INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

draken

Adevarat.
Fiecare alege solutia care i se potriveste - nu cred in reteta perfecta dar cred ca in calcul intra si lucruri cum ar fi "prioritati si disponibilitati".
E motivul pentru care ma abtin sa argumentez la modul personal - nu mai pun si inutilitatea.

Sunt diverse variante si Belgia este evident una din ele - ocazional, poate fi una perfecta, preferabila, dezirabila etc.

Repet: mi-am descris cazul pentru ca mie unuia mi-ar fi fost poate de folos asa ceva la momentul la care am fost in situatie. Nu e recomandare, e o greseala ca am postat la topicul Belgia (am cerut mutarea), n-am spus ca e reteta perfecta etc.

Imi pare rau ca detalii cum ar fi cel cu telefonul au provocat asa reactii - lectie invatata. Si eu am avut cont bancar blocat recent (no warning) si-am fost pachet de nervi (inutil!), si eu am avut convingerea ca Romania e orice numai o varianta nu. Poate fi pagubos sa ai convingeri "a priori" dar daca iti place asa ... poate fi perfect acceptabil. Nu-i treaba mea.

Off-topic: In marina in care "domiciliaza" ratza mea am vazut la un ponton mai incolo un yacht cu un pavilion tricolor si am tresarit. Era suficient de departe cat sa ma faca s-o iau la picior sa vad mai bine. Pavilion belgian. La birouri, mi-au zis ca-s singurul roman si ... "singur" e cuvantul. Sunt cateva sute de barci acolo. In logica multor opinii intalnite aici, ar trebui sa fie plin de "numere de BG". Altfel, suntem foarte ofticati cand ne fac "tigani".

ghrt

Nu poţi mulţumi pe toată lumea. Eu îţi mulţumesc pentru că ai scris, chiar vroiam să ştiu. Opţiunea mea va fi, fără supărare, Belgia, dar vroiam să ştiu şi cât costă la noi - dacă era ecartul mai mic o înregistram aici.

deltasub

Pentru cei care au initiat inregistrarea in Belgia, dupa primirea certificatului trebuie scris la pupa sau in borduri in prova barcii, numele barcii. Deasemenea la pupa se scrie portul  cu litere de 10 cm. Numarul  nu e obigatoriu pentru navigatie maritima. De fapt pe pagina "Bateau"sunt scrise diverse explicatii cu obligatii, dotari standard, etc. Nu uitati de drapel cel belgian si cel romanesc.

pilu

Florio

Mai sa fie, bravo baieti! :) Faceti clubul barcilor belgiene cu pavilion Cap Compas la cruceta babord !

ionitzady

felicitari si bravo voua , acum ma simt mult mai relaxat daca o incepe cu inmatricularea obligatorie .

kir_gutzakis

Obiectiv indeplinit!Se numeste "AEGIR", e sub pavilion belgian....Oricum imi placea din liceu Jacques Brel....Multumesc, Deltasub!
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

Florio

Citat din: kir_gutzakis din Aprilie 29, 2015, 08:34:22 PM
Obiectiv indeplinit!Se numeste "AEGIR", e sub pavilion belgian....Oricum imi placea din liceu Jacques Brel....Multumesc, Deltasub!

Sa bem !!! :)

pelicanul

Citat din: kir_gutzakis din Aprilie 29, 2015, 08:34:22 PM
Un nume foarte ambitios! :) Sa fie intr-un ceas bun si de baut bem la Raid! Cu o mica avanpremiera saptamina viitoare, dar numai pentru cunoscatori!  ;)

deltasub

Eu am luat din Belgia  Licenta radio  http://www.bipt.be/fr/consommateurs/radio/maritime/licences/formulaire-de-demande-pdf   iar din Italia permis radio vhf (fara examen cu taxa de circa 36 euro ce permite folosirea statiilor radio pe nave pana 600 tone si puterea de emisie pana 60w)

yo3

Multumim pentru informatiile extraordinare...
Am o intrebare, stiu ca la noi se fac acele inspectii/revizii...daca este sub pavilion belgian se mai fac?

deltasub

Nu se face nici o inspectie, barca respecta legislația belgiana.

bogdan iulian

Buna ziua tuturor.Multumiri pentru informatiile pretioase.Nou propietar de ambarcatiune inregistrata in Belgia.Azi am primit actele.Barca trimaran model kaiman 4.30, cu motor yamaha 40 hp.

yo3

Salutare, tabelul cu lungimi si anul fabricatiei de unde este luat?
Deci sa inteleg ca pentru barca mai mare de 7,5m si mai veche de 10 ani trebuie platit 61,5 euro ?

deltasub

Tabelul este luat de pe un forum italian, se pare ca este real, cei care au înregistrat bărcile în Belgia îl folosesc cu incredere.