Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Bogdan

Pagini: [1] 2 3 ... 5
1
Monococi / Re: June e acasa
« : Azi la 01:24:13 am »
Sunt realmente impresionat de atitudinea fostilor colegi ( mai mici cu 4 ani  sau mai mari cu tot atat) din Liceul de Marina Galati, pe care sincer in mare parte nu ii mai cunosteam, actualmente functionari la Politia de Frontiera Galati, Capitania Zonala  Galati, ANR, care s-au aratat dornici sa ma ajute/ incurajeze la refit-ul lui JUNE. Acelasi lucru s-a intamplat cu fostii colegi din echipajele cu care am batut "garla ( Rihn - Main - Donau)" in lung si lat cand au aflat ca am o barca la Bazinul Nou. Au auzit ca Bogdan si-a adus velierul din Olanda la Galati si vrea sa plece dar are mult de lucru la el. Fiecare in masura posibilitatilor. Cu sfaturi, "relatii" tot ce se poate ca sa fiu multumit ! Respect! Chiar nu m-am asteptat la asa ceva! Le multumesc pe aceata cale si ma inclin!

2
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 22, 2018, 11:32:51 pm »
Ba e foarte clar, vezi postarea 49 de mai sus.  :o ;)
Dar ce aveti cu omul?! Ca doar nu il cheama Stefan si pare ca nici nu seamana cu omul din poza!!!
:)

3
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 22, 2018, 01:51:45 pm »
Nici eu nu cred ca e o atitudine potrivita fata de nea Sandu. Este un om pe care merita sa-l cunosti personal si asa cum a spus si Florio, a facut si face multe servicii colegilor de forum, in mod cu totul dezinteresat.

4
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 20, 2018, 02:26:53 pm »
Sincer si mie mi se pare practica. Dupa patru catarari pe catarg ( am descoperit un scurt la lumina de catarg chiar la capelatura) am constatat ca s-a mai slabit straiul pupa si putin sarturile. Cu intinzatorul ala s-a rezolvat rapid si elegant.

5
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 20, 2018, 11:18:50 am »
Vali, Pelicanul,  eu voiam sa le fac baietilor de pe forum o surpriza cand era gata complet interiorul. Cu poze asa cum a fost si cum am transformat interiorul. Intre timp am schimbat tapiseria toata si blaturile de la bucatarioara (tribord si babord).

6
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 11:16:52 pm »
,

n-ai sa vezi 100km  in UKW ! TINE CONT DE INALTIMEA ANTENEI TALE,A CORESPONDENTULUI SI CURBURA PAMINTULUI.dupa aia vorbim.........:)
Aveti dreptate! Totusi, am trecut in canalul 25 si ...m-am plictisit. Sincer, aveam si treaba.

7
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 10:28:21 pm »
Da, e ok! Chiar te rog! Multumesc!

8
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 09:09:45 pm »
e clar ...nu prea ai timp , la cat ai de munca ...
Da, scuze! De fapt am facut pozele pentru tine dar nu le pot incarca fiind prea mari. Le-am facut noaptea.
O sa le fac maine dimineata si le atasez. Scuze inca odata !

9
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 08:12:27 pm »
Mă gândeam eu că nu am fost foarte precis în exprimare.
Era vorba de transmisia mecanica, de inversor adică, să o verifici și pe aia, nu doar motorul.


Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Obligatorie verificarea !

10
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 08:07:47 pm »
care este coeficientul curbei pamantului??? :-[ 
la 1 km...sau cum se calculeaza?
aprox 50NM. Pana la Navodari in linie dreapta sunt vreo 80 km. Aveam si pe navele comerciale statii vechi care prindeau, deci nu e vreo mare scofala.

11
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 10:19:10 am »
Am verificat si transmisia si ...receptia. La transmisie am facut probe cu Capitania Zonala Galati , ma rog Port Control iar la receptie stau bine ca am prins avizele catre navigatori emise de Statia de Coasta... Constanta. Am antena in varful catargului si probabil asta ajuta la o receptie buna de la 100 km.

Alta treaba nu am, da-mi fac! :D Spal, calc, apretez, etc. :D

12
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 19, 2018, 01:32:35 am »
Sunt aproape de final. Mai am de instalat doar lada frig si de facut o revizie ( in regie proprie ) la motor. In rest, mici detalii la interior. Mai astept rolele de ghidaj pentru aducerea comenzilor in cokpit ( funga randei si spinekerului). Am instalat vinciul si opritorii.
Referitor la ladita m-am orientat catre asta: https://www.fomcoservice.ro/frigidere-auto/frigider-travel-box-45-litri-p2099/.  Ar fi bine sa sun la ei sa imi dea un consum orar ? Panoul e cel de 100 W iar acumulatorul pentru consumatori are 125 Ah. Becurile le-am trecut pe led. Ar mai fi statia si autopilotul ca si consumatori feroce.

13
Veliere / Re: Achizitie velier / Initiere in sailing
« : Iulie 17, 2018, 10:15:48 pm »
Atat Pelicanul cat si Vali, cred ca stiu ce spun! Departe de mine sa neg confortul a minim 30 ft, pentru ca la un moment dat si eu am cochetat cu ideea asta. Dar, avand invedere ca familia sta cu mine pe barca maxim 2 saptamani  ( cu insistente) si in principiu cauta hoteluri cu confort sporit pe mal in aceasta perioada, m-am orientat spre o barca capabila pe care sa o pot duce singur, oriunde, oricand.
Costurile exprimate mai sus...sunt de principiu. Eu ma feresc sa comentez subiectul, insa nu cred ca au fost luate in calcul multe altele.  Personal nu pot anticipa la barca mea astfel de costuri ( 2000 lei) ci mai mari. Ma rog, fiecare calculeaza cum doreste.
Nu recomand unui incepator achizitia unui velier de 30 + ft. Poate nu sunt persoana care sa fie indreptatita sa faca recomandari. Dar am vazut o persoana care, dupa absolvirea unui curs de C+D+S si-a cumparat imediat un velier de  39 ft din Palma de Mallorca, considerand ca le stie pe toate si acum... plateste 4500 de euro pe an sa o tina in Patras si sa se plimbe de 2 ori pe an cate un week-end. Daca gresesc, sa ma corecteze Seba!

14
Motorizate / Re: CAUT!! Yacht / Barca / Salupa pt o petrecere
« : Iulie 17, 2018, 09:43:54 am »
Incearca la Maria Ta travel and Adventure sau Arcturus Yacht. sunt societati care sunt axate pe asa ceva ( ma rog, iesiri , plimbari, etc.)
Noi, pe acest forum suntem "barcagii"care ne impartasim sfaturi, impresii si tinem la ambarcatiunile noatre, drept pentru care nu avem intentia sa le dam la produs. Cu mici exceptii, nici nu sunt potrivite pentru asa ceva.

15
Monococi / Re: June e acasa
« : Iulie 15, 2018, 10:46:14 pm »
Cu alte cuvinte, ai o barca buna de dus la muzeu.
Oricum cred ca e o barca ce mai are cate ceva de spus si acum. Depinde doar de tine.
O iau ca un compliment!  Asa mi-au spus si copiii: Tati, barca asta e de la muzeu, nu-i asa?! Pai, noi nu mergem cu ea, eventual dormim la hotel!
Bineinteles ca se refereau la interior, care la momentul ala arata exact ca decupat din anii 70.
Fata de barcile noi, este extrem de solida avand o fibra groasa de 2,5 cm. De fapt asta m-a interesat: starea corpului, arborada ( am si sarturi noi de schimb in inventar) si velatura. La restul m-am inhamat eu sa schimb sau sa pun pe ea, asa cum imi doresc. 

Pagini: [1] 2 3 ... 5
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud