Cap Compas

Ambarcatiuni => Motorizate => Barci de pescuit => Subiect creat de: kama3 din Aprilie 19, 2019, 11:06:28 p.m.

Titlu: Montare motor
Scris de: kama3 din Aprilie 19, 2019, 11:06:28 p.m.
Salutare!
Copaia mea urmeaza sa primeasca un motoras mai mare.
Un Evinrude 2T de 25 de cai. Oldies but goldies...
25 de cai e maximul pe care il suporta deci teoretic oglinda e suficienta asa cum a fost facuta.
Cel pe care il am acum, fiind micut (de numai 15 cp) am zis ca nu-i nevoie sa gauresc oglinda si sa-l fixez suplimentar. L-am strans numai in menghine, si probabil ca in cazul in care ar sari (Doamne fereste!) l-ar tine cablurile de guvernare. Asta are 37 de kg, cel de 25 are spre 60.
Ma gandeam ca nu as face rau daca as da doua gauri care sa strapunga oglinda si sa ii pun doua suruburi suplimentare. De asemenea, daca tot ma apuc de treaba as pune si o bucata de tabla de inox indoita interior spre exterior, in locul placilor de plastic pe care le am acum.
In fine, pana aici ar fi simplu.
Dar, plecand de la recomandarea facuta de Vali aici  https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2526.html ar trebui ca gaurile ce strapung oglinda sa fie protejate astfel ca apa sa nu ajunga la lemn.
Placile de plastic de pe oglinda le-am prins cu holzsuruburi de inox iar in gauri si de jur imprejur am pus mastic.
Mai punem si faptul ca nimic nu e perfect exista posibilitatea ca atunci cand dau gaurile sa gasesc lemnul din oglinda ud/umed.
Sa tai si sa ma apuc de refacut oglinda ca la carte nu ma apuc. Pana la urma pana apuca sa putrezeasca si sa nu mai fie sigura trece ceva timp si prefer pana atunci sa ma dau cu barca decat sa o repar.
Dar, daca gasesc umezeala ce trebuie sa fac pana sa pot pune rasina epoxidica sa fac treaba cum trebuie? Cat ar trebui sa stea ca sa prinda epoxi?
Pe interior ma gandesc ca ar fi bine sa pun si o dublura dintr-o placa de inox nu doar piulita si saiba. Astfel efortul ar disipat pe o suprafata ceva mai maire.
Ar trebui sa mai iau ceva in calcul?
Multumesc!
Titlu: Re: Montare motor
Scris de: dany din Aprilie 20, 2019, 06:42:43 a.m.
Placa de inox de o parte si de alta e indicata cand strangi motorul cu suruburi.Menghina stransa pe inoxul ala sa nu cedeze la un moment dat.Eu am avut 25  cp ,pe''seven'',barca de 3,2m si am ajuns la 40 km/ora in doi cu bagaj...si am strans numai cu menghina motorului.Eram bazat pe oglinda caci o facusem eu.Saibele menghinei s-au presat f.bine pe oglinda,lasand oarece urme .Pt. siguranta am pus un lant f.scurt de la ochetul menghinei pana la un ochet fixat bine de oglinda.Pe exteriorul oglinzii aveam montata pana de pvc.E bine sa verifici strangerea  suruburilor menghinei din cand in cand.
Daca gauresti barca pt. suruburi baga sika din ambundenta si freaca surubul pe gaura, rasucindul.Saibe late pe interior sau placuta de inox pe interior nu-i face decat bine.Daca sigilezi bine cu sika gaurile nu ai probleme.Iei sika mastic din ala alb-gri.Se face beton.
Titlu: Re: Montare motor
Scris de: kama3 din Aprilie 20, 2019, 11:31:20 a.m.
 Din asta?
Titlu: Re: Montare motor
Scris de: timberland0910 din Aprilie 20, 2019, 12:06:25 p.m.
Din asta?

https://rou.sika.com/ro/solutions_products/01/01a006/01a006sa03.html

Produsele lor pt uz naval
Titlu: Re: Montare motor
Scris de: mariusbig din Aprilie 20, 2019, 07:31:40 p.m.
Sika 292 I
Titlu: Re: Montare motor
Scris de: kama3 din Aprilie 20, 2019, 10:28:12 p.m.
Multumesc!