Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Mihai-Andrei Manea

Pagini: [1]
1
Stitch&Glue / Phantom 18 Multi-Species
« : Mai 06, 2019, 07:39:05 p.m. »
Dragi colegi,

Dupa experienta placuta cu reconditionarea BlackSea-ului si finalizarea proiectului, in saptamanile ce au urmat am simtit ca imi lipseste ceva...se pare ca simt lipsa ''mesteritului'' la barca.
Asa ca am inceput sa caut '' coji '' pe internet, pentru urmatorul proiect...pentru a gasi o barca pe care sa o amenajez exact cum imi doresc.
Barca perfecta pe care mi-o imaginez pentru pescuit la crap, somn, stiuca si salau in Delta Dunarii ar fi un amestec intre Bass Boat si Multi Species-urile Americane, amenajata asemanator cu Finval Rangy 510 CS...iar ca dimensiuni un pic mai mica decat cele americane dar mai mare decat Rangy...respectiv undeva la 5-6 m lungime cu 2-2.5 m latime.
Nu am gasit nimic ''ieftin si bun'' iar un coleg de forum mi-a sugerat '' constructia de la zero ''.
Cum nu am experienta in proiectarea ambarcatiunilor, am inceput sa caut proiecte care s-ar potrivi scopului meu. M-am oprit astfel la site-ul https://bateau.com/proddetail.php?prod=PH18 la modelul de barca Phantom 18...
Specifications ( https://bateau.com/studyplans/PH18_study.php?prod=PH18 )
LOA: 5,50 m
Max. Beam:2,25 m
Hull draft:15 cm
Hull weight:365 kg
Recommended HP: 70 cp    
Material:    Stitch & Glue    
 
Nu am cumparat inca proiectul si simt nevoia sa va cer o parere avizata:
1) Vi se pare potrivita ca forma si dimensiuni pentru pescuit in Delta ( nu am gasit ungiul de stelaj la oglinda dar din poze pare mic de tot 3-6 grade ).
2) Cum se inscrie o ambarcatiune construita in regie proprie...se face omologare ?

Va multumesc anticipat!

2
Va salut stimati colegi,

Am achizitionat de curand o barca Black Sea Fishing 510 din 2008, iar principala operatiune pe care doresc sa o fac este vopsirea totala, inclusiv vopsirea motorului.
Am ales sa incep acest proiect deoarece culoarea verde nu este tocmai ceea ce imi doresc, podeaua flambeaza in dreptul postului de conducere iar marginile de sus prezinta microfisuri destul de multe pe lungime.
Din istoricul barcii reiese ca barca a fost reconditionata total in 2016-2017 cu produse de la Yacht TNG. Cred ca s-a eliminat spuma din dublu fund, a fost adaugat dop de scurgere si decupat in partea din spate langa oglinda o gura de vizitare 10x20 cm in care a fost introdusa o pompa de santina.
Acestea sunt motivele pentru care nu as dori sa transform proiectul intr-o reparatie capitala.
Am citit lunile acestea aproape toate postarile despre reconditionare si sper ca proiectul sa nu capete anvergura proiectului lui Alex cu Romcraft 510 ( felicitari pe aceasta cale Alex pentru curajul de a o desface, pentru detalii si poze ). Mentionez ca sunt incepator in acest domeniu dar voi fi ajutat de cativa colegi de servici.
Momentan nu am intrebari, am reusit sa ii demontez motorul si restul componentelor iar de maine ma apuc de slefuit.
Va multumesc mult si va tin la curent cu stadiul proiectului!
Ok
Sent from my iPhone using Tapatalk

Pagini: [1]