-a-acestora-si-avizarea-operator/6)

CAPITOLUL VIII
Încadrarea cu personal certificat a ambarcațiunilor de agrement

CitatArt. 73. -
(1) Toate ambarcațiunile de agrement propulsate cu motor și/sau cu vele, cu excepția celor propulsate prin forța umană, sau a celor cu motor P < 3,68 kw utilizate numai pe căile navigabile interioare, trebuie să fie conduse numai de persoane ce dețin un certificat internațional de conducător de ambarcațiune de agrement corespunzător zonei de navigație, eliberat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totusi, sunt sigur ca poti iesi pe unele ape, cu vele, fara sa te intrebe nimeni nimic.
Un bun exemplu ar fi lacul Tunari, lacul Buftea sau chiar lacul Morii - si nu numai.
Nu crezi ? Poftim doua clipuri demo, realizate chiar de mine, in vara anului trecut, cand inca nu aveam permis de conducator de ambarcatiune, nici cu motor si nici cu vele.
N-am nici o problema sa le postez:
Test TOHATSU M5B pe lacul Buftea (https://www.youtube.com/watch?v=Xk0tdQPOF7Y)
Test JOHNSON 8CP/2T cu 2 pistoane (https://www.youtube.com/watch?v=R5Pxsd1UtO0)

Lacurile de mai sus nu sunt navigabile (cf. HG665/2008), dar atat timp cat nu incalci drepturile riveranilor si nu afectezi interesele gospodarului apelor respective (vezi Legea apelor nr. 107/1996, Art.25 alin(3), atunci nu vei pati mai nimic. In cel mai rau caz, administratorul apelor respective te poate obliga sa-ti scoti ambarcatiunea si sa parasesti luciul de apa.

In cazul lacului Morii, de exemplu, gospodarul este Apele Romane. Teoretic, n-ai voie sa navighezi pe-acolo, decat cu aprobarea lor si de asemenea, a celor de la Consiliul Local al Municipiului Bucuresti. Daca pui o barca pe lacul Morii, nu patesti deocamdata nimic, dar asta doar pentru faptul ca exista atat un vid legislativ pe aceasta nisa, cat si pentru ca autoritatile nu coopereaza. E mai mult de discutat, daca e cazul.

Revenind la subiect, vizeaza o suprafata de apa linistita (inclusiv balastiere parasite, din care vei gasi cu ghiotura) si pune barca pe apa, distreaza-te si vezi-ti de viata, cat esti tanar !

Cu bine,
Cezar

(Later Edit):
La toata chestia de mai sus, as dori sa mai adaug urmatoarele extrase legislative, la care sa poti reflecta in liniste. Concluziile le vei trage singur ;-)

ORDONANŢĂ nr. 42 din 28 august 1997 privind transportul
maritim şi pe căile navigabile interioare
(https://portal.rna.ro/SiteAssets/Pagini/Legisla%C8%9Bie/Ordonanta%2042.pdf)

CitatART.10:
(2)Modul de organizare şi funcţionare a activităţilor în porturi şi pe căile navigabile
interioare, de administrare a porturilor şi a căilor navigabile interioare, de utilizare a
infrastructurii portuare şi de căi navigabile interioare, aparţinând domeniului public,
se stabileşte prin lege.

ART.19:
(1)Reglementările, supravegherea şi controlul navigaţiei în apele naţionale, altele
decât cele navigabile
, sunt de competenţa consiliilor judeţene, respectiv a
Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe teritoriul cărora se află aceste ape
.
(2)Reglementările prevăzute la alin. (1), întocmite de consiliile judeţene, respectiv
de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, se aprobă de către minister.
(3)Activitatea de supraveghere şi control se organizează de consiliile judeţene,
respectiv de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu avizul Autorităţii Navale
Române.

Poate intr-un episod ulterior sa va povestesc aventurile mele cu autoritatile de mai sus.
Deocamdata sunt in faza de razboi cu petitiile. De ce ? Pentru ca nu stie stanga ce face dreapta si incearca sa scape de responsabilitati (pe care nu doresc sa si le asume), dezinformand cetatenii.

Precizez ca am raspuns atat de detaliat intrebarii tale, intrucat aceasta a facut sa detoneze in mine o incarcatura care zace mocnita de mai bine de vreo 2 luni, de cand tot incerc sa obtin niste avize din partea autoritatilor, batand din poarta-n poarta, cu petitii, cu telefoane, cu intrebari, cu mailuri, cu vizite, cu discutii si cu audiente.
In momentul de fata, am o intelegere suficient de buna a celor care se petrec si stau si ma minunez cum incearca smecherii de la autoritatile statului sa-i imbrobodeasca pe cetatenii care ar trebui sa beneficieze de niste drepturi clare, conform legislatiei mai sus citate...

In final, pentru o incheiere mai putin temperamentala, poate ar fi bine sa inserez si alte cateva prevederi din Legea apelor:

Art. 81. -
(1) Sistemul de plăți, bonificațiile și penalitățile specifice activității de gospodărire a apelor se aplică tuturor utilizatorilor.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică la apa tranzitată pentru navigație pe căile navigabile artificiale, precum și persoanelor fizice care folosesc apa conform art. 9 alin. (2).


Art.87 - SANCTIUNI (https://lege5.ro/Gratuit/ge3demru/art-87-sanctiuni-lege-107-1996?dp=geydcmzvgm3tq)
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bradutzu din Octombrie 11, 2019, 01:42:42 AM
ANR te controleaza pe caile navigabile!
In rest, pe lacuri......nu cred ca au vreo treaba!
oare gresesc?
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bobinuta din Octombrie 11, 2019, 03:59:13 PM
Citat din: bradutzu din Octombrie 11, 2019, 01:42:42 AM
ANR te controleaza pe caile navigabile!
In rest, pe lacuri......nu cred ca au vreo treaba!
oare gresesc?
Si unele lacuri sunt navigabile.
Conform H.G.665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României (http://www.polcomtim.ro/concursuri/bibpl/H665.pdf) :
CitatART. 1
Se stabilesc căile navigabile interioare ale României, nominal şi pe
porţiuni,
potrivit listei prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
ART. 2
Supravegherea şi controlul navigaţiei pe căile navigabile interioare ale României se exercită de către Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Navală Română, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

In anexa H.G.665/2008 este prezentata lista căilor navigabile interioare ale României , care contine, printre altele, si Sectiunea 5 - Lacuri interioare navigabile:
Snagov , Mogoşoaia , Herăstrău, Floreasca , Cernica, Fântânele , Tarniţa , Vidraru, Izvorul Muntelui (Bicaz) , Stânca Costeşti, Complexul Razelm-Sinoe, Taşaul si Siutghiol .

Asadar, ANR poate controla navigatia si pe aceste lacuri .
Titlu: Re: catamaran construit din doua canoe
Scris de: bogdanminitehnicus din Octombrie 11, 2019, 07:19:06 PM
Salutare, hai sa-ti spun si parerea mea, eu am o ambarcatiune electrica asemanatoare la dimensiuni cu a ta. Pot sa-ti spun ca nu am avut probleme in a-mi face testele pe Tunari insa balta e cam mica, Valea Argovei de la Gurbanesti la Frasinet 18km fara niciun deranj, iar pe Dunare nicio intrebare macar, de 2 ori am intalnit caiacisti bulgari care acostau la noi si nicio politie de frontiera nu era sa-i deranjeze. De curand am dacut o incursiune pe Dunare in amonte de Cernavoda de la Cochirleni pana la Canalul Dunare Marea Neagra si nu m-a deranjat nimeni. In perioada asta Dunarea e foarte scazuta si canalele mici sunt cam inaccesibile. Un pic mai in sud de cochirleni drumul asfaltat ajunge f aproape de Dunare si poti intra fara probleme. Mi-ar face placere sa ne vedem la un momentdat pe apa.