Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - fitter

Pagini: [1] 2
1
Cafenea - Discutii generale / Re: Siguranta navigatiei
« : Noiembrie 15, 2018, 10:50:20 p.m. »
Sola TS,  construit în 2017 în santierul din Mangalia la Daewoo MHI. Imi spunea numele ceva.

2
Salupe / Re: Izolarea termica a cabinei
« : Ianuarie 02, 2018, 08:00:47 p.m. »
Eu am renuntat la ideie dupa ce am vazut ca in  primavara găseam un  strat  consistent de  mucegai. Barca o țin afară acoperită cu o prelata. Prefer  să spăl o oră la interior decât să respir eventualul mucegai format sub izolatie.

3
Motoare / Re: Motoare Honda - sugestii
« : Septembrie 03, 2017, 06:16:14 p.m. »
Am gasit defectul. Un fomist de sobolan a ros manunchiul de cabluri ce duce de la mansa la motor. Lipit cablajul, izolat si totul e ok acum.
Inca odata, multumesc Teo.

4
Motoare / Re: Motoare Honda - sugestii
« : Septembrie 01, 2017, 05:10:48 p.m. »
Sunetul apare de cum pun contactul. Am plecat de proba, cu el asa, motorul trage, merge bine cum il stiam. Se accelereaza, nu intra protectia ca atunci cand a avut sorbul infundat si s-a supraincalzit, s-a aprins becul rosu de pe comanda si nu se mai tura.

5
Motoare / Re: Motoare Honda - sugestii
« : Septembrie 01, 2017, 01:46:33 p.m. »
Astazi aveam in plan sa ies pe mare la un stavride. Ajung la barca, pornesc motorul -honda 50cp - cu mansa honda - si din mansa incepe sa se auda o semnalizare, ca un bazait, cred ca buzzer i se spune. Are cineva ideie ce se intampla, ce avertizeaza acel zgomot? Becurile  din mansa sunt ok, adica verde aprins si cel rosu stins. Nu am  mai avut acest semnal in 5 ani de cand am motorul. Multumesc anticipat celor care pot sa ma lumineze.

6
Apropo de elice lovita, pentru ca foarte multi dintre posesorii de barci, naviga pe Razelm , cei care ajung si pe la canalul 5, sa fie atenti la intrare. Pe mijlocul canalului, e adus de furtuni probabil, un pietroi ceva dur oricum, care daca ai norocul sa-l nimeresti mai ales pe cote scazute, sigur te lasa fara pale la elice. Recomand sa intrati pe stanga mult si atentie mare si la digul submers, e semnalizat partea dinspre lac printr-un par cu niste ceolofane legate in varf, ocoliti la 10-15 metri. Sunt un patit. Daca exista un topic aviz navigatorilor, il rog pe Vali sa mute postarea.

7
Barci de pescuit / Re: Cabinata pescuit si agrement
« : Martie 10, 2017, 10:20:40 p.m. »
Beneteau Antares s-a dat. Am vrut doar sa ajut.

8
Barci de pescuit / Re: Cabinata pescuit si agrement
« : Februarie 22, 2017, 06:11:52 p.m. »
Va salut.Am un amic care are la vanzare un Benetau Antares 580, cu peridoc inmatriculat,  motor Suzuki de 100cp. Daca prezinta interes pot sa va pun in legatura.

9
Motoare / Re: Despre elice
« : August 06, 2015, 09:17:27 a.m. »
Va salut , cu elicea am si eu o problema.Am un Evinrude de 15 cp, cod elice 9-1/2x10(pas de 10, de tractiune, cred), si la un moment dat turam motorul barca era pe punctul de a glisa si nu pleca.Am demontat elicea si am observat ca bucsa de cauciuc este uzata, de unde presupum ca elicea se invarte in gol la o anumita sarcina.
Se mai poate reconditiona sau la fier vechi cu ea si pus alta noua?
Daca iau una noua sa fie cu pas de 12-13 avand in vedere ca motorul e pus pe o pneumatica de 3,2 metri in care se dau doua persoane?

10
Multumesc mult de raspuns,luni vine un strungar sa masoare pasul filetului si o sa ii intreb de compatibilitate pe cei de la site-urile date.

11
Salut toti membrii si cititorii acestui forum.
 Am si eu o problema in sensul ca am cumparat un motor marca Honda BF50 si fostul proprietar a pierdut piulita de strangere a elicei.Stie cineva de unde pot cumpara una noua sau sh.? 

12
Fotografii si filmari nautice / Re: Peripetiile altora
« : Februarie 01, 2014, 06:52:41 p.m. »
Ba chiar sunt de meserie, la timona sunt marinarii companiei care l-a vandut spre dezmembrare, idem se procedeaza si in India.

13
Cafenea - Discutii generale / Re: 40 de mm de la start
« : Aprilie 10, 2012, 11:51:00 a.m. »
La multi ani cu sanatate tie si familiei

14
Mersi de raspuns Vali.
Motivele aratate de tine au tinut pana acum flexul departe de barca.Cred ca pana la urma o sa aplic solutia propusa parte de tine si parte de fiul meu(15ani), fixez pe prova balustrazi de inox, acolo voi depozita baxurile cu apa, bere, rezerva de combustil,galetile cu momeala,totul acoperit cu o copertina croita si cusuta din Sunbrela de culoarea barcii, astfel voi dispune in totalitatea lui de interiorul barcii.

15
Eu ma gandesc la o semicabina unde as aseza mai bine bagajul si ar fi mai mult spatiu, stiu eu, ceva la modul inaltata cu vreo 50 cm.Nu am scaune deloc,am demontat si bancheta din spate pe motiv de spatiu si greutate pentru consum motor, folosesc scaunele de pescar in timpul marsului .Pentru noapte am o saltea pneumatica.Husa, eu ii zic coviltir ,este confectionata de mine, dupa ce m-a prins o ploaie in delta de am zis ca scufunda barca. 

Pagini: [1] 2