Menu

Afișare mesaje

Această secțiune îți permite să vezi toate mesajele scrise de acest membru. Reține că poți vedea mesajele numai din zonele la care ai acces și tu.

Afișare mesaje Menu

Mesaje - catab

#1
Legislatie / Re: inmatriculare barca
Martie 16, 2016, 09:48:26 AM
Vali merci de raspuns ! Ideea care e....barca e un Boston Whaler 13, care suporta motorizare de pana la 40 de cai. Eu am luat-o intr-o stare jalnica dar deja am inceput reconditionarea si cand o sa fie gata o sa poata suporta lejer si un motor de 40. Ideea e ca daca intr-o zi ma plictisesc de ea sa o pot da cuiva care sa o poata folosi si cu un motor mai mare de 20, ceea ce presupune inmatricularea si cred ca i-ar fi mai usor cu actele actuale. Ceea ce ma interesa acum este daca in momentul cand o autoritate mi-ar controla actele pe Dunare  cu motorul de 20, e necesar sau nu carnetul ambarcatiunii sau faptul ca nu o sa aiba  trecut numarul pe barca atata timp cat ma incadrez sub limitele inmatricularii. Al doilea aspect este faptul ca nu toate sectoarele de Dunare sunt considerate zone de agrement si teoretic nu poti circula decat cu o ambarcatiune inmatriculata. A avut cineva probleme de genul acesta?
#2
Legislatie / Re: inmatriculare barca
Martie 16, 2016, 08:25:07 AM
         Domnilor, incercand sa ma edific asupra unui aspect legat de inmatricularea unei barci vin cu o  intrebare.
Am cumparat de curand o barca care avea urmatoarele acte: carnet de ambarcatiune de agrement, contractul de vanzare-cumparare intre fostii proprietari (romani), precum si certificatul fiscal care atesta plata taxelor la zi in conditiile inregistrarii ca barca de pescuit-agrement fara motor(impozit anual 21lei).
          Bun, am mers la notar, am facut noul contract de vanzare-cumparare, am mers la fisc si am declarat-o, in aceleasi conditii de impozitare, intrebarea care e...: carnetul de ambarcatiune de agrement prevede ca barca e  cu motor (25cp), dar si proprietarul anterior si eu am cumparat fara motor. Inspectia periodica a barcii ar fi trebuit reinnoita in 2012 si nu a fost. Eu nu o sa folosesc motor mai mare de 20 cp pe barca. E important sa mai trec pe barca numarul de inmatriculare atata timp cat in acest moment ma incadrez in limitele de sub 7m si pana in 20 cp motorizare?
#3
Costin....s-a rezolvat, este exact ce trebuia. Multumesc frumos. Sper sa am ocazia sa ma revansez intr-o zi. Pana atunci...multa sanatate!
#4
Saluta Costinium6, daca o mai ai de dat ma intereseaza. Da-mi te rog un raspuns cu pretul tau. Multumesc!
#5
Salut Intersect!
Legat de trepte, daca vrei sa le slefuiesti e indicat un slefuitor cu vibratii sau un orbital cu excentric, astfel incat sa pui toata talpa pe lemn si sa slefiuesti uniform. Flexul poate lasa urme datorita inclinarii, urme greu de scos si la trepte se vor cunoaste. Legat de lacuire, exista produse care inglobeaza lacul cu baitul si poti sa le folosesti cu incredere dar incearca dupa ce dai prima mana sa verifici la palma asperitatile lemnului pentru ca prima mana are tendinra de a ridica mici aschii. Daca sunt, revino cu smirghel granulatie fina si apoi da urmatoarea mana. Inca un lucru....fiecare strat in plus i-ti ca colora mai intens lemnul.
#6
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
August 05, 2015, 10:55:11 AM
Cu placere, ba chiar o sa am nevoie de sfaturile voastre, atata timp cat ceea ce stiu despre barci stiu datorita voua si forumului si pana acum un an eram necunoscator.
#7
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
August 05, 2015, 08:48:20 AM
Gata! M-am hotarat, am vorbit cu omul, am fost in Delta si am luat-o! Asta e barca, o nemteasca sport  din 74-75, marca "Fiberline", pe care am identificat-o apoi ca fiind modelul G12. 4m lungime cu 1.65 latime, fara parbriz dar are rama parbrizului, cu husa originala, cu timoneria originala, carena in stare foarte buna, gelcoat de fabrica, fara nici un fel de alt accesoriu, doar gaurile de la tacheti si lumini.
Pt. mariusbig...multumesc de intentie dar prea curand nu cred ca o sa am posibilitatea. Ce e importanta e intentia. Vorba 'ceea "Lume multa, oameni putini!"
#8
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
August 04, 2015, 06:28:25 AM

Ma bucur ca s-a creat un subiect pe tema asta si ca v-am aflat parerile legate de barca. Asa cum Vali a sesizat nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa iau barca la pretul cerut, si am zis asta la inceput, cum ca as vrea sa faceti abstractie de pret si sa-mi dati o parere despre barca. Inca mai cred ca merita un 1000-1200 de lei in stadiul in care este si apoi rabdare, imaginatie, indemanare si perseverenta in reconditionare.....toate cu acordul nevestii, bineinteles.
Si da, e adevarat ca nici prin cap nu mi-a trecut ca ii voi pune un motor mai mare de 20, ba chiar ma gandeam la o proba cu 5 cai, asta pentru ca barca e la mine in localitate si nu trebuie sa fac un efort prea mare.
Ramane de vazut, pentru ca intre timp a mai aparut o oportunitate si trebuie sa ma hotarasc repede.
Multumesc pentru pareri!
#9
Citat din: ionpescarul din August 02, 2015, 12:10:34 AM
Asa'e ,echipament cat mai simplu,dar vroiam sa te intreb de clonc,cloncul folosit de localnici e cumva Ebro 2 ,sau borcanul de iaurt.
Daca  esti atent la cloncurile pescarilor, nu vezi 2 la fel. Si pescarii locali nu prea stau pe net asa ca putin probabil sa foloseasca vreunul cloncuri importate. Asta nu inseamna ca le stiu eu pe toate. Ce pot sa spun e ca am vazut prin partea locului doar cloncuri cu pastila dreapta, nu concava sau convexa.
#10
Incep in cazul asta cu scuzele de rigoare, dar si cu observatia ca nu ar fi trebuit sa se simta nimeni ofensat nicicum, pentru ca nu e nici o ofensa. Plus de asta, greseala mea a fost ca am spus ca am iesit din a doua categorie si corect ar fi fost sa spun ca am intrat in prima... ;), neiesind din cea dea doua, dupa spusele nevestei.
Asa ca Nea Dany, in nici un caz nu am vrut sa aduc vreo atingere afacerii... Asa era bancul. Tot respectul!
#11
Nea Ioane, la mine in zona se pescuieste la clonc de cand se stiu pescarii pe Dunare. Stii care-i treaba cu echipamentul...? Cat mai simplu, nu lansete deosebite, nu mulinete de firma, multiplicatoare sau cine stie ce "scule". Pescarii locali  folosesc un fir de relon impletit de 15-20 de metri, dar un fir tare care sa nu se incurce, la capatul firului un plumb fusiform de 180-200 de grame, si apoi un ochet facut din firul de relon, ochet de care agata forfacul de 50-60 cm facut din "leadcore" de 1mm cu un carlig mare(al carui numar nu stiu sa vi-l spun, dar are 5-6 cm). Am uitat sa mentionez ca firul principal e de 5-6 mm, practic o sfoara subtire insemnata de la carlig in sus din metru in metru pe lungime de 4-5 metri ca sa stie omu' la ce adancime tine carligul. Marea majoritate foloseste doar coropisnita pentru momeala, 2-3 in carlig, si cam asta e tot.
Partea urmatoare e indemanarea pescarului, locurile unde "cloncaneste"... ca de, nu batem aiurea pe oriunde. In general pe malul gropilor, pe langa praguri, nu pe intinsura. Si daca  ai trasatura, chiar daca l-ai prins ori nu, mai intorci si mai bati zona inca odata, poate chiar si de 2 ori, pentru ca "el" e acolo si asteapta, nu-i un peste "vitezoman", e mai mult ca un politist roman care pandeste cu radaru'(scuzati comparatia).
Acum partea cu al doilea in barca, nu mereu se pleaca la clonc cate doi, dar e de preferat, pentru ca mai bate vantul, mai intri intr-ul anafor, cel de la vasle tre' sa tina barca constant, cu ciocul in vant sau pe un traseu anume astfel incat celalalt sa bata la clonc fara grija barcii.
Sper ca am lamurit cate ceva... si pot sa va spun ca pana acum un an nu eram pescar de clonc, dar dupa ce am iesit prima data la pescuit cu un pescar priceput, abia astept sa plec iar. Si am prins...MEREU. Macar 2-3 pesti, dar niciodata nu am "cloncanit" degeaba.
Si pentru ca mi-am adus aminte de o "zicala"....cica sunt 2 feluri de pescari! Cei traditionali care prind fara pregatiri deosebite si fara scule deosebite, si "pompaii",  cei care pompeaza bani in industia sculelor de pescuit, a nazilor si a accesoriilor. Eei, si ca o completare, dupa ce am descoperit cloncul, am iesit din a doua categorie!  Fire Intinse!
#12
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
August 01, 2015, 08:02:45 AM
O s-O "privesc" ca pe un  aport... de idei si sfaturi si deja sunt recunoscator pentru interesul fata de subiectul asta.  Cine a zis ceva de "pescareasca"? Cat despre "dileala", nici o ofensa, ma incadrez! Vorba cuiva "Viata-i grea, dar trece!!"
Totul se reduce la  pretul de vanzare, restul e riscul meu! Numai de bine!
#13
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
Iulie 27, 2015, 11:57:34 AM
Am vazut barca "pe viu". Ca si forme arata binisor, dar sta in felul asta de cativa ani buni, proprietarul e decetat si acum sotia s-a gandit ca o poate vinde. Numai ca cineva a "indrumat-o" in privinta valorii ei gresit. Nu e chiar epava, dar nici la distanta mare  nu e. I-as propune sa ma lase sa o duc la apa, sa-i fac o proba pe cheltuiala si efortul meu, sa vad cum merge si apoi sa-i dau o valoare peste care sa adaug cheltuieli de reconditionare astfel incat costul total sa fie unul decent, la care sa o si pot vinde, daca intr-o zi doresc lucrul asta.
Legat de forme, mi-ar place sa o modific intr-un "open".......credeti ca se poate?
#14
Motoare / Re: Inaltime montare outboard Yamaha 5 CP
Iulie 27, 2015, 07:32:01 AM


Atentie !! in cazul departarii motorului de barca distanta scade sau poate trece pe negativ , deci este valabil numai cu menghina-n oglinda barcii!
[/quote]
Foarte buna observatia, abia acum ma lamuresc si eu cu o problema pe care o am de cand am mutat motorul de pe oglinda pe un suport .   Deci cum e "Nea Teo"...?   Si care-i explicatia ca sa inteleg si eu de ce ma asteptam ca barca sa mearca mai bine si ea din contra.....?
#15
Motoare / Re: Inaltime montare outboard Yamaha 5 CP
Iulie 25, 2015, 09:51:13 AM
Y - X = 2, 3 cm....optim