Barca aluminiu Effeti 14R

Creat de AdrianZUZ, Martie 06, 2015, 12:44:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

AdrianZUZ

Citat din: Sosoktm din Martie 22, 2017, 10:50:29 AM
buster+yamaha de pe rib = love

Da, dar ar trebui sa tatuez pe buster un buster mai mare ... macar 5m.
Tocmai am vazut pe net niste poze cu un Buster L total distrus structural de Marea Nordului + un Yamaha 100cp!!!

PS Am iesit pe Snagov, 3.5 minute .... si a murit para de amorsare, concluzia 1 - motorul electric merge foarte bine ;D concluzia 2 - de ce nu ma invat sa nu mai cumpar chinezarii ... am mai patit treaba asta o data, dar atunci aveam linie completa de rezerva si nu m-am isterizat prea tare.

AdrianZUZ

Intors din delta, modificarile la rece au avut efectul scontat si chiar mai bine:

Buster M2, Tohatsu Tldi 40-50cp, elice BS Pro 14p
Greutate - 330 aluminiu, 27kg benzina, 60kg baterii, 93kg motor, 15kg diverse (elice, scule, ancora, extinctor, cabluri, sfori, bimini, proiector ...) 15kg motor electric 55lbs = 540 kg
Performante>

540kg + 80kg 1 pers + 25kg (scule pescuit + lichide de baut) = 61km/h la 5900rpm

2 pers = 57km/h,  3 adulti pe canale max 55km/h

4 pers + bagaje de we + scule Tulcea - Mila 23 = 45km/h la 4900rpm cu viteza maxima 52km/h . Iesirea in glisaj lunga fata de ce sunt eu obisnuit, dar rezonabila. Consum 11l in aproximativ o ora.
Intoarcerea din Mila cu 41km/h la 4900rpm.

Barca sta in viraje spectaculos, nu derapeaza deloc, nu ventileaza elicea nici daca uita sa cobor trimul. Motorul ajunge foarte aproape de maximul de turatie recomandat, deci nu cred ca ajuta nici o alta modificare de pas elice sau inaltime motor!
Barca nu mai bate apa , efectul apare tarziu si are amplitudine mica, la turatie medie si trim foarte ridicat, un pic inainte sa ventilez elicea, asa ca este usor de evitat prin coborarea un pas a motorului sau cresterea turatiei peste 5000rpm. Anul trecul cu elicea cu pas 11 si motorul mai sus o gaura, efectul se amplifica spre o situatie potential periculoasa!

Sper sa ajung sa cantaresc barca / peridoc zilele astea si atunci o sa stiu exact cat am ingrasat porcul.

Slipul elicii calculat este in grafic - cam 13/100 in conditii de curent, valuri mici si f mici. Motorul nu este unul de "forta" - 3 cil, 697cc, reductie in cizma 1,85!

Una peste alta sunt multumit, astept rabdator :-\ iesirile din vara!

PS - Ramane stabilit, urmatoarea tabla pentru delta = Buster Lx 2015 cu Tohatsu MFS 50cp injectie 4t ! ;D

ziuamarinei

La 580 kg barca si bagaje plus persoane nu o sa ai iesirea in glisaj instanta ca la rib. Oricum cu 40 ul ai scos niste viteze foarte bune, barca e super. Una ca asta o iei pentru o viata si o lasi si la nepoti.
Consumul e putin cam mare totusi normal pt turatiile de mars, dar una peste alta comboul este reusit. Daca te vad prin delta te abordez neaparat.

AdrianZUZ

Tldi-ul a sarit la 50cp cu acte in regula! Singurele diferente intre 4 si 5 sunt calculatorul si restrictia pe admisie aer ... si astea au disparut.
Consumul este tot cam pe acolo cu ce aveam anul trecut: 25 cp pe tabla usoara cu 2 adulti, mergeam Tulcea Mila 23 in 1h30 (plus minus) si consumam cam 12l.
Anul asta am ars cam 11l in 1h fix cu 4 adulti in barca (cu pauza de coniac la iesirea in Sontea  :-[).

Oricum, fata de ce au scos in teste finlandezii cu modelul nou, zic ca nu stau rau, mai ales la capitolul viteza 8). Consumul este insesizabil mai mare dar comparam Yamaha 40cp, 4t injectie nou cu Tohatsu 50cp 2t injectie 11 ani vechime!

https://www.hamnen.se/tester/motorbatstest/buster-m2-tal-en-rejal-avhyvling.html

AdrianZUZ

Sosoktm

Citat din: AdrianZUZ din Martie 27, 2017, 08:33:01 AM

PS - Ramane stabilit, urmatoarea tabla pentru delta = Buster Lx 2015 cu Tohatsu MFS 50cp injectie 4t ! ;D

bune rezultate, mester carmaciul! Ce nu-i destul la M pt delta? Vrei loc pentru 4 pasageri sub bimini? ori?

AdrianZUZ

Citat din: Sosoktm din Aprilie 04, 2017, 08:38:50 AM
bune rezultate, mester carmaciul! Ce nu-i destul la M pt delta? Vrei loc pentru 4 pasageri sub bimini? ori?

Cred ca se echilibreaza mai usor LX decat M, poti sa dai la peste si din spate (merge si la M, dar mai inghesuit) ... in schimb la M daca scoti o bancuta/cutie din fata intra un cort Quechua 2" de vis.
M ul fara greutate pe fata  merge nasol ... o baterie, motor, ancora, extinctor si scule inghesuite bine in bot si totul s-a schimbat.

LE. Si pentru ca paranoia nu imi da pace ... mai o spalatura, mai o ceara, intins si papamobilul la soare, spalat, gresat ... sa vie vara!

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

Sosoktm

pai si vrei de 700 kile de barca pentru stiuci pe natural? pe brate mai treaca mearga, pac salaul, pac avatul, pac ciortanul, dar pe cota mica...ce faci?

AdrianZUZ

Ce mi-e 540, ce mi-e 700  ;D  Glumesc, oricum nu cred ca mai schimb barca asta in viitorul ... viitorului, asa ca doar teoretizez.

ziuamarinei

Citat din: AdrianZUZ din Aprilie 04, 2017, 01:26:33 PM

LE. Si pentru ca paranoia nu imi da pace ... mai o spalatura, mai o ceara, intins si papamobilul la soare, spalat, gresat ... sa vie vara!

In scurt timp o sa cerem ajutor specializat sa putem scapa de paranoia.  ;D ;D
Nu am mai spalat masina de nu mai stiu cand, barca in schimb e bec. 😂😂
Oricum ceara protejeaza de oxid si mai castigi ceva la viteza.

Sosoktm

Citat din: ziuamarinei din Aprilie 04, 2017, 06:49:33 PM
In scurt timp o sa cerem ajutor specializat sa putem scapa de paranoia.  ;D ;D

adica iti trebuie un atelier bun sa dea un polish saptamanal pe barca, asa-i? :)

realist, e un setup destul de ok si pretabil inclusiv la plimbarici de agrement, nu doar de pescuit.  Megajmecherie ca incape un cort, eu sunt nevoit sa adopt o solutie tip "coviltir" pt coaja mea, pentru dormitul in balta

ziuamarinei

Citat din: Sosoktm din Aprilie 05, 2017, 01:55:31 PM
adica iti trebuie un atelier bun sa dea un polish saptamanal pe barca, asa-i? :)
In nici un caz atelier, la un pshiholog ma refeream😂😂

AdrianZUZ

Din ciclul, ce  bine era cand era frig si la vara cald si bine = poze
PS = Ceara face spalatul post concediu o placere! A curs verzeala de 5 zile imediat ce a vazut peria!
PS2 Trimul s-a hotarat sa imi demonstreze principiul vaselor comunicante si a schimbat uleiul cu apa din balta, a rezultat o febra musculara de zile mari de la ridicat motorul din alge!