INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mugurescu

Salutare!

Are cineva idee daca pentru un Yammy "nemuritor" 70cp 2t din 1995 prietenii belgieni cer declaratie de conformitate si act radiere?

Multumesc anticpat pentru raspunsuri!

mariusm piesenoi111

Eu știu că cer dar găsești pe net
Factura sau act de mana cred că merge dar cel mai bine ia legătura cu colegul care face acte in Belgia că am înțeles că se descurca chiar elegant

stefand600

Este nevoie de declaratie de conformitate pentru barcile fabricate dupa 1998, pentru motoarele 4T fabricate dupa 2006 si pentru motoarele 2T fabricate dupa 2007.
Stefan D

timberland0910

Citat din: stefand600 din Iulie 25, 2018, 10:22:29 AM
Este nevoie de declaratie de conformitate pentru barcile fabricate dupa 1998, pentru motoarele 4T fabricate dupa 2006 si pentru motoarele 2T fabricate dupa 2007.

Salut , oare sti de ce e nevoie pentru ambarcatiuni construite in regie proprie ?

timberland0910

Citat din: pelicanul din Februarie 01, 2015, 03:03:33 PM
La Constanta nu e nici o problema de doi ani cu barca mea inmatriculata in Olanda. In fiecare primavara trebuie sa merg la Politia de Frontiera cu toate actele barcii si nu comenteaza nimeni nimic.
Pentru o barca construita in regie proprie nu este nevoie de nici "o hartie de la un expert ca barca respecta normele de constructie UE" pentru inmatricularea in Olanda. Este suficienta o declaratie pe proprie raspundere data in fata unui notar cum ca tu ai construit barca. Problema e ca trebuie sa semneze pe acte si un cetatean sau rezident olandez.
[/quote

Ma poti ajuta te rog cu o formulare a declaratiei pe proprie raspundere la notar ? Am vb cu un  notar si mi-a zis ca el nu imi poate face asa ceva si ca n-a mai auzit de asa ceva . M-a intrebat ca de unde sa stie el ca am construit eu barca si cum pot dovedi asta ... Ce sa scriu in declaratie???  Ca barca nu are serie ??  : Declar pe proprie raspundere ca am construit barca alb cu albastru de 5 m x 1,8 m????

kama3

Problema nu e ce scrii in declaratie ca in ea poti sa scrii ce vrei. Nu trebuie sa dovedesti ce ai scris in ea, d-aia se si cheama "declaratie" ca daca notariul ar fi putut sa si verifice ar fi fost "act de constatare".
PRoblema e ca acea declaratie sa fie suficienta pentru scopul pentru care o dai, cazul tau inmatricularea barcii.
Eu am dat astfel de declaratii cand am construit peridocuri in regie proprie fiindu-mi necesare atat la RAR cat si la inmatriculare la politie.
Declaratia tre buie sa fie cat mai cuprinzatoare in ceea ce priveste caracteristicile ambarcatiunii adica de genul:
Subsemnatul............ cunoscand prevederile codului penal cu privire la falsul in declaratii (aici stie notarul cum si ce sa scrie) declar pe proprie raspundere ca in anul .....am construit o ambarcatiune din ....... cu dimensiunile...... avand greutatea....... culoarea.......propulsata cu motor in/out de maximum .....kg/cp, etc.
Poti mentiona ca in urma probelor efectuate pe apa a rezultat un pescaj maxim de .....cm la o incarcatura de ....kg, ambarcatiunea avand o capacitate de x persoane.
Materialele folosite au fost achizitionate in baza urmatoarelor ducumente: bonuri/facturi/etc precum si cu materiale in a caror posesie ma aflam la momentul inceperii constructiei.
Daca un notar nu vrea / nu stie, du-te la altul ca sunt destui.

pelicanul

Citat din: timberland0910 din Septembrie 08, 2018, 12:26:35 PM

Ma poti ajuta te rog cu o formulare a declaratiei pe proprie raspundere la notar ? Am vb cu un  notar si mi-a zis ca el nu imi poate face asa ceva si ca n-a mai auzit de asa ceva . M-a intrebat ca de unde sa stie el ca am construit eu barca si cum pot dovedi asta ... Ce sa scriu in declaratie???  Ca barca nu are serie ??  : Declar pe proprie raspundere ca am construit barca alb cu albastru de 5 m x 1,8 m????

Nu am construit nici o barca (inca? :) ) si nu pot spune ca stiu cum ar trebui sa arate o asemenea declaratie. Cred ca modelul sugerat de kama3 este corespunzator.

Barca mea este construita in Polonia si am factura de cumparare pentru barca si motor (la mina a doua - a treia), pe care am folosit-o la inmatriculare in Olanda.

Postarea respectiva se referea doar la posibilitatea inmatricularii in Olanda la data respectiva. Atentie caci au aparut modificari, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebati inainte ce acte sint necesare.

Alex1958

Salut,
Nu stiu cum e la barci, dar la peridoc eu am declarat ca este facut artizanal in regie proprie.
Banuiesc ca daca scrii ceva de tehnica de constructie si materiale (la care adaugi bonuri) e arhisuficient.
Atentie la notari, caci sunt unii care sunt plini de bani din tranzactii imobiliare si nu se complica cu "amarati" d'astia cu barci facute in regie proprie...

timberland0910

Citat din: Alex1958 din Septembrie 10, 2018, 09:59:05 AM
Salut,
Nu stiu cum e la barci, dar la peridoc eu am declarat ca este facut artizanal in regie proprie.
Banuiesc ca daca scrii ceva de tehnica de constructie si materiale (la care adaugi bonuri) e arhisuficient.
Atentie la notari, caci sunt unii care sunt plini de bani din tranzactii imobiliare si nu se complica cu "amarati" d'astia cu barci facute in regie proprie...

Din pacate nu am tinut nici in bon nici de la lemn nici de la epoxy nici de la placaje

Alex1958

Nici eu n-am pus bonuri cand am declarat ca am fabricat artizanal peridocul.

bbl81

mie mia cerut si proiect, asta tot la peridoc executat in regie proprie. Proiect si facturi de materiale.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Alex1958

La RAR s-a dus amicul meu cu proiect "executat" de un autorizat. Nu stiu de bonuri, ca eu n-am avut!
Dar la notar n-a trebuit nimic din acestea.

Vali

La notar nu ai nevoie de nici un bon de materiale. E vorba de barci sub 7 metri si pana in 20 de cai, care nu se inmatriculeaza. Declaratia suna cam asa:

"Subsemnatul ..., declar ca am contruit o barca avand dimensiunile, culoarea bla bla, pentru folosinta proprie. Am dat aceasta declaratie pentru organele interesate". Textul e aproximativ, la notar e ceva mai stufos.

Culmea e ca la belgieni nu-ti trebuie nici o declaratie, ci doar poze si ceva proiect dupa care ai facut barca (in cazul tau planul de la Radoslav - dinghy.pl).

Asa ca nu-ti bate capul, trimite-le poze si o copie dupa plan, banii si actele cerute, si-ti vor elibera "lettre de pavillon". Succes.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910