skin on frame metoda de acoperire

Creat de KODAEV, Martie 21, 2015, 07:32:54 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

KODAEV

Deci pentru cei care au urmarit proiectul meu si pentru cei care au avut sfaturi am poze noi cu proiectul skin on frame Am avut o zi libera si am mai progresat Pentru ca nu am primit nici o veste de la Alex cu dacronul am decis sa nu mai astept si si caut polyplan si am gasit, acum saptamana care incepe ma duc  la firma respectiva si am sa vad cum evolueaza cu acoperitul si cum vom aborda formele barci Deci sa nu mai lungesc si sa pun poze

Ciby

Este frumoasa si o sa-ti aduca multe bucurii.
Totusi, intreb si eu, ii dublezi copastia, asa cum este in poza pusa de tine in postul 4? Copastia este un element de baza in structura barcii si din ce vad in pozele tale, pare cam firava.

KODAEV

Salut nu prea stiu ce inseamna copastie  de la primele poze am primit niste indicatii si am adaugat niste baghete iar in interior am pus niste scandurele sa pot pasi pe ele azi am fost sa o acoper in cateva zile am sa o probez si veti afla cum se comporta eu cred ca va fii bine si oricum la cat o voi folosi cred ca va fii ok

Ciby

Copastia este, generic spus, marginea de sus a bordajului. In cazul tau sipca din margine. In poza la postul 4, pusa tot de tine, sunt doua sipci paralele, separate de bucati de lemn, ca o scarita, nu stiu cum sa-ti explic.

Vali

Copastia e muchia de intersectie dintre punte si bordajul lateral al barcii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

KODAEV

Am inteles acum ce este copastia, acolo dupa ce prind poliplanul pe interior am sa pun bucatele de lemn la distante egale dupa care inchid cu o ultima sipca continua care sa protejeze si muchia de la poliplan  dar ca idee de la inceputul constructiei ori de cate ori am mutat barca de colo colo numai de sipca superioara am ridicato chiar daca pe parcurs sa ingreunat semnificativ si pana acum e ok iar bancutele se vor sprijini pe a doua sipca am facut probe pe uscat cu greutatea mea si acolo e bine.
Sper sa fie bine

Mihaif99

Salut, uite am gasit ceva care te poate ajuta:

http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1613.msg27095/topicseen.html#new

Omul a acoperit canoea cu canvas, apoi  a izolat cu epoxy unde a taiat si a imbinat cu capse, dupa care a vopsit tot canvasul cu vopsea de exterior, pentru etanseitate.
Daca ai materialul  (cleiul) pentru lipit polyplanul, pe care sa il folosesti unde a fost folosit epoxy, metoda ar merge perfect, doar ca in cazul tau sari peste etapa vopsirii.

KODAEV

Va mulțumesc pentru sfaturi bărcuță mea este aproape gata ,si am sa pun cat de curând poze  mai am puțin numai ca vremea nu mi-a permis sa lucrez , pentru  ca eu lucrez la ea afara  dar azi am reușit sa mai fac cate ceva  Deci am ales polyplanul mai ales ca am vorbit si cu blue marin si pentru ca Alex cu dacronul nu mi-a dat nici o veste probabil ca are de lucru Cu  siguranță nu ma voi opri la acest proiect  in funcție cum se descurca ambarcațiunea pe apa am sa mai câștig experienta pentru următorul proiect  un kayac Daca o termin pana duminica ma duc cu bărcuță la apa pentru primele probe si poze pe luciul  apei

KODAEV

Deci sunt BASS la calculatoare Ieri am mai scris un mesaj si pentru ca nu se incarcau pozele am dat rateu Azi incerc inca o data
Deci barcuta este gata am testato ieri la Siret Un Siret foarte linestit cum nu la-m vazut nici o dat
In cateva cuvinte am sa va povestec ,rost de cateva minute am cautat loc de lansare
Dupa lansare cateva minute am testato pe langa mal sau mai degraba ma testat ea pe mine, tin sa precizez ca sunt zero barat la comportamentul adecvat in barca si am avut emotii
Cand am constatat ca lipiturile sunt ok am tras la mal pentru a lua primul pasager cu cateva instructiuni bine inteles luate de pe youtube am plecat in amonte la 20 minute ma-m intors sa iau si sotia ultimul pasager
Acum cu adevarat au inceput provocarile cu mari emotii ne-am departat de mal dar  nu am rezistat prea mult si a trebuit sa las la mal ultimul pasager din cauza lipsei de incredere cred 
Ce sa va zic eu cred ca a fost un succes partial  dar sunt foarte bucuros si vreau sa multumesc tuturor celor care au avut contributii Acum sa incesc sa pun poze

momaul

Hristos a inviat.Toata stima din partea mea pentru asa lucrare. Cu multi ani in urma am vazut intr-un film cum un rus batrin confectiona o canoe din mesteacan.Ani de zile am visat cu un prieten sa facem si noi asa ceva ,dar timpul a trecut si proiectul nu s-a materializat.Acum sint prea batran sa mai incerc asa ceva .Inca o data felicitari.

Vali

Felicitari pentru lucrare. Chiar daca lemnul osaturii are ceva flotabilitate proprie, nu ar strica ceva material flotabil suplimentar, sub forma unor blocuri de polistiren sau poliuretan. In felul asta, veti avea mai multa incredere pe apa.

Ai spus ca a fost un succes partial. Banuiesc ca barca ti se pare putin instabila. Daca nu te vei obisnui cu ea in timp, poti sa-i pui unul sau mai bine doua flotoare laterale, caz in care navigatia va fi mai relaxata.

Spor la lucru in continuare, si sa te bucuri de creatia ta :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

lipan

Din câte am înţeles nu a avut nimeni vestă de salvare. FOARTE RĂU!
Cu orice gen de ambarcaţiune, şi mai ales cu cea de faţă, se iese echipat cu vestă de salvare. Şi mai ales copiii.
Parcă ţi-a mai spus cineva pe aici să-ţi pui vestă de salvare când foloseşti barca, mai ales că spui că nu te pricepi să o stăpâneşti.
Concluziile le tragi singur.
În rest, să o stăpâneşti sănătos.
Numai bine!
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

renata

Citat din: KODAEV din Aprilie 12, 2015, 09:56:41 AM
Deci sunt BASS la calculatoare Ieri am mai scris un mesaj si pentru ca nu se incarcau pozele am dat rateu Azi incerc inca o data
Deci barcuta este gata am testato ieri la Siret Un Siret foarte linestit cum nu la-m vazut nici o dat
In cateva cuvinte am sa va povestec ,rost de cateva minute am cautat loc de lansare
Dupa lansare cateva minute am testato pe langa mal sau mai degraba ma testat ea pe mine, tin sa precizez ca sunt zero barat la comportamentul adecvat in barca si am avut emotii
Cand am constatat ca lipiturile sunt ok am tras la mal pentru a lua primul pasager cu cateva instructiuni bine inteles luate de pe youtube am plecat in amonte la 20 minute ma-m intors sa iau si sotia ultimul pasager
Acum cu adevarat au inceput provocarile cu mari emotii ne-am departat de mal dar  nu am rezistat prea mult si a trebuit sa las la mal ultimul pasager din cauza lipsei de incredere cred 
Ce sa va zic eu cred ca a fost un succes partial  dar sunt foarte bucuros si vreau sa multumesc tuturor celor care au avut contributii Acum sa incesc sa pun poze
Hristos a inviat ! pentru stabilitate este necesar ca centrul de greutate sa fie cit mai jos , in situatia de fata trebue sa mutati bancutele cam 10-15 cm mai jos in felul asta amelioram tangajul si crestem curajul. succes!

Mihaif99

Adevarat  A inviat!

Renata are dreptate, in plus canoea pare destul de apupata, ceea ce imi spune ca are varfurile inguste. Sa fie oare o canoe de single, sau de freestile?
Felicitari insa pentru munca. Atentie si la ce zice Lipan. Treba cu vesta!

Mihaif99

Ca sa contribui la topicul initial, iata un film peste care am dat abia ieri:

Cum se imbraca un caiac SOF:
https://www.youtube.com/watch?v=VznUjj7fcs4