Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Florio

Pagini: 1 ... 165 166 [167] 168
2491
Monococi / Răspuns: R?spuns: Velier traditional ?
« : Aprilie 20, 2011, 12:11:02 am »
Pare a fi o constructie pentru zone cu vinturi foarte slabe. De unde ai pescuit imaginile? Velele latine indica o provenienta Mediteraneana.


Nicidecum, Aurelian, velierul este din zonele Arabiei.
Cred ca am gasit si pe youtube o regata cu asemenea veliere :

2492
Mari si oceane / Răspuns: evgeny gozdev
« : Aprilie 20, 2011, 12:07:06 am »
Poza cu velierul atasat de balcon e mortala ! :) Ca si morga impenetrabila a navigatorului :)
Din pacate celelalte doua poze nu le pot vedea, aparand o eroare care spune ca nu am acces la ele.

2493
Salutare !....eu cred ca cele mai indicate si care care pot da randement,sunt panourile fotovoltaice. De ce afirm asta ?.... pentru ca sunt cele mai simplu de montat,intretinut etc Aici http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=3683 v-am pus un link de pe ClubRV (unde sunt membru asociat de ceva vreme). Dehh.....alta pasiune RULOTELE....boala grea si asta !  :)


Nu-i de neglijat, corsare, eu am discutat mult cu rulotisti in ceea ce priveste viata de camping, fiindca asemanarea este mare intre viata la bord si cea la rulota. In ceea ce priveste micile automatisme sau accesorii de confort.
Daca ai acest microb, eu te ascult cu mare interes. Sunt convins ca experienta ta poate da idei bune.

2494
Monococi / Răspuns: Velier traditional ?
« : Aprilie 19, 2011, 11:53:30 pm »
Un arbore principal si un artimon, bompres foarte lung, vele uriase, foarte ingusta pentru lungimea ei ..... ambarcatiunea asta pare sa fie facuta pentru regate :)

2495
Monococi / Velier traditional ?
« : Aprilie 19, 2011, 10:51:20 pm »
Ce parere aveti de asemenea velier ? :) Pare un tip de constructie traditionala, insa nimic din forma lui nu arata ca e creat pentru o anume functionalitate.
Pare mai curand creat pentru viteza.

2496
Hai ca azi am batut impreuna primul cui oficial, pentru punerea la apa a lui Guzi in turneu  :).
Adica dimineata pe racoare a sosit la mine Guzi si am scos formularul oficial din email-ul trimis de Costin Iatan, care a fost completat, semnat, scanat si trimis catre zonele oficiale ale acestui turneu.  
  Usor usor, prinde contur faptic, intentia asta frumoasa.

P.S.
    Ati observat cat am siluit limba romana, folosind cuvantul "oficial" de 3 ori in 3 fraze? Asta fiindca e oficial !  ;D

2497
M-as orienta spre un design mai modern si totodata mai usor de construit ca acesta:
http://www.boatdesign.net/forums/attachments/sailboats/25572d1222162336-ideal-18ft-daysailer-webb18csk2.jpg
http://www.boatdesign.net/forums/attachments/sailboats/25571d1222162336-ideal-18ft-daysailer-webb18.jpgPlanul arata foarte bine:).
Eu nu reusesc sa simt insa proportia, Relu : cum te simti intr-o barca de 4,98m ? Am intrat intr-una de 6,3m, construita de renumitul nostru velist Mircea Dumitriu, cu derivor fix, lestat, si era mare inghesuiala. Adica doua banchete si doua spatii de depozitare (prova si pupa) .
Fata de aceea, planurile prezentate de tine arata de vis. 4 cusete care arata utilizabil, ca sa nu mai spun ca au gasit loc si de galley :)

2498
Ha...ai spus Doroftei, iar mintea mea era la carturarul Dosoftei  ;D


O sa fii un Diogene altoit pe Patzaichin, cu radacini in Herodot ! Noteaza si pastreaza tot !
Fii Deceneu, dar fii si  Dromihete, fii cate putin din toate cat sa le faci pe toate .

2499
Echipamente si accesorii / Răspuns: R?spuns: Despre vele.
« : Aprilie 18, 2011, 04:12:18 pm »
eu o sa fiu un pic off-topic, da' nu va suparati pe mine prea rau...

Am un pitic, vreau sa fac o turbina de vant din asta: http://www.aerotecture.com/, la scara mica... ma intereseaza cum pot scoate profilul unei laterale de spirala (de la ax pana la margine) si sa-l transpun in plan...sa-l fac sablon, pe urma il decupez din ceva plastic si cand il atasez pe cadrul metalic (probabil ceva aluminiu, sa fie usor...), sa iasa ce se vede acolo...se poate scoate din vreun program de proiectat vele?


Nu-i bai, Adrian. Subiectul e interesant, asa ca am deschis un topic aici la "Echipamente si accesorii" , pentru eoliene si alte surse electrice neconventionale .

2500
3. Turbinele hidro. Compacte, puternice ( cele mai puternice) , folosibile zi/noapte fara deosebine, atat timp cat barca se misca .  Chiar daca barca sta la ancora, daca exista curent ( pe Dunare de exemplu) , turbina produce .  Si produce bine:) ! Am vazut asemenea turbine peste 1000 w, foarte compacte. Pot fi montate intr-un dispozitiv, la pupa, pot fi puse sau ridicate fara efort. Au o elice foarte foarte mica, in comparatie cu eolienele.

4. Turbinele hidro-eoliene. Poate gresesc, insa mie mi se par o struto-camila. Turbina este creata pe sistemul celei hidro, si are niste pale mari, cam ca acelea eoliene.  Sta intr-un dispozitiv care baleiaza vertical, si poate fi lasata in apa sau ridicata mlt deasupra puntii. Fiind oripilat de parghia asta cam inestetica si putin dubioasa, nu am luat date de putere furnizata.

2501
 Am deschis topicul, ca fiind un subiect important, tangent cu instalatia electrica a ambarcatiunilor de croaziera, de la cele mai mici weekender-uri pana la cele mai mari cruisere  .
 Eu am gasit multe informatii despre posibilitatile de a sustine consumul electric la bord, ( si daca imi dati un ragaz sa le caut, am sa pun si link-uri:) ).
Ca idee generala pe care mi-am formulat-o, ar fi intr-o ordine de putere urmatoarele:
1. Panourile solare .  Ofera putere relativ mica comparativ cu celelalte ( uzual de la 5w la 80-130W/panou) ,  nu au greutate mare, pot fi amplasate pe un cadru la pupa, deasupra bimini-top-ului, fara sa deranjeze. Aceste puteri sunt maxime, in realitate se acumuleaza evident, aleator, in functie de intensitatea luminii.
2. Turbinele eoliene. Ofera puteri mai mari, 200-500w, chiar si 1000w. Se poate mai mult, dar eolienele pentru ambarcatiuni nu pot avea palele prea mari, devenind incomode. In general un diamentru de 1m-1.3m pare ok din punct de vedere al spatiului cerut, iar la dimensiunea asta se incadreaza pe la 500W in functie de producator si calitate. Avantajul este ca poate furniza electricitate si noaptea, de aceea se folosesc intr-un sistem cu panourile solare . Fiind puterea maxima ( de obicei producatorii dau acest cuantum la vant de 40 knt :) ...ravasitor ca sa zic asa :) ) e destul de clar ca uzual trebuie sa te astepti la mai putin de jumatate . Nu necesita pentru montaj decat o teava verticala .  Un dezavantaj fata de solare- greutatea mai mare.
   O particularitate aici ar fi turbinele eoliene cu ax vertical. Au greutate mult mai mica, un diametru mic (un tub vertical care prinde vantul prin palele interioare),  sunt indestructibile la vant puternic, nu necesita spatiu aproape deloc . Cam ca o girueta :) Eu as vedea o asemenea turbina instalata chiar in varful catargului, unde vantul e mai puternic. Dezavantajul este odata cel financiar, iar apoi puterea furnizata- mai mica decat cel cu pale in ax orizontal.

2502
Multicoci / Răspuns: Monococa vs Cataraman
« : Aprilie 18, 2011, 02:29:25 pm »
Ca sa nu dau prea mult din casa, :) spun doar ca am vazut un plan foarte fain si ambitios,  pe laptopul lui Vali. Nu dau detalii, il las pe el sa o faca fiindca e ideea si meritul lui.
Concluzionez doar ca momentul inceperii lucrului la o multicoca s-ar putea sa fie mai aproape decat ne inchipuim :D.

2503
Sa facem cunostinta / Re: Bun venit pe Forumul Cap Compas
« : Aprilie 18, 2011, 01:23:57 pm »
Nu-i bai !
Ii mai dam ragaz lui Vali, pe deoparte fiindca a pune un forum pe picioare implica o munca laborioasa si cronofaga, pe de alta parte, are in lucru multe si faine barci :) .
Am vazut eu cu ochiul meu :D

2504
Echipamente si accesorii / Răspuns: Despre vele.
« : Aprilie 18, 2011, 01:00:23 pm »
Salut, Nicu !
Stiu ca ai o perioada foarte ocupata, dar la fel de bine stiu ca o sa te razbuni din plin, imediat ce timpul o sa-ti permita :) .
 
Cred ca principalul subiect acum, in topicul deschis de tine, ar fi : de unde procuram materiale pentru vele ?
Dacron sau similare, ocheti, subansamble de invergare, capse cu blocaj, materiale de protectie vela, etc....

2505
Sa facem cunostinta / Re: Bun venit pe Forumul Cap Compas
« : Aprilie 18, 2011, 11:50:21 am »
Salutari tuturor!!
Userul meu pe acest forum va fi Andy. Mai sunt cunoscut si sub forma de bibicu13   ;D
Restul il stiti iar daca nu il stiti atunci il vom povesti la bere, intalniri, tabere de creatie, iesiri pe mare, skippertraininguri etc etc.


Bine ai venit :) !
Bibicule, de ce ne confuzezi cu alt nick ?  :D Cand o sa ne mai intalnim la vreun "Car cu bere" , risti sa iti spun pe toate numele si toate nick-urile...in functie de paharele golite !

Pagini: 1 ... 165 166 [167] 168
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud