Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Vali

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 238
16
Barci de pescuit / Re: barcă pentru Deltă 2019
« : Martie 13, 2019, 07:45:06 am »
Salut Fishy, si bun venit pe forum.

Singurul sfat pe care pot sa-l dau, ca un patit ce sunt, este sa faci tot posibilul sa faci cate o proba cu fiecare din barcile de interes. Oricat de mestesugite ar parea, adevaratele lor calitati sau defecte se vad doar pe apa. Mai tarziu iti vei multumi singur daca vei fi suficient de atent si scrupulos inainte de decizia finala.

Am sa mai intru si eu pe topic, dar momentan trebuie sa fug sa lucrez la o barca :). Succes in alegere, oricare ar fi ea.

17
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 12, 2019, 10:32:22 am »
Nu merg la ... ;D

Nici eu, vin ele la mine :P.

18
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 12, 2019, 09:02:57 am »
La 300 ml de gelcoat e prea putin un dop de PET, la temperatura de acum. Intaritor trebuia minim 2 dopuri.

Daca e 3% cum cred eu, parafina trebuia pusa in cantitate de 9-10 ml, adica vreo 5 dopuri. Vezi ca si dopurile de PET sunt de 2 feluri - mai mari si mai mici. Daca e dop mic, trebuiau adaugate si mai multe dopuri de intaritor sau parafina.

Din cauza asta e bine intotdeauna sa faci o proba cu o cantitate mica, si abia dupa aia sa aplici pe barca. La fel, e bine intai sa intrebi, si abia dupa aia sa te apuci de treaba si sa scrii pe forum. Si la curve cand mergi, intrebi inainte, nu dupa ;).

19
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 12, 2019, 08:04:29 am »
Dusan, de care dop ai folosit la dozaj?

20
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 11, 2019, 11:22:04 pm »
Cata parafina ai pus? Ai pus si intaritor? De obicei parafina grabeste timpul de polimerizare, nu invers.
Daca nu reusim sa ne lamurim in seara asta aici pe forum, ne auzim miane dimineata la telefon. Mai da-mi te rog odata numarul tau, ca am pierdut ieri telefonul in munti, si iar nu mai am numere.

21
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 11, 2019, 09:54:09 pm »
Topcoat = Gelcoat parafinat => Gelcoat + Topcoat = Topcoat
                                                  Topcoat + Topcoat = Topcoat
                                                  Gelcoat + Gelcoat = Gelcoat
                                                  Topcoat + Gelcoat = Gelcoat

Cel care ti-a dat parafina trebuia sa-ti spuna de care e, adica procentul in care se dozeaza.
Daca mai recitesti topicul, ai sa regasesti care e rolul parafinei, si ca nu are absolut nici o treaba cu intaritorul. Intaritorul are rolul lui, parafina are rolul ei, si acetona (daca e nevoie) are rolul ei. Cauta in urma si vei descoperi America ;).

22
Monococi / Re: veliere mici cu cockpit central
« : Martie 11, 2019, 07:16:05 pm »
Vasile, nu ne spui totusi si noua care-i motivul pentru care ai facut volta spre barcile cu cockpit central :)?

23
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 11, 2019, 07:14:49 pm »
Bun. Am specificat mai sus ca vreau sa ramana in gelcoat. Am făcut rost de juma de litru de stiren parafina. Cat pun la 1 kg de gelcoat.

Ia cauta putin chiar pe topicul asta al tau, ca ai primit raspunsul acum aproape o luna. Ca sa-ti fie mai usor, raspunsul e pe pagina 2 ;).

24
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 11, 2019, 11:04:25 am »
Era bine sa dai un singur strat, cu parafina. Nu ma pronunt in alte situatii, decat in cele pe care le-am aplicat si le-am recomandat.

25
Feedback despre forum / Re: Simple Machines Forum
« : Martie 11, 2019, 07:31:24 am »
Din cauza ca noul domiciliu al telefonului meu e undeva prin stancariile Vaii Racova din Muntii Macin, rog si eu colegii care doresc sa-mi trimita pe privat numerele lor de telefon. Urmeaza zilele astea sa-mi iau alt telefon si sa-mi inlocuiesc sim-ul din telefonul pierdut, deci pana atunci nu pot fi gasit la numarul vechi.

26
Rasini si fibra de sticla / Re: reconditionare barca fibra 1 si 2
« : Martie 11, 2019, 07:26:05 am »
Daca nu ai pus stiren-parafina in gelcoat, nu mai ai ce sa-i faci, asa o sa ramana.

27
Feedback despre forum / Re: Ajutor financiar pentru forum
« : Martie 10, 2019, 09:56:17 pm »
Salut Florin si scuze de intarziere. Fiind weekend, am fost si eu plecat boschetar pe meleagurile patriei, si nu am intrat pe forum.

Banii stransi depasesc bine ce nevoi avem pentru 2019. Am mai prelungit putin fiindca au fost baieti care m-au rugat sa-i astept sa depuna si ei. Pana acum sunt 35 contributori confirmati, urmeaza sa se actualizeze maine cu cine a depus in perioada acestui weekend.

Urmeaza deci sa trimit pe privat contributorilor situatia, fara a scapa detalii personale. Pentru asta trebuie sa descarc istoricul tranzactiilor in format Excel, si sa sterg manual datele contributorilor (nume, cont). In felul asta se vor vedea doar banii stransi.

Mai e varianta sa trimit situatia cu credit si debit, adica suma totala stransa, iar la debit momentan e zero, fiindca am asteptat cei 2 colegi si nu i-am platit inca lui Gupi. Dupa ce ii voi plati lui Gupi, trimit din nou situatia, sa se vada cat a ramas.

Orice varianta doriti, imi spuneti si trimit pe privat, cum am mai facut. Nu am sa dau detalii pe forum, fiindca sunt dator cu situatia doar celor care au contribuit.

Cam atat momentan, daca mai sunt intrebari sunt tot timpul aici.

28
Monococi / Re: veliere mici cu cockpit central
« : Martie 08, 2019, 09:43:07 pm »
Poate sa o iau pe soacra-mea cu mine! :) :):)

Era unu' pe cruisers forum parca, spunea ca avantaju' la catamaran e ca poate sa-si tina soacra pe celalalt corp, la gospodaria ei adica. La care altu' ii raspunde "daca mi-as lua soacra pe barca, as lua-o doar ca sa o dau de haleala la rechini, si la intoarcere sa spun ca s-a imbarligat cu vreun negru in tarile calde" :).

29
Feedback despre forum / Re: Vizibilitate forum
« : Martie 08, 2019, 03:59:11 pm »
Daca eu intru de 5 ori pe zi pe un topic, fiecare asemenea accesare e numarata. Deci daca intr-o zi 50 de membri intra de cate 5 ori pe acel topic, sunt 250 vizualizari / zi / topic. De obicei asa se intampla, fiindca se intra pe topic la fiecare nou raspuns sau la fiecare cateva raspunsuri noi. Iar numarul total de accesari include toate accesarile - membri, vizitatori, roboti etc, de fiecare data cand se intra pe topic.

Daca sunt online 2-3 membri si 50 de vizitatori, din acei 50 majoritatea sunt roboti (bots). Daca sunt 3-4 vizitatori autentici in toti acesti 50. Cu toate astea, in fiecare zi forumul e accesat de peste 100 de membri (nu toti simultan), conform statisticilor forumului. Daca pe langa acestia  mai sunt sa zicem 100 vizitatori autentici, putem spune ca forumul e destul de cautat, avand in vedere dimensiunea mica a nisei pasionatilor de barci si navigatie.

Dintre membrii care intra pe zi, o parte sunt cu barcile de viteza, o parte cu barcile de pescuit, o parte cu velierele, o parte cu caiacele, o parte cu pescuitul etc. Uneori userii mai intra si pe topicuri care nu-i intereseaza, asa de curiozitate. Eu de exemplu nu sunt deloc interesat de pescuit, dar uneori intru pe topicurile respective.

Dintre cei care intra pe un topic (cum spuneam majoritar doar cei interesati de subiect), doar o parte au experienta, si dintre acestia doar o parte vor vota. Din cauza asta si numarul mic de voturi.

Citat din: Zodiac
E de dorit un numar mai mare de membri ?
E de dorit un numar mare de accesari ?
E de dorit un forum mai vizibil ?

Nu, nu si nu. Cel mai important lucru pe capcompas.ro este calitatea - membri, continut, atmosfera, discutii pertinente etc. Scopurile forumului sunt rezolvarea problemelor de care se lovesc membrii, plus accesul la informatii sigure si verificate. Prin asta fiecare din noi invatam permanent in acest domeniu, si cei novici, si cei ceva mai experimentati.

Pe alte forumuri sunt importante acele aspecte cu numarul de membri, vizualizari etc, dar aici nu. Aici e important ca fiecare membru sa se simta acasa, sprijnit, in siguranta. Nu concuram cu nimeni, ci ne ajutam unii pe altii si ne ferim de entitati nefaste ale domeniului.

N-am lasat si n-am sa las vreodata ca pe capcompas.ro sa se intample scandaluri sau sa fim asaltati de reclama agresiva ca pe barcaholic.ro, dupa cum n-am sa las sa fim bombardati cu parerologie si habarnism, cum se intampla deseori pe grupurile de barcagii de pe facebook. Tocmai ca sa nu se intample aceste lucruri, singurul lucru important pe capcompas.ro este calitatea membrilor si a continutului.

30
Motoare / Re: Selva 15 cp 2t
« : Martie 07, 2019, 07:58:53 pm »
Da, era pus gresit. E nevoie de alt impeller.
Eu am luat acum 3 ani, dar nu mai retin de unde, parca Yacht TNG.

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 238
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud