Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - DoiNomazi

Pagini: [1] 2 3 ... 51
1
Vazut, placut.
Cea mai mare fericire a fost cand am vazut ca v-ati descaltat, m-a relaxat total.
There is only one way to boating (kayak, canoe, sailboats) and that is barefoot. Poti sa ma citezi  :D

Mulțumim pentru vizionare, Bogdane.

Mă bucur că ai reușit să-l descarci pentru că Florio a semnalat întreruperi la vizionare. S-a filmat prost si la montaj am încercat să “conserv” căt mai mult din calitatea materialului filmat. Ca rezultat direct, fișierul încărcat online are un “data rate” ușor ridicat și in perioada asta cand toată lumea stă buluc pe rețele să lucreze pe computere de acasă e mare traficul și mai sughite.

Probabil că cea mai eficientă opțiune pentru vizionare este descărcarea prealabilă a fișierului. Oricum, mulțumim pentru timpul acordat si mă bucur că ți-a plăcut. L-ai văzut singur, sau împreună cu Alina?

În privința descălțatului, sunt de acord că e mai confortabil și “simți” barca mai bine desculț, dar nu ne-am putut permite sa ne descălțăm decât pe plăji sau pe acele platforme de lemn, pentru că fundul apei este foarte neprietenos tălpilor și la o adică, dacă trebuie să părăsești barca rapid, îți poți răni serios picioarele.

Ghetele noastre militare au dus-o greu la tura asta si ale Mihaelei au sfarsit la tomberonul de gunoi la iesire.

LE: Deci, nu pretinzi plăți reziduale dacă te citez... :) Că mi-ai dat dezlegare la copyright... :)

2
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 01, 2020, 08:12:01 p.m. »
Ooo, frumoasă și deosebită introducere !
În plus de asta l-am văzut pe Grumpy zâmbind :)

Pai, daca asa prevedea scenariul?... arghhh... :)

3
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Aprilie 01, 2020, 06:15:44 p.m. »
Proaspat iesit de la cuptor... Dupa aproape 3 luni pe masa de montaj si 52 de ore de compresare, e gata... :)

https://vimeo.com/402927641

While plans for a vacation can and will often change in the field, due to weather, or just the unexpected, there are some rare vacations when every detail flows according to the plan. Well, almost every detail…

On January 1, 2020, we embarked on a canoe trip to the Everglades National Park to retrace our first paddling journey in 2009. Ten years after that first journey, while some things seem the same, we were definitely not quite the same.

Thank you for taking the time to come along and enjoy our 103 minute long video diary. We tried to make room for each of you in our canoe… :)

Please, don't forget to click on the "HD" letters and choose the 1080p for the best viewing quality.

4
Imi cer scuze daca a mai fost recomandat, dar, daca n-a mai fost, va recomand “Following Seas”, un documentar excelent realizat in 2017.

Ultima remarca, a eroinei pricipale, la sfarsitul filmului, mi-a furisat lacrimi in ochi prin simplitatea ei...

5
Intalniri, imprieteniri, pe ape si nu numai / Re: Sezonul 2020
« : Martie 27, 2020, 08:56:54 p.m. »
E de așteptat să se întâmple așa. Și e mai bine că e interzisă circulația către zonele turistice. Am văzut că reticența oamenilor față de cei străini de zona lor ducă până la violență.

@Florio Da.. si pentru ca trebuie sa-i intelegem ca nu vor sa riste, trebuie sa le respectam dorintele, indiferent cat de mult ne dorim sa ne ducem in zonele respective.

Oricum, nu se poate face turism cu "glontz pe teava"... nici de o parte, nici de cealalta.

6
Intalniri, imprieteniri, pe ape si nu numai / Re: Sezonul 2020
« : Martie 27, 2020, 08:31:33 p.m. »
Un salut si de la noi. Fiecare vom incerca sa gasim optiuni de iesit pe apa/in natura in functie de cat de stricta si de lunga va fi carantina. In functie de zonele geografice, exista din pacate si alti factori care au aparut in urma acestui virus. Oamenii din anumite locuri, pe buna dreptate, se tem de noi cei care venim sa-i vizitam, sau mai precis sa le vizitam zona, fie pe apa, fie pe uscat... Si trebuie sa tinem cont de temerile lor... de exemplu, la utlima strigare, intreaga zona geografica pe care cu drag o stim drept "Florida Keys", era inchisa turismului... si nu stim cat va ramane asa.

Fara a incurraja pe nimeni sa faca gargara cu apa oxigenata, va pot relata direct din epicentrul actual al acestei pandemii ca situatia este destul de complexa si delicata. Oamenii sunt speriati, marea majoritate sunt ca si la voi, izolati in case, s-au inasprit conditiile de siguranta personala din cauza unor indivizi care vor profita de aceasta situatie pentru a talhari, etc. S-au inmultit jafurile, din pacate.

Exista infectii confirmate la servici, la magazinul de unde ne aprovizionam, in blocul in care locuim. M. continua sa se duca la servici, in unele zile cu metroul pentru ca eu trebuie sa stau sa lucrez online si numai un miracol ne poate feri de contaminare. Mergem inainte, nu ne pierdem cumpatul, nu intram in panica, nu disperam si indraznim si noi sa facem chiar planuri (mai outzin ambitioase) pentru vara asta. Daca aceasta carantina continua situatia social-economica s-ar putea deteriora dincolo de ceea ce ne putem imagina..

Daca aveti timp si chef de vizionat un alt video marca "Seasick & Grumpy", sper ca duminica asta sa-l pot termina.

cele bune.

@Vali daca consideri ca postarea este nepotrivita topicu-ului sau forumului poti s-o stergi, inteleg. Nu am putut sa nu prezint si situatia noastra.

7
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Februarie 05, 2020, 02:34:07 a.m. »
Unii se mai impotmolesc pe drum

ttps://www.miamiherald.com/news/state/florida/article239942753.html

8
Feedback despre forum / Re: Simple Machines Forum
« : Februarie 04, 2020, 09:06:27 p.m. »
Se pare ca s-au socat si cei Doi Nomazi... Cred ca mesajul serverului a fost de vina.
Oricum, sper ca toata lumea s-a calmat si putem continua cu acest forum intr-adevar util si civilizat!

Nu s-a socat nimeni... :) Grumpy, adica eu, a tras concluzia eronata ca i-a fost suspendat contul. Mesajul era cat se poate de simplu si clar.

Ma bucur ca nu-i asa... :)

9
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 26, 2020, 06:49:02 p.m. »
Ha! Îl recunoscusem în poza cu merlinul uriaș, dar asta fără barbă a fost tricky :)


Aici nu poate fi vreun dubiu :D . Iar catarama, trebuie să recunoști că rezonează cu ce purtai (purtam) în armată.
O fi fost un design al vremurilor.

O fi avut-o si el aminitre de la vreun prieten, ca a fost corespondent de razboi si a fost pe front, ba chiar si in Spania, inainte de razboi...

10
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 26, 2020, 11:30:25 a.m. »
Hahahah, faine poze! :)
Mă uitam la cea cu cocoș, pare din România. Și cocoșul pintenat și dalele ceaușiste și anturajul :D .
Apoi am mai reținut treaba cu romul Bad Bitch, formația de marțieni de pe scenă și nenea ăla care desface o bere, la bustul gol.
Are centură cum aveam noi în armată, aia cu stema RSR :D


Nenea ala e Ernest Hemingway, ca avea barca, “Pilar” si casa, cateva strazi mai incolo. A scris cateva chestii cat a stat in Key West, acum casa e muzeu si “Pilar”, cu care fugea sa gaseasca U-Boat-uri in timpul razboiului, a ramas in Cuba la casa lui de acolo dupa revolutie... :)

https://youtube.com/watch?v=ZYs-1u-UV6U

https://m.youtube.com/watch?v=BK-7IMSonpw

Casa lui Hemingway din Key West, construita pe la 1800 si ceva de un ofitzer destept, este cea mai solida. A fost construita cu fundatia in recif din. blocuri masive excavate din recif. Ii voi dedica o sectiune separata.

https://www.hemingwayhome.com/

Sincer, Key West-ul nu prea are nimic in comun cu Romania ceausista... :)

11
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 25, 2020, 11:28:34 p.m. »
Si cum era imposibil sa nu trecem si prin Key West, daca tot eram in zona... :) Problema a fost truck-ul care a trebuit inghesuit cu greu pe stradutze inguste pana in curtea "locului de campare" din orasul vechi... Dar, odata parcat truck-ul, Key West-ul, am inchiriat biciclete si orasul ne-a inghitit cu pofta... :) Aproape ca ne dezobisnuisem sa dormim pe o saltea moale. Evident, nu inainte de a lua cateva baruri la rand... Margaritas, Mojitos, Sloppy Ritas, Havana Sunsets, pareau delicioase dupa abstinenta indelungata si n-am ratat ocazia... :)
12
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 25, 2020, 03:15:46 a.m. »
Pe mine m-a zbârlit imaginea. N-am avut niciodată asemenea răni la mâini, nici când am tras ca nebunul la un TID, pe vreme rea.
Grumpy trebuie să vezi ce și cum, că te auto-distrugi în stilul ăsta :) .
Observ cu bucurie, că vremea a ținut cu voi. Nu știu cum e acolo de obicei în această perioadă. În poze arată bine :)

A trebuit sa tragem la pagaie cu convingere. Cum am mai spus, vantul a batut din prova in fiecare zi incepand pe la 10:30 pana la pe la 5:30 (14 knts ana la 20 knts). Cand aveam norocul sa prindem vant cu curentul de reflux/flux trageam de zor doar ca sa ne putem mentine pozitia stationara. Nu mai era timp de poze... :)

In Everglades nu ai unde sa iesi la mal pe interior decat la acele platforme care sunt dispuse cam la o zi distanta. Cand chiar nu mai puteam sustine ritmul impotriva curentului ne opream “ancorati” de vegetatie...

Pe la ocean e mai usor ca mai gasesti plaji (neoficiale) sa debarci, dar la flux apele ascund cioate in care nu vrei sa intri, iar la reflux ai de tras prin namol 100 m pana la apa. Parcul e salbatic, pustiu si numai jumatatea sudica este patrulata pe ruta principala la trei zile.

Daca intri trebuie sa tragi sa stai in program in functie de permisele obtinute pentru acele platforme, nici macar nu poti sa debarci pe ce platforma vrei... :)

Dar e un loc magic in care ne vom mai intoarce.

13
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 24, 2020, 02:09:22 p.m. »
Săracele mâini... au fost chinuite ceva... Trei straturi de piele s-au dus, plus usturimea aferenta.

In ciuda manusilor si in ciuda bailor zilnice in apa sarata si salcie, palmele au”vociferat” impotriva tratamentului inca de a doua zi. In poza este un piston al “motorului pupa” in ziua 12 pe drumul de intoarcere in autobuzul trimis sa ne culeaga.

14
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 24, 2020, 03:33:07 a.m. »
(continuare)

Ultima zi a fost interesanta... 17 mile si un vant din prova pe masura... Am inceput devreme si am reusit cu greu sa iesim la punctul de rendez-vous unde masina trimisa sa ne intampine ne astepta. Am fost putin nedumerit ca au trimis ditamai autobuzul cu remorca 150 de mile sa ne recupereze... dar asa a fost intelegerea, ca ne va astepta o masina si asa a fost. Omul a stat in soare mai bine de 4 ore si ne-a asteptat...

Autobuzul ne-a intors in Everglades City de unde ne-am recuperat truck-ul si am continuat mai departe iesirea spre sud...

A doua parte a iesiriii din ianuarie a inclus o decindere de 3 zile la Key West.

[imghttps://66.media.tumblr.com/45c2ca1b95e8a30c4d2b2c00f16be994/8341b5816e2ef72b-8b/s1280x1920/ef2212ed3f8d6260f09ed0710923ca3452c68595.jpg]http://[/img]
15
Cafenea - Discutii generale / Re: Chemari si raspunsuri pe capcompas
« : Ianuarie 23, 2020, 02:39:32 p.m. »
Și cu toate astea, au ieșit foarte bine, iar unele chiar artistic! De exemplu imaginea cu focul în crepuscul, n-o făceai mai bine nici cu DSLR-ul :) .
Acum... nici telefoanele nu mai sunt deloc telefoane.
Parcă-ți spusei acum 3 ani, că într-o călătorie de 22 zile și ditamai traseul prin Egee, am uitat tot foto-video acasă. Și am folosit doar telefonul, cu mare succes.
Tehnika, tavarișci :D

Eu le consider doar poze mai frumos colorate care aduc placere ochiului. Pentru mine o poza "artistica" are alte indatoriri si calitati... :)

Pana una, alta, mai adaug poze cu apa si canoe... :)Pagini: [1] 2 3 ... 51