O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Mi-a venit randul ,pe principiul ,calul de dar nu se cauta la dinti,ma pricopsi cu barca respectiva.Doar ca barca ,era construita pentru alte activitati si daca  tot e pă moka ,parca nu ma doare la burta cand incep sa tai din ,ea .Dar sa vedem si ce va iesi ?ca de taiat e cel mai usor ,dar sa vedem cand va trebui sa construiesc ?

ionpescarul

Cum arăta,cum arată si cum va arăta? Dumnezeu stie .

ionpescarul

Fundul rigidizat cu niste stinghi din esenta lemnoasa imbibata cu rasina ,putred aproape 50%, Initial am vrut sa curat doar zonele putrede ,nu e corect ,trebuie curatat tot,adus la drept ,dupa curatire fundul ramane subtire tare ,,eu a-si incerca o rigidizare ,fara sa mai folosesc lemn,doar fibra .Vreau sa construiesc o bancheta in spate (oglinda rezultata in urma scurtari este de 40 cm) bancheta la centru a-si vrea sa aibe un spatiu liber pentru rezervor ,iar la capete spati inchise ermetic ,pentru flotabilitate.

ionpescarul

Peretele despartitor din fata ,pentru spatiu bagaje ,trebuie intarit.
Ce nu stiu ?
,cat material ar trebui cumparat ,pentru constructia banchetei spate ,pentru rigidizarea fundului si pentru capacul despartitor de la bagaje.
Cantitate plasa fibra densitate mp?
Cantitate fibra si intaritor?
Cred ca trebuie si un chit pentru ranforsari ?
Nu urmaresc  să rezulte o barcuta ultra usoara ,ci o barcuta rigida si solida.
Nu am idee cum va merge ,deplasament ? glisare?
Daca forma rezultata in urma taieri ar permite glisarea ,a-si pune motor intre 10cp si 20cp ,
Aici ar fi buna parerea voastra,
Va multumesc

ionpescarul

Initial a avut 5m ,acum are 4,1m si aproximativ 60kg
La final ,poate ajunge la 80,90 kg? Nu stiu.

renata

Salut  cred ca 20 de kg de rasina e suficient  si pentru a prepara chituri home made , cu praf de lemn si inca unul cu fulgi de stratimat pentru imbinari, insa daca vrei sa renunti la osatura de lemn va trebui sa bagi mai multa rasina si stratimat si va fi mai grea . spor la lucru !

ionpescarul

Citat din: renata din Aprilie 17, 2015, 07:26:48 AM
Salut  cred ca 20 de kg de rasina e suficient  si pentru a prepara chituri home made , cu praf de lemn si inca unul cu fulgi de stratimat pentru imbinari, insa daca vrei sa renunti la osatura de lemn va trebui sa bagi mai multa rasina si stratimat si va fi mai grea . spor la lucru !

Multumesc pentru ajutor

cristiantutuianu

Sa o stapanesti sanatos !
Sa ai putere si rabdare sa o faci frumoasa.
In poza (IMG_20150413_135437.jpg) se vad ceva accesori fixate pe copastie daca sunt functionale merita sa fie pastrate sau donate iubitorilor de vele.
Materiale? Eu cred ca doua foi de placaj sa zicem de 8mm sunt suficiente pentru oglinda si bancuta
Tesatura de 300g/ml  .Cat acoperi placajul pe ambele fete +suprafata care o ai de acoperit pe barcuta (si asta cred ca tot asa dublata). Rasina daca folosesti top epoxi amorsa doua kituri de 6kile cel putin.
Pentru rigidizarea fundului eu unu as pune o chila si redane , te ajuta  cand o scoti pe mal.
Ceva rumegus pentru filete ,acetona,chit poliesteric (auto) .Vopsea......si nu in ultimul rand 10 kile de talent
Cu respect.

ionpescarul

Citat din: cristiantutuianu din Aprilie 17, 2015, 07:49:01 AM
Sa o stapanesti sanatos !
Sa ai putere si rabdare sa o faci frumoasa.
In poza (IMG_20150413_135437.jpg) se vad ceva accesori fixate pe copastie daca sunt functionale merita sa fie pastrate sau donate iubitorilor de vele.
Materiale? Eu cred ca doua foi de placaj sa zicem de 8mm sunt suficiente pentru oglinda si bancuta
Tesatura de 300g/ml  .Cat acoperi placajul pe ambele fete +suprafata care o ai de acoperit pe barcuta (si asta cred ca tot asa dublata). Rasina daca folosesti top epoxi amorsa doua kituri de 6kile cel putin.
Pentru rigidizarea fundului eu unu as pune o chila si redane , te ajuta  cand o scoti pe mal.
Ceva rumegus pentru filete ,acetona,chit poliesteric (auto) .Vopsea......si nu in ultimul rand 10 kile de talent
Cu respect.

Bre sunt cateva accesori pentru barci cu vele ,le donez oricui ,le voi face poze azi

Vali

Nea Ion, am sa intru si eu mai tarziu cu ceva detalii despre lucrul la barca, acum lucrez.
Am vazut ca pana la urma ai luat iola despre care am povestit la telefon. Cred ca o sa iasa o barca bunicica.
Singura mea tristete e ca, desi barca va renaste frumos, ma doare inima sa vad (inca) un velier transformat in motorizata :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ionpescarul

De aici am cumparat-o si toate barcile din poze'sunt la 50€ /buc(bineinteles batrane ca asta care am luat-o eu ,una peste alta ,barci la care mai trebuie lucrat) erau si cateva peridocuri vechi ,neînmatriculate ,construite artizanal ,tot la 50€/buc
Dar e departe tare.

ionpescarul

De fapt este vorba despre barcile din anuntul asta
http://m.speurders.nl/overzicht/watersport-en-boten/roeiboten/opruiming-bootjes-145520176.html?sr_ab=0&local-distance_value=0&max_prijs=100

De cand am fost cu o tura mai devreme , in ianuarie ,pana acuma ,nu cumparase nimeni niciuna.

momaul

Salut.Parca ma vad pe mine cand am adus coaja acasa,dar daca vrei se poate orice.Ce sa zic,spor la treaba.

ionpescarul

Citat din: momaul din Aprilie 17, 2015, 12:34:52 PM
Salut.Parca ma vad pe mine cand am adus coaja acasa,dar daca vrei se poate orice.Ce sa zic,spor la treaba.

Am citit topicul tau ,ce incerc sa fac eu e nimica toata ,tu esti un erou.

mario38

Visul meu este contrar ... incerc sa pun vele la barca din avatar , 6,80 m , asa ca orice are legatura cu un velier imi este de mare ajutor . Daca ai ceva de dat poate facem un schimb , sau  cumpar eu . Cu stima . Spor la treba