Siguranta navigatiei

Creat de MBG, August 28, 2014, 11:20:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

syRebekah

Ba da. Între timp nava istorică e la reparat în Danemarca iar ancheta l-a exonerat pe căpitan: timonierul a tras invers de eche (volanele astea) şi a intrat direct în calea portcontainerului.
fost ghrt.

Florio

Citat din: pelicanul din Aprilie 28, 2020, 07:52:29 AM
https://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-braconier-salvat-de-la-inec-de-politistii-de-frontiera-401542?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Eveniment&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Eveniment

Știrea e știre. Dar ce jurnalism de mâna a treia!  ::)
Nici un detaliu despre accident, despre firul evenimentelor, cum a ajuns omul în apă, despre cine a sunat dacă braconierul era Dunăre, despre nimic.
A, apare un detaliu, plasele aveau 52 m. Nu 50, nu 49.
52 fix  :o
Bine că știm :D

Betto

Florio

Citat din: Betto din Mai 11, 2020, 05:54:22 PM
O barcă cu zece persoane la bord s-a răsturnat pe canalul Sulina. O persoană este dispărută.
https://www.tulceanoastra.ro/eveniment/o-barca-cu-zece-persoane-la-bord-s-a-rasturnat-pe-canalul-sulina/?fbclid=IwAR1qMxAfVC6W0oSP-2ZlZnT93MelEsAUfx3Jawz-BvhLQj75-rL9ABufFq8

(VIDEO) Trupul neînsuflețit al bărbatului prins sub barca răsturnată a fost scos de scafandri.
https://www.tulceanoastra.ro/actualitate/video-trupul-neinsufletit-al-barbatului-prins-sub-barca-rasturnata-a-fost-scos-de-scafandri/

Am văzut și eu știrea pe la prânz. Tot așa săracă în informație ca și cea postată de Nicu mai sus. Mă întrebam dacă nu e nici măcar o presupunere, de ce s-ar răsturna o barcă, vizibil destul de mare și stabilă.
Prima presupunere ar fi fost că n-a abordat bine un val de siaj (poate direcție greșită, poate viteză nepotrivită, poate ambele câte puțin).
Pentru barca mea, fiind un velier, nu are nici o importanță abordarea valului de siaj, nici cele mari și laterale nu au efect nedorit. Dar la o șalupă trebuie atenție.
Acum apare informația cu plutitoarea la remorcă. Asta da, ar putea fi o problemă. Le spuneam și Nomazilor că o remorcuță poate face probleme mari la valuri... dar uite că prietenii noștri s-au descurcat foarte bine, iar cei crescuți pe apă, la Tulcea, au dat de belea.
Poate vor da o știre completă zilele următoare, să ne facem și noi o idee pertinentă.
Ca un accident să aibă măcar o parte bună: experiența transmisă celorlalți.

crysty

Din material a reiesit ca barca avea cabina. Stie cineva ce fel de barca era?
Cred ca imprejurarile accidentului s-ar putea afla de la cei 10 pasageri. Imposibil ca toti sa se uite pe telefoane sau nici unul sa fie cat de cat atent pe unde merge barca si sa observe ceva. Asa cum ne-au obisnuit, autoritatile nu dau informatii detaliate referitoare la aceste situatii, cu toate ca ar fi de un real ajutor celorlalti navigatori (barcagii) pentru a putea evita asemenea situatii.

Alex1958

Salut,
Nea Ion m-a informat, il cunostea pe om.
Omul era din zona si mai cara materiale (nisip) cu o gabara pe care o tragea cu barca din subiect. Pe valuri mari, la ceatal, gabara a luat apa si s-a scufundat rasturnand si barca tractoare pe care n-au apucat s-o dezlege la timp.
Ghinion dublat de imprudenta! Dumnezeu sa-l ierte!

pelicanul

Probabil pentru astfel de cazuri remorcherele specializate au cârlige cu dispozitive de eliberare rapidă a remorcii.

Alex1958

Salut,
La Murighiol s-a suit unul matol cu un Quiksilver peste un Corsar de transfer, 3 raniti cod rosu, din fericire n-au fost morti.
Iar astazi au scapat doreii din legaturi un corp de nava fabricat la Braila de era sa se re-editeze ""Rostov-ul", tot la Partizani! A intarziat pasagerul din cauza evenimentului...
E cam primejdioasa Dunarea zilele astea.

pelicanul

Citat din: Alex1958 din August 03, 2020, 06:14:09 PM
................................
Iar astazi au scapat doreii din legaturi un corp de nava fabricat la Braila de era sa se re-editeze ""Rostov-ul", tot la Partizani! A intarziat pasagerul din cauza evenimentului...
E cam primejdioasa Dunarea zilele astea.

https://adevarul.ro/locale/galati/spargatorul-gheata-2-miliarde-dolari-construit-romania-esuat-dunare-timp-era-livrat-1_5f28f6015163ec4271a53277/index.html

Alex1958

Da, cica n-avea cum sa re-editeze Rosok-ul ca asta era mai lung decat latimea senalului. Deci rusii l-au dimensionat p'ala la fix!

kama3

Si dupa ce rusii au facut partea lor de treaba, romanii au continuat dezastrul. In loc sa accepte oferta de scoatere a navei cu 1 milion de dolari, romanii au zis ca e scump, si ca sunt smecheri si se descurca singuri. Au scos-o ei dupa 15 ani cu vreo 12 milioane.
In loc sa aleaga varianta construirii unui batardou (tehnologie pentru care exista experienta necesara) si taierea navei pe uscat, au ales ranfularea.