Va cerem (eu& Radu) ajutorul sa terminam barca

Creat de drmarius, Iunie 02, 2015, 03:33:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

solpet

Ideea unei Tabere de Creatie (la Jurilovca respectiv la mica distanta de lucii intinse de apa si conditii bune de vant)
"batea" cam in directia pomenita in postarile precedente.
Concluzia mea personala este ca a fost o incercare prematura, lipsind doua elemente cheie:
- cultura muncii (organizate si disciplinate pe o perioada de 7-12 zile, desfasurata de o grupa  )
  si

- resurse
  (Atat materiale cat si de timp)

Constructia in cadrul unui atelier scoala poate functiona bine  daca familia sau participantii la constructia  ambarcatiunii
   accepta ideea ca activitatea este /poate fi benefica si da satisfactii.

Deci nu sunt pusi in fata dilemei: -Avem 10 zile disponibile, ne inprumutam si mergem sa ne fataim in Grecia sau ne apucam de o constructie ?!

Partea materiala este mai simplu de menajat in sensul ca prezinta  o decizie binara:
   -Putem suporta costurile, da ori ba?
    In mod evident kit-ul si materialele primare se platesc (pt fiecare ambarcatiune) inainte de inceperea cursului.
    Insa la alegerea gradului   de finisare de regula exista o flexibilitate mare
    si fiecare constructor isi poate doza efortul - referitor la finisaje dupa ritmul si ideile proprii.

Este insa de dorit ca ambarcatiile sa atinga pana la sfarsitul cursului gradul de finalizare a structurilor esentiale

Iata - doar cu titlu de exemplificare trei ateliere scoala care ofera cursuri practice si "clase" axate pe modele de barci realizabile in timp rezonabil de scurt.
Toate linkurile provin din oferta de vara (2015) a publicatiei Woodenboat

Constructie dinghy
http://www.woodenboat.com/build-your-own-lapstrake-dinghy-great-lakes-boat-building-school

Constructie dorry (un tip de barca extrem de simplu, insa cu performante deosebit de bune la propulsie cu rame)
http://www.woodenboat.com/build-your-own-northeaster-dory-class-great-lakes-boat-building-school

Constructie caiac
http://www.woodenboat.com/pygmy-kayak-building-class-apalachicola-florida

pelicanul

Citat din: Vali din Iunie 30, 2015, 04:44:45 AM
.................................
Cand am povestit prima oara cu colegul Iulian Cioclin despre problemele pe care le-a avut, chiar imi venise ideea sa arat pe forum la cel mai detaliat mod posibil cum se poate face ieftin si bine o barca de pescuit in s&g.  Ca de obicei mi-a lipsit timpul, dar nu e niciodata tarziu pentru cei motivati sa se apuce ei singuri.

Asta chiar ar fi un topic interesant: "Cum se poate face ieftin si bine o barca in s&g". Cred ca mai toti membrii forumului ar citi cu mare atentie asa ceva si foarte multi ar veni cu idei si comentarii pertinente.

Vali

Ar fi foarte simplu: cineva sa construiasca de la zero, si sa puna povestea pe forum. Bineinteles respectand tot ce scrie la carte.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Si strict on-topic: in august 2008, cand am pus si eu umarul la crearea barcaholic, aveam 2 scopuri:
- sa cunosc oameni pasionati, si sa ne punem laolalta experienta, pentru a ne trai pasiunea.
- sa ajungem sa demontam aroganta si suficienta "expertilor in barci" din Ro, si mai ales sa scapam de bulitori.

Acum 2 ani jumate am reparat cea mai prost facuta barca pe care am intalnit-o: Pupezica lui Bogdan, facuta de un producator notoriu din Ro. Ne-am gandit sa facem topic, dar ulterior am renuntat, ne era si rusine sa aratam ce grozavii am gasit la barca aia. In timp a aparut la dimensiunea reala si povestea monstruozitatii numite "Panzarul Moldovenesc", facut de aceeasi firma.

Anul trecut firma respectiva a ajuns in insolventa, activele au fost preluate de fosti asociati ai patronului, iar acesta a iesit din firma. Puteti citi la topicul Rowmania 2011 cate ceva din ideile obtuze dpdv tehnic ale acelui domn, cu toate ca la partea de organizare a excelat intotdeauna. De asemenea, puteti citi pe forumurile de pescuit parerile deloc bune despre interactiunea cu firma.

Am scris aceste lucruri ca sa nu creada cineva ca am ceva cu omul despre care se discuta in acest topic. Insa daca o gogeamitea firma, pe vremuri super-aroganta, a fost sanctionata tocmai de comunicarea online intre cei interesati de subiect, cu atat mai mult un wannabe bulitor si arogant nu are ce cauta in aceasta bransa, decat daca ajunge sa lucreze corect.

Prieten cu noi sau nu, important e sa-si asume tot ce a gresit si s-o ia de la zero, asta daca e om de caracter. E singura lui sansa sa mai salveze ceva din ce se poate. Daca va continua, isi va face rau si lui, si noua ca si comunitate, in caz ca treaba va exploda mai urat.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Thor

Citat din: Vali din Iunie 30, 2015, 04:44:45 AM
Adrian, in speranta ca nu te-am deranjat, vreau sa spun ca m-am referit in expresia de mai sus la cei care se dau mari experti, fara sa fi avut experiente practice in domeniu. E plin de jur imprejur de habarnisti notorii, care se dau rotunzi mai ceva ca balenele in borcan, vorba unui prieten clujean :).

Nuuu, nici vorba. Asta este adevarul... ma tot indemn sa ma apuc si tot aman... fara un motiv adevarat. Am trecut, mai demult si pe la Polydis pentru documentare, pe aici si pe dincolo citesc tot, despre carti nici nu mai vorbesc, am si timp, stiu si cam ce vreau... Ca in bancul ala: am si cu ce, am si cu cine, am si unde... Probabil ca inca nu mi-a venit rândul sa bat fibra.

pelicanul

Citat din: Vali din Iunie 30, 2015, 08:21:12 AM
Ar fi foarte simplu: cineva sa construiasca de la zero, si sa puna povestea pe forum. Bineinteles respectand tot ce scrie la carte.

A, asta am mai vazut...  ;)

corsarul

Fara a blama pe cineva de aici, si cu tot respectul pentru intreaga comunitate...
Dupa parerea mea, este foarte greu si costisitor sa construiesti o barca din lemn (placaj sau material lemnos) si sa fi satisfacut pe deplin de realizare...
Ca s-o mai vinzi si pe profit, nici nu poate fi vorba....se intelege ca folosind materiale de calitate (epoxy, placaj marin etc)
Un exemplu aici : http://www.barcaholic.ro/f5/barca-mea-1133.html
M-am intins cu constructia pe timp de cativa ani, si cu cheltuiala pe masura.... barca sa vandut in pierdere  :'(

mariusbig

Modi !!!  Jenant , jignitor , jegos !!!!!
Cat despre pescuit : succes , bafta , mult noroc si sa ti-o traga la fund ! ( sa-ti traga dunarea la fund marea ta barca cu tine in ea , daca te gasim ti-o tragem noi ).
Boule .
Scuze Vali . Scuze colegi.

mariusbig

P.S. Pentru Modi daca citeste ( sau daca stie si intelege )  : daca ai fost prieten cu Vali , cu X sau Y nu vorbesti niciodata de rau relatia care a fost. Nu demonstrezi decat ca esti un om mic,mic,mic,mic.......

NessyRO

Vă propun să încheiem subiectul acesta. Lucrurile sunt clare. De... oameni și oameni!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

ionpescarul

Citat din: mariusbig din Iulie 12, 2015, 08:59:32 PM
P.S. Pentru Modi daca citeste ( sau daca stie si intelege )  : daca ai fost prieten cu Vali , cu X sau Y nu vorbesti niciodata de rau relatia care a fost. Nu demonstrezi decat ca esti un om mic,mic,mic,mic.......

Mai Mihai ,poate citesti aici, sunt oameni care nu accepta critica , adevarul spus in fata de un prieten ,transforma acel prieten in dusman.Cam asa esti tu, daca iti recitesti postarile ,de la oameni astia ai invatat ce sti ,asta ai recunoscut-o si tu ,ca te injectezi cu ce scrie Vali si Fritz.Afacerea asta a ta ar fi mers ,si poate totusi va merge ,dar numai cu urmatoarea conditie .LASĂTE FRATE DE BAUTURA. sunt oameni care nu au taria sa o faca ,se pare ca te afli printre ei.Obijnuinta de a bea de la prima ora te transforma in boschetar ,nu conteaza cata meserie sti tu .Un om de afaceri ,nu are voie sa fie betiv.Eu am fost ca tine ,pana sa umplut paharul ,de la atatea nenorociri facute la betie intr-un an ,ajunsesem sa cred ca nu mai apuc anul urmator,prieteni i-mi turnau si mai mult in pahar si toata lumea se bucura cand ma vedea beat,nimeni nu mi-a spus cum ti-am spus eu  tie cand lucram la barca BA NU MAI BEA  ,ca atunci cand bei ,esti cel mai prost betiv care il cunosc .Ma-si fi bucurat sa i-mi spuna un prieten pe vremea cand beam asta,dar tu te-ai suparat.Sa fi sanatos.Pacat de incercarea asta a ta cu barcile ,avea sorti mari de reusita.

radu andritoiu

buna seara,

imi pare rau si imi cer scuze ptr ca fara voia lor si fara a avea nici cea mai mica legatura cu aceasta situatie  au fost implicate ori s-a vorbit in termeni nereali despre oameni care nu meritau acest lucru;
calitatea si natura umana a dlui chirtu mihai este tradata usor de limbajul golanesc pe care l foloseste si de incapacitatea acestuia de a-si recunoaste faptele;
reprezinta fermentul puturos al unei societati.

radu andritoiu

buna seara,

dupa ceva munca si bani investiti in plus,   am resusit impreuna cu marius sa i facem barcii o structura de rezistenta
maine o dam la dunare

ionpescarul

Citat din: radu andritoiu din Iulie 25, 2015, 05:49:56 PM
buna seara,

dupa ceva munca si bani investiti in plus,   am resusit impreuna cu marius sa i facem barcii o structura de rezistenta
maine o dam la dunare

Sa fie intr-un ceas bun,sa va bucurati de ea ,cu ocazia asta ,ati invatat ca mine sa puneti si un petic cu rasina ,daca inca vi se pare ca nu e destul de beton ? acum stiti ce aveti de facut,sa nu vedem sanatosi pe garla.Ceva poze cu ranforsarile?