Menu

Afișare mesaje

Această secțiune îți permite să vezi toate mesajele scrise de acest membru. Reține că poți vedea mesajele numai din zonele la care ai acces și tu.

Afișare mesaje Menu

Mesaje - Mihaif99

#1
Sa il stapinesti sanatos, si bun venit in comunitate.
Pai sa ii iei si fetei padela atunci :) Ar fi pacat altfel. Cumpara repede pompa si padela pentru copil si umlfla-l de Craciun ca sa ii faci o bucurie!
Inca ceva. Nu te limita la folositul caiacului la mare. De fapt e mai potrivit pentru iesit pe tot felul de lacuri si rauri.  Nu stiu de unde esti, dar trebuie sa se gaseasca ceva apa imprejur. Apele mai mici sunt mai prietenoase.
#2
Despre pescuit in general / Re: Pescuitul, boala grea :)
Decembrie 13, 2016, 03:06:33 PM
Salut, bine te-am regasit.

Am lucrat o saptamina de acasa dupa cutemurele din NZ. Deh, cand pisica nu-i acasa, soarecii pe Cap Compas :)
#3
Din ce ai propus tu, eu as opta pentru optiunea 2, la lungimea de 2.30 amandoua padelele

Pentru copil e bine sa iei ceva sub 2m.   1.85 e o marime ok, dar sfatul meu e sa astepti putin, sa vezi ca iesi macar odata pe luna si ca fata e interesata.

Am un G-tex Framura, un G-tex Seaker, si un Safari. Pentru un gonflabil ai nevoie de padela mai lunga, nu high-end, dar nici de o padela ieftina dreapta. Padela 2 e cea mai ok din ce ai propus tu.

Eu as alege insa o padela similara, insa din 3 sau 4 bucati. Dar, repet,  similara cu 2. Asta folosesc eu la caiacele gonflabile, pentru ca incape mai bine in bagaj, e ieftina, solida, si isi face treaba.
#4
Barci de pescuit / Re: Alegere barca delta (incepator)
Decembrie 06, 2016, 12:54:22 PM
Daca as trai in Romania, alegerea ar fi simpla  Barca lui Vali versiunea de glisare scurta, sau lunga

Scurta
430 cm    (14ft)   Motor portabil 15 CP  glisare 3 oameni + bagaj

Lunga
510 cm   (17 ft)  Motor 25 CP   - Glisare 4-5 oamani + bagaj


Chestie de preferinte. Eu as alege varianta lunga, pentru ca e comparabila ca greutate, ai mai multa  "barca"  pentru eventuale amenajari.
Daca insa ai masina mica, si nu ai loc sa o parchezi, barca mai scurta e excelenta si ea.

Nici nu vreau sa incep discutia cat de misto e construita fata de concurenta. Fibra axiala, rasini de calitate, poti discuta cu omul. Customizari, ramforsari suplimentare, etc
#5
Strip plank / Re: Constructie Pocket Cruiser la Cluj
Decembrie 06, 2016, 12:22:02 PM
Citat din: Vali din Decembrie 03, 2016, 06:57:49 AM
Sa stii ca si eu m-am gandit ca, datorita latimii mari a barcii raportat la lungime, barca are o stabilitate destul de buna. Daca si forma in plan transversal a carenei e potrivita (un unghi al V-ului fundului adaptat navigatiei pe valuri), e posibil sa fie indeplinite cerintele pentru navigatia costiera.

Ce nu-mi place mie insa, si ce imi da nesiguranta vizavi de potentialul costier al barcii este suprastructura (cabina) prea inalta si cu orientare verticala, care face barca vantoasa si deci expusa. In ISO si in orice alt normativ valabil, punctul de aplicatie al fortei vantului este o caracteristica foarte importanta, de care depinde comportamentul nautic al barcii si implicit categoria de navigatie. Din cauza asta spuneam ca nu stiu daca Bo Jest se califica utilizarii costiere conform normativelor, si ca trebuie o confirmare scrisa de la designer sau de la un specialist.

Bineinteles ca vor exista oricand navigatori care-si vor supune barcile la incercari ceva mai temerare, dar una e sa faci asta cu "peace of mind", stiind ca barca satisface toate conditiile de navigatie costiera, si alta e sa mergi la risc, pe baza propriei experiente sau a calitatilor reale sau banuite ale barcii. Pe mine cel putin, la scoala de construit nave m-au invatat ca "verba volant, scripta manent", deci orice asumptie trebuie argumentata tehnic in scris, conform normativelor.


:D :D :D :D :D :D :D :D

Nelegat de subiect.

Subsemnatul a iesit cu barca lui Vali, versiunea lunga, pe bratul Sf Gh in mare,  si merge binisor    :D
Adica nu siu cum sa explic cat de misto tracea prin valuri, cat de frumos  intra prova in val, apoi si chila trecea fara sa 'loveasca'. Cum se zice aici,  mergea fara 'drama'. Numai ca sunt inconjurat de oameni care imi taie aripile.   ;D ;D
Nu siu cum rezista barca la stress in timp, dar versiunea rockered cu pupa ingusta merge superb in mare cu valuri, cu conditia sa abe ceva greutate in prova   - o cabina??-.

#6
Despre pescuit in general / Re: Pescuitul, boala grea :)
Decembrie 06, 2016, 12:05:06 PM
A swoooordfeeesh a zis David fericit si l-a ridicat victorios deasupra capului.  :) ;) :D ;D  O cocoana liberala in convingeri care se uita si ea curioasa l-a incurajat pe mititel sa arunce piperul in apa.  :o  Dar taica-sau, adica subsemnatul i-a zis sa il tina strans ca avem treaba cu el. Mititelul a rasuflat usurat
Asadar am mers repede la portbagaj, am scos lanseta de 2.40 din 4 segmente stil spigot. Apoi o montura iraida cu pluta plus un shot  ;D de 30 grame  ;D, piperul in carlig de 5.0 si in apa cu el.  10 secunde am apucat sa vad cum inoata saracul piper spre larg si BAM  un kahawai de 2 kg. L-am tras pe mal, am scos Victorinoxul care nu ma paraseste niciodata, , l-am crestat la bronhii, si apoi .... apoi... cu ce sa dau la peste????  ca piperii nu mai voiau sa sar pe mal.

Mi-am adus aminte ca cu daoua saptamani in urma am gasit o momeala itata pe un dig, hexagon pe numele ei. Un metal 40 grame, cu o ancora de neam prost. Am pus hexagonul, si intamplator lanseta mea arunca 40 grame ca din tun. Pac 60 metri  las sa cada un pic... trag, las iarasi trag BAM!!!!  alt kahawai. Copilul sarea de fericire, de data asta l-am lasat pe el sa "cresteze" pestele la bronhii. Bine ca mi-am ferit degetele  ;)
Apio iar 60-70 metri, de data asta nimic. Mai arunc odata, at kahawai. Acum aveam si spectatori. L-am rugat pe david politiocos sa se ocupe de el,  ceea ce a si facut, apoi BAM alt kahawai, si tot asa.

Dupa 8 pesti, din care pe ultimii 4 i-am lasat sa mearga liberi in traba lor, aruc iar hexagonul pe care l-am inteles cum functioneaza, si BAAAAAM ceva mare, cel putin 10 kg peste oceanic. Probabil Kingfish. Lanseta la 120 grade, mulineta setata desul de tare, cu ambreiajul  la 7 kg nu prea lasa fir, asa ca il aduc spre mal.  Mainline 50 lb, struna 30 lb, si incet inncet credeam eu ca e al meu, dar eeeei,nu si pestele  ;D. Cam la 10 metri de mal a prins viatza, bzzzzzzzzzz  Mulineta... a luat-o ca porkul cu ratul prin nisip si scoici si in cateva secunde a rupt struna de 30 lb fluorcarbon. Cam asta a fost partida de pescuit inopinata.   (To be Contn'd)
#7
Despre pescuit in general / Re: Pescuitul, boala grea :)
Decembrie 06, 2016, 08:07:09 AM
Trebuie sa zic si eu una.
Septembrie, deci primavara devreme in Noua Zeelanda. Ma intorceam impreuna cu copilul dupa o excursie in Insula de Sud, inainte de un contract de munca de 6 luni. In fine...
Ultima zi plina inainte de ziua in care trebuia sa luam feribotul spere Insula de Nord  Relaxare totala, aproape de Abel Tasman, la Motueca. Plimabare. Am mers asadar sa vedem laguna ca aerata bine din Google Earth. Acolo frumos, ce za zic (asa si asa) Merge copilul pe malul apei si incepe apa sa clocoteasca dintr-o data, apoi  si  pe mal un peste (mic), piper pe numele lui.
(to be cont'nd)
#8
Motorizate / Re: Pareri barca aluminiu model vechi!
August 03, 2015, 06:29:51 PM
4500 lei  ?    La 3-400 era ok, dar la banii astia as vorbi cu Vali si probabil mi-as lua barca noua.
Parerea mea doar.....
#9
Citat din: AdrianP din Iulie 29, 2015, 10:47:19 AM
Atasez si foto.

Ai facut bine ce ai facut cu montatul skeg pe doua lamele la pupa. Stiu ce vorbesc.  Uita-te la caiacul Dimension River Runner R5 care e un caiac similar. Uita-te ca cum au atasat ei skeg-ul intr-o cupa care se monteaza cu bungees la pupa. Ai facut in principiu la fel.  Un skeg montat mai central e inieficent la barca ta

O barca de whitewater veche, asa cum e a ta, daca nu e prea grea, face un caiac reusit de plimbare, cu conditia sa ii atasezi un skeg. Principalul dezavantaj e faptul ca cockpitul e cam mic la asemenea barci.

Dimension River Runner R5  (caiac similar cu al tau, dar probabil mult mi usor)  e barca preferata a neveste-mii. Nu ma lasa sa o vand! Cantareste sub 15 kg si se misca superb cu skeg-ul atasat.  Doar ca pentru unul ca mine devine dureros dupa 1 ora, pt ca nu pot sa imi indoi genunchii.

Rasina cred ca poliesterica - in cazul tau.
#10
Alte ambarcatiuni / Re: Ambarcatiuni Moderne
Aprilie 13, 2015, 02:30:56 PM
Iata o alta barca interesanta si foarte economica.

Trygona Ecorunner 590

Versiunea de fibra cantareste 20 ft/ 200kg si e propulsata de 40 CP
Versiunea carbon 20ft / 145 kg 30 HP

https://www.youtube.com/results?search_query=ecorunner+590
#11
Ca sa contribui la topicul initial, iata un film peste care am dat abia ieri:


Cum se imbraca un caiac SOF:
https://www.youtube.com/watch?v=VznUjj7fcs4
#12
Adevarat  A inviat!

Renata are dreptate, in plus canoea pare destul de apupata, ceea ce imi spune ca are varfurile inguste. Sa fie oare o canoe de single, sau de freestile?
Felicitari insa pentru munca. Atentie si la ce zice Lipan. Treba cu vesta!
#13
Citat din: ovidiu66 din Aprilie 10, 2015, 12:32:38 AM
Barcile din aluminiu, am observat ca se vopsesc doar pe borduri.

Dintr-o discutie am inteles ca daca se vopseste si coca, ar putea fi afectate performantele in glisaj.

Sper ca nu te bate gandul sa ii dai cu antifouling.  La barcile care stau pe peridoc nu le dai cu antifouling pentru ca nu e nevoie. Daca ai barca care sta tot sezonul in apa, e alta mancare de peste.  Daca vezi ca sunt probleme si ca ii creste barba, ii dai cu antifouling.

Cat despre performantele in regim de planare, stai linistit cs nu le afecteaza vopseua. Problema e ca o zgarii cand o pui pe peridoc. D-aia nu se vopsesc. In plus nici nu au nevoie.
#14
Monococi / Re: Colind de pe Gran Wazoo
Aprilie 10, 2015, 04:36:22 AM
Calculatorul acela imi adduce aminte de mersul in ambulanta.
Serios, numai politia, pompierii si pe ambulanta aveau Roughbook-uri d-alea.
#15
Salut, uite am gasit ceva care te poate ajuta:

http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1613.msg27095/topicseen.html#new

Omul a acoperit canoea cu canvas, apoi  a izolat cu epoxy unde a taiat si a imbinat cu capse, dupa care a vopsit tot canvasul cu vopsea de exterior, pentru etanseitate.
Daca ai materialul  (cleiul) pentru lipit polyplanul, pe care sa il folosesti unde a fost folosit epoxy, metoda ar merge perfect, doar ca in cazul tau sari peste etapa vopsirii.