Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - DoiNomazi

Pagini: [1] 2 3 ... 52
1
N-am v%u0103zut niciodat%u0103 New York-ul a%u0219a gol. Nici m%u0103car duminicile  :)
E o senza%u021Bie interesant%u0103!

E trist cum porcaria asta de virus a reusit sa afecteze orasul care nu doarme niciodata. Acum 30 de ani mergeam la 2 dimineata sa iau o gustare si apoi la un cinema care nu inchidea niciodata sa prind un film. Cluburile inchideau pe la 4:30... iar ziua te sufocai in aglomeratia de pe trotuare.

Ce ai vazut In video este un NYC care a inceput sa se trezeasca la viata, in ciuda faptului ca Statele Unite au inregistrat 100.000 de morti si 36 de milioane de someri care Pana acum doua luni erau angajati.

COVID-19 a fost si este un test sever pentru orasul nostru. Dincolo de statistici si progneze, virusul a afectat din pacate mentalitatea si reactiile multor concetateni care au devenit de-a dreptul paranoici in teama lor de moarte. Acum oamenii au inceput sa se trezeasca. Orasul nostru are multa energie si va merge inainte. Ieri am fost bucurosi pe bicicleta pentru ca traficul auto s-a apropiat de normalul de altadata cand iti ia o ora sa traversezi un pod... :)

2
Simplă, curată, ritmată, veselă.  :)

Si daca tot e de joaca si nu e apa, uite una si mai vesela.. :)

https://vimeo.com/422747404

3
Cand te tine "COVIDU" in prispa casei, mai mesteresti la barca. Cand n-ai barca, te mai joci cu camera video... Sa fiti iubiti cu totii, la fel ca in melodia asta... :)

https://vimeo.com/421966971

4
Cafenea - Discutii generale / Re: De prin lume adunate.....
« : Mai 04, 2020, 01:45:34 a.m. »

Atunci îmi închipui cât ți-ar fi plăcut să trăiești momentele acelea, ”live”. :)
Viața e un potpuriu de trăiri, la care alegem să fim părtași sau nu, deschidem ochii sau mintea, după spiritul nostru.
Cele mai interesante experiențe din viața mea, au ca personaje oameni simpli, din trenuri, metrouri, gări sau halte insalubre, vagoane îmbâcsite contrastând cu veselia unor navetiști pentru care șotiile sau cântecele deocheate puneau un paravan peste viețile terne, colorându-le exploziv :)

Da, dar nu m-as grabi sa generalizez imaginea romantzata a omului simplu din mirifice locatii “insalubre” din periferii uitate de lume pentru ca, desi nu te duci intr-o spelunca de periferie sa gasesti acelasi lucru ca la Ateneu, poti intalni si o multime coplesitoare prin numar de mitocani si chiar jigodii veritabile... :) Evident, asta e valabil peste tot.

LE:  Observatia mea nu vine din perspectiva unuia rusinat de “limbajul deocheat” si nici a unuia care s-a ferit de locurile mai ciudate. Si nu fac diferentieri bazate pe stratul socio-economic, rasa, etnie, nivel de educatie, profesie, religie sau preferinte sexuale. Din punctul meu de vedere exista trei feluri de oameni. Oameni cu care imi pot gasi rezonante si a caror prezenta o caut, oameni cu care nu am nici un motiv sa interactionez in afara situatiilor accidentale si foarte putzini oameni a caror prezentza incerc s-o evit in mod deliberat.

5
Cafenea - Discutii generale / Re: De prin lume adunate.....
« : Mai 01, 2020, 08:25:32 p.m. »

Brilliant people are everywhere! :)
Mă bucur că rezonăm și la genurile de muzică ascultate. Știu demult mica formație, dar ca de obicei, se găsește ceva nou de învățat de fiecare dată: nu știam de mica introducere despre cântatul la linguri :) (probabil alte dăți sărisem direct la muzică).
Lingurile par niște castaniete improvizate. Sunt oameni fără posibilități, care au improvizat metoda asta, cu farmecul și sonoritatea ei.
La vremuri de sărăcie, talentul nu era oprit de lipsa posibilităților. Știi că și la noi, țiganii au această metodă cu două linguri. Tamango a avut niște emisiuni care au făcut-o cunoscută la nivel mai larg.
Despre cântec în formele și locurile cele mai neașteptate, cu instrumentele cele mai năstrușnic improvizate, am atâtea povești, că ne-ar trebui multe zile ca acelea de la Perișor, să le destăinui :)

Una mică:
Într-o seară de studenție, am intrat cu prietenul, colegul de forum și colegul de cameră din cămin, Răzvan-”Stavride”, într-o dugheană dintr-un cartier rău famat al Bucureștiului proaspăt trecut prin revoluție.Între pereții afumați, un bar de colț vai mama lui, 4-5 mese rotunde ”la varice”, niște drojdieri de-ai locului și trei lăutari pe care sigur i-ar fi luat Sergiu Nicolaescu într-un film ”Misterele Bucureștiului”: pălărie scâlciată, chelie cu trei fire transpirate, costume lălâi atârnând (dar costume, tată!), chipuri radiind zâmbete cheflii, garnisite cu dinți galbeni cu pauze din doi în trei. Dar MUZICĂ!
Lăutăreală live, versuri deocheate, solo-uri date-n dialog de jazz: ba acordeonul de pe burta ăluia cu chelia, ba vioara albită de sacâz a pălăriosului slăbănog, ba contrabasul pe lângă care fâlfâiau pulpanele hainei de costum, prea largă pentru țiganul osos și noduros :) .
Și, mă-tată-mă, suna muzica aia așa original, cu un fals indus pe care îl simți dar nu știi cine dreaq falsează, că melodia curge. Falsul ăla doar ușor pe lângă linia curată a cântecului, falsul ăla pe care lăutarii clasici îl tot perpetuează de a ajuns marcă înregistrată :D
Intrați în atmosferă, observăm cu haz clapele tocite ale acordeonului, mai dihai ca treptele seculare din policlinica Batiștei; vioara decojită de lac, plină de praf-sacâz, cu zece fire de păr de cal rupte zbuciumându-se  odată cu arcușul, iar contrabasul... ăla nici nu avea corzi: erau niște cabluri, ceva, coarda cea mai groasă n-a avut omul bani s-o cumpere și era făcută din două sârme răsucite între ele, cât să dea sunetul. :)
Și îl dădea...nițel lângă. Și mai dogit, mai înfundat, mai ... am realizat noi hlizindu-ne, că ăsta dădea damful ăla fals. Până la un moment în care țiganul s-a oprit să tragă din țigară preț de câteva măsuri, să nu se stingă aia.
 Ei, atunci am sesizat că acel contrabas umplea tot cântecul. Fără el nu mai era nimic, deși ceilalți continuau. Sârmele alea răsucite și degetele noduroase, deformate dar pricepute, ale țiganului,  îmbrăcau toată melodia. Iar izul acela de ușor fals, era tot farmecul melodiei! :)
   Când a reluat, s-a umplut bodega la loc, de muzică bună, faină, lăutărească autohtonă! Iar noi am rămas s-o savurăm :)

Excelenta descrierea. As fi citit-o cu ochii inchisi sa pot auzi mai bine “ Sârmele alea răsucite și degetele noduroase, deformate dar pricepute, ale țiganului“

Florio you made my day cu descrierea ta... :)

6
Cafenea - Discutii generale / Re: De prin lume adunate.....
« : Aprilie 30, 2020, 10:07:07 p.m. »
Excelent! Imi place la nebunie tipa! Multumesc pentru revelatie!

Cu placere. Si mie mi-a placut. Viata grea i-a adus un plus de sensibilitate. Si in ciuda scolarizarii minime este extrem de articulata si coerenta, dincolo de talentul muzical. Acum are si o emisiune la radio se ocupa si de activism civic. Din vagabondaj prin trenurile de marfa a reusit sa faca ceva din viata ei si ii ajuta si pe altii.

Chapeau!

7
Cafenea - Discutii generale / Re: De prin lume adunate.....
« : Aprilie 30, 2020, 12:15:54 a.m. »
https://youtu.be/_nLmM9kcBKs

E vorba de muzica cu instrumente mai neobisnuite. Daca va intereseaza, va invit sa vedeti link-ul de mai sus si daca printr-un absolut accident va place puteti accesa link-urile de mai jos pentru detalii despre viata protagonistei.

https://www.youtube.com/watch?v=OJjxeU8j0Ms

https://www.youtube.com/watch?v=ZlGhBWq68kU


8
Stitch&Glue / Re: Izvor MX - cea mai mica barcuță construita in casa.
« : Aprilie 08, 2020, 08:11:21 p.m. »
Pare sa fie de munca, din poze. Cand anticipezi ca va fi gata?

9
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 08, 2020, 07:22:59 p.m. »
Frumos, foarte frumos... Coloana sonora e foarte bine aleasa. Ma intreb, de unde intro-urile astea frumoase? Sigur nu sunt free.
No chocolate, no coffee, no RedBull?
Frumos, cu camera pe remorca :-) si mai ales cu paralela din 2009.
Aia cu barca cu motor, ce sunt disperati asa, nu va salutati, mai ales in locatii remote? Data viitoare sa luati gonflabila cu voi si motorul, lejer, confort... distante mai lungi acoperite.
107 mile, walk in the park... e ceva.

Salut Vincentiu.

Ma bucur ca ai gasit timp sa-l vezi si mai ales ma bucur ca ti-a placut. Intro-urile sunt lucrate pe un template cumparat, ca si marea majoritate a melodiilor alese. Face parte din buget si efort, ca sa zic asa. La coloana sonora este cel mai mult de munca, de la curatarea (cand mai cu succes, cand cu mai putzin succes) dialogului prins in priza directa (unde vantul e cel mai mare dusman), pana la alegerea melodiei potrivite fiecarui moment. Muzica ii da ritm si accentueaza emotiile... :)

Camera pe remorca n-a iesit asa cum mi-as fi dorit si in general pe apa e mai greu de filmat. Una, doua, se stropeste lentila, se abureste camera, se mai arde cate una de la apa sarata... in general vorbind, daca te alegi cu 50% din materialul filmat e bine.

Probabil ca alora din barca cu care ne-am intersectat nu le-a placut fata mea. Si mie imi plac barcile cu motor, ba chiar motor mare, pune-i si patru motoare daca ai, dar sunt anumite locuri unde barcile cu motor par sa nu-si aiba locul si sensul. Si cred ca se citea pe fata mea mesajul... :) Si ei se uitau curiosi la noi ca ne topeam in peisaj si am fost inspirati sa ne oprim in afara "carosabilului"... :) Noroc ca dupa aia n-am mai intalnit nici o barca pana la Flamingo.

KaBoat-ul nostru nu poate sa care necesarul de apa potabila si benzina + celelalte echipamente de bivuac, filmare, hrana. Si nici nu stiu cum s-ar comporta PVC-ul la pragurile de scoici taioase, cioturi submersate, etc. Am vrut si mi-am facut niste calcule si imi dadea cu minus... Am mers pe aluminiu si am mers bine.

Distanta in sine, nu e mare in 12 zile, dar n-am putut s-o impartim in segmente egale datorita locurilor de campare si am avut portiuni de vant si curent de flux contrar... :)

"It's a walk in the park", am rostit-o pentru prima data pe Mt. Kilimanjaro si a ramas una din expresiile pe care le folosim la unele ture.

Inca o data, multumim pentru vizionare.

10
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 04, 2020, 12:50:33 a.m. »
Oricum, din tot filmul, am rămas cu incursiunile în peisaj, ca impresie generală. Poate sunt în dor de ducă, n-am mai ieșit pe ape de două săptămâni!
Poate e fiindcă am anulat o călătorie pe care trebuia s-o închei acum în Egee și o alta pe care trebuia s-o încep într-o săptămână și ceva.
Sau poate fiindcă exact cum spui, acest virus a făcut să nu mai am o dată certă, când voi mai merge în natură.
Până una-alta, m-am delectat cu călătoria voastră, care nu știu cât m-a mai potolit și cât m-a ațâțat :D

P.S.
  Am avut impresia că ai spus pe la final, că ai terminat filmul acesta în martie 2019 :) . A fost o scăpare sau ...?

L-am terminat duminica care a trecut. Am spus 29 Martie, 2019? Daca e asa, inseamna ca m-am sclerozat de tot... :)

LE: Doar ce am verificat. Am pus data corecta la final (lower thirds) si am spus doar 29 Martie, M-am linistit, nu sunt sclerozat complet, am sanse sa mai apuc o tura, cand o fi sa fie...

11
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 03, 2020, 11:25:38 p.m. »
Vizionând pe de-a întregul, mi-au plăcut în special flash-urile călătoriei anterioare, pete gri între peisajele colorate (și de superbă rezoluție) de acum, și dinamica voastră actuală, parcă mai veselă decât oricând :) .
Rețin ceva cu Bay Chickee și chicoteli molipsitoare despre blistere dureroase sau moțăieli amuzante din trecut :D

Petele gri vin la pachet cu plusul unui cuplu ceva mai tinerel. Nu știu cum, dar ne seduce să ne vedem bucăți din anii cu prefix mai mic. O fi nostalgie :)

Cum am mai spus, trec anii... Zece ani, nu sunt multi pentru comparatie, dar diferentele exista clar. E nostalgie? Sigur. Nici un moment de viata nu se mai intoarce. Ori de cate ori ne-am intoarce intr-un loc anume, niciodata nu vom putea retrai exact acelasi emotii.

Dinamica noastra actuala este... mai aproape de pensie decat oricand... :) Odata ce am trecut de 55, am inteles reusit sa inteleg ca trebuie imi aleg urmatorul cap compas. Deja in drum spre 60, prefer sa mor, cand mi-o fi scris, cu buzunarul gol, undeva “la padure”, decat sa mor la servici, sau intr-un pat de spital, cu oarece maruntis in buzunar.

LE: Plus ca, fara a fi alarmist, lumea din care ne vom trezi dupa porcaria asta de virus, va fi alta decat cea cu care ne-am obisnuit. E uimitor cat de repede au invatat unii ca lucrurile merg si asa, izolati, online, si cum au gasit cai de a micsora costuri. Multe locuri de munca vor dispare definitiv si multe vor ramane online definitiv. Se vorbeste de un "new normal" la modul serios si au inceput deja schimbarile.

A propos, trebuie sa ma duc s-o iau pe M. de la servici, unde au mai fost confirmati pacienti si astazi si s-o aduc acasa in cartierul, unde au mai fost confirmati pacienti si astazi, nu inainte de a trece pe la magazinul de unde ne aprovizionam, care se poate sa fi inchis astazi pentru ca nu mai au personal. Si asta nu este decat varful iceberg-ului.

Inca visam la o calatorie care pe zi ce trece pare din ce in ce mai indepartata.

12
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 03, 2020, 11:19:37 p.m. »
Foaaarte faine filmările de pe ”remorcuță”, cu perspectivele acelea aleatorii, la cheremul valurilor și ale parâmei de tractare ! :)
M-am uitat la asieta canoei prin profilul valurilor primei zile, și deși cunosc posibilitățile, adaptabilitatea, am avut un ușor sentiment de nesiguranță. Nu neapărat pentru acele valuri, ci pentru ușurința cu care se puteau ridica, la un vânt o idee mai nervos.
În aceleași condiții eu trec cu caiacul fluierând a veselie fără griji  :D ( de exemplu acum două luni, în vânt de 25 nd:   https://youtu.be/YSzD_8VNlSw  )

Dar canoea are și avantajele ei de volum, pe care le-am înțeles de când făceați planuri.

Am reușit să descarc filmul, ca să-l vizionez pe îndelete :)

Da, in 2013 am facut traseul (Everglades City - Flamingo) pe exterior in U-Boat si a fost OK cu valuri cu tot. Un kayak inchis nu este afectat de valurile care-i incaleca puntile. Ne-am convins de asta in iesirile anterioare cu kayak-u prin diverse locuril. Dar, desi nu-i facuta pentru ocean, o canoe, chiar asa, fara chila si la cheremul vantului si al valurilor, are ofera bucurille ei.. :)

Daca ar fi fost a noastra i-as fi cumparat un spray skirt, dar asa am mai avut de pompat apa... :)

Deci, pana la urma ai reusit sa-l vezi...

LE: Dincolo de problemele suplimentare create de remorcutza, filmarile nu au fost grozave pentru ca s-a balansat incontinuu. A trebuit s-o tin din scurt si asta a facut filmarea foarte naravasa. A functionat mai binecand remorca a fost lunga dar pe valuri si canale nu s-a putut merge cu remorca lunga. Sistemul de protectie al camerei a factu efect de sera si dincolo de aburire, de cateva ori s-a incins camera atat de tare ca s-a oprit singura. Una peste alta, nu aveam timp sa ma joc si cu camera de pe remorcuta atat cat mi-as fi dorit si am renuntat inainte pe la jumate... :)

13
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 03, 2020, 10:59:11 p.m. »
am terminat de vizionat montajul, totul e la superlativ, bravos, cu adevarat am avut ce vedea, mai ales ma ardea curiozitatea sa vad cum arata locurile alea prin America, mai mult ca sigur nu cred sa ajung vreodata peste ocean:)
....aaaa si mi-ai dat idei noi despre cum ar trebui sa arate un montaj adevarat, sper ca in toamna sa prezint si eu un montaj cu o plimbare solara de pe Dunare, dunarea de la noi, pana atunci toate cele bune

Multumesc pentru timpul acordat si succes cu montajul la film. Asteptam sa-l vedem.

14
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 03, 2020, 08:45:58 p.m. »
Salut, foarte fain filmuletul, acum incerc sa ma uit la el dar are intreruperi, cum il pot downloada?

Salut. Incearca aici:

https://player.vimeo.com/external/402927641.hd.mp4?s=02d07925d22c51f87e31b01136a6c9fd10f0979d&profile_id=175

15
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 02, 2020, 07:39:52 p.m. »
Adevarat cu intreruperile. Nu l-am descarcat, am vizitat adresa filmului pe vimeo de pe internetul televizorului. S-a intrerupt de vreo 4-5 ori dupa ce am trecut de jumate. Dar cand se intrerupea puneam si eu pause, mergeam sa iau o bere sau niste fuet si la revenire incepea ok pentru  inca 5-8 minute.

Integral l-am vazut singur, fetele mici inceputul si apoi le-am trimis la culcare, Alina l-a vazut intermitent.

E misto canoea ca vezi mai de sus, dar sa schimbi partea de vaslit pentru mine e de neconceput pentru ca cu stanga nu pot sa fac nimic. Cred ca si tu si M ati fi avut mai mult confort cu 2 padele extra lungi decat cu pagai.

Mi-a placut si sper ca de acum sa mergeti cu motorul totusi.  :P

In privinta motorului e nevoie de o barca potrivita pentru echipamentul de campat, provizii, apa si combustibil. Mai nou, cei de acolo au hotarat ca de anul asta nu mai ntra nimeni cu nici un fel de motor daca nu ia cursul si da examenul la materie pentru protectia animalelor si ecosistemului. Daca te bagi cu motor trebuie sa stii in ce intri, daca continui sa intri la padela/pagaie poti sa ramai mai ignorant... :) Mi se pare firesc sa mute o parte din responsabilitati pe elicea alora ce insista sa intre cu motor in rezervatie...

Nu stiu cum ar fi fost cu padele, dar la pagaie poti trage la greu cand iti tzataie pupa. Si alea erau tari si grele... :) Pot fi folosite si ca parghii pe uscat la o adica.

E greu de vaslit (imposibil?) o canoe pe aceeasi parte tot timpul, mai ales pe vant si cu curenti de 5 noduri. Dupa cum stii nu are chila si nu-si mentine cursul, danseaza tribord/babord incontinuu. Nici macar incarcatura nu-i asigura suficienta inertie pentru a-si mentine directia. In cazul nostru trebuia ajustata la fiecare a patra a cincea pagaie si uneori la fiecare a treia pagaie... :)

Am realizat in timp ce lucram la film ca si eu si M. am incalacat regula de baza si am pus PFD-urile de-o parte de cateva ori... Nu e bine... PFD-urile trebuie purtate permanent! Am lasat confortul termic sa ne dicteze deciziile. Poate ca am imbatranit suficient de mult sa apreciem confortul mai mult decat orice altceva. Vrem motor, vrem o masina mare, vrem la bar si in paturi moi... :) S-a mai tocit "spiritul de transee" cand cantam in ploaie si ne culcam intr-un cort murati de ploaie?... :) Nu stiu... cert este ca trecerea anilor se face simtita, mai ales dupa ce am trecut de 55...

Inca ma mai mananca talpile de o iesire dincolo de orizont... :)

Pagini: [1] 2 3 ... 52