Examen D si C

Creat de mariusbig, Iulie 06, 2015, 05:09:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

s/y Lindor

Dupa cum ati aflat SY Lindor nu a ramas in Grecia si a revenit acasa din Mikonos cu echiapj din doua persoane ( eu si Maria ).
acum Scoala de navigatie 'Maria Ta travel & adventure" a fost acreditata pentru clasa C si S,
SY Lindor va ierna in marina "LifeHarbour" Limanu. La bord Nicu Homemade demoleaza si renoveaza, eu plec in voiaj pe M/V Asia zircon I,
pentru anul viitor o oferta speciala, vezi linkul: http://www.mariata.ro/p/sailing-school.html
in foto examenul practic pentru clasa C, cu reprezentantii ANR la bord,

sa ne vedem cu bine in primavara, va astept la bord cu un gin-fizz,

IceC

Citat din: peb5 din Octombrie 12, 2016, 10:24:29 PM

Intrebarea ramane: trebuie acest curs sau nu pentru diferenta de la D la C (sau C la D).

Eu am dat examenul pentru C in ultima sesiune inainte sa intre in vigoare noua lege si chiar am intrebat daca o sa vreau sa dau diferenta si pentru D o sa trebuiasca sa fac si scoala? Si raspunsul a fost ferm "NU! imi prezinti certificatul si numai trebuie nici o scoala", dar nu se stie niciodata cum se schimba si cum interpreteaza legea, pentru ca atunci cand am fost sa imi ridic certificatul (am intarziat cevea timp pentru ca am stat sa fac si scoala pentru S), mi-au cerut certificat psihologic ceea ce pe fost lege nu trebuia (sau m-or fi vazut mai dubios  :o )

peb5

Multumesc, un raspuns imbucurator.

pelicanul

Am recitit acum Ordinul 527 / 2016 si am descoperit o chestie si mai interesanta: "Art. 4. - Orice persoană care intenţionează să navigheze cu ambarcaţiune cu vele trebuie să deţină un certificat internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement eliberat de ANR şi să facă dovada că a absolvit cursul de "Manevra ambarcaţiunii cu vele", organizat de un furnizor de educaţie, de formare profesională sau de perfecţionare şi aprobat de către ANR . "
De aici rezulta ca pentru orice barcuta (nu se specifica lungimea) cu vele trebuie sa ai permis. Pentru motor pina in 5 cai nu trebuie permis, dar pentru vele da, indiferent de marimea barcii. Periculosi rau velistii astia, domnule! Abia astept un proces care sa dea un exemplu, ca asa nu mai merge!  ;)

radasous

Citat din: pelicanul din Octombrie 27, 2016, 09:03:02 AM
..."Art. 4. - Orice persoană care intenţionează să navigheze cu ambarcaţiune cu vele trebuie să deţină un certificat internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement eliberat de ANR şi să facă dovada că a absolvit cursul de "Manevra ambarcaţiunii cu vele", organizat de un furnizor de educaţie, de formare profesională sau de perfecţionare şi aprobat de către ANR . "
... Periculosi rau velistii astia, domnule! Abia astept un proces care sa dea un exemplu, ca asa nu mai merge!  ;)
Periculosi nu sunt doar velistii, ci si o parte dintre visatori  8)
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

sebba

Întrebare întrebătoare: dacă nu schimbi permisul ce îti pot face?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

MBG

Citat din: sebba din Octombrie 27, 2016, 05:39:45 PM
Întrebare întrebătoare: dacă nu schimbi permisul ce îti pot face?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Asa cum au mai mentionat si alti colegi de forum ordinul nu prevede un termen pana la care trebuiesc preschimbate brevetele si sanctiuni in cazul neprescimbarii.
In cazul unui control e poate aplica o amenda insa trebuie specificat articolul in baza careia s-a aplicat respectiva amenda pt nepreschimbrea brevetului.
Si in acest moment eu nu am cunostinta ca acest articol sa existe.
Practic nu are nimeni ce sa iti faca
LIfe is to short to stay on the dock!

MBG

Tocmai ce m-am intors de la ANR.
Am vrut sa ma conformez noului ordin si sa imi preschimb brevetele
Cei de acolo m-au sfatuit sa imi vad de treaba si sa mai astept pana dupa alegeri.
Au spsus si ei ca ordinul este cam aiurea si ca atare este foarte probabil ca el sa se schimbe.
Momentan toata lumea este in "sdand-by".

serbanj

MBG

Citat din: serbanj din Noiembrie 01, 2016, 10:00:13 PM
Sa stam, deci........ ;D
Eu oricum imi voi schimba brevetele anul viitor in octombrie-noimbrie asa ca daca nu "arde" stau linstit la locul meu.

ursu

salut
Am luat de putin timp carnetul categoria C si D  , am facut scoala la   Ploiesti cu un tip super de treaba
daca aveti neclaritati sunati-l si sa lamureste el  0733791884 Emi

bluenote

ursu: Felicitari!  D-nul Emil Avramescu putea sa-si faca un topic prin care sa-si prezinte oferta de scolarizare detaliat. Daca dvs ati urmat cursurile lui Emil si ati fost entuziasmat de cursurile de navigatie de la Ploiesti, ar fi fost interesant, pt cei care cauta informatii despre diverse scoli de profil, sa fiti mai explicit. Spre ex, puteati spune asa: scoala se numeste Astec Club, costa atat, cursurile se desfasoara la...., lector este ....(iar aici vorbeati despre curricula, daca se transmit informatii suplimentare bibliografiei de pe site-ul rna.ro etc), in ce consta cursul practic ( unde are loc, durata, ce manevre se exerseaza cu barca pe apa etc), in ce a constat examenul de la Capitanie, in ce a constat proba practica(manevre, barem notare) etc
Si da, confirm si eu ca Emil Avramescu este un tip serios. Dar pot fi si ceilalti, pe care noi doi nu-i cunoastem. Fara suparare, dar prin postul dvs, n-ati oferit nicio informatie utila celor care vor sa se inscrie la cursuri de profil . Bafta va doresc!

junior9007

Va salut! M-am hotarat ca pana in vara sa obtin permisul cat C(D-ul il am).C imi este necesar pt cat S(vele).M-am interesat  la capitanie GR si nu mai trebuie sa urmez niciun curs suplimentar,ci numai examinare COLREG, 10 intrebari pt minim 8 raspunsuri corecte.Rugamintea mea la domniile voastre ,este daca aveti cunostinta de vreo adresa (link)cu teste examen cat C,cu/fara plata,nu conteaza,sa fie cat mai apropiate de cele ce se dau la testare.Cele de pe ANRE.ro,le cunosc.Multumesc anticipat.

bobinuta

Salut,
Vezi ca Sebba a realizat niste teste foarte bine organizate :
http://anr.end.ro/

Thread-ul in care se vorbeste despre ele este asta:
Discutii intrebari test ANR

Bafta si sa te vedem curand purtat de vant si cu velele umflate !

Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

junior9007