Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - crysty

Pagini: [1] 2 3 ... 7
1
ca si remorca te mai poti uita si la STEMA
eu am modelul  https://www.stema.de/stema_anhaenger_de_26.html  si este chiar buna. Am vopsit-o in culoarea masinii astfel ca plac ochiului (meu)

2
''Articolul 51^4 alin (2):
Nu se înmatriculează în registrele matricole prevăzute la art. 51.1 următoarele categorii de nave:
...............................
b) ambarcaţiunile de agrement cu o lungime mai mare sau egală cu 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mare ori egală cu 15 kW;
c) ambarcaţiunile de agrement, precum şi orice alte ambarcaţiuni cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mică de 15 kW;"

Nu inteleg .... la b) si la c) mi se par ca un non sens. Posibil sa gresesc, dar cam acopera tot ce este ambarcatiune de agrement sub si peste 15kW si deasemeni sub si peste 7m. Cred ca s-a strecurat o eroare in text.

3
Motoare / Re: Care motor e mai silentios?
« : Iulie 29, 2018, 04:16:06 pm »
Subscriu la ce a spus "cristi80". Eu am inceput de la gonflabila, apoi rigida open, apoi cabinata si acum pilothouse care ma multumeste din toate pdv.
Urmand acest drum am pierdut foarte mult la capitolul bani dar am castigat experiente....
Inscrisul barcii nu ar trebui sa fie problema in afara de taxele ce trebuiesc platite; dar esti in regula si nu mai lasi loc de intrebari neavenite organului....
Singurul care te limiteaza ar fi bugetul alocat si functie de asta va fi si siguranta ta - spun asta deoarece sa conduci o lotca trebuie sa ai experienta mai mare si chiar trebuie sa-ti arate cineva altfel esti in pericol de rasturnare la orice val/ depasire / intalnire cu alte ambarcatiuni. La un buget mai mare creste si gradul de stabilitate al ambarcatiunii si odata cu el al sigurantei.
Cred ca este o treaba de compromis.

4
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 28, 2018, 02:32:23 pm »
Incearcati sa mai mariti putin nivelul, mai verificati jigloarele sa nu fie vreunul cu scame si mai fa o proba. Daca este sa "moara" in putere se vede imediat - pana in cateva sute de metrii-1km.
Am uitat - verificati totusi furtunul de alimentare - uneori datorita batranetii acestuia (se mai intampla si la masini la sistemul de frana) se desprinde la interior cauciucul si actioneaza ca o supapa stranguland sectiunea de curgere a benzinei si apare numai la un debit mai mare al benzinei. Dar daca spuneti ca alimentati cu bidonul, trebuiesc verificate si furtunasele de sub capacul motorului care pot provoca aceleasi neplaceri. Daca motorul se tureaza in gol nu poate fi problema electrica. Eu cred ca este ceva pe alimentare - lipsa gaz...., infundare etc

5
Motoare / Re: Care motor e mai silentios?
« : Iulie 28, 2018, 02:21:45 pm »
@Bobinuta,
Din ceea ce iti doresti tu, cred ca cel mai indicat este sa iti alegi un dealer de motoare noi care iti ofera garantie la motorul cumparat si la care gasesti un service autorizat si dotat cu tot ce trebuie. Mai mult pot spune ca ei stiu si pot aduce in timp rezonabil (fiind vorba de garantie) orice piese componente ale motorului.
Referitor la intrebarea pusa de tine - care este mai putin galagios la aceeasi putere, parerea mea este ca cele mai silentioase sunt suzuki si honda dar sunt si cele mai scumpe, apoi vine yamaha si mai apoi mercury cel mai ieftin in comparatie cu celelalte (diferentele de pret sunt semnificative). Yamaha este preferat de toti localnicii deltei - deci cred ca poti gasi relativ usor pe cineva care sa se priceapa la ele, dar daca iti iei un motor nou nu ai aceste nevoi. Oricum Yamaha este unul dintre cele mai suferitoare motoare (poate ca si de aceea este preferat de localnici). Cum tu va trebui sa alegi, dar si pentru a face o alegere corecta, da o fuga in delta si verifica la fata locului despre ce este vorba - fiind sezon gasesti toate tipurile de motoare mergand in diverse directii si poti face comparatiile cat de cat corecte. Posibil sa te si poti lipi de o plimbare cu un tip sau alt tip de motor. toate 4 timpi injectie.

6
Echipamente si accesorii / Re: executie parbriz
« : Iulie 27, 2018, 09:14:06 am »
Dany,
Daca parbrizul este deajuns de gros nu va trebui sa montezi nici un profil - vezi la quicksilver 470 cum se monteaza prelata de mars direct de parbriz (din sticlotextolit cred). Daca aceasta grosime a parbrizului nu este de ajuns, poti monta o teava de inox pe care se sudeaza o terminatie pentru un cheder sau pentru fixarea parbrizului pe ea. Folosind un cheder la partea de sus a parbrizului va reduce acele zgomote de vibratie care sunt deranjante  uneori. Pe teava poti aplica acele capse necesare. Cred ca poti gasi si o teava rectangulara din inox pentru aceasta aplicatie. Cred ca te va ajuta o vizita la un fabricant de balustrazi care de regula au tot ce le trebuie pentru acestea inclusiv tehnologia de gaurire/indoire/sudura etc. Apoi iti cumperi capsele.

7
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 27, 2018, 05:55:56 am »
verificati si nivelul in camera de nivel constanta (CNC) a carburatorului.

8
Motoare / Re: Cadere putere in sarcina honda 40 cp ! ;)
« : Iulie 20, 2018, 11:00:00 am »
Ai rezolvat problema?

9
Multumesc nea Ione.
Cum s-ar spune s-au inmultit pescarii - unii vor peste iar ceilalti sunt cu amenzile.
Despre lipsa documentelor de acces in delta - daca respectivul document a fost platit si din nefericire acea hartie este deteriorata sau chiar pierduta nu se poate verifica online ca respectivul proprietar a platit darile pentru acces, pescuit, privit etc?
Avand in vedere ca este abia implementata aceasta regula care este perioada de gratie a platii amenzii la 1/2 (daca aceasta exista) si care ar fi punctele in delta unde se poate plati - numai la Tulcea? ori se poate plati la organul constatator pe baza unei chitante de mana?

10
Bine, bine nea Ioane, dar cum a decurs actiunea, cum l-a oprit - l-a urmarit cu o alta barca, era pe mal si i-a pus paleta in fata, erau ascunsi pe canal dupa vreun copac/tufis cu barca. Intreb deoarece nu tot mereu cu orice barca poti sa te lipesti de de o alta barca pentru control; uneori este necesar sa tragi la mal undeva  :)

11
Stitch&Glue / Re: Construcție barcă de pescuit.
« : Iunie 23, 2018, 09:32:17 am »
Asa cum spunea Vali la un moment dat, cred ca trebuie sa incerci sa contactezi pe cineva care fie are o asemenea barca fie a cumparat o asemenea barca si sa incerci sa te dai cu ea sa vezi daca este ceea ce ti-ai dorit. Altfel vei investi ceva banuti si la final poti fi total demoralizat pentru ca nu iti place comportamentul pe apa sau altceva. Una sunt planurile si alta feelingul tau despre cum merge barca. Sunt cativa membrii pe forumul capcompas care si-au facut barci asemanatoare sau chiar la fel - contacteaza-i si poate faci vre-o proba pe apa sa te poti dumiri daca este ce iti doresti, si deasemeni poti vorbi cu ei despre particularitatile construirii ei.

12
Daca a primit cineva de pe forum avertisment il rugam sa ne dea detalii cum s-a procedat!

13
Felicitari pentru obtinerea permisului!
Sa fii cu bagare de seama in drumurile tale prin delta deoarece sunt cu ochiul pe noi -- radare!
Cred ca ar trebui sa uzi putin noul permis?! ;)

14
Eu zic ca nu are rost aceasta intrebare. Doar se stie - legea-i pentru noi cei de jos ceilalti o pun pe bypass. De asemeni nu se aplica "probabil" si localnicilor care se deplaseaza in interese diverse.....Si asta din motive de cunostinte - relatii - pile  ca doar se cunosc intre ei. Ar fi interesanta folosirea fiolei sau asa zisului alcooltest.

15
Barci de pescuit / Re: Achizitie Black Sea Fishing 510
« : Iunie 14, 2018, 06:16:55 am »
Sa o stapanesti sanatos si sa te pluteasca peste tot pe unde iti doresti! Este frumoasa si banuiesc si cea mai indicata pentru delta.
Din ce am inteles ai ceva experienta si cu alte tipuri de barci; ar fi bine daca ne-ai putea impartasi din feelingul tau comparand barcile cu care te-ai dat - comportament pe valuri, stabilitate stationar si in mers, comportament in viraje etc.

Pagini: [1] 2 3 ... 7
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud