Copierea unei barci .

Creat de dusan, Mai 21, 2019, 07:51:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dusan

Parerile sunt  împărțite  . Pana la iarna am timp si avem timp sa dezbatem subiectul sa stiu daca ma apuc sau ba .

cristiantutuianu

Mihai-Andrei Manea

Salutare Dusan,

Nu vrea nimeni sa-ti '' taie aripile '', mai ales eu! Dar sa fim seriosi, dupa o reconditionare de barca nu am devenit peste noapte constructori de ambarcatiuni performante. Haide sa studiem putin...sa cercetam...sa invatam...sa o luam cu pasi marunti!
Bine-nteles ca poti taia si mari dimensiunile ( pe metoda lui Teo Pes, nu asa cum te-ai gandit tu ) dar pana inainte de proba la apa, vei avea dubii cu privire la calitatile hidrodinamice ale ambarcatiunii '' pilot '', deoarece nu vei avea un calcul in spate care sa-ti ofere cel putin niste informatii orientative.
Consider ca urmatorul pas ar fi o reconditionare mai serioasa a unei barci (a unei ''coji'' care-ti place)...eventual cu o reamenajare a interiorului dupa nevoile personale sau un proiect '' stitch and glue '' gen Bateau.com sau bowdidgemarinedesigns.com...din cate am observat, la cata energie ai, sunt convins ca poti duce un asemenea proiect.
Dar, daca vrei totusi sa te joci cu dimensiunile unei barci existente, studiaza softul gratuit https://freeship-plus.en.softonic.com/download si verifica noua ''forma'' pe care vrei sa o realizezi. Cred ca softul este gratuit deoarece putini se incumeta sa-l foloseasca :)). ''Proiectarea'' in general este grea, iar ''proiectarea ambarcatiunilor'' se inscrie deasemenea in categoria lucrurilor grele :).
Spor in alegerea urmatorului proiect! :)

dusan

Nu e prima barca reconditionata. Si cea din nainte tot eu am facuto de la zero. Adica era praf ca si bubu . Ii pastrez formele si vreau sa le adancesc si sa le lungesc . Nu cred ca are cum sa piarda din calitati. Ci doar sa castige in stabilitate . Taierea valurilor si nu se va mai apupa nici odata fiind lunga

timberland0910

Citat din: dusan din Mai 23, 2019, 07:47:32 PM
Nu e prima barca reconditionata. Si cea din nainte tot eu am facuto de la zero. Adica era praf ca si bubu . Ii pastrez formele si vreau sa le adancesc si sa le lungesc . Nu cred ca are cum sa piarda din calitati. Ci doar sa castige in stabilitate . Taierea valurilor si nu se va mai apupa nici odata fiind lunga

eu am lungit barca cu 1 metru .se comporta mult mai bine