Loc de campare si pescuit Scurta - Galati

Creat de iulian_cioclin, Iulie 12, 2015, 03:56:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Loc campare si pescuit Scurta Galati.

Salutari!

Intentionez ca in perioada 16-22 iulie sa fac o iesire de vreo 5-6 zile cu sotia si fetita de 2 ani. Vom sta cu rulota.

Zona aleasa este undeva pana in varsarea Prutului in Dunare (vezi foto)

Avand in vedere ca nu am mai fost nicodata in zona aceasta, am cateva nedemeriri:

1-   Este acces facil cu rulota pana ape malul apei? Copaci? Umbra?
2-   Pt permis de pescuit trebuie si RBDD sau este de ajuns ANPA?. Avand in vedere ca frontiera este atat de aproape imi trebuie si PG?
3-   Ca si loc ce pescuit nu mai intreb... voi pescuii la somn

Multumesc,

Intersect

Salut Iulian,

Din pacate nu am mai pescuit de mult timp la Scurta de pe mal.Inainte se ajungea destul de usor pe dig sau direct prin ferma.Acum am inteles ca digul este inchis.Dar ultima oara cand am fost la pescuit in zona am vazut masini parcate pe mal cred ca ajung pe un drum care trece pe langa vama.
Eu folosesc doar permisul de pescuit de la ANPA.
Da iti trebuie PG.
Este o mica padurice acolo ai cum sa intri cu rulota,o sa te chinui un pic sa cobori de pe dig dar se poate.
Sunt cateva locuri consacrate in zona dar de regula nu tin cont de ele si nu ma ingramadesc ma bazez pe sonar.
Bradutzu sau Ziuamarinei sunt veterani in zona ,ei stiu cel mai bine unde sunt locurile productive.
Daca ai avea si o barcuta ar fi ideal.
Si inca ceva fa-ti provizii serioase de plumbi si carlige pentru ca o sa lasi destui pe fundul dunarii.
Nu uita de mate de macrou.

Born to fish,forced to work!!!

iulian_cioclin

Ms de raspuns. Am o barca cu 6 cp si sonar. Temerea mea cea mare este de accesul cu rulota pana pe malul apei. Aeptept poate ma ghideaza vreun coleg pentru un loc usor accesibil

Intersect

Eu nu sunt in Galati ca as fi tras o fuga sa vad care este treaba.Stai linistit ca o sa gaseasca cineva sa te indrume.
Daca ai barca este perfect.

cristi80

de ajuns se poate ajunge relativ usor, digul este ok, iar de pe dig cu siguranta o sa gasesti cate o carare pe care sa ajungi la apa. problema pe care am auzit-o ar fi ca intrarea pe dig ar fi interzisa si amenda f.mare(asa am auzit, nu stiu sigur, mie nu mi-a zis nimeni nimic de masina). solutia ar fi prin ferma,eu nu am fost niciodata pe acolo. daca ajungi in gura prutului ai nevoie de PG, daca te opresti in dreptul insulei nu iti trebuie PG.
umbra gasesti ca e padurice pe acolo.
unde am facut semnul am ajuns anul trecut cu masina.
sper sa iti fie de folos informatiile.

Intersect

Din drumul spre Vama conduci dreapta si treci calea ferata ,ai in dreapta canalul2 si in stanga ferma,pe langa ferma se face un drum care ajunge pana la dig.
Urcarea pe dig este putin cam dificila apoi conduci pana la locul ales,ori pe dig ori prin padurice daca se mai poate.
Nu se poate conduce pe dig din cauza ca la Zatun au pus bariera :) cu lacat.Prin ferma este usor,dupa ce treci calea ferata conduci paralel cu canalul 2.Ajungi la prima si cred singura ferma faci stanga si ti drumul inainte pana ajungi la dig.
Urcarea pe dig este putin cam dificila apoi conduci pana la locul ales,ori pe dig ori prin padurice daca se mai poate.
Nu se poate conduce pe dig din cauza ca la Zatun au pus bariera :) cu lacat.

Intersect

Ai locuri bune si de spinning mai ales chiar in cot sau prins capturi mari de avat,salau....
Merge bine si la crap dar cum am mai spus sa ai grija cu agatatorile...
Nu uita de nada...

Intersect

Pentru mine cele mai prolifice locuri,peste mare este suprafata subliniata pe harta.asta nu inseamna ca nu poti avea peste mare in alte locuri.Tot timpul locul se schimba mai ales ca anul trecut au dragat senalul.Plus ca anul asta sunt mai multi copaci scufundati implicit maimulte locuri bune de pescuit.

iulian_cioclin

Stiu ca zona tine peste mare, in special somn. Eu voi in pescuii in special la somn, pe stationar si dimineata pana se trezesc fetele pe clonc. Voi arunca si 2 bete pe crap.
Voi incerca sa identific ferma aia si cred ca voi evita digul, dupa spusele voastre. Deci daca nu ajung in gura Prutului pescuiesc doar cu Anpa fara Pg. Alte taxe de campare sau ceva de genu?

Intersect

Cel mai bine este daca iti poate da cineva detalii exacte.Cum mai este drumul,daca se mai poate urca pe dig.....

Cred ca poti pescui cu ANPA ,alte taxe nu mai sunt.

GionyGl

Drumul pe dig este bun, sunt probleme cu accesul doar pe timp umed, cand intradevar cei de la OGA pot si sunt indreptatiti sa restrictioneze accesul pe dig!Iti las pe PM numarul de telefon al silvicului din zona, el iti poate oferi toate detaliile legate de acces!

iulian_cioclin

Ms de ajutor. Am vb cu al nostru coleg Cristi80 si ma ghideaza el la un loc destul de accesibil. Joi la ora 2-3 sper sa fiu pe acolo.