Ajutor alegere motor

Creat de mariusm piesenoi111, Ianuarie 26, 2019, 11:16:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Dragilor...Deci?
Daca colegul se dădea cu 50CP cu Delphinul oare nu inseamna ca 60CP ar fi ok?
Vali?E evident ca nu pot proba motoare in Romania.....
Din multe motive înclin spre 60....

scm_ro

Marius, azi am fost la itp. Peridocul cu barca si motor pe el avea 680kg. 150kg are peridocul. Raman 530 kg barca si motorul. Barca mea este asemanatoare cu delphinul tau ca si dimensiuni. La 530 kg barca si motor, cu inca 40kg benzina si 400 kg incarcatura zboara cu 60cp. Cu elicea de 15 sta glisata fara probleme la 4300 de rotatii si ia cam 50km/h in blana.

mariusm piesenoi111

Multumesc mult de raspuns
Oare colegul cu Delphinul care mergea cu ETEC de  50CP poate fi momit cu ceva bere/vin/gin/orice alcoolic sau non alcoolic sa iasa din anonimat si sa dea ceva detalii......

Zodiac

Citat din: Vali din Februarie 03, 2019, 08:53:17 PM
Raportul de 20 kg/CP este specificat in cartea "Proiectarea si constructia navelor mici", aparuta in 1977. In foarte multe cazuri acest raport e la fel de valabil si azi ca acum 42 de ani. Exista insa si exceptii, pe care le voi explica in continuare.
Pai la mine la RIB ar fi un total de vreo 400 de kg cu motor de 50 cai ! Ar fi vreo 8 kg pe cal...asta inseamna ca ma rastorn ?

RaduD

Citat din: Zodiac din Februarie 13, 2019, 09:32:14 PM
Pai la mine la RIB ar fi un total de vreo 400 de kg cu motor de 50 cai ! Ar fi vreo 8 kg pe cal...asta inseamna ca ma rastorn ?
Nu neaparat, dar posibil. Depinde viteza si distributia incarcaturii, cu siguranta. Mai sunt colegi care au experimentat astfel senzatii tari cu un rib, pe aproximativ acest raport
https://forum.capcompas.ro/index.php?topic=1483.0
Depinde pana la urma de modul in care este guvernat ansamblul.

Vali

Citat din: Zodiac din Februarie 13, 2019, 09:32:14 PM

In completarea colegului RaduD, adaug ca daca nu s-a depasit puterea maxima autorizata, teoretic barca se inscrie in anvelopa de siguranta. Practic e bine de evitat teribilismele, fiindca putere maxima autorizata inseamna ca siguranta e oarecum la limita.

In plus, conform ISO intotdeauna barcile cu comanda avansata au puterea maxima autorizata semnificativ mai mare decat cele guvernate direct din motor.

Puterea maxima autorizata se calculeaza conform ISO, dupa care se verifica in practica manerabilitatea barcii, printr-un test specific (testul de deriva). Daca manevrabilitatea nu se inscrie in valorile din ISO, se scade puterea pana se obtin valorile necesare.

Prin urmare, cata vreme nu ai depasit valoarea maxima a puterii autorizate, teoretic esti in siguranta, dar practic trebuie sa fii atent si sa te obisnuiesti treptat cu dinamica si "nazurile" barcii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Multumesc pentru raspunsuri ! RIB-ul are recomandare de 40 de cai si se specifica MAXIM 50 ! Deci am luat maximul aprobat . Din cate vad eu in filmuletul demonstrativ au bagat un Mercury de 60 CP ! Dar banuiesc ca si pilotul e unul foarte experimentat :
https://www.youtube.com/watch?v=3-vDfe2cI5k

mariusm piesenoi111

Domnilor dragi....am reușit ieri sa ajung la Constanța și sa vad motorul lui Doru.Multumesc mult Vali pentru recomandare .
Motorul e minunat și toarce ca un motan.
Știu că o sa rada Doru de mine acum dar am o singura nelămurire.
Minunat de drăguțul Gabi de la Suzuki îmi spune că motorul are aproape 2000cc si așa și pare (pare identic cu 115CP și 140CP) pe-afară dar nu găsesc NICAIERI pe net 90 CP cu capacitate mai mare de 1500CC
O fi vreo varianta gen High Output ?
Eu m-aș bucura sa fie as pt ca știu vorba aia cu "no replacement for displacement" dar dacă e așa as vrea sa pot fi capabil sa îl identific corect
Multumesc mult tuturor
Ca și concluzie personală: motorul m-a uns pe suflet și deja ma refer la el ca "Alesul" :)

dorely

Eu ți-am spus ca motorul e super. Păcat ca nu-l iei cu tot cu barca😀