Cum am "tras" peridocul de sub barca

Creat de charlie, Martie 09, 2021, 06:32:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

charlie

Asta a fost povestea extragerii peridocului de sub barcuta mea. Poate va intrebati de ce nu am folosit scurtatura sugerata de Florio si nu am sprijinit pupa pe grinda de 3.2m pentru a extrage peridocul mult mai rapid.

Motivele sunt doua:
1. ar fi trebuit sa ridicam barca mult mai sus pentru a trece rotile pe sub grinda. Barca este acum la 72.5 cm de la sol la pupa si la 60cm la prova. Rotile peridocului, chiar dupa demontarea aripilor, ar fi cerut minim 80cm la prova (70 sub grinda)!
2. barca vecina e aplecata spre noi (capra din prova babord e strivita sub ea) reducand foarte mult locul in care am fi putut instala un sprijin. In plus ne-am gandit ca ar incomoda eforturile de ridicare a acesteia daca venim aproape de ea cu structura noastra

Am preferat cativa pasi in plus, poate doua ore de lucru extra dar am reusit sa ne atingem obiectivul in siguranta!

Florio

Cu strădanime mai multă sau nu, cel mai important e că ai reușit  ;)

Eu îți sugerasem această metodă cu ridicat pe lemne, ca fiind cea mai simplă și ieftină, testată de mine (chiar dacă am și capre metalice, tot aceasta a fost metoda mai eficientă).
Cum spuneam anterior, folosind o grindă de lemn mai lată decât peridocul, am făcut toată operațiunea singur, în 20 de minute.
Dar înțeleg că topografia locului nu era foarte propice pentru sprijin mai larg.

Baftă la reparația peridocului, că acum-acum începe sezonul  :)