Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - George563

Pagini: [1] 2 3
1
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 18, 2018, 09:13:05 am »
Oameni diferiti, pareri diferite. Este absolut o certitudine ca toti ne dorim o barca mai mare pentru confort si putina fala ca na... ne simtim putin stanjeniti cand acostam cu un 8m intre 14m. Dn. Nicu Home made (pt care am o stima foarte mare, si-l strezes iarna cu intrebari de reparatii si modificari navale), eu pe tot sezonul verii plimb multi prieteni.... dar cand lucrez la velier cam toti au treaba.... . Pelicanul are dreptate... el face parte din cei ce vor sa simta barca ca pe un armasar neinblanzit... si eu am un 7,5m dar vreau sa-mi achizitionez un 470..., fara a renunta la cea mare. In principiu daca esti priceput reparatiile da sunt ieftine, eu singur mi-am facut mentenanta anuala + reparatii serioase si cred ca le-am facut cu un simt de raspundere si finisaje foarte profesionale..... dar pe mine altceva ma sperie, taxele fixe. Vad ca pentru multi 2000€ marina pare doar o cifra, pentru mine pare mult. Nu toti pasionatii de veliere pot arunca peste  an aceasta suma. Eu simt ca fac un efort financiar serios sa achit pentru un velier de 7,5m tractabil (700€ 7luni marina +100e impozit + 100e antifouling anual+ asigurare itp trailer) acestea fiind cheltuielile fixe. Pentru mine fiind din Constanta si barca sta doar pe marea neagra chiar nu i-as vedea rostul unui yacht mai mare.

2
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 12, 2018, 03:12:34 pm »
Nu trebuie sa speriem oamenii cu cheltuielile. Cheltuielile sunt direct proportionate cu marimea, dar si cu pretentiile de ingrijire. Daca la Haimana care este un velier serios de 44ft costa 3000€, pot spune la fel ca un velier de 22/24ft antifoulingul poate costa sub 100€. La fel si celelalte cheltuieli. Daca un velier de 40ft plateste in tomis 2000€ marina pe an cu toate ca maxim 6 luni se utilizeaza barca , in acelas timp un velier tractabil pana in 25ft va plati 600€ pentru cele 6 luni cat este exploatat plus 50E pentru operatiunea de ridicare daca are derivor fix.
Eu sunt pro sa fi proprietar. Este a ta , nu ai emotii daca o zgari , si cel mai important ai tot timpul lucrurile de care te folosesti tot timpul in ea.

3
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 12, 2018, 11:30:42 am »
Dar se poate muta spre intrarea in cabina daca vrei. Sau la cum vad barca ta, poti monta un travel pe cabina si ai tot cockpitul liber, in plus castigi un reglaj mai fin al randei.

4
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 12, 2018, 10:46:44 am »
Eu sunt de la mare, asa ca aproape ca nu este weekend sa nu ies cu velierul. Sunt la al 3 velier (20/22/24ft vreau spatiu dar vreau neaparat tractabil). La toate le-am facut diverse modificari si echipari. Dar cu cat am inaintat in timp am renuntat la echiparile ce nu le foloseam prea des. Ordinea prioritara pe velier eu o vad asa.
1. Wc marin. Chiar pentru iesiri de 2 ore poti obtine un discomfort enorm daca lipseste.
2. Aragazul. Suntem un grup restrans de velisti la pontonul "meu" si facem des midii si peste prins de noi. Gates  in iesirile de 2 zile ce le fac in fiecare sezon tomis-edighiol sau tomis-sahalin.
3. Gps/sonar: trebuie sa stiu in permanenta adancimea apei si pozitia(pe ceata el tine loc de ochi)
4.Biminitop
5. Pilotul( cu toate ca anul asta nu l-am cuplat deloc.)
6. Geanta termica( nu mai folosesc frigider. Am preferat sa-l vand.) Cat stam la ponton cumparam berea rece de la alimentara, iar la un drum de 3zile , daca bag berile reci, un pui congelat si un bidon de apa congelata, in cea de a treia zi pun seara puiul de soare sa-l pot gati ca ramane congelat.
Am avut pe fost barca si webasto iar cand am vandut-o trebuia sa-l dau jos ca asa negociasem, dar l-am lasat ca nu i-am gasit utilizarea doar o singura data pentru a usca o drona ce am scapat-o in mare.
Barca de dinghi o tin acasa. In 7 ani de cand am cumparat-o am folosito doar toamna la pescuit, dar deloc la velier. Avand veliere numai cu pescaj mic sub 140 am putut trage destul de aproape de mal.
Panou fotovoltaic pe primele 2 am montat. Pe al treilea nu mai pun atata timp cat nu mai folosesc lada termica incarcarea motorului este de ajuns. Am charger montat pe barca si tin oricum conectat velierul la priza in port.
Avem tendinta sa umplem barca cu lucruri de care nu avem nevoie prea des.

5
Motoare / Re: Problema mercury 8hp
« : Mai 15, 2018, 10:42:30 am »
Nu vreau consultanta, vroiam sa pot lua legatura cu el sa ii zic problema si de are timp si cand. Eu sunt din Constanta si daca ma duc sa ma duc la sigur. Multumesc de informatii Vali

6
Motoare / Re: Problema mercury 8hp
« : Mai 15, 2018, 09:07:11 am »
Poti sa-mi dai un numar de telefon

7
Motoare / Re: Problema mercury 8hp
« : Mai 15, 2018, 08:46:32 am »
Am verificat si fisele, le-am desfiletat. Ce nu stiu sa verific este cdi-ul . Am tot sperat sa fie ceva simplu ... sa fie un fir ce da la masa. Am legenda pe capacul de legaturi si am verificat toata instalatia si pare a corespunde si a lucra bine.

8
Motoare / Problema mercury 8hp
« : Mai 15, 2018, 07:57:26 am »
Salut tuturor. Am o problema cu motorul velierului ce ma depaseste. Am un motor Mercury de 8hp din 2014, ce a functionat perfect pana saptamana trecuta cand am facut ultima plimbare, am acostat cu barca in regula si am oprit motorul din buton. A doua zi nu a mai vrut sa porneasca. Nu mai are scanteie si nici ledul nu se mai aprinde. Am verificat butoanele de oprire(are  doua) functioneaza, am verificat contactorul de la inversor am verificat sigurantele, nivelul de ulei. Totul pare ok. A intampinat cineva o astfel de problema?

9
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 28, 2018, 08:29:22 pm »
Sunt de acord cu Home made, metalul este scump, manopera la ce este acolo face o avere. Sa nu uitam ca coca pare noua inca neterminata. O barca ce inspira incredere indestructibila. Recent am construit un derivor ce m-a costat putin peste 1000euro la o greutate de 450kg, numai plumbul a costat 2500lei(300kg). La fel sunt de acord ca poti cumpara o barca gata echipata cu acesti 25000e, dar eu daca as dispune de banii astia o luam pe cea de aluminiu si o continuam, iar pe apa aveam garantia ca stiu ca e strans si ultimul surub pe ea nu ma gandesc sa nu aibe corodat vre-un surub la derivor montat cu 30 de ani in urma.

10
Salut Calin. Pentru mobilierul velierului ai nevoie de pendular.  Ai prea putine zone ce vor fi drepte , restul cu forme neregulate. Tai placajul cu pendularul cat poti de drept iar dupa rectifici cu un disc circular cu scai si panze de smirghel montat pe o autofiletanta sau pe flex. Ai nevoie si de o freza pentru a rotunji toate marginile. Eu acum reamenajez complet un velier si i-ti pot trimite poze. Eu nu as folosi prea mult bradul. Eu pentru ranforsarile ce sustin paturile am cumparat plinta de fag de la leroy merlin 25 lei bagheta de 200/6/2,5 cm. Placajul de plop este usor dar absoarbe repede umiditatea, eu folosesc de fag bb.

11
Cumparari / Re: In Cautarea unui Peridoc
« : Noiembrie 18, 2017, 03:50:01 pm »
In talon la mine scrie masa maxima tractabila, mai exact masa max. tehn.adm.a ans. 4080kg

12
Echipamente si accesorii / Re: AIS
« : Noiembrie 08, 2017, 11:19:59 am »
Sa nu fie ca la aplicatia Boat Beacon, poti sa-ti inregistrezi barca dar apari doar pe harta celor ce au acea aplicatie instalata.

13
Veliere / Re: Rampa lansare velier transportabil la marea Neagra
« : Noiembrie 07, 2017, 06:06:54 am »
Nu stiu daca este cineva care se ocupa, dar se exclude ideea sa o dai " vineri la apa si se ridica duminica".  In Tomis noi cei cu veliere tractabile ne ajutam intre noi la scos barcile si strans greementul iar asta e o placere si ne aduna la o cafea pe toti. Dar ne este indeajuns sa lansam si sa ridicam de doua ori pe an(primavara la apa si le ridicam toamna aprox 6/7 luni pe apa). Daca ii dai antifouling inainte de a o da la apa chiar si variantele low cost nu ai probleme toamna la curatare. Dar nu e placut deloc sa dai un velier de 22/26 feet la apa. Daca este mai mic posibil.

14
Veliere / Re: Rampa lansare velier transportabil la marea Neagra
« : Noiembrie 06, 2017, 09:44:51 pm »
Macaraua de la eforie nu a mai fost 100 lei anul asta ci 220 lei. Depinde foarte mult de velier si peridoc. In Tomis se poate da la apa si ridica veliere ce au maxim pe peridoc 125cm la linia de plutire de la nivelul asfaltului si asta dupa ce pandesti bine sa bata cateva zile estul. Se poate lansa la navodari la una din pescariile de pe dig dar nu poti sa o ridici.  Pe litoralul nostru este aproape imposibil sa ridici  cu peridocul un velier ce are un pescaj mai mare de 1m(la care se adauca cel putin 40cm de la peridoc). Daca stai la curte sau ai in alta parte unde poti gazdui barca, orienteazate catre velier tractabil cu toate ca-l dai la apa cu macaraua. La noi nu-s prea prietenoase marinele cand vine vorba de bani :)

15
Mari si oceane / Re: Despre vele, la motor...
« : Iunie 08, 2017, 06:14:43 pm »
Super. Si eu am profitat de vacanta de rusalii si am avut de ales intre a pleca spre Bulgari sau spre delta. Deoarece inca nu mi-am luat inima in dinti sa parasesc tara pe apa am ales sa urc spre nord, cu toate ca vantul era potrivnic. Daca as fi stiut ca mai pleaca un velier spre Bulgari veneam si noi. Era bun un post unde sa ne anuntam plecarile.
   Eu am facut Tomis->Sacalin->Gura Portitei->Edighiol->Tomis
un scurt rezumat video:  https://www.youtube.com/watch?v=iK7u685P2IE

Pagini: [1] 2 3
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud