Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Alex1958

Pagini: [1] 2 3 ... 47
1
Cafenea - Discutii generale / Re: Locuri de lasat barca la apa
« : Iunie 24, 2019, 08:22:55 a.m. »
Zodiac, nu te enerva!
Asa este cand e moca!
La clubul nautic dinspre El-Capitan, tot pe Snagov, costa 50 lei lansarea si sunt conditii mult mai civilizate de lasat peridocul, rampa betonata si, la o adica poti rezolva mici problem cu ajutorul oamenilor de acolo.
Snagovul ramane pentru bucuresteni un loc de testare si chiar de divertisment, o pescuiala la rapitor, un picknic si o baie.
Bafta!

2
Cafenea - Discutii generale / Re: De prin lume adunate.....
« : Iunie 19, 2019, 01:28:52 p.m. »
Nu stiu, n-am fost prea des prin Galati dar parca nu se potriveste ceva!

3
Interesant, multumesc!
Cam sare la "cap" dpdv pret!

4
Barci de pescuit / Re: Sfat achiziție barca
« : Iunie 17, 2019, 02:44:32 p.m. »
Salut,
Ceea ce vrei sa faci tu, Alin, seamana cu ceea ce face Tamás Csörgő pe Balaton, dar Dunarea curge. Minim iti trebuie un motot electric mai puternic caci pe cel termic pana il pornesti....si o barca le 2.5-3m.
Cu locul in Frontera e mai dificil, ca si asa cand plecam la pescuit parca ne mutam....

5
Despre pescuit in general / Re: Legislatie pescuit
« : Iunie 17, 2019, 02:31:50 p.m. »
O vorba din batrani zice: Schimbarea domnilor- bucuria nebunilor!
Da' orisicat, mie unuia, cu "ecologistul" de pana acum, pe care lauda unor anume naluci il facuse din actor guvernator, mi se luase!
Abia il astept sa se bage in seama din nou prin reviste sau pe la F&H!

6
Salut,
Nu cred ca este loc de polemici pe acest subiect.
Eu sunt decis sa-mi iau veste pentru a fi purtate permanent toamna / iarna cand merg la spinning cu o barca deschisa. In cabinata le voi tine in stand-by, dar la spinning ar trebui purtata permanent.
Problema ma este "constructiva"!  Adica fiind din constructie mai mare vesta aia trebuie sa ma incapa lejer cu haine pe mine. Ei bine, problema asta n-am rezolvat-o inca....dar le voi incerca pe cele de la Decathlon

7
Motoare / Re: Motor electric 100 cp
« : Iunie 14, 2019, 09:47:32 a.m. »
Dragi colegi,
Deocamdata, pe baza raportului putere generata/masa sursa de energie, combustibilii fosili clasici n-au rival. In cazul barcilor de agrement, motorul diesel e prea greu, deci ramane benzina.
Puterea electrica e minunata, la o adica se poate genera 100% ecologic (dar cu costuri mai mari decat generarea clasica!) dar e greu portabila. Trebuie sa cari bateria aia dupa tine si goala. Ca sa nu mai vorbim nu vei putea realimenta decat in puncte fixe.
Dar omul trebuie incurajat!

8
Fara 90-100 CP nu glisezi cu ea, dupa ce o amenajezi pentru pescuit! Daca ai timp de petrecut pe balta pune-i un motor de deplasament.
Cabina e pentru "tanchisti"!
Partea din spate cu intrand-ul pentru motor iti mananca 70-80 cm din lungime. Nu vad spatii de depozitare.
Am examinat si eu Gobi inainte a-mi lua Shetland-ul.

9
Constructia din metal / Re: Rezervor din inox
« : Iunie 13, 2019, 12:11:03 p.m. »
Salut,
Eu mi-am pus masurare de debit/contor, dar cinstit vorbind, nu sunt foarte multumit. Aparatul in sine pare OK dar softul de comunicare cu telefonul mobil e o jale...
As zice ca tot o sonda cu plutitor dar acesta sa fie cat mai mic, astfel incat sa plece usor de la nivelul maxim si sa nu ajunga la minim dacat atunci cand ai benzina la blana....

10
Tot citind topical asta m-am uitat si eu dupa veste prin Lefkada.
Nu am gasit nici una sa se potriveasca pentru ceea ce vreau eu adica cat mai mica in dimensiuni ca sa nu ma incurce la spinning si cu barete suficient de largi ca sa ma cuprinda peste echipamentul de toamna -iarna. M-am uitat la cele gonflabile cu declansare manuala, cam 65 Euro/bucata.
Poate recomanda cineva ceva in sensul asta?
Multumesc!

11
Motoare / Re: Motor electric 100 cp
« : Iunie 13, 2019, 11:45:02 a.m. »
Salut,
E interesanta intentia dar mai e mult pana departe!
Chiar si la autoturisme mie unuia mi se pare ca ne-a cam luat valul cu electricele astea. Sa vedeti cand o incepe cu adevarat problema reciclarii bateriilor. Fara sa mai vorbim de faptul ca, deocamdata, cea mai mare parte din puterea electrica se obtine din combustibili fosili (deci se cam muta mortul...).
I-as propune inventatorului un mic calcul energetic. Dus intors Tulcea-Sulina sunt cam 3 ore. Un Corsar consuma, la regimurile in care merg minim 25 l benzina/ora. Deci in total 75 litri, adica 57 kg la o densitate a benzinei de 0.76 kg/l. La puterea calorifica a benzinei de 44MJ/kg ajunge la cca 700kWh. Randamentul benzinei in generare de energie cinetica e f mic. Sa zicem ca cel al motorului electric este 3 ori mai mare. Dar tot ii trebuie 232 kWh. Sa zicem ca incarca din panouri 12 ore /zi. Ajungem la panouri necesare unei barci Corsar pentru un drum dus/intors Sulina Tulcea de cca 19.3 kw. Pentru o barca la un drum.
Florio tu parca ai pe velier un panou de 80 W. Eu am de 60W si are cam 0.46 mp. Pentru 19.3 kW as avea nevoie de 147.7 mp.
Si uite asa acoperim delta cu panouri solare....
Dar eu unul sunt chiar curios sa vad ce iese....Nu ma dau pe Facebook ca l-as contacta pe om, dar daca vrea invita-l la noi pe forum!

12
Echipamente si accesorii / Re: Ajutor: echilibrare peridoc
« : Iunie 13, 2019, 11:13:17 a.m. »
Pt edificare adaug o poza cu chila rezemată pe ultima rolă care este prinsă evident pe ultima traversa portanta a peridocului
Unde te duci frate in Delta pe apele astea? Ca de pescuit nici nu poate fi vorba....Tot pestele e pe sub plauri si pe zonele inundate.
Oricum, ai grija ca pe apa si uneori imediat sub suprafata plutesc chestii de diferite mase si dimensiuni!
Bafta si sa ne spui cum a fost!

13
Salut,
In Ghidul Deltei Dunarii al lui Pupezica e descrisa tura prin Zatoane, dar in sens invers de la Perisoru la Sf. Gheorghe.
Nu e pentru salupa sigur desi pe apele astea mari nu stii niciodata!
Vezi aici:
http://www.ghiduldelteidunarii.ro/tura-in-delta-29-06-2014-integrala-zaton-buhaz/
Bafta!

14
Constructia din metal / Re: Rezervor din inox
« : Mai 30, 2019, 10:47:19 a.m. »
Eu as pune sonda de nivel de la inceput.
Atentie la tipul de sonda, cele cu plutitor si semnal cu rheostat (ca la vechile Dacii!) nu sunt prea precise.

15
Da, cand vii dinspre Eracle e pe dreapta chiar inainte de canalul de legatura Babina -Matita.
N-am prea stat pe acolo dar am remarcat cladirile care atunci (2013-14) aratau OK si chiar te simteai in inima deltei. Nu stiam de ea, parea foarte exclusivista, n-am vazut panou cu nume, reclama, etc. M-a cam luat prin surprindere...
Atunci nu prea era miscare multa pe acolo, dar, de atunci, poate s-au mai schimbat lucrurile.
Dl. Forgo, care e un pescar foarte bun de crap, si are pensiune in Mila 23 pescuia pe acolo si mi s-a plans de treaba asta cu zona de protectie impusa de Raduta.

Pagini: [1] 2 3 ... 47