Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - ionpescarul

Pagini: [1] 2 3 ... 43
1
Motoare / Re: Motor Honda bf20 probleme
« : Septembrie 03, 2018, 09:08:40 pm »
Am găsit și eu pe net ca ridicarea plăcii antiventilatie deasupra chilei aduce un plus de turație, astfel se poate creste pasul elicei. Cât de sus nu se poate afirma decât in urma unor teste pe apa.
La mine la selva ( yamaha 15 cp, în cei mai optimi parametri, motorul urca pana la 6100 ture. Am crezut ca va duce următoarea elice, de 11, dar nu avea putere, cu 10 e nebun, pe 11 nu o duce. Motoare mici, asta e.

2
Motoare / Re: Motor Honda bf20 probleme
« : Septembrie 03, 2018, 03:11:58 pm »
Am reușit sa îl înțeleg, merge bine și Honda, dar era băgat prea mult sub barca, dacă îl aduc la vertical puțin sub limita de a trage aer elicea? Merge la fel ca yamaha, dar cu un consum mai mic. Cred ca Honda consuma pe ora în blana  aproape 1 litru. mai puțin. Cat despre modificare? (pe Honda colant cu 20 am găsit inscripționat calculatorul cu repere de 15 cp ( sa îl faci de 20! deci trebuie, calculator, carburator și axa cu came. Poate voi vinde unul la iarna și cumpăr un 20 pe verificate, sau nou. Deocamdată stau bine.

3
Motoare / Re: Motor Honda bf20 probleme
« : August 28, 2018, 07:32:56 am »
Buna dimineața,acum 2 zile am cumparat o honda sh. de 20 cp  , ieri după vreo 6 ore de teste cu diferite elice de yamaha (de la 9 la 12 ) ,multe reglaje pe înălțime al placi anticavitatie   am văzut că nu trage mai bine decât Yamaha de 15 cp.Concluzia finala a fost ca motorul e de 15 cai dar are colante de 20 cp.
Eu am cumpărat pentru că aveam nevoie de un supliment de putere,dar nu a fost să fie.Stie cineva (bine informat) dacă se poate converti la 20 cp si ce piese implică  operatia?
Am săpat pe diferite forumuri si am dat de informația că trebuie schimbata axa cu came si carburatorul. , Alti spuneau că ,clapeta carburatorului e limitata la deschidere completa la 15 cai ,iar la 20 clapeta deschide complet.
Motorul nu prezintă semne de uzura ,iar aspectul e 10 din 10 ,pare scos din cutie .
Yamaha de 15 chiar urca in furați mai mult .Măsurătorile le-am făcut cu gps de la tel.

Diferențe în mers:
La Yamaha 15cp   cu placa anticavitatie montata 2 cm sub rezultate modeste ( normale )
Am făcut un adaptor si cele mai bune rezultate au fost când placa anticavitatie a fost montata la 4 cm deasupra fundului bărci cu elice de 10.tragea aer puțin dar după ce se așeza nu mai tragea aer si ajungea la max.6100 rotati, împingea în apă fără curent cu 36 km singur în barcă ,cu încă o persoană în barcă de 90 kg împinge la 30 km
Concluzi la Honda :
Motorul nu merge bine decât cu motorul (placa anticavitatie) montat la 2 cm sub fundul (elice în 4 pale) singur în barcă aproximativ 31 km ,cu o persoană de 90 kg 29 km. ( Turometru încă nu l-am montat dar motorul nu suna ca un 6000 de ture.Mai repede în jur de 5000.(Am adăugat concluziile pentru edificare ).Mulțumesc anticipat.

4
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 23, 2018, 05:47:33 am »
Buna ziua ,verificati si furtunul de alimentare ,pe tot traseul ,sa nu fie strangulat pe undeva.In gol nu consuma ,ca in sarcina.Am vazut o situatie asemamatoare si asta a fost cauza.

5
Prietenul meu tranzita un canal in viteza in directia unui lac,au intrat pe lac in viteza ,prin spatiul liber de vegetatie  ,mai in fata la 150m ,era o barca de la control ,inevitabil trebuiau sa.treaca pe langa ea (era parcata la marginea vegetatiei ,)cand.sau apropiat li sa.facut.semn sa opreasca .Cat au fost ei controlati a mai fost oprita o barca care venea tare.Aveau aparat mobil ,ca la circulatie.

6
A primit  avertisment  ,pentru viteza si amenda pentru lipsa unui act de acces in delta ( nu stiu care )

7

 Ăștia spun că până la sfârșitul lunii se dau numai avertismente. Și cum au făcut sau luat cu girofarul după el?

il sun din nou ,pentru detalii ,sa nu spun prosti ,deocamdata nu a raspus dar va vedea apelul ,apoi va povestesc.

8
Un prieten a fost amendat saptamana trecut ,pe o zona unde viteza maxima era de 5km.

9
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Mai 28, 2018, 01:31:20 am »
Va multumesc mult ,nu stiam ca pe motorul meu pot pune elice cu 4 pale .A pus cineva la 15 cp 4 pale ? cum merge ?

10
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Mai 17, 2018, 04:19:06 pm »
http://www.epixmarine.ro/elice-motoare/elice-motoare-outboard/elice-yamaha/elice-Yamaha-F15-F20/elice-yamaha-9-9-20cp-solas-amita-4http://

pe pagina lor mai jos  e si un tabel cu mai multe dimensiuni .
acum am montat si un turometru si voi vedea ce ture maxime face cu elicea actuala.

11
Alte ambarcatiuni / Re: O barcuța pentru delta
« : Mai 17, 2018, 11:10:10 am »
Sanatate maxima
o intrebare pentru specialisti
am elicea asta pe barca
Y A 3 X 9,25 X10
,la vale  cu vreo 80kg de bagaj ma duc cu 32 km/ora ,la deal cu vreo 28 .
intrebarea este (nu am incercat inca  in cadere libera )
cu elicea asta ? se va schimba ceva in bine ,in rau  sau poate nu se potriveste la mine?

file:///C:/Users/User/Desktop/Elice%20Yamaha%209.9-20CP%20Solas%20Amita%204%20-%20EpixMarine.ro.htm


12
Felicitări pt entuziasm
Te rog mult detaliază felul în care ați dormit pe barca
Mulțumesc mult
Marius
Cred ca au avut frig noaptea.

13
Salut ,am fost si eu in zona intruniri dupa 1 aprilie, am intrat  pe rosu la 10 min dupa furtuna ,se schimbase vantul,dar lacul  inca era putin montat.(sunt cateva clipuri) Acum , ori ca am eu incredere prea mare in lucrarea facuta cu poliurea , dar ma duc cu barca relaxat in ape care o zguduie zdravan.La mine e periculos vntul lateral ,peste 35-40 , inclina barca din cauza inaltimi ,ansamblul fiind totusi usor . La mine oglinda am schimbat-o 35% ,imbibata cu apa si mici portiuni din lateral si fundul barci .Am schimbat tot ce a fost umed ,dar lucrarea sa facut cu rasina poliesterica (deci panarama de lucrare ) la colturi sigur intra iar apa anul asta daca nu se dadea poliurea?. Am avut mai mult de 5 kg de kit auto ,vopsele ,alte kituri date de Alin Andritoiu,am curatat totul pana la tesatura cu flexul ,sa mai scad din greutatea initiala ,inainte de a da poliurea,care a ingreunat destul barca.

14
Cafenea - Discutii generale / Re: Siguranta navigatiei
« : Aprilie 28, 2018, 05:31:52 am »
O parte din povestire tine direct de subiect,alta parte tine de cauze.
In 2010 din cauza multor evenimente am hotarat sa nu mai pun picatura de alcool in gura. Unu din evenimente sa intamplat la inceputul anului 2010 la sfarsitul lui martie. Era prima iesire la dunare la pescuit de la mal pe bratul Sf.Gheorghe .Am montat cortul mai sus de tabara grupului cu vreo 200m ,pentru ca vroiam sa pescuiesc linistit.Daca stateam cu grupul ,ma antrenam in activitatile lor si ar fi trebuit sa fiu beat permanent.Dupa 2 zile ,seara , am coborat la ei si inevitabil m-am imbatat.Ei spun ca au vrut sa ma bage intrun cort cand s-au culcat dar nu am vrut.Pe la 1 noaptea ma trezit frigul.Dormisem pe un scaun langa focul care se stinsese de mult.Am plecat catre cortul meu .Dar trebuia sa trec  un canal cu apa care avea legatura cu dunarea,  lat de vreo 6m in care apa avea aproape jumate de metru .Peste canal se trecea pe o punte ,la o inaltime de vreo 2m (un pom foarte gros de aproximativ 1m era puntea) La primul pas facut pe punte am cazut in canal ,am cazut pe spate pe alt pom care era scufundat in acea jumatate de metru de apa. A urmat o perioada de probabil 5-10 secunde cand probabil vroia sa se instaleze un lesin ,sau poate eu eram prea beat? ,dar nu ma lasa apa care avea in jur de 4-7 grade si o durere crunta ,pentru ca aveam 2 coaste rupte care presau pe plaman.Lesinul nu sa putut instala, cred ca socul termic ma salvat.Mergand in bezna catre cort ,eram mirat cum de mai rezist la un bombardament asa de complex ,frig extrem (pe mine ma trezise frigul ),durerea din spate,iar fiecare respiratie dadea o durere suplimentara ,cand plamani apasau pe coastele rupte .Toate aparute instataneu.Am ajuns la cort ,nu ma puteam schimba de durere ,doar m-am invelit cu tot ce aveam ,dimineata am adormit ,poate 5 minute. In dimineata aia am plecat acasa,colegi mi-au strans tot echipmentul  eu abia stateam pe un scaun.Coastele inca ma mai dureau putin si in iunie.
Imi e frica de apa rece ,doamne fereste ,sa cazi din barca in zone izolate departe de mal ,cand apa are sub 8 grade e grav,daca mai esti si singur e si mai grav,daca se mai rastoarna si barca ? Inseamna moarte.Iarna fac bai la bazinele cu apa calda in aer liber,de la Harsova.Fac alternative ,ies din bazinul cu apa calda de 40 grade si intru in dunare la 4 ,5,6 grade.Rezist pentru ca imi impun 20-30 secunde ,eu comand cand sa ies din apa, stau pana ajung la limita de disconfort ,cand incepe sa doara carnea pe mine ,din cauza apei reci ,carnea incepe sa te doara din ce in ce mai tare in maxim 1minut.Eu comand si ies afara.Dar daca cad in dunare in conditile spuse mai sus ? CE MAI COMAND? Chiar daca nu intri in panica ,si rezisti ,tot dureaza 4-5minute pana iesi la mal,iar pe mal intri in hipotermie in cateva zeci de minute ,uneori o barca poate trece prin apropiere la cateva ore.Inca inot foarte bine ,cu apa am avut si am o relatie foarte draga,a fost un sport practicat,am trecut dunarea inot noaptea de multe ori.Dar totul pana la apa rece,conditile spuse mai sus,ma fac temator.Panica in apa e o alta nenorocire,Daca ai cazut in apa si te apuca panica ,spaima? sansele sa mori se maresc de multe ori?Practic nu mai gandesti ,nu poti gandi pasi unui plan de salvare,panica se poate transforma in 10-20 secunde in urlete disperate si survine inecul,pentru cine nu stie sa inoate.Cu multi ani in urma am fost intr-o situatie putin panicat ,dar cu autocontrol am eliminat starea. Multi spun ca o pot pati si cei mai invatati cu apa.Asa e ,cu cat esti mai invatat cu apa ,cu atat esti mai neglijent cu micile amanunte ,din cauza carora o poti mierli.Eu abia saptamana asta mi-am facut cheie pentru oprit motorul ,daca cazi din barca.Vesta o port vara deocamdata doar daca trec prin zone unde pot fi sanctionat.Iarna permanent ,daca ma deplasez pe distante lungi.

15
Salut , suna pe nea Mircea de la Sulina si iti spune actualizat ,0723 658 807
cand a fost intrunirea barcagiilor la inceput de aprilie ,un plaur a fost dat la o parte ,apoi iar a blocat .
Sanatate

Pagini: [1] 2 3 ... 43
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud