Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - RaduD

Pagini: [1]
1
Alte ambarcatiuni / Anozi ponton ?
« : Noiembrie 09, 2019, 08:39:37 a.m. »
Salutare colegi,
Dupa cautari  indelungi, am luat un ponton metalic, construit din teava de subtraversari si cu ceva ani in spate de leganat. Firesc, dupa ce l-am plimbat (pe apa) pana la refugiul meu din delta, a urmat etapa reconditionarii: ridicat pe mal, taiat balustradele vechi si strambe, slefuit, curatat, grunduit, vopsit...urmeaza podeaua si eliberarea malului  :)
Pana atunci, cred ca ar trebui sa clarific chestiunea (electro) coroziunii, observata la slefuit. Partea de jos a flotoarelor avea puncte de rugina care, dupa curatare, au ramas ca niste ciupituri destul de adanci in metal.
Cum nu-mi doresc sa il ridic anual pe mal pt curatare si revopsire, ma gandeam daca atasarea unor anozi de magneziu / aluminiu ar putea sa ii prelungeasca oarecum perioada dintre reconditionari si durata de viata. Eu unul n-am gasit informatii pe subiect dar mergand pe ideea protectiei catodice a motoarelor sau navelor ma intreb daca solutia ar face sens....
Daca da, vreau sa stiu detalii gen cum ar tb amplasati acesti anozi si cati, ochiometric sau altfel ? Mentionez ca dimensiunea flotoarelor e de 5 m cu 80 cm diametru.
Alta dilema, de unde se pot cumpara anozi pt asa ceva? Cei pt motoare mi se par mult prea mici pt corpul asta...
Daca aveti cunostinte, informatii sau experiente (si dispozitie ) nu va sfiiti ... Multumesc

Pagini: [1]