Mici modificari cabinata

Creat de tiganusmc, Martie 04, 2014, 11:24:28 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tiganusmc

Salutare baieti ,

Acum pentru ca sunt pe ultima suta de metri cu inspectia tehnica/ inmatricularea noii barci , incep sa-mi fac planuri pt aducerea unor mici imbunatatiri.
As vrea sa discutam punctual despre fiecare operatiune in parte . Asadar , in prima faza vreau sa fac o usa la intrarea in cabina .
Va atasez o poza care din pacate nu este foarte clara ( promit sa postez mai multe poze  in momentul in care voi aduce barca acasa si , tot atunci , va voi face si o prezentare mai amanuntita ) ,insa se poate vedea intrarea in cabina .Eu ma gandeam la o usa din plexiglass , cum au barcile Quicksilver cabinate , insa cu un sistem de balamale, s-o deschid in stanga pt ca am spatiu suficient .  Astept parerile voastre pro/contra plexiglass si eventuale propuneri de materiale . As vrea totusi un material transparent pt a avea o buna vizibilitate asupra a ceea ce se intampla in afara cabinei .

Multumesc ,
Marius
Fishing cheaper than therapy

tiganusmc

Cam asa arata la Quicksilver o usa . Materialul este ok  insa sistemul nu-mi place .

Niciun comment pana acum ? Hmmm ! :o

Vali

Salut Marius, cred ca o idee buna ar fi sa iei legatura cu omul cel mai priceput in aceasta problema pe care-l cunosc, anume colegul Modi. Am vazut in timp lucrari facute de el, si sunt sigur ca iti va oferi solutia cea mai buna.
Daca in schimb ar fi fost dupa mine, nu m-as fi complicat cu plexiglas, policarbonat etc, ci as fi facut o usa simpla dintr-un placaj de exterior, protejat cu epoxy.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

tiganusmc

Salutare si multumesc pt sfaturi ;)

modi

Citat din: tiganusmc din Martie 04, 2014, 11:24:28 AM
Eu ma gandeam la o usa din plexiglass , cum au barcile Quicksilver cabinate , insa cu un sistem de balamale, s-o deschid in stanga ......

Marius , pentru un element mobil - asa cum este usa ta - nu-ti recomand stiplexul fara ca acesta sa fie pozat pe o rama metalica . Si mai gandeste-te si la faptul ca se va matui in timp .

Daca usa nu are forme rotunjite agresive mai bun este policarbonatul compact .

Insa ia in calcul un "hibrid" intre cele ce vrei tu si ce te sfatuieste Vali , anume un material ca placajul sau comatex 10 mm cu o fereastra generoasa in acesta . Cam ca la usile de apartament .
Acea fereastra poate fi facuta din stiplex , policarbonat , sau chiar din policrystal ( acel material flexibil transparent folosit la corturile de poliplan (  http://www.bicompa.ro/folie-pvc.php  )

Daca vrei sa purtam o discutie mai ampla despre asta te astept cu placere .

tiganusmc

Hei , te salut Modi si iti multumesc pentru interventie .
N-am indraznit sa te deranjez .
Uite o poza mai clara a intrarii in cabina , sa-ti faci o idee . Ieri m-a vizitat Ciby si-mi spunea si el ca trebuie facuta treaba bine de la inceput , cu izolatie sa nu intre apa, etc .
Sigur ca vreau sa dezvoltam subiectul , chiar te rog , cand ai timp ....

Multam ,
Marius

tiganusmc

modi

Citat din: tiganusmc din Martie 17, 2014, 01:22:10 PM
Hei , te salut Modi .....
Uite o poza mai clara a intrarii in cabina .

Salut , om bun !

Da , mi-am facut o parere . Personal iti sugerez placaj ( de 8 - 12 mm , si se preteaza de minune la aplicarea feroneriei : balamale , incuietoare , etc ) cu fereastra incadrata .

tiganusmc

Ciby

Eu am spus doar despre prezenta unui chenar din profil U din aluminiu pentru a dirija in cokpit apa ce se prelinge printre perete si usa, care, fara acest "jgheab de drenaj" s-ar duce direct in cabina a carei podea este mai joasa.
Marius, cred ca trebuie sa-ti fac o schita!
Iar usa iti recomand sa o faci din placaj si epoxidica, plus cateva sipci din lemn de esenta mai tare. Si poti sa-i pui un geam mai mare, asa cum bine te-a invatat Modi.
PS: Imi place barca! Sa  stapanesti sanatos!

tiganusmc

Merci ,Ciby ,voi face schita si voi reveni aici ;)

ionitzady

m-a bag si eu in seama :
as incadra '' gaura '' intr-o rama de aluminiu profil U si as folosi un panel ( de termopan) tot incadrat in profil U . panelul este si whaterprof si rezistent daca este incadrat intr-o rama solida , plus ca merge si decupat si pus un geam . profilul U poate sa aiba latura cu opritor ( ca tocul la usa ) unde sa pui un cheder de etansare . Lucrat cu grija  poate sa iasa ceva fain , doar diferenta de culoare ar fi un inconvenient

ionitzady

am gasit o poza care ar reflecta cele mosmogite de mine

tiganusmc

Neata ,

La naighba , merge foarte greu site-ul si nu pot accesa poza .
Mi-o poti trimite pe mail , te rog ?
marius.tiganus@adpharma.com

Merci ,
Marius

ionitzady

misune-ndeplinita ,  verifica mail