multumim pentru avertizare.
o sa ne mai trebuiasca un ghionder ca pe Buhaz-Zaton.
o sa ne mai trebuiasca un ghionder ca pe Buhaz-Zaton.
Această secțiune îți permite să vezi toate mesajele scrise de acest membru. Reține că poți vedea mesajele numai din zonele la care ai acces și tu.
Afișare mesaje MenuCitat din: Florio din Martie 13, 2018, 08:23:43 PM
Interesant.
Cred că o simplă scândură prinsă la copastie pe bordul de sub vânt, în chip de derivor, ar duce lotca asta într-un regim de navigație de-a dreptul performant
P.S.
Doar zic . Scândura verticală (derivorul), prinsă într-una orizontală, mai îngustă. Aceasta, cu două găuri se fixează în cuiele ce țin loc de furcheți. Treaba poate fi extrem de simplă și elimină deriva. Removable daggerboard
La drum lung poate face minuni.
Citat din: x_petrolist din Septembrie 16, 2016, 10:49:59 AM
Dragos, repet ceea ce am discutat deunazi in persoana. Ambarcatiunea ta ar fi putut trece prin mai toate locurile parcurse dar cu ceva dificultati la intilnirea cu barcile motorizate. Vislitul in 2 personane, una in fiecare canoe, cu pagai ar putea deveni obositor pe distante mai mari sau cu vintul si curentul din prova. Pe lacurile mai mari la vinturi mai tari si valuri exista posibilitatea ca una sau ammbele canoe sa ia apa. Recomand acoperirea lor pentru a asigura etanseitatea. Un greement tip Grabner, derivor si crime retractabile iti vor conferi eficienta la mersul cu vele in toaate aliurile. Doua banci laterale care sa te fereasca de contactul permanent cu apa vor oferi un plus de confort.
Anul viitor la inceputul lui Septembrie intentionez sa organizez o tura mai scurta ca distanta in Lacurile Golovita - Razim si canalele din jur. Aceasta ne va permite sa aducem si familiile care sa se bucure de frumusetile locului alaturi de noi.
Citat din: gvincentiu din Septembrie 18, 2016, 06:10:26 PMVincentiu, planificam sa mergem la vele cam 80% din traseu. Intentionam sa avem si o ambarcatiune motorizata care sa asigure transportul echipamentului si sa confere siguranta expeditiei. Cazarea se va face la cort sau pensiuni, in functie de optiunea participantilor.
La vele.... Urăsc sa scriu de pe telefon...
Citat din: gvincentiu din Septembrie 17, 2016, 09:23:25 AMcele sau vele?
Sa vedem cum potrivim concediul pt.,tura viitoare.... Merge la cele?
Citat din: pelicanul din Septembrie 13, 2016, 11:22:55 AMsi noi multumim pentru aprecieri
Excelenta tura, multumim pentru poze!
Citat din: felicimond din Septembrie 13, 2016, 10:46:56 AMDragos, repet ceea ce am discutat deunazi in persoana. Ambarcatiunea ta ar fi putut trece prin mai toate locurile parcurse dar cu ceva dificultati la intilnirea cu barcile motorizate. Vislitul in 2 personane, una in fiecare canoe, cu pagai ar putea deveni obositor pe distante mai mari sau cu vintul si curentul din prova. Pe lacurile mai mari la vinturi mai tari si valuri exista posibilitatea ca una sau ammbele canoe sa ia apa. Recomand acoperirea lor pentru a asigura etanseitatea. Un greement tip Grabner, derivor si crime retractabile iti vor conferi eficienta la mersul cu vele in toaate aliurile. Doua banci laterale care sa te fereasca de contactul permanent cu apa vor oferi un plus de confort.
Judecand dupa imagini, a fost o excursie pe cinste. Va felicit pentru plimbare si imi pare rau ca nu am putut veni, desi am discutat cu Marian despre asta. Din pacate, s-a suprapus din nou cu niste probleme ce trebuiau rezolvate la firma. Privind pozele, ma intrebam daca ansamblul meu de doua canoe, care are 3 m latime, ar fi trecut prin locurile cele mai inguste. Marian a sugerat sa ii pun catamaranului meu si vele si judecad dupa excursia voastra, cred ca se cam impune. Deci voi analiza cu el variantele si poate la anu' de-om fi sanatosi, sa maresc si eu flota. Inca o data, ma bucur pentru bucuria voastra.
Citat din: Alex1958 din Septembrie 07, 2016, 12:43:28 PMAlex, Florio a clarificat intrebarea referitoare la harta. Trebuie sa spun ca nu am folosit-o deoarece am uitat s-o incarc pe telefon. Am avut un set de 3 harti mai recente si harta maritima a deltei si Marii Negre pe care le-am folosit cu un compas rudimentar pentru navigatie. Cea mai folosita a fost o harta primita de la o pensiune din Dunavat in 2013 - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii 1:175000, Seria Natura editia 1, editura Olimp.
N-m mai vazut asa harta, cred ca este foarte veche. Canalul Caraorman este doar punctat iar el era facut in anii ''80 . Dati-mi si mie link-ul de unde ati descarcat-o, va rog! Ori o aveti numai pe hartie?
Folositi cu incredere hartile lui Bogdan "Pupezica" de pe Ghidul Deltei Dunarii.
Pe Canalul Lung ati putut merge la rame?
Ce intelegeti prin portaj la Gura Portitei? Ati tras barca de pe mare in lac?
Altfel tura Dvs este foarte frumoasa...si va felicit ca ati dus-o la bun sfarsit!
Toate cele bune!