Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - DoiNomazi

Pagini: [1] 2 3 ... 38
1
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 18, 2018, 05:01:54 pm »
N-aș crede :) . Ca și pe ape, experiența dă anticipare. Până acum n-am văzut să o dai ”pe alături” în vreun video-jurnal.
Am vizionat jumătate din Echoes of a Kiss, excelent realizat, dus înspre film documentar de nivel Discovery.
Fiind familiarizat cu anterioarele, mi-au sărit în ochi diferențele  părții introductive, jocul muzical (de la stilul amuzament, la cel cazon), flash-urile frumos conturate ale salturilor în timp, din călătoriile precedente... și aici am de spus ceva: fiind un spectator deloc grăbit și prin asta foarte atent, am observat că recunosc pasaje, pietre, zone, din isprăvile voastre trecute. :)
La un moment dat, profilul unei stânci mi-a dat o senzație neplăcută, ca o strângere de inimă. Și mi-am zis ”parcă e aia de pe care a sărit M când și-a rupt ligamentele”. Ce zici, privesc în continuare și apare ”fash-back”-ul: aia era!
  Astea sunt dovezi evidente, că aceste video-jurnale au rostul lor și o persistență în memorie, pe care probabil n-ai bănuit-o :)

Dincolo de plimbatul ochiului pe harta si colectarea de date istorice si actualizari meteorologice despre locurile ce urmeaza a fi vizitate, dincolo de stabilirea unor orare si planuri “de mars” orientative, dincolo de rezervari si confirmari, si dincolo de pregatirea echipamentului, in functie de scop, durata, latitudine si longitudine a iesirii, singurul aspect, in cazul meu, care mai poate ostoi putzin setea de drum este pregatirea coloanei sonore a video jurnalului. Parca ma ajuta sa traiesc calatoria in avans... :)

Inseamna asta ca se va strecura anticipat in perceptia realitatii o “interpretare” ale carei nuante vor fi alterate a priori de “ritmurile” alese? Nu stiu si incerc sa cred ca nu. De obicei perceptia ramane la fel de “salbatica”, imprevizibila si, in mod fericit, permanent adaptabila la concretul realitatii din teren, indiferent de starea indusa de “muzica” selectata inaintea calatoriei... :)

Ne intrebam zilele trecute ce melodie vom fredona acolo transformand-o intr-un fel de refren al acestei noi iesiri. Exista si posibilitatea ca, indiferent de melodia oarecum contemporana calatoriei, sa se strecoare si cateva franturi din Lili Marleen. Sau poate ca de data asta ritmul locurilor, dansul adaptarii la obstacole si inevitabila cadenta a “energizantelor” ingerate, nu vor lasa loc pentru Lili Marleen... :)

Da, exista la un moment dat o suprapunere a amintirilor care tind sa impinga perceptiile spre senzatia ca planeta este, de fapt, din ce in ce mai mica, cel putzin din perspectiva afinitatii noastre pentru anumite destinatii si, inevitabil, noi din ce in ce mai legati emotional de fiecare loc vizitat.

Si M. si eu ne bucuram de privilegiul de a imbatrani impreuna in rezonanta cu ritmul care ni se potriveste.

Multumim mult pentru generozitatea acordata primei jumatati a video jurnalului.

S-ar putea sa-ti placa si cateva franturi din a doua jumatate... :)

LE: N-as indrazni sa compar niciodata video jurnalele noastre (homemade) in care noi centram, noi dam cu capul, cu un documentar realizat cu scule profesioniste de o (macar minima) echipa a carei misiune este sa filmeze ce se intampla cat mai bine... :)


2
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 17, 2018, 03:54:35 am »
Si pentru ca naravurile rele nu au leac, peste putzin timp ne apucam de un nou video jurnal “Southern Skies” - 2019... :)

Nu are rost sa-mi mai propun sa nu mai fac video. Cand o fi sa nu se mai poata, se opreste productia de la sine si gata.

Deocamdata, inca se poate. A mai ramas loc si mai sunt resurse pentru inca unul. Am ales muzica inca inainte sa filmez primul cadru. Cam anapoda... :)

3
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 12, 2018, 07:48:34 am »
Da, era acel mic mamifer rozator, probabil nu singur, si erau si doua vulpite care apareau si dispareau, nu inainte de a ne reaminti prin excrementele lasate in urma ca zabovim prea mult in gradina lor... :)

4
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 11, 2018, 04:57:04 pm »
Cu kayak-ul, nu “prea” ne-am dat (asa a fost sa fie), dar clipele de solitudine au ramas cu un gust de neinlocuit. Chiar ai avut rabdare sa te uiti si prin parbrizul ultimei treimi a jurnalului?... :)

Multumim.

LE: E un video recomandat si pentru neveste pentru ca are tonalitatle unui "film de dragoste" aka "chick flick"... :)

5
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 11, 2018, 03:25:06 pm »
Multumim mult timpul acordat vizionarii!

Desi este din ce in ce mai greu, din toate punctele de vedere, speram sa putem oferi in continuare aceste file de jurnal in imagini...

Si cand nu va mai fi posibil, asta e, ne vom bucura ca s-a putut atunci cand s-a putut.. :)

6
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Noiembrie 10, 2018, 11:33:54 pm »
"Echoes of a Kiss" - 2018

Inca fierbinte, proaspat scos de la "cuptor"... :)While some plans work well to the smallest details and other plans are completely derailed by unforseen circumstances, adaptability and teamwork remain the only means to move forward.

We visited “Bluie East Two”, a former US Army base from World Wor II located in East Greenland, in 2014 and four years later, in 2018, we decided to retrace our steps and find the echoes of a kiss shared at the Blue Hut.

The endeavor reminded us how precious the time we spend together is and how important it is to embrace graciously whatever nature, or fate, throws at you.

We tried to balance the magical solitude of Greenland with a fast paced road trip through Iceland.

Thank you for taking the time to come along and share the glimpses of our 167 minute long video diary.

Please, don't forget to click on the "HD" letters and choose the 1080p for the best viewing quality.

7
Feedback despre forum / Re: Redimensionare poze
« : Octombrie 21, 2018, 03:11:03 am »
In cei aproape 8 ani, forumul a crescut continuu. Odata cu cresterea numarului de useri, a crescut proportional si continutul, mai ales atasamentele.

Eu pana acum am upgradat de mai multe ori pachetul de hosting, dar am si eu limitele mele. Cu toate astea, cum am dus singur forumul 8 ani, am sa-l duc in continuare tot singur. Daca vor fi in continuare probleme, am sa fac un efort si voi upgrada din nou.

Asta ar trebui sa ia in considerare cei care au avut nemultumiri in trecut, anume ce efort am depus in acesti ani pentru buna functionare a forumului. Incepand de la finante, continuand cu moderarea, si terminand cu continutul si know-how-ul pe care le-am pus benevol la dispozitia forumistilor.

Forumul ramane ca si pana acum, liber de reclama si fara pretentia de a contribui cineva ceva financiar. Daca vreti sa avem in continuare un forum optim, faceti cat mai multi ce v-a rugat Gupi, adica micsorati-va pozele atasate.

E foarte simplu sa ma apuc sa sterg la gramada atasamente, dar e pacat de munca si contributiile adunate in atata vreme.

Edit: ca sa fim "cusher", propun ca fiecare din cei care ne modificam dimensiunea si / sau numarul pozelor uploadate sa mentionam aici, pe topic. Eu am sa ma apuc saptamana viitoare, si am sa postez.

N-ar fi util daca colegii si-ar incarca imaginile pe alte servere dedicate si ar insera pe forum doar link-urile? Eu am "pus" imagini mari, video, etc, dar nu am incarcat server-ul forumului. Toate materialele vin din afara "pivnitei" sau "podului" de la Cap Compas.

9
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 27, 2018, 05:29:37 pm »
intrati in apa pan’ la cur si ceilalti se uita la noi amuzati ca la desene animate...

 chiar daca sunteti rupti de oboseala si mai ai si de spalat cauciucul si de gresat si de asezat toate cele dar cred ca noua asa ne place( vorbe ca:de maine nu mai fac o vand o las aici le arunc etc. sunt atunci pe moment dar a doua zi o luam de la cap pentru ca asa suntem noi astia care ne place natura si aventura
Sa auzim numai de bine sa fiti sanatosi si sa ne mai delectati in continuare cu frumusetile de pe alte meleaguri.

Ai dreptate. Desi stiu sigur ca voi recidiva cu injuraturile la adresa gonflabilei, s-ar putea da iesim iar sambata viitoare. urat narav... :)

Multumesc mult pentru incurajari.

10
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 27, 2018, 02:07:13 pm »
Port Canaveral,am avut plăcerea ca să fiu martor și la lansarea de acum doi ani.
 Cât am stat la rampă am văzut oameni care lăsau peridocul cu barca la apă apoi direcționau barca cu telecomanda, top( eu având în cap lansarea de la Galati- Bac).
Iubesc USA  în privința activităților de timp liber,nu contează în ce parte a țării ești găsești tot timpul pârghiile necesare ca să îți desfășori pasiunea.

Numai noi o umflam pe ponton si pe urma o caram cu mainile la rampa, aducem motorul tot in brate si pe urma incarcam accesoriile intrati in apa pan’ la cur si ceilalti se uita la noi amuzati ca la desene animate... :)

Pana terminam noi de spalat si impachetat ei ajung deja acasa si isi servesc cina. Dar ei, marea majoritate, nu locuiesc in apartament si au unde parca peridocul cu barca pe el.

11
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 27, 2018, 01:44:02 pm »
Pe mine mă fascinează multitudinea de bărci și ideea de hobby care este adânc împământenită.
În altă ordine de idei,sigur nu sa uitat nimeni pe radar și de regulă nu ii interesează. 
Am ieșit pe mare din Orlando și am participat,adică m am uitat la datul bărcii la apă( nu ai cu ce sa ajuți ca în România)  ca să mergem să pescuim /vizităm împrejurimile și a fost ok, dar din câte am văzut au alte norme de luat în considerare decât noi,deltaicii.

Am vazut tipi singuri care isi dau la apa de pe peridoc barci de 7-8 m, din alea cu consola pe centru, care pare cel mai raspandit model printre pescari. Nu au nevoie de ajutor. Imping peridocul in apa la adancimea potrivita, lasa motorul si ies. Leaga barca la ponton si vin sa traga masina si peridocul gol in parcare. Simplu, eficient, rapid. La fel de eficient si la iesire. Troliu manual sau electric in unele cazuri.

Nu stiu cat de diferite sunt normele, dar este uimitor cat de putzine accidente se intampla, mai ales raportat la volumul de trafic si luand in considerare ca foarte multi nu au permis.

Da, hobby-ul este foarte puternic si exista lanturi de magazine bine aprovizionate care sa-l sustina. Bani sa ai ca in materie de barci si accesorii, the sky is the limit.

Normele sunt stricte in privinta echipamentului de urgenta si de la caz la caz in privinta sobrietatii.

In Florida esti luat in bascalie daca folosesti canalul 16 sa faci radio check in timp ce la NY sunt foarte numeroase radio ckecks pe canalul 16... :)

Ai iesit la ocean din Orlando, sau pe lac? Ca Orlando e mai departe de ocean...

A propos de “delta”, noi in Everglades nu am iesit pana acum decat la pagaie/padela/vela, cu motor inca n-am intrat.

In Delta Dunarii a fost mishto la padela... :)

12
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 27, 2018, 01:17:38 pm »
Oau,super trafic,am crezut că este senalul de ieșire pe mare.

Nu este de iesire la mare dar traficul “greu” este gatuit de culoarele de trecere printre praguri de nisip si sunt zone unde se merge “bara la bara”. Problema este ca nu se respecta “benzi” de sens, ca in traficul auto si fiecare o ia pe unde ii permite pescajul si indemanarea... Cand apar si “hoardele” de jet ski distractia e totala.

Noi fiind mici si mai greu de vazut pe suprafata apei trebuie sa rotim capul in permanenta pentru a scana fiecare directie Sambata ne-a ocolit o barca rapida cu doua etaje cam in ultimul moment... Chiar sa fim greu de vazut si pe radar, sau ala era cu vreun cico in mana?

In afara de veliere, toata lumea vrea sa mearga in glisaj. Suntem singurii care strabat intreaga distanta in deplasament, ca melcul... :) si mi-e dor de barcile mai mari cu motorizari adecvate din Florida, cand impingeam mansele la cele doua “gemene” peste 4,600 rpm si simteam si noi ca zburam spre orizont...

13
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 27, 2018, 12:22:27 pm »
Salut, unde ati iesit cu barca este un pasaj de trecere? Ori se sta la pescuit?

probabil ca s-ar putea defini mai mult ca o zona de pescuit.

asta este un google map de la una din primele iesiri de acum cativa ani


14
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 26, 2018, 06:12:38 am »
Azi daca imi dadea unu’ si o treime din pretz, lasam la ponton si barca si motorul si accesoriile si ma urcam in masina cu mainile in buzunare fluierand.

Nu se merita sa iesi cu o gonflabila doar pentru o zi... Munca pe branci... scularea la 4:30. Trebuie dezumflata barca din sufragerie si plimbata prin lift pentru a fi incarcata in masina, cu speranta ca am putea porni SPRE apa macar la 5:45.

Inainte de drum, trebuie oprit la benzinarie, transferata benzina invechita din rezervorul barcii in rezervorul masinii si umplut rezervorul barcii cu benzina proaspata.

Au urmat doar doua ore la volan pana la garla (noroc ca n-a fost trafic auto) apoi barca a fost umflata si lasata la apa, apoi carat motorul in brate si intrat in apa pana la brau pentru a instala motorul...

Au trecut barci si siajul s-a rostogolit pe rampa de lansare... daca imi pierdeam echilibrul cadeam cu motor cu tot inca inainte sa ajung cu el la barca, in timp ce in jur lumea lanseaza barci mari de pe peridoc, elegant si fara efort... noi am fost, ca de obicei, singura gonflabila si oamenii se uitau ca la o scama care ii incomodeaza... mai ales ca aveam si noi nevoie sa ocupam temporar una din cele patru rampe.

Fuck the inflatables!... :)

Am pornit la drum spre “cartofi prajiti” printr-un trafic des cu ambarcatiuni de toate marimile, la fel ca duminica anterioara. Oamenii dau drumul cailor putere, eliberandu-si frustrarile inghesuielii de pe mal si n-a incetinit niciunul.

Am trecut cu bine unele valuri de siaj, dar altele ne-au incalecat bordurile si ne-au umplut juma de barca cu apa.

Alarma! Fuck the camera, fuck the video, fuck the inflatables... :)

Am dat la pompa pana am facut basici in palme vreo 8 din cele 13,5 mile marine pana la cartofi prajiti.

La “cartofi prajiti” i-am mancat stand in apa pana la genunchi in timp ce alergam cartofii si shrimp-ii leganati pe barca legata la ancora. Did I already say fuck the inflatables?

La intoarcere a fost mai bine, dar a urmat spalarea meticuloasa cu apa dulce apoi impachetarea apoi iar despachetarea si umflarea acasa pentru a fi stearsa si unsa cu alifii de conservare a PVC-ului.

Ramane cum am stabilit, fuck the inflatables.

Oricat de mult am iubi barcile, am petrecut o sambata in care ne-am spetit de munca si ne putem duce la culcare dupa miezul noptii cu basici in palme si dureri de coloana... :)

Da’ am fost pe apa...

Maine ne-am hotarat sa iesim cu bicicletele... :)

LE: Ma gandesc serios sa scot gonflabila la vanzare cu motor si toate accesoriile “la pachet”.

Si cateva imagini:

15
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : August 25, 2018, 04:29:28 am »
Pana una alta, am programat si confirmat minutele urmatoarei iesiri. Fiecare pas este precis coordonat. Desi nu va fi in nici un fel “periculos”, traseul este cat se poate de diversificat si solicitant si se intinde pe cateva mii bune de km, si in aer, si pe uscat, si pe apa, cu de toate...:)

Speram sa ne iasa, mai ales ca vom lua cu noi o invitata de 80 de ani (maica-mea) care va face fatza la 8 transferuri de curse aeriene, nopti petrecute pe banci de aeroport, cateva transferuri in Zodiac-uri leganate de valuri, masini 4x4 conduse non-stop prin noapte... :)

Cu ocazia asta ne convingem cat de usor se poate adapta o persoana varstnica unui Zodiac gonflabil, nu RIB, scos pe apele oceanului...
 
Va fi excursia vietii ei, la care n-a cutezat sa viseze vreodata si credem ca o merita din plin.

Evident, nu ii comunicam traseul si programul inainte de derulare pentru ca nu vrem s-o infricosam.

Trebuie sa-i cautam in magazie “uniforma” tip Seasick & Grumpy si sa-i reactualizam antrenamentul cu un crash bootcamp inainte de plecare... :)

Daca se leaga totul conform planului, va fi frumos si va avea de povestit pentru fiecare din zilele care i-au ramas... :)

Salt inainte, desi mai sunt cateva luni pana la D-day, dar daca am rezolvat si iarna asta ma pot apuca in sfarsit de detaliile calatoriei din vara lui 2019...pentru ca chemarea si destinatia exista.

Chemari si raspunsurile potrivite, indiferent de varsta...

LE: Din punctul nostru de vedere, desi lunga, este o plimbare cat se poate de domesticita... :)

Pagini: [1] 2 3 ... 38
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud