Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - felicimond

Pagini: [1] 2 3 ... 16
1
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Septembrie 15, 2018, 08:13:18 a.m. »
Salut, ma bucur ca iti continui proiectul si multumesc pentru oferta de ajutor. . Eram curios cum arata suprastructura pentru sustinerea panourilor solare. Daca ai niste poze, sunt bine-venite.

2
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Iulie 10, 2018, 07:01:37 p.m. »
Din pacate, nu cunosc aceste detalii, dar sunt sigur ca autoritatile implicate, pot da cele mai bune raspunsuri. Pentru ecluzare cred ca cea mai buna solutie e sa astepti alt vas, mai mare. Cand o sa te vada ce green esti, te lasa sa treci pe sponsorizare. Viteza de 150 km pe zi e ambitioasa. Am coborat cu barca de la Giurgiu la Jurilovca (500 km) in zece zile. Jumatate din drum la vele si jumatate la motor. Dar a fost calatorie de placere, nu de performanta.

3
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Iulie 06, 2018, 08:48:12 a.m. »
Nu stiam cum legi panourile (serie sau paralel). Oricum, intr-o excursie de mai multe zile, dupa prima descarcare (presupun ca vii de acasa cu acumulatorii incarcati), ramai doar cu ce reusesc panourile sa incarce. Deci 40 Km poti face doar in prima zi, cel mult. Cat preconizezi ca o sa dureze coborarea pe traseul romanesc al Dunarii?

4
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Iulie 05, 2018, 09:12:09 p.m. »
Am inteles argumentele tale. Pentru mine, placerea e cea mai importanta. Ambarcatiunea mea e gandita pentru confort si e clar ca vantul poate fare orice cu tine cand ai un bimini masiv. Si eu am panourile (nu sunt flexibile). Alimentarea motorului la catamaranul tau va fi prin baterii, deci? La mine, un calcul sumar arata ca poti  avea o ora de plimbare la o zi intreaga de incarcare. Pentru mine suna ok: dau la peste o zi intreaga si ma mut de colo colo. Catamaranul meu are 5 m lungime dar 3 m latime, ca sa pot dormi pe el.

5
Caiac - Canoe - Canotaj / Re: Canoe solara
« : Iulie 05, 2018, 09:37:00 a.m. »
Salut Bogdan, felicitari pentru proiect. Am urmarit de la inceput topicul tau, chiar daca nu am intervenit. Am si eu un catamaran facut (de nevoie) din doua canoe. Si eu vreau sa ii pun panouri si electric. Panourile gandesc sa la pun mai sus, ca un bimini, ca sa am umbra la un stat pe scaun (nevoia de confort creste cu varsta). La tine in cockpit trebuie sa stai intins? Formula de transformare este 1,47 kw = 2 cp. Adica grosier, 750W=1 cp. Planuiesti sa alimentezi motorul on-line sau prin baterii? Pentru ca excursia ta e la vale, poate nu ai nevoie de o motorizare de 5-6cp.

6
Doamne Ajuta! Inseamna ca nu-i totul pierdut.

7
Cafenea - Discutii generale / Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« : Martie 19, 2018, 04:45:28 p.m. »
Salut,

Am inteles raspunsurile celor doi colegi. Deci noi am tras batul scurt si suntem in tabara care conteaza cel mai putin. Asta face ca demersul sa fie cu sanse minime. Iar asa cum sta contextul, e clar ca renaturare se va face doar cu dictatura. Ca "democratia" ne sta la toti in gat. Hm... nashpa! Nu stiu ce sa zic... Nu stiu cat de realist este sa ai asa putine gloante si nici sa nu stii cui il adresezi pe primul...De obicei, neputinciosii raman doar cu revolta si cu un nod in gat. Cred ca o actiune punctuala, cu realizarea unui exemplu pe care sa il vada si priceapa din ce in ce mai multi, e singura strategie realista. Exista o suprafata care sa se califice pentru o renaturare pilot? Pentru care sa se alinieze astrele?

8
Cafenea - Discutii generale / Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« : Martie 17, 2018, 01:40:27 p.m. »
Salutare Confrati!

Habar nu am daca un astfel de demers nu e lupta cu morile de vant. Dar daca ne-am castigat dreptul sa vorbim, trebuie sa o facem. Pentru ca cel care tace, e complice moral la savarsirea faptei si vinovat de tainuire.
Ca la orice inceput, ma framanta cateva intrebari: voi stiti care sunt taberele? Care sunt interesele? Trebuie totul pus pe un plan ca intr-o batalie. O alta intrebare, petitiionline.ro este un instrument util? Au mai fost initiative asemenea? Ce forte au reusit sa adune? Cum s-au sfarsit? Ce invatam din ele?

9
Cafenea - Discutii generale / Re: Un altfel de vis
« : August 04, 2017, 12:08:01 a.m. »
Eu cred ca s-a si intors cu bine. E deja 4.08. Si a scris topicul in 3.08. Deci cred ca merita si felicitarile pentru reusita. Chiar sambata vorbeam cu un prieten sa facem o tura mai lunga cu bicicletele... Dar mi-e rusine sa spun ca noi nu am avut curajul asta nici macar in planuri...

10
Vanzari / Re: vanzare vele si echipament scufundare
« : Februarie 26, 2017, 08:48:01 p.m. »
Salut,

Chiar nu stiu niciun detaliu despre articole; am dat anuntul pentru prietenul al carui numar este afisat. El raspunde la toate intrebarile.

11
Vanzari / vanzare vele si echipament scufundare
« : Februarie 20, 2017, 07:10:00 a.m. »
Postez un anunt pentru un prieten. Pentru orice detalii, va rog sunati la 0722.993.182

De vanzare Echipament de scufundare
Regulator(detentor, octopus, manometru, 2 furtune)--1600lei 
Butelii 2 buc, --350 lei buc.
Adaptor, reductii butelie--350 lei
Vesta uzata dar functionala 350 lei
Lanterna--40 lei
Negociabil daca sint cumparate toate sau cat mai multe dintre articole.

Echipament pentru ambarcatiuni
Vela randa( L-2,20 m; H-6 m)--700lei
Vela foc(L-3,50 m; H-6 m)--700lei
Vela foc facuta dintr-o randa(L -4 m; H-9 m) marginea de cadere trebuie intarita--400 lei 
Husa ghiu 3 m (pinza) 2 buc.--50lei buc
Negociabil in aceleasi conditii ca mai sus.

12
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Februarie 16, 2017, 11:51:14 p.m. »
@ Cristeache

Nu o lua personal; nu-i decat pentru ca subiectul s-a dovedit volatil, prioritatea n-a fost cine stie ce si altele preocupa acum vietile barcagiilor. O sa se nasca din nou o ocazie, posibil chiar din nimic.

13
Stitch&Glue / Re: constructia unui catamaran cu vele
« : Februarie 06, 2017, 11:40:10 a.m. »
Salut,

Poate e bine sa invelesti fiecare lipitura intr-o foita de plastic (eu am avut la indemana folie termocontractibila, dar sunt sigur ca merge orice material plastic, pentru ca rasina nu se prinde de el). In felul asta scapi de lipirile nedorite, "decofrezi" usor, sipca ramane frumoasa (nu o sa ai de indepartat resturile de carton), etc.
Un alt lucru util este sa lipesti stringer-ii prin aliniere la un dreptar (pe distanta scurta "te fura": par coliniare cele doua segmente, chiar daca nu sunt).
Te urmarim, succes!

14
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Ianuarie 30, 2017, 04:16:22 p.m. »
E doar o gluma, sper sa nu fie considerata reclama.L-am gasit pe net. 

Restaurant Amsterdam Grand Cafe
.... meniu vegetarian....


Sper ca nu e nimic ilegal!

15
Cafenea - Discutii generale / Re: Despre Olanda
« : Ianuarie 30, 2017, 07:44:43 a.m. »
Dupa cum vedeti ma abtin  cu greu sa scriu aici in acest topic...

Chiar ma intrebam: ce-o fi cu olandezul nostru?

Pagini: [1] 2 3 ... 16