Plimbare pe mare

Creat de Bogdan ion, Iulie 17, 2015, 11:53:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Bogdan ion

Saptamana trecuta am fost in concediu la mare, mai précis la Constanta. Dupa doua , trei zile de prajeala standard imi trece o idee: ce bine ar fi daca as putea sa ies pe mare cu un velier.

Pe cine sa sun, la cine sa apelez? M-am gandit initial la Lindor, care nu mai este pentru vanzare ci pentru  plimbare  :D, dar mi-a fost rusine sa il sun pe Florio si sa incerc sa fac rost de numarul de telefon al domnului comandant , asa ca m-am orientat catre un coleg de forum, care s-a oferit pentru altcineva cu o plimbare, asa ca i-am scris un mesaj pe forum si raspunsul nu s-a lasat asteptat: "Uite numarul meu de telefon, suna-ma si o rezolvam".

O problema am rezolvat-o, acum trebuia sa o conving si pe sotie sa mearga, ea care nu s-a suit niciodata in canoea pe care am facut-o, i-am explicat ca nu este nici o problema, este o barca care nu se rastoarna, o sa avem veste si cel mai important proprietarul velierului are permis si stie ce face.

Am primit acordul cu conditia ca daca sunt valuri ea ramane la mal, sa faca plaja.

Asa ca sambata la ora 14 ne-am intalnit cu Nic Moise (Pelicanul), caci el este cel la care am apelat, si am mers in port la Eforie Nord unde ne astepta velierul White Russian.

Urmeaza pregatirile pt iesit pe mare.

Un pavilion fluturand voios la cruceta catargului

Am plecat, inca suntem la motor se fac pregatirile pt inaltatul velelor, Mihaela este putin incordata.

Nu suntem singurii care profita de vremea frumoasa.

Am inceput sa ne relaxam.

Ce am uitat sa mentionez este ca imediat ce am iesit in larg si am ridicat velele, Nic mi-a predat  echea si directia NE 45grade

Auzind asa minune, eu la echea unui velier, :D a iesit sa ne intimpine chiar Adornate, a carui poveste am aflat-o de la Nic.

O poza si cu subsemnatul, fiecare zambeste in felul lui, eu binenteles cu gura pina la urechi, nici in visele cele mai frumoase nu ma asteptam sa conduc eu, eram multumit si ca simplu pasager.

Cu ochii in zare pe reperul de la mal catre care trebuia sa tin directia.

Eu si cu Nic.

Portul de la Eforie Nord

Avem si companie.

Dupa 3 sau 4 ore a sosit si timpul cu perere de rau, sa ne intoarcem in port

Am ajuns la mal.

Un OM deosebit si barca lui minunata.

Vecini lui White Russian.

Lasam totul in ordine.

A mai venit cineva acasa.

Asta a fost aventura noastra, si daca la 40 de ani m-am rasurnat pe Herastrau cu canoea cu vela, la 43 am navigat cu un velier, sper ca la 45 sa am si eu unul, speranta moare ultima.  ;D

Multumesc din suflet lui Nic ca si-a rupt din timpul sau si a mers cu noi.

Bogdan Ion

bradutzu

foarte frumos! ;D
felicitari gazdei si voua ca ati avut curaj sa va urmati visul!
Sa auzim numai de bine!

mario38

Un OM deosebit , NICU MOISE ...PELICANUL  , si eu am uzat de amabilitatea sa

GionyGl

Felicitari tuturor , frumoasa iesire!

ionitzady

Intradevar ... un vis devenit realitate . Foarte frumos din partea gazdei , pentru ca a reusit sa faca un coleg de forum fericit . Bravo voua  pentru ziua minunata care ati avuto .
+1 karma pelicanu

GionyGl

Bogdane, pina in 2013 ideea de a avea barca se ascundea al naibii de bine undeva in strafundu mintii mele iar atunci cand mai dadea sa iasa la suprafata aveau grija cei din jurul meu sa imi spuna ca visez! In primavara anului 2013 , in cautarea unui marangoz am avut placerea de al cunoaste pe Vali! De aici totul e poveste, in toamna cu ocazia zilei de nastere am botezat barcuta, avand placerea de a fi insotit in prima iesire (pe un apus de poveste)si de constructor! Tot datorita domnului Antonov am avut placerea de a merge pentru prima data pe o ambarcatiune cu vele! Descoperirea  tarzie a unor astfel de iesiri iti ofera o satisfactie nebuna si puterea de a visa la alte iesiri ! Vazand imaginile mi-au revenit in minte aceste ganduri! Felicitari inca odata!

pelicanul

Bogdan exagereaza putin cu aprecierile, dar in orice caz a fost o iesire frumoasa. Multumesc pentru poze! :)

Don Basilio

Duminica, cred ca pe 12 iulie, aflandu-ma la Eforie l-am contactat pe Nicu pentru a afla o informatie si Nicu, galanton cum il stim m-a invitat la o iesire cu, eu i-am spus Frumoasa Rusoaica. Mi-am permis sa-i cer acordul pentru a aduce cu mine un prieten foarte apropiat pe care doresc sa-l ,,infectez,, cu microbul saling-ului. Iesirea a fost frumoasa, iar frumusetea rusoaicei (care de fapt e poloneza) a fost confirmata de Mihai (doctorul) care statea pe mal la o terasa si consuma ultimii pesti din Marea Neagra (sau aproape). Pe langa calitatile nautice evidente, Frumoasa Poloneza este una din cele mai ergonomice barci din clasa ei (21-22 picioare) cu un careu generos de inalt, toaleta, o bucatarioara ca o bijuterie, ce mai, super. Multumesc inca odata, Nicu