Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Don Basilio

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe cu motor.
« : Ianuarie 04, 2018, 10:05:53 am »
placa orizontala de deasupra elicei ar trebui sa fie la 2-3 cm mai jos decat cel mai ,,de jos,, punct al carenei ambarcatiunii. am vazut pe ebay.de motor electric pentru caiac/canoe integrat in safranul carmei

17
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe cu motor.
« : Ianuarie 03, 2018, 09:19:54 pm »
nu fa prostia de a cumpara un motor de tip cositoare, am mers cu unul care avea inscriptuionat 5,6 cp si, pe langa zgomot si faptul ca se infierbanta la limita in 10 minute nu tragea nici cat Honda al meu de 2,5 cp. foloseste un motor de barca clasic.

18
Monococi / Re: velier care gliseaza
« : Decembrie 31, 2017, 02:46:59 pm »
multumesc tututror, chiar daca suna a limba de lemn, sunt foarte interesante articolele

19
Monococi / velier care gliseaza
« : Decembrie 25, 2017, 08:31:00 pm »
Craciun Fericit dragi pasionati,
In ziua asta... libera, imi umbla gandurile asa, departe. Stie cineva, pentru cultura generala sau... cine stie, proiecte (pentru constructie home made) de veliere cu carena de glisare (gen MacGregor) ? Carena cred ca ar trebui sa fie asemanatoare cu Pop 25 a lui Roberto Barros (http://www.yachtdesign.com.br/ingles/projetos/pp25/desc41-2.php) sau pe aproape. Ceva cabinat intre 20 si 30 picioare. Cred ca ar fi o tema interesanta de discutie.

20
Veliere / Re: Drumul catargelor
« : Decembrie 06, 2017, 08:42:01 am »
Exista date istorice sigure (pot veni cu detalii) despre exportul de lemn din Tarile Romane dupa 1829, cat si marturii despre calitatea lemnului de aici si utilizarea lui pentru corabii (nu doar pentru catarge). De asemenea Austria a exportat mult lemn de calitate (inclusiv pentru corabii) din Transilvania, Maramures si Bucovina. S-a plutarit si pe alte rauri, nu doar pe Bistrita, de exemplu pe Viseu, in Maramures, unde majoritatea tapinarilor si plutasilor erau... evrei (!!!).

21
Florio, te situeizi in paradigma pre-tofleriana. Azi peste 85% di salariati NU lucreaza in fabrici. p.s. sau si arhitectii pot fi inlocuiti de roboti?

22
Barci de pescuit / Re: Personalizare barca....Black Sea Fishing 510
« : August 11, 2017, 09:15:30 am »
O barca neinmatriculata, mai mica de 7 metri trebuie sa aiba noaptea o lumina alba vizibila pe 360 grade la catarg (sau in cel mai inalt punct). Am fost controlat pe Dunare, in amonte de GIURGIU, si intrebat, ziua, daca am o lumina functuionala sau felinar la bord. mi s-a spus ca motorul se poate strica si pot ramane, ca forta majora, si noaptea pe apa.

23
Motocruisere / Re: ALBIN 25
« : Iulie 31, 2017, 10:14:57 pm »
Vali, daca esti bun, poti pune la dispozitie public link-ul cu colectia revistei rusesti ? multumiri anticipate

24
Resurse / Re: Roaming date dupa 15 iunie 2017
« : Iulie 15, 2017, 09:30:04 pm »
abonament rds, in Germania taxeaza la fel ca inainte de 15 iunie

25
Veliere / Re: caut servicii transport barca
« : Iunie 16, 2017, 12:43:06 pm »
Inca odata multumesc, Bogdan
Profesionist si in posesia unor cunostinte complete despre transportul barcilor - ca intotdeauna.
Am spus ca nu trec la operatiunea efectiva de cumparare a unei asemenea barci decat dupa ce am date cat mai complete despre transport. Si, am ajuns la varsta la care am constatat ca (aproape) orice costa mai mult decat ti-ai planificat initial, asa ca ma pregatesc cu un buffer financiar, de timp si de efort.

26
Veliere / Re: caut servicii transport barca
« : Iunie 15, 2017, 11:55:14 am »
Bogdan multumesc foarte mult pentru implicare.
M-am hotarat sa dau anunt pentru cautarea unui transportator in conditiile in care nu am gasit o oferta ferma. Sunt dureros de constient fata de riscurile achizitiei unei barci ceva mai mari, nu voi cumpara o barca, oricare ar fi aia, decat dupa ce o vad personal (sunt sanse sa fiu insotit de un prieten mult mai experimentat). Cu privire la barca aflata in vizor, in urma sfaturilor tale si nu numai, aceasta barca (WM 27) a ,,cazut,, in coada topului. M-am decis pentru o barca Sneekermeer 930 - dupa cum ai vazut cererea de oferta era pentru dimensiunile 9x2,5 metri si cam 4 tone. E o barca foarte cunoscuta, de mare ,,tiraj,, pe piata olandeza si germana exista permanent in vanzare cel putin 10 barci de acest tip. Bineinteles ca exista o multitudine de motive pro si contra acestui tip de barca, motive care nu fac subiectul topicului de fata. Eu am deschis acest topic doar pentru a cauta un transportator dar si pentru a vedea si ceilalti colegi cum poti gasi unul. Stiu ca se spune ,, copilul cu mai multe moase... ,, si ca numarul persoanelor implicate poate complica problema. Eu caut doar un transportator.
Multumesc inca odata pentru informatii si implicare. Fara a folosi cuvinte patetice chiar iti sunt recunoscator si sfaturile tale m-au ajutat (de exemplu practic am renuntat la ideea de a cumpara barca WM27)

27
Veliere / caut servicii transport barca
« : Iunie 14, 2017, 11:26:38 pm »
Caut servicii transport barca din Germania (Marea Nordului) - Olanda pana la litoralul romanesc. Barca serioasa 9x2,55 m, 3,5-4 tone.
p.s. Prietenul nostru Bogdan (DBR) a spus ca poate doar pana la 2 tone iar prietenul prietenului nostru Vlad (care a adus o barca de peste 3 tone din Olanda) apare azi cu nr de telefon inexistente - 3 nr. - si site-ul nu functioneaza

28
Vanzari / Re: VAND Laguna 480 cu motor Honda 20CP in 4T
« : Mai 29, 2017, 11:05:23 am »
ne poti spune ceva despre motor: din ce an este, cam cate ore de functionare are, ceva acte, cam cati proprietari a avut, greutatea lui, cizma scurta/lunga... la puterea asta cred ca are pornire electrica si alternator - exista so o baterie? trim electric, manual, etc. ma intereseaza dpdv al mortorului dar as vrea sa stiu pe ce dau banii

29
Echipamente si accesorii / Re: Huse stationare/mars
« : Mai 17, 2017, 11:34:44 pm »
Siad, esti amabil sa ne spui ce barca e in foto. o barca mica cu 2 catarge mai rar. pare un model interesant - detalii ? Multumesc

30
Mari si oceane / Re: Croaziera de iarna
« : Februarie 18, 2017, 04:52:43 pm »
Și ce dacă eram în mijlocul Mării Ionice, la peste 150 km de orice uscat nu eram chiar așa de rupți de lume. Într-o unanimitate demnă de nobila indignare care ne-a cupins i-am transmis marelui hoțoman (pardon, politician) următoarele:

Dragnea,
Cu ale tale ordonanțe,
S-a văzut că nu ai ouă,
Îți dorim să ai din față,
Val și vânt de forța nouă.

Dragnea,
Ale tale indexări,
Mă lasă cu totul rece,
Îți dorim în politică
Val și vânt de forța zece.

Iar aceste dulci cuvinte.
Ce le-aude și Chirică
Au fost și aici strigate
Chiar în Marea lui Ionică

Într-o furtunoasă noapte,
Eram zguduiți pe ape
Printre icnete și șoapte,
Ați ghicit,
Aveam din prova
Val și vânt de forța șapte

p.s. Pe scala vâtului elaborată de Sir Francis Beaufort, forța 10 înseamnă vânt de 89-102 km/h, valuri de 9-12,5 metri înălțime, adică valuri foarte mari, cu crestele suspendate în aer. bucăți mari de spumă smulse de pe crestele valurilor care dau mării un aspect alb, rostogolirea considerabilă de valuri cu impact foarte puternic. cantități mari de apă pulverizată din aer reduc vizibilitatea. Copacii sunt rupți sau dezrădăcinați, clădirile pot suferi daune structurale.

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 8
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud