O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

timberland0910

Sunt sceptic, dar cred ca interiorul nu era indicat a se imbraca impermeabil.
[/quote]

La lemn ai dreptate , dar la placaj e irelevant sa lasi interiorul sa respire pt ca daca lovesti barca pe exterior si trage apa in primul strat de furnir , niciodata umezeala nu va trece de primul strat de adeziv dintre furnire ...De ex : barca mea e facuta din placaj de 10 mm adica 5 furnire de 2mm lipite intre ele cu adeziv impermeabil .Am aplicat tesatura biaxiala de 300g/mp si interior si exterior si chiar daca prin absurd ar putrezi placajul nu cred ca m-ar afecta cu ceva

ionpescarul

6 zile o tura prin delta ,bagajul de start ,30 litri benzina,20 kg porumb,butelie 12 kg ,mancare 20 kg ,haine paturi 6 kg, scule pescuit 15 kg ,apa 5 kg,diverse 10 kg ,rezulta aproximativ 110-120 kg bagaj.Decent,modest si suficient.Barca intra in glisare mai greu,dar parca motorul trage mai bine ,(am schimbat o garnitura pe la carburator. 30-32km/ora blana ,dar merge frumos in glisare si cu 27 km/ora  super economic. E cam din topor ,dar spatiul protejat de intemperi e mai generos ,Opera vie (fundul barci ,sper ca nu am gresit ,e oglinda ) probabil conteaza.Etansarea cabinei e perfecta ,pe lacul Rosu am avut valuri care aruncau stropi peste cabina .Cabina a fost placata cu policarbonat peste care sa pus fibra de stica (la val) ,voi mai face o etansare interioara cu poliflex de 2cm ,(izolare termica).In rest e ok.Cu poliurea am salvat o barca urma sa o bag pe foc.
cateva clipuri de la iesirea de acum cateva zile.

https://youtu.be/H-ze5UbGLSg

https://youtu.be/61nrntIy5Uk

https://youtu.be/nY9jtux9Ywc

https://youtu.be/OMCN9L7ZyvM

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Martie 22, 2018, 08:35:28 AM
Salut nea Ioane!
Acum ai facut-o si sa speram ca ai etansat foarte bine si n-ai lasat prea multa apa sub polyuree.
Dar ai grija ca prinderea cabinei, cand ai sa gauresti ceea ce tocmai ai etansat, sa fie re-etansata cat mai bine!
Am notat treaba de dupa 29, dar zau nu stiu....vorbim la telefon.
Toate cele bune!

toate prinderile cabinei au fost facute prin interior

crysty

Ti-a iesit bine nea Ioane.Bravo!
Cum ai simtit barca acum dupa noua amenajare? Si-a schimbat centrul de greutate?

ionpescarul

Citat din: crysty din Aprilie 10, 2018, 11:57:56 AM
Ti-a iesit bine nea Ioane.Bravo!
Cum ai simtit barca acum dupa noua amenajare? Si-a schimbat centrul de greutate?

E vantoasa rau ,adica cred ca  acepta vant lateral maxim de 35-40km la rafala ,conditi in care merge inclinata.Cabina fiind mai ascutita in fata ,a creat avantaje ,merg cu geamul din fata inchis ,nu iau vantul in piept din nici-o directie.Nu sa schimbat centrul de greutate ,poliurea fiind distribuita egal peste tot.In naivitatea mea spuneam mai demult ca trebuie incercat sa construiesti o barca din policarbonat.Cabina e imbracata in policarbonat ,cand am vazut cat e de fragil ? am placat-o peste policarbonat cu fibra de sticla la sul.Cel putin 50% din pozitile de ancorare ,cand pescuim ,sunt cu barca infipta in stuf (pai intra stuful prin policarbonat ,cant te ancorezi ) Acum intram cu viteza in stuful uscat ,sa m ancorez,pentru fibra de sticla astea nu sunt probleme.Intra mai greu in glisaj ,cred ca e mai grea cu aproximativ 50-60kg. dar dupa ce intra in glisare merge mai bine ca inainte. Trebuia sa fac prelata din spate detasabila complet,e voluminoasa si batoasa ,dar modificarea asta o voi face poate la iarna.

Alex1958

Nea Ioane,
M-am uitat la filmuletele de pe Youtube, tot ma roade sa dau o tura pe Chilia...dar aproape ca m-ai convins sa nu...
Trebuie sa ai grija la vant brusc din lateral, de exemplu cand iesi pe lac sau pe Dunare dintr-un loc adapostit cu barca in glisare. Cand a scapat telefonul de unde-l tineai, pe Rosu, aparea ca la filmarile alea din masinile de raliu care se rastoarna....

crysty

Cum s-a terminat cu baietii ramasi intre plauri? Au reusit sa treaca ori au facut cale intoarsa?
Capitolul m-ar interesa si pe mine si nu numai pe mine.....
Poate mai ai ceva filmulete din operatiunea de scapare dintre plauri :)

ionpescarul

Citat din: crysty din Aprilie 11, 2018, 04:19:42 PM
Cum s-a terminat cu baietii ramasi intre plauri? Au reusit sa treaca ori au facut cale intoarsa?
Capitolul m-ar interesa si pe mine si nu numai pe mine.....
Poate mai ai ceva filmulete din operatiunea de scapare dintre plauri :)

Eu am plecat dupa o barca cu motor mai mare ,sa traga impreuna cu Erfan,singura barca mare care mai era in zona cu motor de 75 nu a vrut sa ne ajute .In schimb Erfan a tras bucati mai mici de plaur de sub barca suspendata si pana la urma la scos singur. Omul a vrut sa ma plateasca ,dar eu m-am multumit cu niste apa.Sunt barcagi care daca te prind la ananghie in delta te jupoaie de viu .Pentru o interventie de genul asta iti cere de la 500 de lei in sus.Eu cand ajut pe cineva ii explic ca nu ii cer nimic ,dar il rog ca sa procedeze identic ,cand va ajuta si el pe cineva.Asa am procedat si cu acest domn ,care pe facebok se semneaza Thor (rectific Tom Thom ),cred ca are cont si pe Cap Compas. Asta toamna in octombrie,am remorcat de la intrare in Babina pana la Chiia ,o barca cu motoru spart ,nu am cerut nimic. Stiti ca a murit Domiţian,calugarul de pe Cernovca ? Eram prieteni ,ma intristat tare .

Thor

Citat din: ionpescarul din Aprilie 11, 2018, 08:52:02 PM
Asa am procedat si cu acest domn ,care pe facebok se semneaza Thor,cred ca are cont si pe Cap Compas.

Ohhh... sper că nu te referi la mine... N-am fost în Deltă de cel puțin 10 ani și n-am fost niciodată cu bărcile mele sau la timona altei bărci, în Deltă, în ultimii 10 ani. Chestie pe care chiar o regret dar...  ,,Pachebot" se numește barca mea... ceva peste 100.000 tdw. Pe 29.04.2018 mă îmbarc, pentru două săptămâni, pasager,  la Copenhaga pentru ,,Capitale Baltice" iar pentru 24.09.2018 mă îmbarc pasager, tot două săptămâni, la Hamburg, ca să traversez Mâneca în Anglia și apoi s-o tai, de acolo peste Biscaya  și apoi, prin Gibraltar... până la Genova. Nu cred că ne intersectăm... bărcile. Probabil că este o coincidență. Sunt bucuros să am un tiz barcagiu Thor prin ape dunărene!

ionpescarul

Citat din: Thor din Aprilie 11, 2018, 10:33:35 PM
Ohhh... sper că nu te referi la mine... N-am fost în Deltă de cel puțin 10 ani și n-am fost niciodată cu bărcile mele sau la timona altei bărci, în Deltă, în ultimii 10 ani. Chestie pe care chiar o regret dar...  ,,Pachebot" se numește barca mea... ceva peste 100.000 tdw. Pe 29.04.2018 mă îmbarc, pentru două săptămâni, pasager,  la Copenhaga pentru ,,Capitale Baltice" iar pentru 24.09.2018 mă îmbarc pasager, tot două săptămâni, la Hamburg, ca să traversez Mâneca în Anglia și apoi s-o tai, de acolo peste Biscaya  și apoi, prin Gibraltar... până la Genova. Nu cred că ne intersectăm... bărcile. Probabil că este o coincidență. Sunt bucuros să am un tiz barcagiu Thor prin ape dunărene!
Da ,uitasem ,am rectificat,nu ati fost atent.O seara buna

Thor

Citat din: ionpescarul din Aprilie 11, 2018, 10:49:59 PM
Da ,uitasem ,am rectificat,nu ati fost atent.O seara buna

Scuze, sunt cam neatent. Noapte bună.

mariusm piesenoi111

ionpescarul

Va rog frumos ,o parere despre eficienta acestui hydrofil. Pare altceva
Multumesc

https://photos.app.goo.gl/5goa85Q5zKmXnhwW2