Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - teo pes

Pagini: [1] 2 3 ... 27
1
Cafenea - Discutii generale / Re: Idei incalzire barca
« : August 29, 2018, 12:44:47 pm »
@Teo pes, unitatea poate fi facuta si mobila?intr-o cutie ceva? sa nu o am tot tipul pe barca...
Evident!  ;) o montezi pe o placa de care atasezi o menghina cu care sa te prinzi de ex de suportul pt motorul auxiliar, sau de orice oriunde, de la el vii in barca numai cu 4 conductor(2 alimentare, 2 thermostat) si tubul de aer cald!(eu le strecor pe sub bimini,cand inchid,iar cand stau cu biminile deschis pt pescuit tubul sub scaun ! ;D,acum ... se poate accesoriza dupa gust ...acoperit, manere, panou spre barca fonoabsorbant(pt cine doarme iepureste :P),tubulaturi , lumini!! ce vrea clientul! !!airtopul de 2000 este suficient pt o barca de 6-7m!
A si tot uitam ! nu este un motor, este pur si simplu o soba cu tiraj fortat ! camera de ardere este separata de spatiul de incalzire al aerului recirculat! deci riscul axfisierii cu el montat in afara barcii exista numai daca ai ganduri de suicid (in cazul in care ti bagi esapamentul in nas),eu probele le fac in atelier si sincer nu m a durat nici macar capul !

2
Cafenea - Discutii generale / Re: Idei incalzire barca
« : August 28, 2018, 01:52:43 pm »
 ;D Asa i !? ..uite ca eu mi am pus unul ce l prind de suportul auxiliar motor,rezervorul are 3l si ajunge pt 4 nopti!este atasat langa el, ce traba au conducte prin barca?.Functioneaza pe baza unui termostat de ambient simplu mecanic de centrala !, deci este in afara barcii si aerul proaspat este incalzit si impins inauntru prin tubulatura(intr un caz am dat prin ramificatie si la barca vecina )!,iar daca spunem ca ar face zgomot mai mare decat un generator(care I faceam groapa sa nu l mai auzim )inseamna ca detinatorul si l a montat sub perna ori l a achizitionat chiar rasnita !.Consumul de current la aprindere este de 3A in rest consuma numai ventilatorul de fapt scrie in cartea tehnica! o baterie de acumulatori are toata lumea pt motor de minim 45ah,eu mai port si pentru motorul electric unul de 110ah.
Sincer nu cred ca fabricantii de super rulote camioane si barci le folososc nevoiti !, dar fiecare pana la urma merita sa acumuleze orisice experienta in viata !
Un aparat nu trece de 300 eur la sh !
Aveam un mester ce striga dupa noi cand eram practicanti…,,MAI BAETII TATII,ASTIA NE BAGA N CUR TEHNOLOGIA CU P@L@ NOI NE BASIM SI O DAM AFARA !!" ,mereu ma gandesc la asta si cand vreau sa pun apa la incalzit ….dau drumul la robinet !

3
Cafenea - Discutii generale / Re: Idei incalzire barca
« : August 27, 2018, 12:46:47 pm »
 Cu banii astia merge ca focul un webasto air top 2000, cu generatorul sa ai un sa l pui pe mal,sa tragi cablu,sa l pazesti, si prima conditie sa stai legat de mal !!si cu bazaitorul in barca cum dracu sa pescuiesti!? :o.

4
Motoare / Re: Pareri motor selva pike 9.9
« : August 24, 2018, 06:34:38 pm »
Buna ziua,am gasit un motor la cineva din Ploiesti,este vb de un selva pike 9.9 din 2016,a mai avut cineva acest motor?la ce ar trebui sa fiu mai atent tinand cont ca experinta mea in motoare de barci este 0,stiu doar cate ceva din ce am mai citit pe forumuri :( .Pretul motorului este de 1300e,fara rezervor.Merita sa fac aceasta achizitie?Multumesc.Rog stergerea acestei postari din vanzari,n am fost atent.
Nu!

5
Motoare / Re: Selva 15 cp 2t
« : August 23, 2018, 03:03:24 pm »
Platina sau electronica!? bujii din manual!?,scanteia face figuri pe ambii cilindri?,volanta este la punct?.
Crezi ca daca  nu I dai de cap la 2T o sa fii numai dragoste si gangureala cu 4T? ;D.
Ia verifica ce am zis sus !sa vedem ce I defect! fa si o poza la platou exact dupa ce ai dat volanta jos ! 

6
Salupe / Re: Boat GRIZZLY 580 HT
« : August 23, 2018, 02:43:17 pm »
Daca ai unde sa o tii la apa in sezon peste 5 m este buna numai in cazul de nu vrei si pe ceva ape mici inguste,open cu destinatie speciala si cu multa vointa si darzenie,o rapida de max 4,5 cu un biminii intretinut din experienta personala, in tara noastra este cel mai potravit!,o transporti de cate ori iesi, dormi, stai de soare de ploaie de frig,toate stilurile de pescuit,intri in mai toate apele,motorizare medie mica,de 5 ani ..ajung, trag la mal, las din bagaje,plec in zona la pescuit, ma intorc stau pe mal, ridic biminile fac patul si dorm fara grija ...de baca de motor,pleci cand vrei pentru cat vrei cu cazarea la purtator! ;)  numai sa ai de ce te lega ! ;D 

7
Motoare / Re: Care motor e mai silentios?
« : August 22, 2018, 12:47:58 pm »
inca un aspect. motoarele, chiar 4T, racite cu aer (exista cateva tipuri dar de puteri mai mici) sunt mult mai zgomotoase decat cale racite cu apa.
Da ! DAR NUMAI CELE CE AU EVACUAREA DIRECTA ! motoarele racite cu aer si cu evacuarea in apa sant silentioase dar au un sistem de racier cu apa inertial !!ce  racesc evacuarea!(galeria si cizma).

8
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : August 07, 2018, 02:24:41 pm »
Dacă tot e feedback-ul bun, un contact al meseriașului ar fi indicat.
Cu tot dragul dar e bine si correct sa I cer acordul !

9
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : August 06, 2018, 02:34:03 pm »
Am rezolvat ! CDI defect ! am schimbat,cel vechi taiase deja la doua bujii din scanteie !,dupa am reglat si spalat carb care nu erau infundate sau defazate, de fapt numai unul dadea putin mai mult !
Stie cineva unde gasesc substanta ce mi dizolva siliconul de pe cea veche !era ceva benzina de extractie,sau daca oti mai sti voi ceva , asa de curiozitate macar sa I vad piesele la cea veche !
Din partea celui la care am fost jos palaria ! omul se pricepe ,fara ambitii,fara basbaieli,fara ridicari prostesti in turatii la gol …se pricepe !

10
Dupa ce am trecut prin toate etapele de reparatii(vezi in posturile anterioare) la barca mea a prietenilor, peridocul meu (constructie) prietenilor ,dau un singur sfat :
CAND CUMPERI UN SH DIN FIBRA OBLIGATORIU REPARATIE CAPITALA!!!
Numai dupa ce ti faci socotelile de vointa pricepere si cheltuieli aduci coaja in curte !!
Si asa cum zice Vali in regie propie dupa documentare este cel mai bine, iar despre increderea in reparatiile facute de altii are dreptate 100/1000!!!

11
Motoare / Re: Care motor e mai silentios?
« : August 02, 2018, 01:49:55 pm »
Eu am ( nu de vanzare)un mariner de 9,9/15 cp e cam pe viata motorul, si nu se aude a ligheane !incerc sa postez un filnulet daca merge sa l vezi in mars pe o ,,aluminiu".

12
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : August 02, 2018, 01:44:00 pm »
Vezi daca seamana cu aceasta:

Daa !! multumesc ! am gasit tabelul cu valori de masura a cdi in manualul de reparatii , nu am avut un aparat analogic asa cum zic haponezi dar nici pe analogic nu prea da nica la masuratoare !  >:(

13
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : August 01, 2018, 11:09:05 am »
,,In doua iesiri ,aprox 20 km m a redus pana la 900r/m !, sonde verificate ,apa arunca de stinge, mers si fara thermostat, verificat legaturi,indicatorul cu LED verde aprins rosu stins, carburatoarele fete mari, se accelereaza n gol pana la 5500!,bujii bune,benzina baga !,e la punct cu distributia, porneste instantaneu,cuplez in sarcina si moare daca urc de 1000 …???!!! eu banuiesc cutia cu electronica !o schema sa o masor, tensiuni rezistenta ceva pe iesiri !?"

14
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 31, 2018, 03:07:02 pm »
Aici ai dreptate ! dar mai spun inca odata , SUNT 3 CARBURATOARE , LE AM CURATAT INCLUSIV TEVUSTILE DE CARE TOT SPUNETI !, ESTE UN INJECTOR CALIBRU CU UN ORING, CE SE SMULGE DIN CORP !
CUM SA SE INFUNDE SIMULTAN LA TOATE 3 EGAL !?  ;D, MAI SUNT SI ASEZATE VERTICAL !
CITITI BINE CE SCRIU VA ROG ! :-*

15
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 30, 2018, 02:21:52 pm »
Incearcati sa mai mariti putin nivelul, mai verificati jigloarele sa nu fie vreunul cu scame si mai fa o proba. Daca este sa "moara" in putere se vede imediat - pana in cateva sute de metrii-1km.
Am uitat - verificati totusi furtunul de alimentare - uneori datorita batranetii acestuia (se mai intampla si la masini la sistemul de frana) se desprinde la interior cauciucul si actioneaza ca o supapa stranguland sectiunea de curgere a benzinei si apare numai la un debit mai mare al benzinei. Dar daca spuneti ca alimentati cu bidonul, trebuiesc verificate si furtunasele de sub capacul motorului care pot provoca aceleasi neplaceri. Daca motorul se tureaza in gol nu poate fi problema electrica. Eu cred ca este ceva pe alimentare - lipsa gaz...., infundare etc
Honda 40 are 3 carburatoare , deci nivel scazut exclus la toate 3 in interval asa mic de scadere putere ( motorul nu balbaie si merge frumos ),alimentarea am spus ca este ok verificata total, sambata am facut alte teste …. se accelereaza progresiv in gol, moare in acceleratie brusca …. nu are repriza - nu are avans ! avansul este electronic ! vineri merg la Tulcea sa l vada si altcineva ...sincronizare alta curatare carburatoare , schimb cu o alta centralina garantat ca este buna !

Pagini: [1] 2 3 ... 27
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud