Stand up fishing microskiff

Creat de silvian2009, Iunie 30, 2015, 12:42:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silvian2009

Asa cum rezulta si din titlu, as vrea sa aflu cat mai multe păreri in ceea ce priveste o astfel de ambarcatiune, daca o pot consideră asa.
Eu vad o groaza de avantaje. In paralel si dezavantaje, nu f mari, in ceea ce priveste stabilitatea, cap de încărcare, etc, insa rezumându-ma strict la scopul pt care au fost create, cred ca sunt niste jucării bestiale.
Ma uit pe net si observ un trend ascendent in ceea ce priveste pescuitul din caiac sau de pe un Stand Up Paddle Board.
Minunile astea despre care vreau sa discutam putin sunt un fel de...strutocamile :)
Pot fi echipate cu motoare electrice sau termice de pana pe la 4-5 cai in situatii exceptionale, acolo unde permite si structura modelului.
Ma gandesc ca pt un împătimit al spiningului sau fly fishingului , care pescuieste de regula singur si cauta linistea canalelor sau ghiolurilor, indiferent de aria geografică in care se gasesc ele, care cauta sa-si transporte cu usurinta jucăria pe portbagajul masinii fara riscuri, asa ceva ar fi o nebunie curata.
Eu unul as fi f încântat sa am asa ceva. Si voi avea la un moment dat :)
Ideea e ca am fost intrebat, nu o data ci de trei ori pana acum, si asta in decurs de o luna, daca pot construi asa ceva.
Pot, evident, dar imi trebuie un plan bun pt o constructie stitch&glue si nu prea am gasit.
In schimb, ma gandesc serile sa...desenez asa ceva, sa caut un băiat destept care sa-mi transforme schitele intr-un plan electronic si sa ma apuc de construit o matrita pt o constructie clasică din pafs.
Mai jos aveti si niste poze orientative.
Ce parere aveti?
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

byteworks

Nu vad niciun avantaj in fata Motorcii mele, doar dezavantaje  ;D ;D

Vali

Silviu, mie imi pare inca un moft venit de pe "afara". Utilitatea e limitata, pe cand intr-o barca normala se poate face oricand si "stand up fishing". Exact cum spune si colegul byteworks, o barcuta usoara car-toppable e de preferat datorita versatilitatii si calitatilor nautice.
Ce am scris e doar o parere personala, care nu trebuie luata in considerare prea mult, mai ales ca eu sunt total dezinteresat de pescuit :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Cred ca pentru asa o barca trebuie sa-ti placa pescuitul si baia eventual imbracat!
Nu vad utilitatea la noi unde cu barca te deplasezi de la mal pana la locul de pescuit si apoi dai la peste din aceiasi barca. In plus la noi apa este propice de baie vreo 4-5 luni pe an! Prin octombrie -noiembrie e chiar periculos!

solpet

Citat din: silvian2009 din Iunie 30, 2015, 12:42:54 PM
Asa cum rezulta si din titlu, as vrea sa aflu cat mai multe păreri in ceea ce priveste o astfel de ambarcatiune, daca o pot consideră asa.
Eu vad o groaza de avantaje.

Avantajele sunt evidente!
Incepi sa le afli pe propria piele mai ales daca trec niste boi sau cocalari pe langa microscopicul stand-up,
cu salupa de 100..150CP
si accelaratia redusa la 50% (ca-s baieti simtiti) :-)

silvian2009

Citat din: Vali din Iulie 01, 2015, 09:03:21 AM
Silviu, mie imi pare inca un moft venit de pe "afara". Utilitatea e limitata, pe cand intr-o barca normala se poate face oricand si "stand up fishing". Exact cum spune si colegul byteworks, o barcuta usoara car-toppable e de preferat datorita versatilitatii si calitatilor nautice.
Ce am scris e doar o parere personala, care nu trebuie luata in considerare prea mult, mai ales ca eu sunt total dezinteresat de pescuit :).

Daca nici parerile tale nu sunt de luat in considerare, atunci pe ale cui?!
Cat despre pescuit...hmmm, nu prea te-as crede :)

Ce sa zic, va inteleg perfect punctele de vedere, insa nu pot sa nu ma gandesc la cum ar fi. Mie unul imi place tare mult conceptul asta. Si ma refer strict la pescuitul pe ape relativ izolate, unde aparitia unor bizoni cu motoare mari e minima sau deloc.
De ce afara se poate si la noi nu?
Plus ca o pluta din asta ar trebui sa aiba o flotabilitate sporita cumva, ca nu vad rostul de a rista pe langa viata utilizatorului si motorul care  ar intra sub apa fara discutie...
Zic si io, nu-mi dati in cap :)
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

home made

nu-ti dam noi....''Plus ca o pluta din asta ar trebui sa aiba o flotabilitate sporita cumva'',iti dai singur.........:)

bafta!

silvian2009

Pana la urma orice orizont poate fi o provocare, nu? :)
Yohji Yamamoto

cristiantutuianu

Salutare
Silvian2009  imi place idea...serios.Probabil au fost concepute pentru zone apa linistita ,putin adanca sau protejate unde nu este permis accesul cu barci 4x4 conduse de bizoni.Cu siguranta sunt ceva gen level2 fata de un caiac sit on top conceput pentru pescuit.
Nu neaparat stand up fising microskiff poate sa fie soloskiff
http://flylifemagazine.com/review-solo-the-newest-hybrid-micro-skiff/
Soloskiff by Mitzlaff Boatworks
http://skiffrepublic.com/interviews/skiff-republic-interview-tom-mitzlaff/

silvian2009

Da, Cristian, exact la asa ceva ma gandeam.
Yohji Yamamoto

Rumpi

Eu nu sunt pescar dar am prieteni. Aia care au loc sa tina o barca normal probabil ca nu vor cumpara asa ceva. Aia care nu au loc sa tina o barca normala de obicei cumpara gonflabile (poate ca unii ar lua un sup gonflabil ca e mai usor). Potentiali cumparatori ar mai ramane unii care n-au loc de barca normala si nu vor sa se chinuie cu gonflabila. Adica pescarul locuitor la bloc, care are garaj mic de tabla si care pescuieste undeva pe un lac unde ori are acces dificil (nu poate tarai gonflabila dupa el) si vrea sa ia sup-ul sub brat, ori e destul de aproape de lac sa mearg la pescuit dupa servici si nu vrea chinul cu umflat-dezumflat.
Eu nu m-as chinui cu placaj, as face obiectul din polistiren exrudat imbracat cu fibra.

silvian2009

Ideea ar fi sa fac un model din placaj, lemn, polistiren sau orice imi vine la indemana, sa-l testez pe apa si apoi sa fac o matrita pt a scoate mai multe bucăti in pafs. :)

Si s-ar mai adresa acelora care cauta putin aventura, adrenalina, tinerilor îndeosebi, acelora care vor ... altceva.
Yohji Yamamoto

catab

Silviane, mie chiar imi place modelul Soloskiff si ma gandeam la acelasi lucru acum vreo doua luni, dar daca faci niste calcule, parerea mea e ca scoti niste costuri la care ai putea la fel de bine face o barcuta, cu aceeasi gama de clienti, dar cu un impact mai puternic asupra lor, gen "marine kart" (www.marinekart.com), in care nu numai ca te poti distra de unul singur, dar poti sa mai ei si pe altcineva cu tine..... ;), asta ca tot adusei vorba de tineret. Ce zici....poti sa iesi de unul singur la o pescuiala, sau cu un prieten la clonc, sau poti sa-ti plimbi consoarta, sau chiar si copii. Si asta cu o motorizare modesta, accesibila! Eu m-as incurca sa construiesc asa ceva, si chiar mi-ar place o colaborare........!

Rumpi

Eu cred ca pafs clasisc din matrita, fara spuma e prea greu. O asemenea ambarctiune are succes doar daca o poti lua sub brat, ca pe o placa de surf. Altfel nu are nici o sansa in fata unei gonflabile sau  a unei barci car-toppable.
Asta e parerea mea cel putin.
Productie de serie se poate face pe polistiren cu infuzie epoxi sau cu alte spume mai scumpe si poliester.

Rumpi

Uite ceva de genul la ce ma refer, facut cu polistiren expandat. Daca pentru formare se folosesc sarme indoite in forme si incalzite treba merge rapid. Laminarea poate fi facuta manual sau sub vacuum.

http://www.duckworksmagazine.com/15/columns/dave/12/index.htm#.VZXuy5Ao5Ds